Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Snelst ladende Wordpress themes - De absolute top 3

Snelst ladende Wordpress theme


In de afgelopen paar jaar is het aantal gebruikers van WordPress enorm gegroeid. Niet alleen vaste freelancers en bloggers, maar zelfs gevestigde bedrijven laten geen middel onbenut om van de voordelen van WordPress te profiteren. Al deze gebruikers hebben een ding gemeen en dat is dat ze een razendsnel ladend Wordpress theme willen hebben voor hun websites. We vergelijken hier de drie snelst ladende Wordpress themes van 2020.


ASTRA vs GENERATEPRESS vs OCEAN-WP


GRATIS WP-THEMES MET PRO-VERSIE

Deze 3 themes zijn gratis te downloaden op Wordpress.org maar hebben een PRO-versie die de themes pas echt tot leven doen komen. Deze themes zijn niet alleen supersnel maar zijn ook van uiterst hoge kwaliteit wat maakt dat deze themes ondertussen op miljoenen websites zijn geïnstalleerd. U begrijpt al dat deze themes dus waanzinnig populair zijn, alle 3.

Ze hebben alle drie persoonlijke top eigenschappen maar we zijn hier eigenlijk uitsluitend op zoek naar het snelste Wordpress theme. Daarom presenteer ik de laadtijd-resultaten eerst, daarna geef ik u ook een compleet verslag van elk theme apart. Ik behandel ze een voor een in de volgorde Astra, Generatepress, OceanWP. Duidelijk mag zijn dat dit niet aangeeft welk theme beter zou zijn, dit is een willekeurige volgorde.Generatepress speedtests

Generatepress laadtijd bij Pingdom

Generatepress laadtijd bij Pingdom

Generatepress laadtijd bij GtMetrix

Generatepress laadtijd bij GtMetrix

Generatepress laadtijd bij Google Pagespeed

Generatepress laadtijd bij Google Insights


Astra speedtests

Astra laadtijd bij Pingdom

Astra laadtijd bij Pingdom

Astra laadtijd bij GtMetrix

Astra laadtijd bij GtMetrix

Astra laadtijd bij Google Pagespeed

Astra laadtijd bij Google Insights


OceanWP speedtests

OceanWP laadtijd bij Pingdom

OceanWP laadtijd bij Pingdom

OceanWP laadtijd bij GtMetrix

OceanWP laadtijd bij GtMetrix

OceanWP laadtijd bij Google Pagespeed

OceanWP laadtijd bij Google InsightsWELK THEME LAADT HET SNELST?

Ik liet 3 test lopen respectievelijk bij Pingdom, GtMetrix en Google voor alle 3 de themes. De resultaten hierboven van de speedtests voor de 3 themes spreken voor zich. Astra is practisch even snel als Generatepress maar verliest het net, OceanWP legt het af tegen deze twee al is dat evengoed een zeer snel theme.

Natuurlijk is dit maar een enkele test en toen ik ooit Astra vs Generatepress testte kwam Astra net iets sneller uit de bus. Testen zijn niet altijd hetzelfde. Duidelijk is dat Astra en Generatepress elkaar niet veel ontlopen en OceanWP wat langzamer laadt. Themes reageren ook verschillend als er plug-ins geïnstalleerd worden, sowieso wat betreft cache plug-ins wat alles ook een stuk sneller maakt nog. De volgorde van de themes zal echter hoogst waarschijnlijk gelijk blijven qua load-speed. In deze test was Generatepress het snelst ladende Wordpress theme en moeten we als winnaar van dit onderzoek erkennen.

Als u van plan bent een van deze 3 themes te gaan gebruiken is het verstandig door te lezen en te zien wat men met deze 3 themes allemaal kan doen voor u een keuze maakt die alleen op laadtijd gebaseerd is.ASTRA THEME

Astra Theme Review


We beginnen nu na onze zoektocht naar het snelst ladende Wordpress theme met Astra om te kijken wat de themes verder nog kunnen. Deze drie themes zijn niet alleen gebouwd op speed maar stuk voor stuk ook gespecialiseerd op het gebruik van Woocommerce om er een shop mee te bouwen bijvoorbeeld, vooral OceanWP warvan dat zijn sterkste punt is.

Alle drie de themes komen standaard zonder pagebuilder maar de themes zijn op alle top pagebuilders voorbereid. Aan te raden is een van de volgende pagebuilder plug-ins te installeren om flexibel en snel te kunnen werken en meer mogelijkheden te hebben: Divi Builder, Elementor, BeaverBuilder of Thrive Architect.

ASTRA PRO PREMIUM WP-THEME

Het Astra Theme is ondertussen op meer dan 700.000 websites geïnstalleerd. De prijs van Astra PRO is 59 dollar, een erg schappelijk bedrag voor een dergelijk goed theme. Tijdens het installeren van het theme valt het ons op hoe eenvoudig dit is met de demo-installatie. We doen een paar speedtests en zien dat he theme daadwerkelijk razendsnel laadt in onze browser, zelfs met een groot aantal modules geactiveerd.

Het theme wint met gemak de race voor de beste rating voor Wordpress themes wat natuurlijk in het oog springt zoiets. Iedereen is kennelijk vol lof over dit theme en niemand negatief. Bekijk de afbeelding hieronder, 3537 rating en maar een paar negatieve erbij (dat moeten haters zijn). Voor de rest alles practisch 5-sterren. Gezegd moet worden dat Generatepress en OceanWP een bijna gelijke rating hebben als Astra, ook erg hoog.


Astra Theme 5-sterren rating


Downloadt hier de gratis versie van Astra. De free-version kan veel minder maar is net zo snel. In het geval u gewoon een simpele site wilt bouwen zou dit gewoon voldoende voor u kunnen zijn en geeft u geen geld uit.

ASTRA IMPORTEREN VAN DEMO'S

Astra Theme review demo's


U hoeft met Astra niet uit het niets beginnen te bouwen aan uw site. Neem een head-start door een demo te installeren. Dat doet u het makkelijkst door deze plug-in te downloaden. U kunt nu via uw back-end de demo's installeren. Ook is het mogelijk om direct via de Astra website de demo's te bemachtigen door naar deze pagina te gaan.


Astra Pro Theme review demos


Voor alle niches zijn er meerdere demo's te vinden en in totaal zijn het er honderden. Niet dat Astra hierin uniek is, ook Generatepress en OceanWP laten u over dergelijke aantallen demo's beschikken met een theme als Soledad theme met 5000+ demo's als uitschieter. Bekend is dat de Elementor page builder perfect met Astra samen gaat, waarschijnlijk de aanrader als u een page builder gaat integreren.ASTRA PRO MODULES EN SETTINGS

De 2 images hieronder hebben we vanwege hun breedt aan elkaar geplakt. Links ziet u de module-lijst die men in de PRO-versie aantreft. Met Astra kan men zelf kiezen welke modules actief zijn, de rest is uit zodat uw pagina's een minimum aan code hebben.

Aan de rechterkant ziet u de settings zoals u deze aantreft in de kantlijn van uw pagina's en posts. U kunt apart per pagina en post precies bepalen hoe deze gestyled wordt.


Astra Theme review Pro-modules en settings


WOOCOMMERCE SHOP IN ASTRA

Astra Theme review - Woocommerce integratie


Het maken van een webshop is geweldig eenvoudig met Astra en het ziet er allemaal schitterend uit ook. Geen wonder want Astra is onder andere gebouwd met dit doel in gedachte. We gebruiken Woocommerce voor onze shop want daar is Astra op ingesteld. De gratis versie biedt u een menu in de standaard WP-Customizer voor de Woocommerce settings. Documentatie hier. In de PRO-versie vindt u in het module paneel extra settings om optimaal te stylen. Documentatie hier.


ASTRA THEME REVIEW AFRONDEN

Onze mening over het Astra PRO Theme zo ver is dat de prijs meer dan correct is en de lay-out prachtig is. Zonder page builder is geen goed idee, dat werkt te traag en men heeft beduidend minder mogelijkheden. Kies dus een van de elite page builders om in het theme te integreren. Aan de hand van ons artikel over de beste WP page builder kunt u snel bepalen welke voor u de meest geschikte is.Bekijk Astra theme
GENERATEPRESS THEME

Generatepress Theme reviewGoed, dat was Astra, we gaan in dit Generatepress vs Astra vs OceanWP review nu verder met Generatepress Premium. Generatepress is een theme wat speciaal gebouwd werd om razendsnel te laden in een browser en dat doet het. Generatepress heeft practisch gezien dezelfde eigenschappen als Astra, de twee lijken als twee druppels water op elkaar. De Generatepress code is gecomprimeerd slechts 15kb, erg klein dus en nog kleiner dan die van Astra.

De Generatepress gratis versie kan hier gedownload worden maar is natuurlijk onvolledig. We hebben het dus over de premium versie ook als we dit er niet steeds bij zeggen. Deze komt in de vorm van premium plug-ins en een bibliotheek vol met 1-click demo websites net als bij Astra.

Generatepress Speedtests

De speedtests heeft u bovenin dit artikel al gezien als alles goed is. Daar waren we zoekende naar het snelste Wordpress theme voor 2020 en Generatepress won die competitie.

Generatepress nog sneller maken?

Generatepress zelf beveelt de gratis plug-in Autoptimize voor aan die meer dan een miljoen keer gedownload werd. Autoptimize stelt u in staat HTML, CSS en JS te combineren en te verkleinen. Tevens stelt het voor de browser een extern bestand beschikbaar met de nieuwe code zodat browsers deze kunnen cachen. Als u wilt weten hoe u deze plug-in perfect voor Generatiepress instelt, kunt de info daarvoor hier vinden. U kunt deze geweldige cache-plug-in ook voor Astra en OceanWP installeren met practisch hetzelfde resultaat trouwens.

Generatepress Webshops

Generatepress Premium geeft de totale controle over de populaire shop-plug-in Woocommerce. Beelden spreken snel 100 woorden, bekijk de video even snel die slechts 2 minuten duurt over Woocommerce aanpassingen.Generatepress review Design

Het Generatepress design is eenvoudig maar zeer fraai tegelijkertijd. Eenvoud is de nieuwe mode, men houdt niet meer van te veel poespas tegenwoordig. Websites moeten snel laden, er degelijk uitzien op alle apparaten en alles moet goed werken. Als u op zoek was naar een theme met dergelijke eigenschappen is Generatepress absoluut iets voor u.

Generatepress review Demo designs

De meeste niet professionele mensen en ook sommige pros vinden het fijn om een website via een headstart te beginnen. Dit kan door een demo website in uw theme te laden. Eenmaal geladen is het uw werk om met de editor uw eigen logo erin te zetten, de afbeeldingen en teksten aan te passen. Zo heeft u zeer snel uw eigen design neergezet. De afbeelding hieronder laat snel een paar van deze designs zien, en wel die voor Elementor. Die voor "zonder editor", BeaverBuilder et cetera kunt op hun eigen site snel vinden onder de tab "Site library" in het menu.


Generatepress Elementor demo's


Generatepress pagebuilders

Generatepress WP-pagebuilders


Als schrijver van dit Generatepress vs Astra vs OceanWP review beveel ik voor al deze 3 themes aan om met een van de top pagebuilders te werken. We hebben het dan over Divibuilder, Elementor, Thrive Architect en BeaverBuilder. Persoonlijk heb ik sowieso een hekel aan de Gutenberg editor, de vroegere WP-editor was veel beter, wat te zien is aan de 5+ miljoen downloads voor de plug-in van deze classic editor.

Schema Markup

Generatepress heeft Schema Markup ingebouwd. U kunt hiermee microdata aan uw HTML toevoegen of uw theme dit automatisch voor u laten doen. Deze extra informatie is door Google graag gezien en daarom zal Google uw pagina's op een betere manier in de zoekresultaten presenteren. Astra PRO, de grootste concurrent van Generatepress heeft dit ook in de vorm van hun plug-in Schema PRO.

Generatepress review Video

Als u wilt weten hoe makkelijk en snel u straks zelf uw site aan kunt passen met Generatepress, bekijk dan de korte video hieronder even snel (duurt 3 minuten).Generatepress Premium prijs

Voor 50 dollar krijgt u toegang tot alle plug-ins en demo's die u op zoveel sites kunt installeren als u wilt. Dit is de prijs voor een jaar. Elk volgend jaar krijgt u 40% korting op de prijs, iets wat weinig themes bieden.

GENERATEPRESS THEME REVIEW AFRONDEN

Generatepress is een van de snelst ladende Wordpress themes die er zijn, waarschijnlijk het snelst van alle. Met Generatepress kan men prachtige webshops bouwen. Alles werkt geolied en is begrijpelijk voor elke beginner. Als u de Premium versie neemt heeft u ook de beschikking over genoeg modules om meer controle over uw site hebben. Het is zeker een goed idee om een van de beste WP page builders voor Wordpress te installeren om prettiger en sneller te kunnen werken. Generatepress Premium is zijn geld meer dan waard is mijn mening. Als u liever een theme heeft wat iets langzamer laadt maar waar werkelijk niets mist aan opties en settings raad ik u Divi Theme aan.Bekijk Generatepress theme
OCEAN-WP THEME

OceanWP snelst ladend Wordpress theme review


In dit OceanWP Theme review bespreken we de gratis en premium versies van dit mooie theme. Het OceanWP Theme is op 600.000+ Wordpress websites geïnstalleerd en 2.5 miljoen keer gedownload. Dat zijn aantallen die op gaan vallen. Waarom is dit theme zo populair? Als men de rating van OceanWP bekijkt valt meteen op dat deze ook enorm hoog is. De rating die practisch gezien op 5/5 afgerond kan worden zoals op de afbeelding hieronder te zien is, is van de kwaliteit van die van Astra en Generatepress wat ook meteen de naaste concurrenten van OceanWP zijn.


OceanWP Theme high rated

OceanWP: Sterke punten

OceanWP Theme Sterke punten

OceanWP Theme review: Speed


Het voornaamste verschil tussen OceanWP en de 2 eerder genoemde naaste concurrenten is dat OceanWP het accent wat meer gelegd heeft op een top design (vooral voor webshops) en Astra en Generatepress op speed. OceanWP is ook op speed gebouwd maar niet zo geforceerd als de andere 2. Op de afbeelding hierboven is te zien dat OceanWP 98% scoort, oftewel van 100 sites waren er 2 sneller dan OceanWP. Men moet hier zelf afwegen wat belangrijker is. Een site die binnen een seconde alles geladen heeft is uiteraard topsnel te noemen en speed is dus een van de goede eigenschappen van OceanWP wat het zo populair maakt.


OceanWP Theme Downloadsnelheid

OceanWP: Prachtig design

Het design is dus iets waaraan meer dan voldoende aandacht is besteed door het team van OceanWP en dat is te zien. Het theme toont een prachtig design op alle apparaten en de aangeboden demo websites zijn van erg hoge kwaliteit. Zie foto onder.


OceanWP Theme Demo designs

En voor Woocommerce...

OceanWP Theme Woocommerce Demo designs

OceanWP: Woocommerce extensions

Het OceanWP theme is ook geperfectioneerd op Woocommerce, het meest geliefde webshop systeem ter wereld voor Wordpress. Niet alleen voor aanpassingsmogelijkheden van het design ervan, maar het biedt een groot aantal conversieverhogende snufjes. Bijvoorbeeld de zogenaamde native cart pop-up. Nadat men een item in zijn mandje stopte verschijnt een pop-up die aanmoedigt af te rekenen. Dit alleen zou al 8% meer conversie te weeg brengen. Zo zijn er nog een aantal Woocommerce modules die u op hun eigen site kunt bekijken.


OceanWP Woocommerce display cart


Eerlijk is eerlijk, we moeten in dit review voor OceanWP toegeven dat het theme een van de beste is voor het maken van webshops. Als u een perfect werkende shop wilt hebben die er fantastisch uit ziet dan is OceanWP uw theme.


OceanWP Woocommerce webshop layout


OceanWP: Core extensions

De premium versie biedt toegang tot alle core extensions (zie foto onder). De mogelijkheid tot het bouwen van een full screen site met scroll, de practisch verplichte cookie melding, een voor u aanpasbare pop-up login, het verwijderen van het OceanWP label in de footer, prachtige portfolio's, de eerder genoemde Woocommerce extensions, een sticky footer, en hooks (meer iets voor professionele bouwers).


OceanWP Theme Core extensions

OceanWP recensie: Video

In onderstaande video van OceanWP zelf wordt u snel duidelijk gemaakt wat de pluspunten van het OceanWP theme zijn. De video duurt slechts 48 secondes.OceanWP: Prijzen

De normale prijs "to-go" premium is 59 dollar. Zeker als u het theme voor een shop gaat gebruiken is dit een zeer goede prijs. Er zijn practisch geen betere themes voor het bouwen van webshops. Nu tijdens de quarantine krijgt u de premium versie al voor 31 dollar.


OceanWP Prijs


OceanWP theme review: Conclusie

U bent aan het einde gekomen van dit OceanWP theme review. Mijn conclusie is dat OceanWP een fantastisch theme is wat zijn geld zeker waard is (Premium). Het theme is perfect voor webshops, heeft een geweldig design, is eenvoudig in de bediening en laadt razendsnel. Dat is eigenlijk alles wat een goed theme nodig heeft. Het ontbreekt alleen nog aan een goede page builder om het af te maken.

OceanWP werkt perfect samen met Elementor, maar ook met een van de volgende elite pagebuilders: Divi Builder, BeaverBuilder of Thrive Architect.Bekijk OceanWP theme


SNELSTE WORDPRESS THEME EINDCONCLUSIE

Na de recensie van elk theme apart gaven we al onze mening erover. Alle 3 de themes zijn geweldig en razendsnel. Astra en Generatepress zijn het snelst ladend maar OceanWP is zeker beter om te hebben als u een shop gaat bouwen en is evengoed zeer snel. De 3 themes zijn geschikt voor beginners en voor pros en kunnen practisch alles. We hebben het dan over de pro-versies uiteraard, de gratis versies zijn redelijk beperkt. De prijzen van al deze themes zijn zeer schappelijk. Ik hoop dat mijn artikel u helpt de juiste keuze te maken.DiviScroll naar boven