Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Astra Theme Review πŸ₯‡ | Snelladend multipurpose Wordpress-theme

Astra Theme Review


In dit Astra Theme review bespreken we de laatste upgrades en capaciteiten van Astra over het algemeen. Er waren tijden dat men een keuze moest maken tussen een theme waar alles mee kon of een theme wat snel laadt en sober is. Met het Astra Theme breken andere tijden aan. Dit theme is maar 50kb groot, wat erg weinig is maar er kan practisch alles mee. De optimale situatie is om dit theme te verrijken met een top pagebuilder zoals Divi, Elementor of Thrive of de PRO-versie aan te schaffen. De top keuze wat mij betreft is Astra PRO (theme) + Elementor PRO (pagebuilder).

ASTRA PRO PREMIUM WP-THEME

Niet voor niets is het Astra Theme een van de snelstgroeiende themes wat aantal gebruikers en installaties betreft (700.000+). Een paar van de geweldige kenmerken zijn het gemak van het installeren ervan, zijn prijs 59 dollar, het theme laadt razendsnel zelfs met alle modules actief. Ook heeft het een groot aantal demo templates en werkt perfect met de top page builders en Woocommerce.

Zoals hieronder op de afbeelding te zien is heeft het Astra theme een betere rating dan men zich voor kan stellen. Uit 3537 ratings zijn er nauwelijks negatieve ratings en practisch alles is 5 sterren. Er is geen theme ter wereld met een dergelijk goede waardering!


Astra Theme 5-sterren rating


De gratis versie van Astra kunt u hier downloaden. Uiteraard kan daar veel minder mee, maar het heeft dezelfde razendsnelle structuur en voor degenen die niet te veeleisend zijn wat opties en elementen betreft, is het gratis Astra zeker een goed theme om te gebruiken en een van de snelstladende die er zijn, gratis of PRO speelt hier geen rol.

ASTRA LAADT ZEER SNEL

Astra Theme review laadtijd


U ziet in dit Astra theme review hierboven de test voor 4 van de bekendste speedtest voor websites. Pingdom scoort 100% ofwel uw site is sneller dan andere sites die getest werden. Google geeft 95% ofwel 5% van geteste sites waren sneller, GT-metrix geeft de absolute laadtijd van 0.4 seconde en Y-slow scoort 91% ofwel 9% sites waren sneller. Het zal lastig worden een site te vinden die boven deze totale resultaten uit zal komen.

ASTRA DEMOSITES IMPORTEREN

Astra Theme review demos


Heeft u geen zin om vanuit niets te beginnen bouwen aan uw website? Dat is ook zeker niet nodig want u kunt hier de plug-in downloaden waarmee u demo sites in uw website kunt installeren. Ook kunt u rechtstreeks via de Astra website aan deze demo sites komen en wel door hier te klikken.


Astra Theme review demos vb


U heeft de keuze uit honderden demo templates voor alle mogelijke niches die u kunt bedenken, net als de meeste premium WP-themes dat hebben. Als u nog geen keuze gemaakt heeft met welke pagebuilder u wilt werken, raad ik u zeker Elementor aan van de 4 keuzes is dat mijns inziens zeker de beste. Beijk hieronder de video hoe Astra met Elementor samenwerkt.ASTRA PRO MODULES EN PAGE SETTINGS

Hieronder ziet u 2 afbeeldingen naast elkaar gezet voor het gemak.

Links: Deze lijst is opgebouwd uit alle modules die in de PRO-versie beschikbaar zijn. Het mooie van Astra is dat men ze aan- en uit kan zetten, precies die die men gebruikt om de site zo snel mogelijk te houden (minder code).

Rechts: Op de pagina's en posts aan de rechterkant ziet u deze settings die u per pagina in kunt stellen hoe u ze wilt hebben.


Astra Theme review Pro-modules en settings


ASTRA + WOOCOMMERCE

Astra Theme review: Woocommerce


Zowel de gratis versie van Astra als Astra PRO werken perfect samen met Woocommerce, de nummer 1 gebruikte Wordpress plug-in voor webshops. Dit is geen toeval, de Astra-crew heeft hier de nodige zorg aanbesteed. In de gratis versie kunt u via de standaard Wordpress Customizer alles voor Woocommerce aanpassen, zie Astra documentatie er over hier. Voor de PRO-versie heeft u nog extra settings in het pro-module-paneel, zie Astra documentatie er over hier.


ASTRA THEME REVIEW SLOTWOORD

We willen u niet vervelen met het bespreken van elk klein detail over Astra dus we gaan dit Astra theme review hier afronden. Astra is zoals de algemene waardering al deed vermoeden een fantastisch theme wat al begint met de gratis versie. De gratis versie heeft misschien wat weinig opties en het werken met de pro-versie in combinatie met een van de elite pagebuilders is natuurlijk een heel andere ervaring.

De Astra pro-versie kost 59 dollar, soms goedkoper als er aanbiedingen zijn. Dat is een prima prijs voor een dergelijk goed theme. Wat betreft de pagebuilders.. hiervoor hebben we een apart review op deze site voor de beste page builder voor Wordpress.Bekijk Astra theme


Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven