Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Wordpress website sneller maken met CDN 💥

Wordpress website sneller maken


Een Wordpress website sneller maken is veel eenvoudiger dan u voor mogelijk houdt. Men kan zelf aan de slag gaan en afbeeldingen optimaliseren met de hand of met een plug-in, een goede cache plug-in installeren maar... uw website zal altijd alleen vanaf de origin server te downloaden zijn in de browsers van uw bezoekers die waarschijnlijk niet allemaal net om de hoek zitten. En dat is zeker niet het geval als uw bedrijf internationaal is en de website in meerdere talen.

Uw Wordpress website sneller maken gaat makkelijker, sneller,en veel beter als u een CDN-service begint te gebruiken. Als u zich de vraag stelt: wat is een CDN? Lees dan eerst dit artikel even of bekijk de video hieronder.

Wat is een CDN video

What is a CDN Network Video


De CDN zorgt ervoor dat uw website overal ter wereld razendsnel te downloaden is van servers die op SSD lopen. De CDN provider beschikt over de allerbeste technieken en hardware voor optimale laadtijden. Zo zijn de zwaar geavanceerde manieren voor caching niet te evenaren voor origin servers en beschikken ze over de beste snelste glasfiber verbindingen.


Advertentie

Divi Ad 680px


De beste CDN service

De beste meest complete CDN wordt door Stackpath aangeboden. U krijgt hier als bonus een Firewall en Ddos-protection zodat uw Wordpress website niet alleen veel sneller gemaakt wordt maar ook meteen beveiligd is tegen hackers. Tevens kunt u uw monitoring service stopzetten want ook dat zit inbegrepen evenals load balancing zodat uw site niet overbelast kan raken.

Door op de banner hier beneden te klikken, kunt u op de site van Stackpath zien hoe de eerste maand gratis is, zodat u zonder risico de power van de CDN kunt ervaren. Registreert u zich en test of het wat voor u is. Gebruik de door Stackpath aangeboden documentatie om snel de instellingen voor uw website te configureren. Eenmaal op hun website ingelogd, kunt u te allen tijden de knop "Chatten" rechtsonderin aanklikken om live support te krijgen van een operator alsu er zelf niet helemaal uitkomt. Onze Nederlandstalige handleiding vindt u onder de banner.


Stackpath proberen


Onze Stackpath handleiding

Onze uitleg om je Wordpress website sneller maken met behulp van Stackpath begint met het registreren op hun site. Kies vervolgens hun goedkoopste plan, tenzij u een CDN voor een groot- of middelgroot bedrijf bestelt.


website sneller maken Stackpath plan kiezen


Geef uw domeinnaam op en klik daarna op "Next". Stackpath gaat zelf op zoek naar de DNS van uw website en zal u een lijstje tonen met alle records. Vink mail uit zodat uw webmail geen problemen ondervindt, het is onnodig dit over CDN te laten lopen.


<

Stackpath DNS records scannen


In het volgende scherm geeft u de bron op, dat is altijd "Webserver" en u vult de IP van uw server in. Weet u het IP adres niet zoek dan in Google even op "domain 2 IP" en deze zullen u de IP geven.


<

Stackpath IP-adres


Klik "Continue", u zult nu de nieuwe nameservers krijgen die u bij de registrar voor uw domein aan moet passen. Klik nu op "View stack".


<

Stackpath nameservers


Het kan een redelijke tijd duren totdat de nameservers ge-updated zijn. U wordt nu naar de overview pagina geleid waar u verder kunt gaan met de installatie om uw Wordpress website sneller te maken.


<

Stackpath overview


Gratis SSL-certificaat

Maak meteen gebruik van het feit dat Stackpath u een gratis SSL-certificaat aanbiedt. Klik "Edge SSL" en meteen daarna "Generate free SSL-certificate".


<

Wordpress website sneller maken met Stackpath edge SSL


Bij Delivery Domein niets veranderen en klik "Continue".

Het kan een tijd duren maar uiteindelijk ziet u dat uw site "Active" is voor EdgeSSL certificaat.


<

Wordpress website sneller maken met Stackpath edge SSL certificaat


We gaan nu naar "Edge rules" om te zorgen dat alle verbindingen over https gaan lopen. We zetten hier "Force HTTPS Connections" op "On".


<

Stackpath force https


De laatste actie om uw Wordpress website sneller te maken is het instellen van cache-, compresie-, en andere settings. "Lifetime" settings staan goed, niet aankomen tenzij u de expiry tijden liever van uw eigen server regelt. Gzip compression moet angezet worden en kies voor een waarde van 4,5 of 6. Content availability moet ook aangezet worden zodat ook wanneer uw site offline is, hij nog getoond gaat worden. Vary header moet aan staan. Browser cache TTL op 60 dagen zetten. HTTP/2 support zou ik zeker ook aanzetten.


<

Stackpath force settings


Als u alles goed gedaan heeft, heeft uw Wordpress website behoorlijk wat sneller gemaakt, en dat binnen een tijdsbestek van 15 minuten als het mee zat.Advertisement

Divi Ad 680px