Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Extra vs Ashe vergelijking [2024] 💥

Extra vs Ashe vergelijkingEXTRA THEME (Ashe vs Extra)

Het Extra Theme blinkt uit in opties voor blogs en magazines...

Extra Theme Review


Het Extra Theme werd in 2015 door Elegant Themes op de markt gebracht als tweede belangrijkste theme naast hun bestseller, het Divi Theme. Extra komt met dezelfde pagebuilder en structuur als het Divi Theme wat hiervoor hoog geprezen wordt. De DiviBuilder is samen met Elementor het beste wat er op dit vlak te vinden is. Ik persoonlijk schat de Divibuilder nog wat hoger in. Elementor werkt erg prettig maar het heeft (nog) geen echte inline teksteditor. Het Extra Theme is dus standaard uitgerust met de best mogelijke componenten.


Advertisement

Divi Ad 680px


Extra Theme Ratings

Elegant Themes heeft op de eigen site geen rating systeem zoals veel andere themes, maar hun rating wordt wel bijgehouden door onafhankelijke websites wat veel indrukwekkender is. Klik hier om een direct kijkje te nemen in de ratings op deze sites. Laten we de gemiddelde rating vaststellen op ongeveer 4.93 uit 5. Dat zijn zulke geweldige cijfers dat geen enkel ander theme of bedrijf hieraan kan tippen. Er zijn hoogstens een paar gratis themes die dergelijke ratings hebben op Wordpress.org.


Extra Theme Review Rating


Extra Theme Review: Speed

Elegant Themes nam ongeveer een jaar geleden het snel laden van hun themes behoorlijk serieus en voerde opzienbarende verbeteringen door. Zowel Divi Theme als het Extra Theme hebben hier flink baat bij gehad en scoren razendsnelle laadtijden.


Extra Theme Review Loading Speed


Extra Theme: Blog Lay-out Builder

Ze noemen het zelf de Category Builder. Met deze tool kun je precies die homepage of andere pagina's opbouwen zoals je dat in gedachten had. Bovenaan uiteraard features posts en in de kolommen post uit verschillende categorieen of carousels met posts. Allemaal erg overzichtelijk, een fijna tool.


Extra Theme Review Blog Lay-out Builder


Extra Theme: Blog Demo Lay-outs

Het Extra Theme geeft u ook een flink aantal standaard homepage layouts die u als starter kunt gebruiken. Eigenlijk overbodig met de aanwezigheid van de Category Builder die ik hierboven besprak maar zeker goed om u een idee te geven wat er allemaal mogelijk is.


Extra Theme Review Blog Demo Lay-outs


Extra Theme: Blog Page Lay-outs

Ook de posts of pagina-content kan compleet aan uw wensen aangepast worden. Extra laat uw blog stralen, de pagina's zien er bijzonder gelikt uit. De DiviBuilder is een meester in het snel opbouwen van prachtige pagina's met slechts een klein beetje ervaring met de pagebuilder.


Extra Theme Review Blog Page Lay-outs


Extra Theme: Blog Post Formats

Het Extra Theme biedt 7 verschillende soorten posts die u in kunt zetten voor uw artikelen zoals Video Posts, Ads Posts, Featured Posts, Masonry Posts, Carousel Posts, Review Posts, Standard Blog Posts, of Tabbed Blog Posts. Zoals gezegd is het Extra Theme door zijn vele mogelijkheden een van de beste themes voor de bouw van blog websites en aanverwandten.


Extra Theme Review Blog Post Formats


Extra Theme: Review all sorts of products

U kunt van uw blog eenvoudig een review site maken aangezien het Extra Theme hier al speciale opties voor ingebouwd heeft. Voor schrijvers van reviews zoals ik zelf eigenlijk optimaal. Misschien moet ik Extra maar voor mijn volgende project gaan gebruiken.


Extra Theme Review Products


Extra Theme: Modules

Het Extra Theme zit boordevol modules die een professioneel blog nodig kan hebben. Hierboven in "Blog Posts Layouts" al besproken zijn er maar liefst 7 verschillende soorten posts die u in kunt zetten voor uw artikelen zoals Video Posts, Ads Posts, Featured Posts, Masonry, Carousel etcetera. Ik ga de rest niet opnoemen, ze staan allemaal hieronder op de zwarte afbeelding.


Extra Theme Review Modules


Extra Theme: Review en Share

Onder je posts kun je kiezen of mensen een beoordeling af kunnen geven in de vorm van sterren en commentaren, en of je posts door hun ge-shared kunnen worden op social media.


Extra Theme Review en Share


Extra Theme Review: Headers

Om te beginnen zijn alle headers voorzien van Advanced Mega Menus waarmee de sub-tabs er prachtig uit komen te zien en makkelijk scrollbaar en overzichtelijk voor uw bezoekers. Wat de headers zelf betreft, u vindt een behoorlijk aantal al voorgestylde headers die u met 1 klik in kunt zetten voor uw website. Verdere aanpassingen kunnen met de HeaderBuilder uitgevoerd worden.


Extra Theme Review Headers


Extra Theme Review: Portfolios

U wilt graag ook een showcase of portfolio tonen aan uw publiek in uw blog? Geen probleem want het Extra Theme beschikt practisch over alle geweldige opties die het Divi Theme heeft voor portfolios.


Extra Theme Review Portfolio


Extra Theme: Woocommerce Webshop

Een aantal van u zal zeker naast het hebben van een blog ook dingen willen verkopen via zijn website. Het Extra Theme is uiteraard van alle markten thuis en biedt bijzonder fraaie layouts voor shops. Uiteraard heeft u via de DiviBuilder alle mogelijke Woocommerce elementen en opties tot uw beschikking. Ik ga dat hier niet allemaal tonen, leest u daarvoor mijn Divi Theme review liever even, het Extra Theme heeft dezelfde mogelijkheden zoals bijvoorbeeld verschillende shop-stijlen. Overigens krijgt men Divi ook als men het Extra Theme aan wil schaffen.


Extra Theme Review Woocommerce WebshopHieronder kunt u een video bekijken van het Extra Theme gemaakt door de bouwers ervan: Elegant Themes.


Extra Theme Youtube Video


Extra Theme review conclusie

Extra heeft op mij een erg goede indruk achtergelaten. Het Theme heeft indrukwekkende en veel opties voor blogs en is een absolute aanrader. Het feit dat de DiviBuilder al geoptimaliseerd in dit theme aanwezig is, is natuurlijk ook geweldig. Er is geen betere pagebuilder om mee te werken en overtreft zelfs Elementor. Het Extra Theme is niet los te koop maar komt voor slechts 89 dollar min kortingen die er vaak zijn samen met Divi, de DiviBuilder als losse plugin + een aantal andere elite plugins en 86 andere themes als een pakket. Er is in de webdesign wereld geen betere deal denk ik, een absolute must voor elk design bureau.Naar Extra Theme
ASHE THEME (Extra vs Ashe)

Ashe Theme review


In dit Ashe Theme review nemen we een kijkje naar de belangrijkste features van dit theme. Ashe heeft een practisch feilloze rating op Wordpress.org en is op meer dan 60.002+ websites geïnstalleerd op dit moment. Het is een specifiek blogger-theme, maar werkt perfect met Elementor pagebuilder en Woocommerce samen.

Ashe theme review: Rating

Ashe theme review rating


Als we op Wordpress.org Ashe's rating controleren, zien we dat practisch alle raters 5 sterren gaven op twee haters na dan. Ook is op de afbeelding hierboven te zien dat het theme ondertussen op meer dan 60.002+ websites geïnstalleerd is. Voor een theme wat practisch alleen door bloggers gebruikt wordt, is dat een erg hoog aantal.

Ashe theme review: Demo's

Ashe Theme review demos


Het Ashe theme biedt een serie fraaie demo's aan die met 1 klik te installeren zijn. De keuze behoorlijk ruim maar zal zeker nog verder uitgebreid worden. Het coole van demo's is dat u daarmee een snelle start kunt maken. De website staat al online maar met de verkeerde foto's en teksten. Plaats dus uw logo erin, pas teksten en foto's aan en u bent al goed op weg een eigen site te hebben.


Ashe theme review: Webshops

Het theme is 100% compatibel met Woocommerce maar als u een webshop gaat bouwen kies dan voor een theme als Astra of een ander theme uit mijn top 10 voor webshop-themes. Met het Ashe theme kan men zeker een goede webshop bouwen maar er is gewoon beter dan dit. Ashe is een echt blogger theme.


Ashe Theme review webshops


Ashe theme review: Speed

Ashe Theme review laadtijden


Het Ashe theme is een van de snelste themes die er voor Wordpress zijn en zou eigenlijk in mijn selectie voor snelste WP-themes moeten staan. Het kale theme zonder extra plug-ins met alleen een goed ingestelde cache-plugin produceerde het hierboven gepresenteerde resultaat. Uiteraard kunt u uw website zelf optimaliseren op laadtijd. Volgt u dit tutorial hier.


Ashe theme: Editor/Pagebuilder

Ashe Theme review customizer


Ashe Theme review Elementor


Het Ashe theme gebruikt standaard de Gutenberg pagebuilder, maar is compatibel met Beaverbuilder en wordt zelfs door Elementor Pro pagebuilder aanbevolen als geweldig theme om mee te werken. Ik ken weinig andere themes die een aanbeveling van Elementor kregen. Ik raad u zeker ook aan om Elementor gratis te installeren, maar nog beter natuurlijk de pro-versie.


Ashe theme review: Kleuren

Ashe biedt een kleurpallet waarmee u iedere willekeurige kleur kunt maken die u wilt, en gebruiken in uw content, header en footer. Ook biedt Ashe speciale opties voor lettertypes zoals de keuze uit 12 font-paartjes die site-wide gebruikt worden.


Ashe Theme review Kleurenmixer


Ashe: Meer features

Ashe biedt ook de volgende features waar ik niet dieper op in zal gaan: 100% Responsive op alle apparaten, Sticky Header, CSS Pre-loading, Featured Slider, Promo Boxes, Translation & RTL ready Ashe is gebouwd met SEO in gedachten. Check hun site even op deze features als dit review uw interesse opgewekt heeft.

Ashe theme review: Conclusie

Het is een feit dat Elementor vol lof was over de themes van WP-Royal en niet voor niets. Ik ben perssonlijk ook van mening dat dit theme een van de toppers is om een blog mee te bouwen vanwege zijn opties en uitstraling. In principe hebben alles themes van WP-Royal net als Ashe op de een of andere manier een prachtige vrouwlijke uitstraling. Een echte blogger zou dit theme 100% zeker in zijn collectie met themes moeten hebben.

Ashe vs Extra conclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze Ashe vs Extra-vergelijking tot het einde. Ik begin met de gunstige punten die Ashe te bieden heeft. De designs zijn erg uniek en bijzonder geschikt voor vrouwelijke bloggers. Het theme laadt snel, en biedt alles wat een goed blog nodig heeft plus opties voor uitbreiding met een webshop. Aan de andere kant hebben we Extra, wat eigenlijk Divi is maar de "Extra" uitvoering houdt in dat het gespecialiseerd is voor blogs. Wetende hoe goed het Divi Theme en de DiviBuilder zijn kunnen we niet anders dan Extra als het beste theme hier uitroepen. Ashe is natuurlijk een stuk goedkoper en uiteindelijk is de keuze aan u.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven