Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn 10 beste Woocommerce themes voor 2020

Beste Woocommerce themes 2020


Na 20 jaar websites gebouwd te hebben besloot ik mijn kennis met de wereld te delen. Hier heeft u mijn selectie van beste Woocommerce themes voor 06-2020. Op deze pagina staan de 10 themes met een korte beschrijving en een knop eronder die naar mijn complete review voor dat theme leidt. De meeste van deze themes bestaan tussen de 4-10 jaar en ken ik als mijn broekzak.

Al deze themes zijn of compleet gespecialiseerd op Woocommerce of zijn multipurpose met net zulke goede webshop-eigenschappen als de 100% gespcialiseerde themes. De laatste categorie haalt meestal ook mijn top 10 voor beste Wordpress themes in het algemeen. In deze themes treft u de laatste en beste snufjes aan zoals wishlists, pop-up cart, quickview et cetera. Alle themes tonen ook op mobiel een prachtige webshop en hebben mogelijkheden waarmee u zonder technische kennis de categorie-, checkout-, en productpagina's naar uweigen wensen kunt stylen.

Deze lijst is opgemaakt uit themes waarvoor betaald moet worden, uiteraard halen gratis themes het niet tot een top-10 lijst. Ondanks dat zijn er themes in deze lijst die een gratis versie hebben, maar we bespreken hier altijd de premium versie in zo'n geval.

Deze themes zijn zo populair dat vele ervan honderdduizenden keren verkocht werden.

Mijn beste 10 Woocommerce themes 20201. Astra PRO

Beste Woocommerce theme Astra


Het Astra Theme is de nummer 1 in mijn selectie omdat een aantal zeer postieve eigenschappen gecombineerd worden. Om te beginnen is Astra het snelste theme wat er voor Wordpress te vinden is. Men zou dan een saai theme verwachten om het zo snel mogelijk te houden maar dat is niet het geval. Met Astra is namelijk practisch alles mogelijk, en wel met de nadruk op het bouwen van webshops. Het theme is volledig ingesteld op het maken en runnen van succesvolle e-commerce sites.

Het beschikt over schitterende demo websites die u met 1 klik kunt installeren, zowel voor sites als shops. De shop-pagina's zijn eenvoudig aan te passen in hun design door iemand die daar niet voor gestudeerd heeft, gewoon via het back-end. Dat geldt ook voor check-out en cart pagina's. De installatie van een goede pagebuilder is zeker aan te raden om razendsnel met Astra te kunnen werken, ik zou voor Elementor kiezen dat is een top combinatie.


Astra PRO Review 20202. Divi

Beste Woocommerce theme Divi


Het Divi Theme is eigenlijk een gegadigde voor plek 1 in deze lijst van beste Woocommerce themes 2020 maar aangezien Divi overal altijd al bovenaan staat, staat hij nu eens op 2 voor de verandering omdat Astra zeker net zo goed is. Divi is niet speciaal voor shops gebouwd maar is een multipurpose theme, geschikt voor alle type websites. Het theme is echter zo veelzijdig en professioneel dat het niet voor echte shopthemes onder doet.

Divi heeft al een pagebuilder erin zitten, namelijk de DiviBuilder die door velen gezien wordt als de beste pagebuilder voor Wordpress. Met Divi heeft u alles in een keer voor elkaar en Divi heeft schitterende lay-outs voor shops. Er zijn overigens erg veel derde partijen die designs voor Divi ontwikkelen en deze verkopen zoals bijvoorbeeld Divi Cake.


Divi Theme review 20203. Porto

Beste Woocommerce theme Porto


Porto heeft van alle themes in de top op Themeforest de beste klantwaardering van maar liefst 4.92 uit 5. Die rating komt niet uit de lucht vallen, Porto heeft namelijk alles mee en werkt voor de klant erg makkelijk. Dit theme werd gebouwd op het hebben van een snelle laadtijd, en op het bouwen van shops met Woocommerce. Het biedt ook schitterende demo designs voor webshops, op het moment zijn van de 99 demo's er 33 puur voor shops.

Porto is voorzien van de WP Bakery pagebuilder, wat een erg prettige tool is. Ook is het theme "ready" om Elementor te installeren, een top pagebuilder met een gratis en een premium versie. In Porto zit overigens de Revolution Slider gratis, een geweldige slider plug-in. Al met al een geweldig Woocommerce theme dus.


Porto theme review 20204. OceanWP

Beste Woocommerce theme OceanWP


OceanWP Theme heeft veel gemeen met Porto. Dit is een van de snelst ladende themes die er zijn, en tevens is het gespecialiseerd op het bouwen van Woocommerce shops. Het verschil met Porto is dat OceanWP ook een gratis versie heeft waardoor het veel bekender is. OceanWP werd meer dan 600.000 keer geïnstalleerd op websites. Met OceanWP heeft u toegang tot een demo bibliotheek met fantastische lay-outs.

Erg veel hiervan zijn voor e-commerce. Een theme wat voor e-commerce gebouwd werd, biedt natuurlijk alle mogelijke extensies zoals pop-up carts, quickview, wishlist en nog vele meer om uw webshop zo succesvol mogelijk te maken. De prijs vs kwaliteit verhouding ligt bij OceanWP erg hoog en het theme is zijn plek 4 in deze lijst meer dan waard.


OceanWP theme review 20205. Monstroid-2

Beste Woocommerce theme Monstroid-2


Monstroid-2 is het absolute topproduct op Templatemonster waar tienduizenden themes worden verkocht. De tweede plaats daar neemt trouwens nog altijd Monstroid-1 in beslag. Dit theme is geweldig en beschikt net als de themes hierboven over prachtige demo lay-outs. Een theme wat eenvoudig te begrijpen is en daardoor zeer geschikt is voor beginners.

Monstroid-2 komt standaard met de Elementor pagebuilder, de beste in zijn soort. Ook dit theme laadt veel sneller dan gemiddeld en is geperfecioneerd op het bouwen van Woocommerce webshops. Ook gratis voor u in Monstroid-2 zijn de Jet plug-ins die via Elementor gebruikt kunnen worden, waarmee u uw shop zelf extra kunt stylen.


Monstroid-2 review 20206. Flatsome Theme

Beste Woocommerce theme Flatsome


Natuurlijk mag Flatsome niet ontbreken in deze selectie van beste Woocommerce themes. De shop-features die Flatsome biedt zijn meer dan indrukwekkend. Denk aan wishlist, sticky header, live product-search, unlimited forms, pop up cart, quickview en meer. Het heeft gewoon alles wat een goede shop zich wensen kan. Dit samen met de prachtige demo's die het theme biedt maken dat het perfect is voor maken van e-commerce sites.

Dit is weer een theme wat zich op shops gespecialiseerd heeft, en dat is dus goed gelukt. Flatsome heeft zijn eigen UX Builder, een goede pagebuilder en heeft een drag & drop header builder. Uw header zal precies zo worden als u graag wilt zonder dat u hiervoor coding kennis nodig heeft.


Flatsome Theme Review 20207. Avada

Beste Woocommerce theme Avada


Als u Avada kent, verbaast u zich er misschien over het op plek 7 aan te treffen. Avada werd al 598.000 keer verkocht en is goed bekend onder webbouwers. Het theme wordt ook door mij hoog gewaardeerd, maar we rangschikken hier op Woocommerce kwaliteiten. Het is een multipurpose theme wat onder andere erg geschikt is voor het bouwen van shops. Avada wordt vaak met Divi vergeleken aangezien Divi ook multipurpose is en nog net iets vaker verkocht werd.

Hieronder vind u een knop die u kunt volgen om mijn Avada vs Divi vergelijking te lezen. U snapt al dat Avada met een goede pagebuilder komt, de Fusion Builder. Ook biedt het prachtige lay-outs voor sites en shops. Het theme is erg compleet en heeft een geweldig team erachter zitten.8. Generatepress Premium

Beste Woocommerce theme Generatepress


Generatepress is een theme wat vaak met Astra vergeleken wordt, de nummer 1 in deze lijst. In sommige tests is Generatepress net iets sneller dan Astra, maar laten we het erop houden dat ze even snel laden. Samen staan ze wat dat betreft aan de top. Generatepress is wat minder uitgebreid dan Astra, maar kost minder en is ondanks de vergelijking met Astra geweldig voor een strakke snel ladende shop die feilloos werkt.

Net als bij Astra overigens is het aan te raden een van de elite pagebuilders te installeren in dit theme voor optimaal comfort. Een vergelijking tussen de 3 beste pagebuilders die er voor Wordpress zijn vind u in dit artikel van me.


Generatepress review 20209. Bridge

Beste Woocommerce theme Bridge


Ook het Bridge theme is een van de toppers op Themeforest waar het al bijna 7 jaar in de top staat. Bridge is een multipurpose theme wat gewoon ook erg goed is voor het maken van Woocommerce websites. Het theme presenteert u een bibliotheek met maar liefst 480 complete demo websites, een ongekend aantal. Vele hiervan zijn voor webshops. Net als andere themes in deze selectie van beste Woocommerce themes heeft het de nodige extra's voor shops als wishlist en quickview.

Dit theme komt als enige met 2 goede pagebuilders, namelijk Elementor en WP Bakery pagebuilder. Dit zijn beide top 5 pagebuilders, u kunt kiezen waarmee u wilt werken. Als toegift heeft Bridge nog prachtige opties voor portfolio's en blogs.


Bridge theme review 202010. Enfold

Beste Woocommerce theme Enfold


Enfold is een theme waarmee prachtige e-commerce sites te maken zijn met als specialisatie sites waarop men kan booken. Het is compleet voorbereid op de installatie van de WooCommerce bookings lug-in namelijk. Natuurlijk an men er alle types webshops mee maken, en zelfs websites. Enfold is namelijk een multipurpose theme wat al jaren in de top staat op Themeforest.

Naar eigen zeggen is het het best gewaardeerde theme daar met 4.82 uit 5 maar we zagen dat Porto (op 3 in deze lijst) al 4.92 uit 5 scoorde, dus dat klopt niet helemaal. Geen probleem natuurlijk, het verdient evengoed een plek in mijn top-10. Enfold heeft een hele goede eigen Pagebuilder genaamd Avia. Verder biedt het theme prachtige opties voor het bouwen van headers en styles zonder dat daar enige HTML-kennis voor nodig is.


Enfold theme review 2020DiviScroll naar boven