Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Astra Theme Review voor [2021]

Astra Theme Review


ASTRA THEME REVIEW

In mijn Astra Theme review voor [2021] leg ik u uit waarvoor Astra het meest geschikt is. Feit is dat 1.253.898+ mensen een site hebben met Astra dus er moet iets bijzonders aan zijn. De kracht van Astra is speed, er is qua speed slechts een vergelijkbaar theme en dat is Generatepress. Hoe sneller uw website, hoe hoger in Google, hoe langer bezoekers op uw site blijven en meer. Speed is vandaag de dag erg waardevol. Met Astra bent u in professionele handen wat dat betreft. Ook webshops moeten snel zijn, dat geeft meer omzet. Laten we daarmee beginnen want Astra is gebouwd om er prachtige supersnel ladende shops mee te bouwen.

ASTRA WEBSHOPS

Astra is geoptimaliseerd om meer conversie voor uw shop te bereiken en meer verkopen te genereren. Een shop gemaakt met Astra is gewoon veel sneller dan met welk andere theme. Op de Astra website kunt u zien hoe dit getest werd tegen 50 andere top themes. Een snel ladende webshop wordt niet alleen door uw bezoekers gewaardeerd maar ook door Google. Hierdoor komt uw shop hoger in de SERP van Google en dit trekt weer extra bezoekers. Uw bezoekersaantallen hun waardering stijgen dus exponentieel.


Astra Theme review Woo webshops


Astra biedt grote mogelijkheden uw shop precies te stylen zoals u wilt zonder dat daar enige technische kennis aan te pas komt. Een paar jaar terug was dit nog ondenkbaar. Ok kunt u alle bestaande Woocommerce plug-ins installeren zonder bang te hoeven zijn dat er compatibiliteits problemen zullen ontstaan.

Verder biedt Astra een reeks van moderne opties voor shops die u webshop tot een waar succes zullen maken zoals: Infinite Scroll, Adaptable grid settings, Off-canvas sidebar, Quickview, Dropdown cart en meer. Meer hierover vindt u hier.


Astra Theme review Woo features


Ik wil ook nog even zeggen in dit Astra review dat het theme niet alleen goed responsive is, maar er is speciale aandacht besteed om een perfect design en gebruikersgemak neer te zetten voor mobiele webshops. Dit met het oog op de stijgende verkopen via mobiele apparaten wat volgend jaar waarschijnlijk de 50% zal overschrijden.


Astra Theme responsive shops


Ook noemenswaard is dat u de complete check-out pagina kunt aanpassen aan uw wensen. Een slecht opgebouwde check-out pagina kan u snel een percentage van uw verkopen kosten. U ziet, op het gebied van e-commerce heeft het team van Astra overal aan gedacht.

ASTRA PAGEBUILDERS

U kunt Astra bedienen via zijn eigen paneel en de Wordpress customizer maar het theme is geprepareerd op het gebruik van een elite pagebuilder. Bij voorkeur Elementor, al zijn DiviBuilder, Thrive Architect, BeaverBuilder, WP-Bakery pagebuilder zeker ook goeie alternatieven.

Mijn eerste keuze, Elementor, heeft een gratis en een pro versie. Perfect is natuurlijk AstraPro + ElementorPro, het ligt aan uw budget wat u voor u het beste is. Het hoeft dus niks te kosten aangezien ook Astra een gratis versie heeft met minder mogelijkheden dan we hier in dit Astra Theme review presenteren.ASTRA THEME REVIEW: LAADTIJD

Het Astra theme beschikt zoals hieronder te zien is over ongekend snelle laadtijden. Ongeacht waar men testen uitvoert, bij Google, GtMetrix, Y-Slow of Pingdom, het scoort altijd fenomenaal. Dit zijn gerenomeerde speedtests en zoals ik eerder al zei is alleen het theme Generatepress in staat zulke resultaten te evenaren.


Astra Theme review laadtijd

ASTRA DEMO-WEBSITES

Astra geeft u toegang tot een bibliotheek met demo sites ofwel starter websites van waaruit u uw project kunt beginnen. Deze zijn via de importer met 1 klik te installeren. Er zijn 3 types, die u kunt gebruiken zonder pagebuilder, en demo's die gemaakt zijn met Elementor en BeaverBuilder. Eenmaal zo'n demo geïnstalleerd, kunt u beginnen uw eigen logo erin te zetten en het design, foto's en teksten aan te passen aan uw wensen. Technische kennis is hiervoor niet vereist.


Astra Theme review starter websites

ASTRA SCHEMA MARK-UP

Schema zijn korte snippets met informatie waarvan de zoekmachines graag willen dat we die toevoegen aan onze pagina's zodat ze een beter idee hebben wat er precies op die pagina te vinden is. Als u dit doet, wordt dit beloond met een betere weergave van uw website in zoekresultaten. Astra voegt automatisch Schema mark-up voor u aan uw pagina's toe zoals ze dat hier aangeven.


Astra Theme review Schema


ASTRA HEADERS, FOOTERS, 404

Astra Transparent Headers, Astra Custom Header en Astra Custom Footers zijn PRO features die het u mogelijk maken uw complete header en footer te stylen hoe u wilt zonder technische kennis. Hetzelfde geldt voor uw 404-pagina's trouwens. U kunt verschillende headers aanbieden aan verschillende gebruikersgroepen in uw systeem.


Astra Theme review Headers Footers


Astra heeft nog zoveel meer te bieden, maar ik ga dat zoals in het begin al aangekondigd niet allemaal opsommen, hier vind u een prachtig overzicht met alle features die er er in Astra zitten.

ASTRA THEME REVIEW: MIJN MENING

Bedankt dat u mijn Astra Theme review tot het einde aan toe gelezen heeft. U zult het er met me over eens zijn dat Astra een heel speciaal theme is dat met kop en schouders boven de meeste andere themes uitsteekt. Ik heb het uitsluitend over de PRO-versie natuurlijk want de free-version van geen enkel theme kan zich meten met de top themes vandaag de dag natuurlijk. Ik werk persoonlijk met Astra in combinatie met Elementor en het is als professional designer een van mijn favoriete themes samen met het Divi Theme wat altijd en overal voor gebruikt kan worden. Astra heeft eigenlijk geen zwakke punten en ik kan het u zeker aanraden.

ASTRA THEME REVIEW: DE PRIJS

Astra heeft u al vanaf 41 dollar voor een jaar, men mag zoveel sites ermee bouwen als men wil, dat is geen geld vergeleken met andere themes. Als u wat meer te besteden heeft supercharged u uw Astra met de Mini Agency Bundle voor 169 dollar per jaar, waarschijnlijk de beste optie voor bedrijven, hier zit bijvoorbeeld de Elementor pagebuilder dan bij. Dat is zeker ook een goede prijs aangezien de meeste andere theme met licensies werken die slechts voor 1 website gelden, met Astra is het aantal websites onbeperkt. Als u er nog een klein beetje bij doet heeft u meteen het toppakket voor 249 dollar per jaar met alle geweldige plugins die ze hebben erbij. Astra is al met al zeker een aanrader en heeft hele interessante deals als u een levenslang pakket afneemt met enorme kortingen.


Check Astra theme


Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven