Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Snelst ladende Wordpress themes [2022] De top 6 💥

Snelst ladende Wordpress themes [2022]


In de afgelopen paar jaar is het aantal gebruikers van WordPress enorm gegroeid. Niet alleen vaste freelancers en bloggers, maar zelfs gevestigde bedrijven laten geen middel onbenut om van de voordelen van WordPress te profiteren. Al deze gebruikers hebben een ding gemeen en dat is dat ze een razendsnel ladend Wordpress theme willen hebben voor hun websites. We vergelijken hier de zes snelst ladende Wordpress themes van [2022].


Deze themes zijn gratis te downloaden op Wordpress.org maar hebben een PRO-versie die de themes pas echt tot leven doen komen. Deze themes zijn niet alleen supersnel maar zijn ook van uiterst hoge kwaliteit wat maakt dat deze themes ondertussen op miljoenen websites zijn geïnstalleerd. U begrijpt al dat deze themes dus waanzinnig populair zijn.

Alle themes hebben onderaan de korte beschrijvingen op deze pagina 2 knoppen. Een leidt u naar mijn uitgebreide beschrijving van het theme en de andere rechtstreeks naar de site van het theme zelf.1. WP Engine

Snelste Wordpress themes WP Engine


Luister, WP Engine is niet alleen een theme, maar ik kwam er niet omheen het op 1 te zetten aangezien er niks snellers is, lees verder. WP Engine is een compleet pakket voor Wordpress met 1) het best mogelijke framework voor Wordpress, 2) volledig geoptimaliseerde hosting met auto CDN (aanbevolen door Google en Wordpress zelf) en 3) de nummer 4 in deze lijst Genesis Pro (de daadwerkelijke themes). Deze combinatie is geweldig en levert de snelst ladende website op die u zich voor kunt stellen. Goed, dit is de duurste oplossing maar voor bedrijven die goed geld willen verdienen zeker de beste.

Met WP Engine wordt u al het zware werk uit handen genomen wat optimalisatie betreft. Zij zorgen ervoor dat uw site compleet geoptimaliseert is en de hosting perfect loopt en gecached wordt. Hun perfecte CDN-netwerk zorgt dat uw websites razendsnel te laden zijn van over de hele wereld. Dit is het neusje van de zalm voor Wordpress websites, optimaal gemak en razendsnel ladende websites dus.2. Generatepress Premium

Generatepress snelste Wordpress theme [2022]


Generatepress is het theme wat de allerkleinste code heeft van allemaal en geldt voor mij als het snelst ladende theme zo lang we de hosting situatie buiten beschouwing laten. Dit theme werd op speed gebouwd en dat merkt men. Ik zeg er meteen bij dat dit theme niet alleen snel is maar stikt van de geweldige eigenschappen. Dat is de reden dat het ook hoog genoteerd staat in mijn ranglijsten voor beste Wordpress themes en beste Woocommerce themes. Men kan er prachtige shops en websites mee bouwen, blogs, alles draait als een zonnetje.

Het theme heeft werkelijk schitterende opties voor e-commerce en werkt perfect samen met de beste pagebuilders. Daarnaast is dit theme bijzonder scherp geprijsd en krijgt men de volgende jaren dikke kortingen bij verlenging. Als u dus geen geld heeft voor WP Engine en geen bedrijf bent maar iemand met maar een website, dan is dit uw keuze. Maar leest u op uw gemak ons review voor Generatepress voordat u tot aankoop overgaat zou ik zeggen.3. Genesis Framework

Snelste Wordpress themes Genesis


Het Genesis Framework zit gratis in WP Engine maar kan ook op andere hosting gebruikt worden en is evengoed razendsnel. Losstaand is de prijs zeker aantrekkelijker voor beginnende websitebouwers. Het Genesis Theme werd door zowel Joost de Valk van de overbekende Yoast SEO plug-in, door Matt Cutts van Google, en zelfs door Matt Mullenweg (founder van Wordpress) aangeprezen. Betere referenties zijn er natuurlijk niet. Het systeem is bijzonder veilig, razendsnel door een geweldige codering en erg betrouwbaar.

Afgezien van de perfecte code levert Genesis rich snippets aan de zoekmachines via Schema microdata. Ook hier zijn de zoekmachines gek op en zorgt ervoor nog beter gevonden te worden. Tevens wordt extra informatie toegevoegd aan uw titel en beschrijving in de zoekresultaten van Google. Genesis scoort in testen nog veel beter dan bijvoorbeeld frameworks zoals Wix. Tevens biedt het Genesis Framework een zee aan opties voor SEO settings. Het gebruik van een SEO-plugin wordt hiermee compleet overbodig gemaakt.4. Astra PRO

Astra PRO snelst ladend Wordpress theme [2022]


Het Astra theme heeft net als Generatepress een hele kleine basis-code, 50kb meer niet. Ook Astra werd gebouwd met het snelle laden van websites in gedachten. Laten we zeggen Astra is maar een paar procenten trager dan Generatepress dus wat maakt het uit. In dit geval slechts een plaats in deze ranglijst. Astra is een geweldige theme en staat in mijn lijst voor beste Wordpress themes in de top. Astra kan overal voor gebruikt worden, shops, sites, blogs, presentaties, one-page en nog veel meer. De opties voor webshops zijn misschien nog wel wat beter dan die van Generatepress en ook de keuze aan 1-click te installeren demo's is dat.

Ook Astra is een geweldige keuze voor beginners die niet teveel uit willen geven om een supersnelle website te bezitten. Het theme is scherp geprijsd en heeft mooie aanbiedingen voor langere termijn. Het Astra theme werkt ook weer met de beste pagebuilders uitstekend samen, logisch anders kwam het niet in de top van dit soort ranglijsten. Astra komt standaard met Schema Mark-up, iets waar de zoekmachines gek op zijn, plus een aantal andere geweldige SEO-functies. Dit is een top theme! Lees mijn Astra review via de knop hieronder en u zult zich verbazen wat het theme allemaal biedt.5. Neve

snelste Wordpress themes Neve


Ondertussen zitten we niet meer in de top maar vergist u zich niet. Neve is razendsnel en geschreven met speciale code die andere themes hierboven niet eens hebben. In plaats van het gebruikelijke jQuery zet dit theme Vanilla Javascript in wat veel sneller is. Ik wil hiermee zeggen in de rangschikking van deze 6 themes zitten slechts kleine verschilen qua speed en als Neve u bevalt is dat een geweldige keuze voor uw website. Dit supersnel ladende theme kan nog veel meer en biedt meerdere "Boosters" aan in de PRO-versie. Het komt standaard al met de beste pagebuilder die er is voor Wordpress: Elementor. Dit is niet de volle versie van Elementor uiteraard maar Neve voegt hier wel 9 extra widget aan toe die zeer functioneel zijn.

U hoort ook dit theme verdient een plaats in de top van de beste Wordpress themes in het algemeen, niet alleen in een rangschikking op speed. De prijs voor dit theme is 59 dollar, maar u kunt het dan op zoveel sites gebruiken als u wilt. Dat geldt overigens voor de meeste themes hierboven ook. Een ander iets van dit theme wat me altijd opvalt als ik ermee werk, is dat alles zo soepel verloopt. Dat begint met de installatie, daarna een design integreren en alles aanpassen op de site zelf met de geweldige pagebuilder. Webdesigners hebben baat bij dit themes omdat alles snel gaat. Zo verdient men ook sneller geld. Maar goed niemand verliest graag tijd met stress vanwege stroeve themes dus het is geschikt voor iedereen.6. OceanWP

Beste Woocommerce theme OceanWP


Het OceanWP Theme is gebouwd met 2 dingen in gedachten. Het blinkt uit in e-commerce mogelijkheden. We hebben het uitetaard over de pro-versie hier. Het theme is een van de professioneelste voor het maken van websites. Werkelijk aan alles is gedacht om zoveel mogelijk leads en conversie te bewerkstelligen. Dit theme heb ik dus in de top voor de beste Woocommerce themes met een hele goede reden. Daarnaast is het theme geschreven op supersnelle laadtijden net als alle andere themes hierboven. Van de top 6 is dit het langzaamste theme maar let op, dit theme is dus nummer 6 van honderdduizenden themes en is flitsend snel en laadt binnen een seconde uw homepage!

OceanWP is op bijna een miljoen website geïnstalleerd en is dus mateloos populair, dit is een waanzinnig theme. Daarnaast ziet men aan de practische feilloze waardering van gebruikers dat iedereen er bijzonder over te spreken is. De 1-click designs installatie laat u de prachtigste e-commerce designs integeren in secondes. We kunnen zeggen geen ander theme biedt zo een goede kwaliteit van disen voor webshops aan. Leest u mijn review voor dit theme door hieronder op de knop te klikken of ga meteen naar hun site waar u nog veel meer informatie aantreft.Deze link geeft u vandaag 20% korting op het Divi-theme!

DiviScroll naar boven