Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Elementor pagebuilder-vergelijking [2021]

Divi vs Elementor

DIVI vs ELEMENTOR

2 mateloos populaire WordPress pagebuilders onder de loep!

Zowel het wereldwijd best verkochte Wordpress theme Divi met zijn DiviBuilder, gemaakt door de jongens van Elegant Themes, als de eveneens super populaire Elementor pagebuilder stelen vandaag de dag de show. Er zijn nog een aantal andere goede pagebuilders, maar deze 2 zijn toch wel de beste.

De Divi Builder en de Elementor pagebuilder kunnen in practisch elk Wordpress theme gebruikt worden. Het grootste verschil tussen beide pagebuilders is dat Elementor een gratis versie heeft en daarom wat meer gebruikt wordt dan Divi. Elementor loopt op 3 miljoen websites. Aan de andere kant is met Divi veel meer geld verdiend. Ik begin in deze Divi vs elementor vergelijking voor [2021] met Divi, wat niet betekent dat het beter zou zijn.

DIVI REVIEW (Divi vs Elementor)

Wat is Divi? Divi is het absolute top product van Elegant Themes. Dit theme werd wereldwijd meer dan 701.000 keer verkocht vanwege zijn veelzijdigheid, diversiteit, precisie met het neerzetten van website-onderdelen en zijn geweldige pagebuilder. Het Divi pakket komt als een theme met pagebuilder en dus zal ik het geheel bespreken, niet alleen de DiviBuilder pagebuilder.


Divi


De eerste versie van Divi kwam in 2013 op de markt en was meteen een behoorlijk succes maar werd in de loop de tijd steeds beter en beter en groeide uiteindelijk uit tot het meest populaire theme voor Wordpress. Andere Themes met pagebuilder kwamen wat kwaliteit betreft langzaam in de buurt van Divi, maar Divi bracht onlangs haar nieuwste versie 4.0 uit en nam weer afstand.

Divi 4 Theme builder

Divi Theme Builder


Ja u hoort het goed, we hebben het nu over Theme Builder en niet meer over Page Builder. DIVI stond altijd al bekend om zijn zeer precieze en fraai werkende front-end Page builder. Echter met Divi 4 zijn er een aantal grote updates die letterlijk elk deel van uw website laat bewerken, ex- en importeren om in andere websites te gebruiken. We hebben het over posts, pagina's, zoekpagina's, 404-pagina's, footers, headers, archiefpagina's, categoriepagina's van uw blog. Echt alles is nu aan te passen.

Woo Builder

Divi Woobuilder


Wat is de Woo Builder? Divi werkt nu sinds haar versie-4 perfect samen met de populairste Webshop-plug-in Woocommerce. De Woo Builder laat u alle categoriepagina's en productpagina's van uw webshop perfect bewerken en stylen. Tot nog toe was HTML en CSS kennis vereist om dit soort pagina's te stylen. Nu niet meer dus met de Divi-4 Theme builder voor Woocommerce. Ook voor check-out-pagina's en alle andere shoppagina's geldt hetzelfde.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.Divi Drag-and-Drop Visual Page Builder

De drag & drop Page Builder is de perfecte tool om razendsnel pagina's op te bouwen. De is een van de functies die het Divi Theme zo populair gemaakt hebben. Uiteraard is alles weer verbeterd sinds versie-4. Vergeleken met andere Page Builder is de Divi Builder oogstrelend en overzichtelijk.

Divi vs Elementor: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editos maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.
Divi visuele editor


Sinds een tijd alweer kreeg het Divi Theme tijdens een vorige upgrade zijn front-end WYSIWYG visuele editor. Tijdens je werk heb je continu een live preview hoe de site eruit zal zien. Alles is aan te klikken, te verschuiven en u heeft de beschikking over een inline-tekst editor met 600 lettertypes.


Divi teksteditor


Met behulp van de drag & drop editor kunt u items, secties en kolommen zeer snel verschuiven of er nieuwe bijzetten. Via uw muis is herschaling ook een optie, het werken met deze editor is een genot. Het is uiterst eenvoudig precies die lay-out neer te zetten die u in gedachten heeft.

Divi Geschiedenis

Divi geschiedenis editor


De Divi geschiedenis editor werkt ongeveer als dezelfde functie die Wordpress zelf ook heeft maar veel beter en overzichtelijker. Deze functie laat u ongelimiteerd toegrijpen op vroegere bewerkingen. Erg handig als u een paar dingen fout gedaan heeft om terug te kunnen grijpen op een eerdere staat van uw pagina of post.


Divi inhoudsmodules

Divi inhoudsmodules


Onder de Divi paginamodules vindt u alle standaard modules die alle editors hebben. Denk hierbij aan gallerijen, knoppen, tekst, afbeeldingen, et cetera. Maar Divi biedt veel meer. U heeft ook de keuze uit modules waar u met een andere editor extra plug'ins voor zou moeten installeren zoals prijstabellen, sliders, schuifregelaars, portfolio's, testimonials en meer. Ook heeft u de beschikking over alle Woocommerce modules natuurlijk.


Divi vs Elementor: Vooraf gemaakte lay-outs en sjablonen

De Divi Builder beschikt op het moment over +800 lay-outs, dat is exclusief de +100 website-packs. Bij practisch elke upgrade worden nieuwe lay-outs en packs toegevoegd. Zowel de packs als de individuele pagina lay-outs kunnen overal op uw website in gezet worden. Dit werkt veel sneller dan het zelf "from scratch" maken van uw pagina's wat uiteraard wel mogelijk is.


Divi designs


Elk van deze vooraf gemaakte lay-outs kan worden bewerkt via de hiervoor genoemde Divi Builder, waardoor u voldoende controle heeft over hoe uw website eruitziet. Nadat u uw aanpassingen hebt gedaan, kunt u uw eigen lay-outs opslaan voor herhaald/toekomstig gebruik.

Kant-en-klare lay-outs

Divi Kant-en-klare homepage lay-outs


Divi beschikt over een serie indrukwekkende portfolio lay-outs waarmee u op een bijzonder fraaie manier uw werk kunt presenteren.


Divi portfolio lay-outs


Open-source foto's

Divi interne paginalay-outs


Divi brengt met practisch elke nieuwe versie weer nieuwe lay-out pakketten uit. Deze worden meestal via het blog van Elegant Themes tevoren aangekondigd. In deze uitgebreide bibliotheek met demo's vind u een grote verzameling met afbeeldingen die u gewoon mag gebruiken. Dit zijn open source foto's waar u mee kunt doen wat u wilt, deze zitten ook in de demo's. Andere themes gebruiken stockphotos in hun demo op hun site maar als je een demo installeert zitten deze foto's er niet in. In plaats daarvan worden dan images gebruikt waar demo opstaat, niet prettig. Deze moeten dan allemaal door jou vervangen worden, veel werk dus.

Divi leads split-test gereedschap

Deze perfecte SEO-tool geeft u de mogelijkheid om verschillende lay-outs te maken en deze worden half-half getoond aan uw bezoekers. Op deze manier ziet u welke versie het meeste effect heeft, conversie dus. Ditzelfde geldt voor teksten, knoppen, en andere call-2-action items. Op deze manier leert u wat wel en wat niet werkt op uw site. Geen ander theme heeft een dergelijke tool erin zitten. Toen ik deze Divi vs Elementor review schreef, viel meteen mijn oog hierop, een geweldige tool is het. Deze tool is al vanaf Divi 2.7 beschikbaar en ondertussen verbeterd, maar nog even indrukwekkend.


Divi optimalisatietool


De A-B testtool van Divi Leads maakt giswerk overbodig, men kan nu daadwerkelijk zien wat beter werkt op een website. Uiteraard is het arbeidsintensief om op deze manier websites te maken maar voor affiliate marketers en bedrijven die erg goed gevonden moeten worden is de tool natuurlijk perfect.


Divi AB-testtool 2

De tool werkt erg eenvoudig. U klikt een willekeurig element in uw design aan en de optie wordt geboden meerdere varianten te maken. Als u dit werk erop heeft zitten, hoeft u slechts te wachten wat de resultaten gaan zijn. Afhankelijk van hoe goed bezocht een pagina is, gaat dit een paar weken duren om zeker te zijn wat beter werkt en dat er geen toeval in het spel is.

Theme opties

De DIVI theme-opties hebben hun eigen panel, een ongekend aantal wijzingen kunnen hier aan uw website doorgevoerd worden. Alles wat ingesteld moet worden aan het theme kunt u hier vinden. Elk premium theme komt met een dergelijk panel maar Divi biedt wel erg veel instellingen, sommigen zeggen te veel.


Divi theme opties


Overdraagbaarheid tussen websites

Voor mensen met meerdere sites of professionele webdesigners is het belangrijk snel en met gemakte kunnen werken. Hier komt Divi erg goed uit de bus. Met Divi is het uiterst eenvoudig om complete designs, instellingen, pagina's, footers, en practisch alles wat u verder nog wenst te exporteren uit een site en te importeren in een andere. Het is nooit nodig een taak meerdere keren uit te voeren, u kopieert uw werk gewoon naar de volgende website. Moeite en tijd worden hierbij uitgespaard.

Divi lidmaatschapsprijzen

Divi prijzen


Lid worden bij Elegant Themes kan voor $ 89 per jaar, soms zijn er aanbiedingen en heeft u het goedkoper. U heeft hiermee toegang tot Divi, maar ook het Extra Theme en 86 andere premium themes. Ik zou haast nog de vele plug-ins en andere extra's vergeten. Kortom voor een klein beetje meer dan een ander premium theme kost, krijgt u dit complete pakket. Waar voor uw geld dus.

Een andere en naar mijn mening interresantere opties is een lidmaatschap voor het leven voor de prijs van $ 249. U krijgt precies hetzelfde en heeft recht op alle upgrades en toegang tot all forums. Het enige verschil is dat u na 3 jaar al geld uitgespaard heeft.

Wilt u Divi proberen zonder risico? Dat kan want u kunt 30 dagen lang uw geld terug vragen als u niet tevreden zou zijn. Deze 30 dagen heeft u gewoon ongelimiteerd toegang tot alles war andere leden ook hebben.

Divi conclusie

Divi is een geweldig theme wat zijn geld meer dan waard is. Het zou zijn prijs al waard zijn zonder alle extra themes en plug-ins. Dat geldt ook voor Elementor verklap ik hier alvast al is dat een losstaand theme.

Naar de Divi website!


ELEMENTOR REVIEW (Divi vs Elementor)

Ik ga in deze Divi vs Elementor vergelijking nu verder met Elementor. Het razendpopulaire Elementor werd ondertussen op meer dan 3 miljoen websites geïnstalleerd. Elementor is geen theme maar een drag & drop pagebuilder waarvan een gratis en een pro-versie beschikbaar zijn. Het beschikt over +300 (PRO) kant-en-klare demo designs die met 1 klik geïnstalleerd kunnen worden dus biedt practisch hetzelfde als een theme. Deze plug-in werd half 2016 voor het eerst uitgebracht en bestaat dus veel korter dan DIVI. Het is indrukwekkend hoe snel Elementor naam gemaakt heeft.


Elementor vs Divi theme


Elementor Navigator review

U kunt met uw rechtermuisknop items aanklikken en kiezen voor "Navigator". De Navigator kan rechts in beeld gedocked worden of los op uw scherm staan. Het geeft u extra controle over de editor.


Elementor widgets opslaan

Met Elementor kunt u uw werk opslaan en daarna op andere pagina's recyclen ofwel hergebruiken zonder het werk opnieuw te hoeven doen, dit bespaart veel werk.


Kant-en-klaar te installeren designs

Elementor templates


In dit beste WP pagebuilder review zullen we nu dieper in gaan op de prachtige features van Elementor, om te beginnen zijn demo-designs. Als u niet vanaf het nulpunt wilt beginnen bouwen aan uw design, kunt u deze kant-en-klare page lay-outs gebruiken als start.

Net zoals bij Divi zijn er themes en lay-outs voor alle niches zoals corporate, gym, café, hotel, fotografie, architectuur, reizen, levensstijl, mode en webshops. Er zijn voor Elementor (en ook voor Divi) ook heel veel complete themes beschikbaar die door derden worden verkocht.

Elementor E-commerce

Elementor Woocommerce


Net als Divi werkt Elementor perfect samen met Woocommerce, het meest populaire E-commerce voor Wordpress. De pagebuilder laat op een soepele manier zowel productpagina's als categoriepagina's stylen. Presenteer uw shop precies zoals u dat in gedachten had betekent dat. In ons vergelijk Elementor vs Divi scoren beide hier practisch gelijk.

Elementor vs Divi geschiedenis

Elementor Geschiedenis


Net als Divi was ook Elementor niet helemaal te spreken over de Wordpress standaard geschiedenis editor en besloot een beter systeem ervoor in zijn plug-in te integreren. We kunnen ook hier zeggen dat Divi en Elementor gelijk scoren.

Elementor responsiveness

Elementor responsive


U heeft met Elementor de mogelijkheid om zoals op de afbeeldingen hierboven te zien is uw lay-out apart aan te passen voor zowel mobiel als tablet. Over het algemeen gebeurt dat automatisch maar het is prettig deze optie ter beschikking te hebben.

Elementor kleuren

Elementor kleurencombinaties

Naar eigen zeggen is Elementor de enige pagebuilder (op dit moment) die "pixel perfect design" biedt, ondersteunt door een 100% schone codering. Kort gezegd heeft men met Elementor de beschikking over het complete kleurenscala plus gradients. Dat is iets wat bijvoorbeeld in een theme als Kallyas ontbreekt en altijd als ik ermee werk denk ik waarom verbeteren ze dat niet eens. Elementor scoort hier erg goed in os review.

Elementor Header & Footer

Elementor header footer design


Met de Elementor themebuilder heeft u complete controle over headers, footers, en elk ander onderdeel op uw pagina's. Elementor is net als Divi echt een van de beste pagebuilder die er zijn. Elementor scoort hier erg goed , maar datzelfde geldt voor Divi.

Elementor elements

Elementor elementen


Elementor heeft een heel uitgebreide verzameling aan elementen die u op pagina's in kunt voegen. In principe is overal aan gedacht, precies wat men kan verwachten van een van de beste editors wereldwijd. Gezegd moet worden dat Divi nog uitgebreider is op de Elementor pop-ups na.

Elementor Pop-Ups

Elementor Pop-Ups


Pop ups biedt DIVI zo ver ik weet niet, maar hier zal ooit bij een upgrade verandering in komen neem ik aan aangezien het hier een wedloop betreft tussen de verschillende pagebuilders die elkaar kopiëren met alles. In elk geval hoeft u met Elementor geen pop-up plug-in te installeren, deze tool geeft u prachtige pop-ups.

Elementor vs Divi prijzen

Elementor prijzen

Divi prijzen


De prijzen voor Divi en Elementor vindt u hier hierboven in de afbeeldingen. Divi is een lidmaatschap wat eventueel voor de rest van uw leven is als u 249 dollar wilt betalen en dat is voor een onbeperkt aantal websites. Elementor is wat kwaliteit betreft bijna evengoed als Divi maar hier betaalt u een prijs voor een theme zonder extra's.

Divi vs elementor [2021]: Conclusie

Mijn persoonlijke conclusie is dat beide pagebuilders geweldig zijn om mee te werken al geef ik iets de voorkeur aan Divi. Bij Divi krijgt men echter 5x meer waar voor zijn geld vind ik, zeker met een "for life" lidmaatschap. Voor onbeperkt sites voor een jaar betaalt u bij Elementor bijna de prijs die Divi u geeft voor de rest van uw leven. Geen vergelijking in principe.

Ik zou hier nog veel meer op kunnen noemen in dit review voor Elementor vs Divi maar ik denk dat ik u een goede indruk gegeven heb van beide gegadigden. Veel reviews maken hele lijsten met minpunten, ik heb geprobeerd zo veel mogelijk negativiteit te vermijden. Beide themes zijn geweldig en mijn mening is dat er practisch niks op aan te merken valt.

DiviScroll naar boven