Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Beste Woocommerce themes | selectie 2021 💥

Beste Woocommerce themes


Na 20 jaar websites gebouwd te hebben besloot ik mijn kennis met de wereld te delen. Hier heeft u mijn selectie van beste Woocommerce themes. Op deze pagina staan de 10 themes met een korte beschrijving en 2 knoppen eronder waarvan er een naar mijn complete review voor dat theme leidt en de andere naar de site van het theme. De meeste van deze themes bestaan tussen de 4-10 jaar en ken ik als mijn broekzak.

Al deze themes zijn of compleet gespecialiseerd op Woocommerce of zijn multipurpose met net zulke goede webshop-eigenschappen als de 100% gespecialiseerde themes. De laatste categorie haalt meestal ook mijn top 10 voor beste Wordpress themes in het algemeen. In deze themes treft u de laatste en beste snufjes aan zoals wishlists, pop-up cart, quickview et cetera. Alle themes tonen ook op mobiel een prachtige webshop en hebben mogelijkheden waarmee u zonder technische kennis de categorie-, checkout-, en productpagina's naar uw eigen wensen kunt stylen.

Deze lijst is opgemaakt uit themes waarvoor betaald moet worden, uiteraard halen gratis themes het niet tot een top-10 lijst. Ondanks dat zijn er themes in deze lijst die een gratis versie hebben, maar we bespreken hier altijd de premium versie in zo'n geval.

Deze themes zijn zo populair dat vele ervan honderdduizenden keren verkocht werden.

Mijn beste 10 Woocommerce themes [2021]1. Astra PRO

Beste Woocommerce theme Astra


Het Astra Theme is de nummer 1 in mijn selectie omdat een aantal zeer postieve eigenschappen gecombineerd worden. Om te beginnen is Astra het snelste theme wat er voor Wordpress te vinden is. Men zou dan een saai theme verwachten om het zo snel mogelijk te houden maar dat is niet het geval. Met Astra is namelijk practisch alles mogelijk, en wel met de nadruk op het bouwen van webshops. Het theme is volledig ingesteld op het maken en runnen van succesvolle e-commerce sites.

Het beschikt over schitterende demo websites die u met 1 klik kunt installeren, zowel voor sites als shops. De shop-pagina's zijn eenvoudig aan te passen in hun design door iemand die daar niet voor gestudeerd heeft, gewoon via het back-end. Dat geldt ook voor check-out en cart pagina's. De installatie van een goede pagebuilder is zeker aan te raden om razendsnel met Astra te kunnen werken, ik zou voor Elementor kiezen dat is een top combinatie.2. OceanWP

Beste Woocommerce theme OceanWP


Het OceanWP Theme heeft veel gemeen met Astra. Dit is een van de snelst ladende themes die er zijn, en tevens is het gespecialiseerd op het bouwen van Woocommerce shops. Net als Astra heeft Ocean-WP ook een gratis versie heeft waardoor het veel bekender is. Ocean-WP werd meer dan 600.000 keer geïnstalleerd op websites. Met OceanWP heeft u toegang tot een demo bibliotheek met fantastische lay-outs.

Erg veel hiervan zijn voor e-commerce. Een theme wat voor e-commerce gebouwd werd, biedt natuurlijk alle mogelijke extensies zoals pop-up carts, quickview, wishlist en nog vele meer om uw webshop zo succesvol mogelijk te maken. De prijs vs kwaliteit verhouding ligt bij OceanWP erg hoog en het theme is zijn plek 4 in deze lijst meer dan waard.3. Divi

Beste Woocommerce theme Divi


Het Divi Theme is theoretisch gezien kandidaat voor nummer 1 in dit lijstje met de beste Woocommerce-thema's, maar aangezien Divi altijd overal bovenaan heeft gestaan, staat het nu voor de verandering op 3, want Astra en Ocean-WP zijn minstens zo goed voor webwinkels. Divi is niet speciaal voor shops gebouwd maar is een multipurpose theme, geschikt voor alle type websites. Het theme is echter zo veelzijdig en professioneel dat het niet voor echte shopthemes onder doet.

Divi heeft al een pagebuilder erin zitten, namelijk de DiviBuilder die door velen gezien wordt als de beste pagebuilder voor Wordpress. Met Divi heeft u alles in een keer voor elkaar en Divi heeft schitterende lay-outs voor shops. Er zijn overigens erg veel derde partijen die designs voor Divi ontwikkelen en deze verkopen zoals bijvoorbeeld Divi Cake.4. Neve

Beste Woocommerce theme Neve


Er zijn op dit moment meer dan 100.000 actieve installatie en in zijn waardering krijgt het theme practisch alleen maar 5 uit 5 sterren. Veel beter gaat het niet. Neve werd gebouwd door ThemeIsle, een bedrijf wat elite WP-themes en WP-plug-ins bouwt. Het installeren van Neve is bijzonder eenvoudig. U kunt de gratis versie downloaden op Wordpress.org. Upload het themabestand met de standaard Wordpress-installatie. Installeer en activeer het zoals weergegeven in mijn Neve Review (knop hieronder).

U kunt een van de honderden ready made themes uitzoeken en installeren via de aangeboden import-functie. Voor elke niche zijn er meerdere demos beschikbaar. Neve biedt erg veel demos voor webshops, en van zeer goede kwaliteit. U gaat zeker iets van uw gading vinden. Dit werkt allemaal feilloos en razendsnel.5. Genesis Framework

Beste Woocommerce theme Genesis


Het Genesis Theme werd door zowel Joost de Valk van de overbekende Yoast SEO plug-in, door Matt Cutts van Google, en zelfs door Matt Mullenweg (founder van Wordpress) aangeprezen. Betere referenties zijn er natuurlijk niet. Het systeem is bijzonder veilig, razendsnel door een geweldige codering en erg betrouwbaar.

Afgezien van de perfecte code levert Genesis rich snippets aan de zoekmachines via Schema microdata. Ook hier zijn de zoekmachines gek op en zorgt ervoor nog beter gevonden te worden. Tevens wordt extra informatie toegevoegd aan uw titel en beschrijving in de zoekresultaten van Google. Genesis scoort in testen nog veel beter dan bijvoorbeeld frameworks zoals Wix. Tevens biedt het Genesis Framework een zee aan opties voor SEO settings. Het gebruik van een SEO-plugin wordt hiermee compleet overbodig gemaakt.6. Generatepress Premium

Beste Woocommerce theme Generatepress


Generatepress is een theme wat vaak met Astra vergeleken wordt, de nummer 1 in deze lijst. In sommige tests is Generatepress net iets sneller dan Astra, maar laten we het erop houden dat ze even snel laden. Samen staan ze wat dat betreft aan de top. Generatepress is wat minder uitgebreid dan Astra, maar kost minder en is ondanks de vergelijking met Astra geweldig voor een strakke snel ladende shop die feilloos werkt.

Net als bij Astra overigens is het aan te raden een van de elite pagebuilders te installeren in dit theme voor optimaal comfort. Een vergelijking tussen de 3 beste pagebuilders die er voor Wordpress zijn vind u in dit artikel van me.7. Flatsome Theme

Beste Woocommerce theme Flatsome


Natuurlijk mag Flatsome niet ontbreken in deze selectie van beste Woocommerce themes. De shop-features die Flatsome biedt zijn meer dan indrukwekkend. Denk aan wishlist, sticky header, live product-search, unlimited forms, pop up cart, quickview en meer. Het heeft gewoon alles wat een goede shop zich wensen kan. Dit samen met de prachtige demo's die het theme biedt maken dat het perfect is voor maken van e-commerce sites.

Dit is weer een theme wat zich op shops gespecialiseerd heeft, en dat is dus goed gelukt. Flatsome heeft zijn eigen UX Builder, een goede pagebuilder en heeft een drag & drop header builder. Uw header zal precies zo worden als u graag wilt zonder dat u hiervoor coding kennis nodig heeft.8. Avada

Beste Woocommerce theme Avada


Als u Avada kent, verbaast u zich er misschien over het op deze plek aan te treffen. Avada werd al 725.337+ keer verkocht en is goed bekend onder webbouwers. Het theme wordt ook door mij hoog gewaardeerd, maar we rangschikken hier op Woocommerce kwaliteiten. Het is een multipurpose theme wat onder andere erg geschikt is voor het bouwen van shops. Avada wordt vaak met Divi vergeleken aangezien Divi ook multipurpose is en nog net iets vaker verkocht werd.

Hieronder vind u een knop die u kunt volgen om mijn Avada vs Divi vergelijking te lezen. U snapt al dat Avada met een goede pagebuilder komt, de Fusion Builder. Ook biedt het prachtige lay-outs voor sites en shops. Het theme is erg compleet en heeft een geweldig team erachter zitten.9. Bridge

Beste Woocommerce theme Bridge


Ook het Bridge theme is een van de toppers op Themeforest waar het al bijna 7 jaar in de top staat. Bridge is een multipurpose theme wat gewoon ook erg goed is voor het maken van Woocommerce websites. Het theme presenteert u een bibliotheek met maar liefst 480 complete demo websites, een ongekend aantal. Vele hiervan zijn voor webshops. Net als andere themes in deze selectie van beste Woocommerce themes heeft het de nodige extra's voor shops als wishlist en quickview.

Dit theme komt als enige met 2 goede pagebuilders, namelijk Elementor en WP Bakery pagebuilder. Dit zijn beide top 5 pagebuilders, u kunt kiezen waarmee u wilt werken. Als toegift heeft Bridge nog prachtige opties voor portfolio's en blogs.10. Monstroid-2

Beste Woocommerce theme Monstroid-2


Monstroid-2 is het absolute topproduct op Templatemonster waar tienduizenden themes worden verkocht. De tweede plaats daar neemt trouwens nog altijd Monstroid-1 in beslag. Dit theme is geweldig en beschikt net als de themes hierboven over prachtige demo lay-outs. Een theme wat eenvoudig te begrijpen is en daardoor zeer geschikt is voor beginners.

Monstroid-2 komt standaard met de Elementor pagebuilder, de beste in zijn soort. Ook dit theme laadt veel sneller dan gemiddeld en is geperfecioneerd op het bouwen van Woocommerce webshops. Ook gratis voor u in Monstroid-2 zijn de Jet plug-ins die via Elementor gebruikt kunnen worden, waarmee u uw shop zelf extra kunt stylen.Deze link geeft u vandaag 20% korting op het Divi-theme!

DiviScroll naar boven