Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Elementor pagebuilder-vergelijking [2021]

Divi vs Elementor

DIVI vs ELEMENTOR

2 mateloos populaire WordPress pagebuilders onder de loep!

Zowel het wereldwijd best verkochte Wordpress theme Divi met zijn DiviBuilder, gemaakt door de jongens van Elegant Themes, als de eveneens super populaire Elementor pagebuilder stelen vandaag de dag de show. Er zijn nog een aantal andere goede pagebuilders, maar deze 2 zijn toch wel de beste.

De Divi Builder en de Elementor pagebuilder kunnen in practisch elk Wordpress theme gebruikt worden. Het grootste verschil tussen beide pagebuilders is dat Elementor een gratis versie heeft en daarom wat meer gebruikt wordt dan Divi. Elementor draait op 5 miljoen websites. Aan de andere kant is met Divi veel meer geld verdiend. Ik begin in deze Divi vs Elementor vergelijking voor [2021] met Divi, wat niet betekent dat het beter zou zijn.
DIVI REVIEW (Divi vs Elementor)

Divi Theme review


Divi heeft alleen een pro-versie, en kon dus nooit naam maken via een free-versie zoals themes als Astra dat deden. Ondanks dat bereikten ze ondertussen het ongelooflijke aantallen van 767.154+ verkopen. In dat aantal zitten vele levenslange abbonementen van 249 dollar. Geen enkel ander theme kan zich hiermee meten al zijn er themes die onterecht beweren het best verkochte theme ooit te zijn zoals Avada. Dat is ronduit gelogen. Aangezien ik van beide themes commissies krijg is mij duidelijk dat Divi 10x beter verkoopt en ik twijfel zelfs of Avada correcte verkoopscijfers opgeeft. Goed, het gaat hier om de vergelijking Divi vs Elementor, genoeg over andere themes.

DIVI WEBSHOPS


Door toedoen van de Corona-crisis zitten mensen meer thuis en spelen webshops nu een nog grotere rol dan vroeger in onze economie. Een zichzelf respecterend theme zal dus deugdelijke features moeten bieden voor webshops en perfect samenwerken met Woocommerce. Divi is een van de koplopers op dit gebied en heeft zijn speciale WooBuilder en Woomodules die vele extra opties bieden en zorgen dat u erg flexibel bent en alles in uw shop aan kunt passen zonder technische kennis daarvoor te bezitten. In de video hieronder ziet u wat Divi zoal te bieden heeft op dit vlak.Divi heeft maar liefst 166 met 1-klik te installeren demo-websites in zijn arsenaal en 880 demo-pagina's en secties. Deze kunt u allemaal als startpunt voor het bouwen van een website gebruiken. Ik kan elke beginner aanraden hiervan gebruik te maken, want het neemt veel werk uit handen en is veel makkelijker dan een website te maken vanaf het nulpunt. Overigens is in Divi echt alles via het front-end aan te passen.

DE DIVI-BUILDER

De DiviBuilder is de pagebuilder die in het Divi Theme zit. Het Divi Theme is niet los te koop, u betaalt voor een abbonement. In dit abbonement zit het Divi Theme en 86+ andere premium themes, en ook de Divibuilder als losse plug-in. U kunt deze in elk willekeurig Wordpress theme installeren. Het werkt dus net zoals bij de Elementor pagebuilder die u mischien wel kent. U kunt de video over de DiviBuilder hieronder bekijken om snel te weten wat er zoal mee mogelijk is.DIVI DEMO LAY-OUTS

Door een van de prachtige demo-lay-outs te installeren, hoeft u niet vanuit het niets te beginnen met uw nieuwe website. Er staat dan al een site zoals u het min of meer in gedachten had en als u uw logo, tekten en afbeeldingen erin gezet heeft, is uw website al driekwart af. Het bouwen van websites is op deze manier razendsnel en eenvoudig. In Divi gebruikt u hiervoor de Demo-Importer. Hier kunt u alle demos bekijken.DIVI SHAPE DIVIDERS

Met Divi Shape Dividers kunt u schitterende effecten creëren zoals u dat waarschijnlijk vn andere websites kent. Achter uitgesneden afbeeldingen kunnen fraaie bewegende contouren geplaatst worden. Het is prachtig en trekt de aandacht van bezoekers. Ondanks dat is het zelfs voor beginners eenvudig om met deze Divi-Tool te werken. We vergelijken hier Divi vs Avada, waarbij Avada ver achterblijft op dit vlak. Deze video geeft meer info.DIVI EXTENDED STYLES

U kunt eenvoudig een nieuw lettertype, kleur, lettergrootte of style geven aan meerdere objecten tegelijkertijd met Divi Extended Styles. Al dit soort functies die Divi biedt sparen zeeen van tijd uit en maken Divi tot een geoliede machine om supersnel sites te kunnen bouwen zonder kopzorgen. Deze video geeft u meer infi over deze feature.

DIVI RESPONSIVE EDITING

Zoals men van Divi kan verwachten, zijn uw pagina's automatisch op alle apparaten perfect responsive. Soms is het echter zo dat men toch kleine aapassingen wil maken voor een bepaald apparaat. Dat is in Divi erg eenvoudig tot stand te brengen met Divi Responsive Editing. Beijk eventueel deze video voor meer info.DIVI BULK EDITING

Bulk Editing lijkt op Extended styles maar hier kopiert, versleept of verandert u de style van complete blokken of rijen tegelijkertijd. Als u nieuw bent bij Divi, is het een goed idee om even stil te staan bij al deze features en te leren ermee te werken, want u spaart er uren zo niet dagen werk mee uit. Divi vs Avada, Divi wint.DIVI COPY & PASTE

Wat uw werk betreft is het een goed idee om ook van deze feature gebruik te maken, want zodoende doet u alles maar 1 keer. Met Divi Copy & Paste kunt u blokken, secties, en alles wat u verder nog wilt, opslaan om het te hergebruiken, op dezelfde pagina, andere pagina's of zelfs andere sites die met Divi gebouwd zijn. De top pagebuilder Elementor heeft deze feature ook en noemt het Reuser.

DIVI DROP FILES

Vroeger dacht men altijd: wat een onhanding gedoe om extra tabs open te moeten hebben, of van de pagina waar men aan het werk was weg te moeten om tussendoor bestanden te uploaden. Met Divi dumpt u gewoon de bestanden op de pagina waar u zit en deze worden meteen geupload. Een geweldige verbetering aan het complete Wordpress-CMS. Konden ze zelf niet zoiets verzinnen bij Wordpress?


Divi Theme review drop files

SEARCH-ABLE SETTINGS

Divi zit barstensvol met settings en toch heeft men alles zo gevonden. Hoe kan dit? Met de Searchable Settings geeft u gewoon de setting die u zoekt op in de zoekmachine en u wordt er zo heengeleid, makkelijker gaat niet. Tijd en ergernis worden u bespaart met deze functie. Er zijn nog altijd weinig themes die deze feature bieden.


DIVI SPLIT TESTING

Divi Split-testing zal er snel voor zorgen dat u meer geld gaat verdienen door u aan meer conversie en leads te helpen. De tijden van lang peinzen over welk design of tekst beter zal werken bij uw bezoekers zijn voorbij. U kunt nu meerdere versies spreiden over uw bezoekers en er worden automatisch statistieken bijgehouden door Divi welke versie meer aangeklikt werd. Een gouden feature! Divi vs Avada: Avada heeft deze functie niet. Winnaar Divi. Naast Divi hebben alleen Elementor en Thrive A/B-testing.


Divi Theme review split testing


DIVI TRANSFORM

In Photoshop via CTRL+T kunnen afbeeldingen, shapes of teksten verschaald en vertekend worden waardoor een 3D-effect ontstaat. Dezelfde functie vindt men tegenwoordig ook in Divi. U bouwt hiermee een site die superieur is aan die van uw concurrent. Zie de animatie beneden om een snelle indruk te krijgen.DIVI HOVER STATES

Hover States creëren was altijd veel werk maar die tijden zijn voorbij met Divi's oplossing hiervoor. Objekten kunnen gewoon verplaatst of aangepast worden waarna u aangeeft dat dit de Hoover State moet worden en klaar. Avada heeft dit soort dingen niet maar zal er zeker aan werken om het in de toekomst ook te bieden.DIVI FIND & REPLACE

Find & Replace gaat voor u op zoek naar bepaalde bestanden, zinnen (teksten), of afbeeldingen en vervangt deze door andere. Zeker mensen met grote websites hebben profijt van deze functie omdat het veel tijd uitspaart. Ikzelf bijvoorbeeld gebruik dit continue om datums te vervangen, of complete zinnen die in meerdere artikelen voorkomen. Ik hoef dan niet al die 40 artikelen los aan te passen maar alles gaat in een keer met deze functie.
Naar Divi theme
ELEMENTOR REVIEW (Divi vs Elementor)

Elementor pagebuilder review


De Elementor pagebuilder is enorm in opmars. Ondertussen is Elementor op 5.000.000+ sites geïnstalleerd, een indrukwekkend aantal al hebben we het natuurlijk over gratis- en pro-versie gecombineerd. Elementor kan vergeleken worden met de beste themes die er zijn wat mogelijkheden betreft zoals bijvoorbeeld het Divi Theme. Dat komt omdat Elementor u hun gratis Hello Elementor theme laat downloaden, wat in principe bij Elementor hoort.

U heeft geen ander theme nodig met Elementor al kan het naar mijn smaak beter en raad aan dat als u het geld ervoor heeft u Astra Pro als ondersteunend theme gebruikt, of eventueel Astra Free. Dit biedt namelijk nog veel meer mogelijkheden, maar zoals gezegd is Hello Elementor genoeg, al heeft het theme practisch niks erin zitten. Het biedt alleen een framework voor om Elementor perfect te laten werken.

Elementor Pagebuilder review video

Bekijk de video hieronder, deze geeft u een goed idee hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan. Dit is een hele simpele korte video, maar overduidelijk.


Elementor Navigator review

De Navigator is nog vrij nieuw in Elementor en laat u elk afzonderlijk element bewerken via deze Navigator. Gewoon een element met rechts aanklikken en u krijgt een pop-up menu met allerei opties speciaal voor dit element. Erg handig, check de video hieronder om de Navigator aan het werk te zien.


Elementor Editor

Elementor heeft samen met Divi-Builder de meeste geavanceerde editor. Alles, dus ook footers, headers en de totale content kan front-end aangepast worden. Vanaf het begin dat u met Elementor gaat werken zal het lijken of u de editor al jaren kent zo duidelijk en soepel is alles.Elementor Finder

Elementor beschikt over het perfecte zoeksysteem om alles wat u wilt in een handomdraai te vinden. Dat geldt voor zowel alle soorten pagina's binnen uw website als voor bijvoorbeeld een widget die u zoekt.


Elementor Reuser

Elementor maakt het u mogelijk, alles wat u wilt op te slaan in het geheugen om het op andere pagina's nog eens te gebruiken. Zo kunt u niet alleen aangepaste elementen of blokken, maar complete secties in secondes presenteren op nieuwe pagina's waaraan u werkt. Een geweldige functie.


Elementor Motion effects

Parallax scrolling effects die door iedereen te gebruiken zijn. Elementor Motion effects is het neusje van de zalm op dit gebied en iedere beginner kan het gebruiken, net als alle andere features die Elementor biedt.


Elementor Freehand

De ene editor is de andere niet en met sommige kan preciezer gewerkt worden dan met andere. Elementor Freehand noemen ze het zelf en elementen perfect plaatsten is een eenvoudige taak met Elementor.


Elementor review Shape Dividers

Een indrukwekkender feature zonder dat dit veel moeite kost voor de bouwer, zijn Elementor's Shape Dividers. Bouw in een handomdraai schiterrende pop-out achtergronden achter transparente foto's. Ik moet eerlijk zeggen dat de meeste features het eerst gezien werden in het Divi Theme maar ondanks dat veel afgekeken werd bij Divi is de kwaliteit van de feature erg hoog.


Elementor kleuren & lettertypes

Uiteraard heeft Elementor ook de functie om lettertypes en kleuren overal op de site tegelijkertijd aan te kunnen passen. Alle goede themes hebben dit in principe sinds een jaar of 7 maar wat minder geavanceerd dan Elementor.


Elementor pagebuilder review kleuren & lettertypes

Elementor Landing Page Builder

De beste Landing Page Builder zegt Elementor en het is allemaal prachtig. Maar ik denk zelf zeker dat Thrive Architect beter is voor Landing Pages. Thrive Architect is ook een erg goede pagebuilder en is gespecialiseerd op Leads en Conversie en heeft veel en prachtige Landing Pages.


Elementor pagebuilder review Landing Page Builder

Elementor Pop Up Builder

Met Elementor heeft u de best mogelijke pop-ups en deze bouwt u zonder veel moeite. Vergeet de plug-ins voor pop-ups want die heeft u niet meer nodig. Klik op de afbeelding hieronder voor meer info over de Pop Up Builder.


Elementor pagebuilder review Pop Up Builder

Elementor Formulieren

En ook plug-ins voor het bouwen van formulieren zijn overbodig met Elementor. Het heeft een Formbuilder er in zitten die zich met de top op dit gebied kan meten. Klik op de afbeelding hieronder voor meer info over de Formbuilder.


Elementor pagebuilder Formbuilder

Elementor Elementen

Elementor Pro beschikt over een ongekend aantal elementen maar ook de gratis versie heeft er genoeg. Aanvullend zijn er nog Theme elementen en Woocommerce elementen.


Elementor pagebuilder Standaard elementen

Bekijk Woocommerce en Theme elementen

Elementor review Themebuilder

De Themebuilder geeft een snel overzicht van al uw pagina's. Zodoende ziet u snel waar iets fout gaat of ontbreekt. Op deze manier controleert u uw site beter, kunt u snel checkenof uw site er overal gelijk uitziet en het spaart veel tijd uit ook.


Elementor & Woocommerce

Hierboven in het hoofdstuk "Elementen" vindt u de link naar de extra Woocommerce widgets, maar Elementor biedt nog veel meer. Om te beginnen zoals hieronder te zien is, veel en prachtige demo-templates & kits. U kunt deze demo's zowel voor de gratis- als pro-versie hier bekijken.


Elementor pagebuilder Woocommerce demos


Bekijk hieronder een kleine video over het maken van product- en archiefpagina's in Elementor voor Woocommerce.Elementor Prijzen

Elementor review prijzen

Elementor review conclusie

Er valt nog zoveel meer te vertellen over Elementor maar als uw interesse gewekt werd, kunt u dat allemaal op hun eigen site gaan bekijken. Ik denk dat het niet te ontkennen valt, dat Elementor een van de 2 top pagebuilders is samen met Divi. Elementor is zijn geld meer dan waard.

Divi vs elementor [2021]: Conclusie

Mijn persoonlijke conclusie is dat beide pagebuilders geweldig zijn om mee te werken al geef ik iets de voorkeur aan Divi. Bij Divi krijgt men echter 5x meer waar voor zijn geld vind ik, zeker met een "for life" lidmaatschap. Voor onbeperkt sites voor een jaar betaalt u bij Elementor bijna de prijs die Divi u geeft voor de rest van uw leven. Geen vergelijking in principe.

Ik zou hier nog veel meer op kunnen noemen in dit review voor Elementor vs Divi maar ik denk dat ik u een goede indruk gegeven heb van beide gegadigden. Veel reviews maken hele lijsten met minpunten, ik heb geprobeerd zo veel mogelijk negativiteit te vermijden. Allebei zijn ze geweldig en mijn mening is dat er geen van beide practisch niks op aan te merken valt.

Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven