Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Snelst ladende Wordpress theme (in de top 25 premium WP themes)

Snelst ladende Wordpress theme


In de afgelopen paar jaar is het aantal gebruikers van WordPress enorm gegroeid. Niet alleen vaste freelancers en bloggers, maar zelfs gevestigde bedrijven laten geen middel onbenut om van de voordelen van WordPress te profiteren. Met 125.000+ verkopen is het Jupiter theme van Artbees een van de best verkochte WordPress themes aller tijden op ThemeForest. Afgezien daarvan, heeft het ook een 4.75-sterrenclassificatie op meer dan 5.000 beoordelingen, wat betekent dat de meeste kopers zeer tevreden zijn met hun aankoop. Als u op zoek bent naar het snelst ladende Wordpress theme onder de absolute top themes, zoek dan niet verder. Jupiter heeft alles wat u nodig heeft en is razendsnel.

Jupiter laadsnelheid op pingdom.com

Jupiter laadsnelheid


Maar omdat je een van de best verkochte themes hebt, wil dat nog niet zeggen dat je gewoon achterover kunt leunen en het geld kunt oprapen. Daarom is Artbees weer aan het werk gegaan en heeft hij een geheel nieuwe versie ontwikkeld, genaamd Jupiter X. Jupiter X is een veelzijdig thema dat gemakkelijk is aan te passen aan letterlijk elke stijl van de site, inclusief alles van een persoonlijk blog tot een WooCommerce-winkel. Om u die flexibiliteit te geven, vertrouwt Jupiter X zwaar op de Elementor paginabuilder plugin, evenals op enkele gebundelde Elementor extensies die u toegang geven tot nieuwe widgets en functionaliteit.


Elementor paginabuilder

Jupiter X-theme volledige functielijst

Jupiter X wordt geleverd met 240+ van die vooraf gemaakte demo-sites. U kunt deze demoversies rechtstreeks importeren vanuit uw WordPress-dashboard en ze zijn verdeeld in 8 verschillende categorieën. Alle inhoud in elke demo is gebouwd met ELEMENTOR, wat betekent dat het eenvoudig is om een demosite aan te passen om aan uw behoeften te voldoen, inclusief hoe de kop- en voettekst eruitziet.


Jupiter headers


Om je nog meer power te geven met Elementor, komt Jupiter X gebundeld met deze extensies:

  • Raven - dit is de eigen Elementor-add-on van Artbees die nieuwe widgets toevoegt en waarmee je Elementor kunt gebruiken om je header / footer aan te passen zonder ELEMENTOR Pro nodig te hebben.
  • Jet add-ons - de Jet-plug-ins zijn een verzameling elementor-invoegtoepassingen die een groot aantal nieuwe functies en widgets aanpakken.

U krijgt ook toegang tot enkele andere premium plug-ins - zoals onder andere de 3 beste slider plugins op de markt: Revolution Slider, LayerSlider en Master Slider, en de Bakery pagebuilder


Jupiter premium plug-ins


U gebruikt ELEMENTOR voor uw pagina-inhoud, koptekst en voettekst. En u kunt het ook gebruiken voor uw blog- en portfolio-archiefpagina's, dankzij Elementor-widgets die u krijgt met de meegeleverde add-on-plug-ins. Voor andere dingen - zoals globale stijlen, uw blog één pagina of uw WooCommerce-pagina's - gebruikt u de real-time WordPress Customizer, die een unieke gebruikerservaring biedt.

Template importeren in dit snelst ladende Wordpress theme

Laten we bij het begin beginnen - een van die sjablonen importeren die je hierboven hebt gezien. Nadat u het snelst ladende Wordpress theme Jupiter X hebt geïnstalleerd, krijgt u een kleine installatiewizard om de gebundelde plug-ins te installeren en enkele basisinstellingen in te stellen. U krijgt ook een gedeelte van het configuratiescherm, van waaruit u die plug-ins kunt beheren.


Jupiter plug-ins installeren


Om een sjabloon te importeren, gaat u naar de Template Area en klikt u op Importeren onder de template die u wilt gebruiken. U kunt desgewenst een voorbeeld van het template bekijken of de .PSD-bestanden downloaden.


Jupiter template installeren

Elementor gebruiken met Jupiter X

Zoals ik al een paar keer heb gezegd, is de Elementor-pagebuilder de onderliggende motor voor veel functionaliteit van het snelst ladende Wordpress theme Jupiter X (bekijk onze Elementor-beoordeling als u niet zeker weet wat het is). Op basisniveau helpt Elementor u alle paginasjablonen aan te passen en nieuwe inhoud te maken. Maar vanwege de Elementor-uitbreidingen waarmee Jupiter X wordt meegeleverd (gratis), kun je Elementor ook gebruiken om andere delen van je thema aan te passen, zoals de Header, Footer, Blog archive page, en Portfolio.

Jupiter template installeren

Nieuwe Elementor-widgets en templates

Een ander voordeel van de gebundelde Elementor-extensies van Jupiter X is dat u toegang krijgt tot een hoop nieuwe widgets:


Jupiter jet elements


Daarnaast krijg je ook nieuwe Jupiter X block templates die je kunt gebruiken, evenals:


Jupiter blocks

Elementor Header Builder

Om u te helpen bij het maken van uw kop begint Jupiter X u met 20 verschillende kopsjablonen om uit te kiezen. Vanaf daar kun je dingen verder aanpassen met je nieuwe Elementor-widgets. Jupiter X ondersteunt mega-menu's, kleverige headers, en transparante headers. En u krijgt ook de optie om verschillende headers te gebruiken, afhankelijk van het apparaat van een bezoeker. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een zijmenu met uitschuivers op mobiele apparaten te gebruiken.

Blog Archief/Portfolio Builder

De gebundelde Elementor-add-ons bieden u ook speciale widgets om uw blogposts of portfolio-items weer te geven, waarmee u aangepaste archiefpagina's kunt bouwen. U kunt bijvoorbeeld eerst een aangepaste query maken om te kiezen welke inhoud moet worden weergegeven (bijvoorbeeld blogposts versus portfolio-items). Vervolgens kunt u Elementor gebruiken om de output te stijlen en te kiezen welke elementen u wilt opnemen (bijvoorbeeld om de auteur van het bericht al dan niet te tonen):


Jupiter portfolio's

Jupiter X WordPress Customizer-besturingselementen

Voor andere aanpassingsopties, gebruikt u de real-time WordPress Customizer. In plaats van een beroep te doen op de reguliere zijbalkbesturing in de Customizer, gebruikt Artbees dit aangepaste pop-upinstellingengebied dat verschijnt wanneer u op een optie klikt in de Customizer:


Jupiter customizer


Soms kan het moeilijk zijn om de WordPress Customizer te gebruiken omdat je veel verticaal moet scrollen. Deze pop-up, die je indien nodig over het scherm kunt slepen, herstelt dat door je meer ruimte te geven om te werken. De 2 belangrijkste dingen waarvoor men de customizer kan gebruiken zijn:

Blog Enkele lay-out

Ten eerste kun je het ontwerp en de lay-out van je enkele blogpagina beheren (onthoud - je kunt Elementor gebruiken voor het archief). Jupiter X wordt geleverd met meerdere afzonderlijke bloglay-outs, waaruit je kunt kiezen, en je krijgt ook de mogelijkheid om verschillende metadata en functies in of uit te schakelen. Enkele opmerkelijke instellingen zijn de ingebouwde knoppen voor sociaal delen en gerelateerde berichten, beide kunnen indien gewenst uitgezet worden.


Jupiter customizer blog

WooCommerce webshop customizer

Als u een WooCommerce-winkel heeft, zult u ook dol zijn op de WooCommerce-specifieke aanpasserbedieningen waarmee u zowel uw winkelpagina's als uw afzonderlijke productpagina's kunt aanpassen:


Jupiter customizer Woocommerce

Andere Customizer-instellingen

De enkele blogpagina en WooCommerce webshop-customizer zijn de twee grootste, maar je hebt ook veel andere kleinere (maar nog steeds nuttige) instellingen in de Customizer. Zo kunt u ook de volgende zaken controleren: Globale lettertypen en kleuren, Kopgedrag (bijvoorbeeld statisch, vast, plakkerig), Sidebar-instellingen (bijvoorbeeld hoeveel zijbalken moeten worden gebruikt en aan welke kant), Basis voettekstinstellingen, inclusief of een widgetgebied moet worden opgenomen.

Een andere prachtige functie is de mogelijkheid om uw 404- en onderhoudspagina's aan te passen. In principe kunt u met deze functie een Elementor template gebruiken voor uw 404- of onderhoudspagina. U kunt ook de onderhoudsmodus inschakelen zonder dat u een onderhoudsmodus/binnenkort plugin van een derde partij moet installeren:


Jupiter onderhoudsmodus

Jupiter X pagina/post niveau controle

Tot slot geeft Jupiter X je ook wat meer aanpassingsmogelijkheden wanneer je met een enkele post of pagina werkt in de vorm van een nieuwe meta-box Post-opties. Dit biedt u flexibiliteit bij het werken met zowel Elementor als de standaard WordPress-editor. Hier kunt u: de lay-out wijzigen, inclusief de breedte, spatiëring en zijbalkgebruik. Schakel bepaalde functies in / uit, inclusief sociale delen en gerelateerde berichten, schakelstijlen wijzigen, kop-, voettekst- of titelbalkinstellingen wijzigen.


Jupiter page controle

Klaar voor vertaling met WPML waarmee u meertalige websites kunt maken.Naar de site van Jupiter theme


Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven