Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi Theme review voor 2020, is Divi zijn geld waard?

Divi theme review

DIVI THEME REVIEW

650.000 keer verkocht

Het populairste multipurpose WordPress theme onder beoordeling!

Divi, van Elegant Themes is asociaal populair bij zowel webdesigners, bloggers, mensen met weinig webervaring en bedrijven. Kortom iedereen kan er goed mee overweg. Webdesigners gebruiken het om razendsnel websites te kunnen bouwen die er ook nog eens goed uitzien.

Wat Divi anno 2020 doet is de standaard pagina-editor vervangen door een een heel nieuw platform, waarbij u uw aanpassingen maakt via een perfecte front-end pagebuilder. De Divi Builder zoals hij genoemd wordt, is zo populair dat hij los als plug-in in andere themes geinstalleerd kan worden.Test de Divi Builder


DIVI THEME REVIEW VOOR 2020

Divi is het prominente theme van Elegant Themes bij uitstek de populairste WordPress pagebuilder in de webdesign-branche.

Divi


Het theme bestaat al sinds 2013 en heeft in de jaren meer en meer aan populariteit toegenomen omdat het constant verbeterd werd. De laatste jaren is dit in een versnelling geraakt, zeker na de integratie van de Divi-builder. Dit is een pagebuilder die werkt in het front-end waarmee geen andere pagebuilder zich kan meten.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het Divi Theme?

Ook is het aantal functies wat Divi te bieden heeft sterk toegenomen. Vandaag de dag is dit theme zo veelzijdig dat men er shops, portfolio's, fotopresentaties, en bedrijfswebsites mee kan maken. Ongeacht wat voor project u in gedachten heeft, met Divi bent u snel klaar en u krijgt geen hoofdpijn van het zoeken naar hoe alles werkt.

De Divi Drag & Drop front-end pagebuilder

Klik hier of op de afbeelding hieronder om naar een pagina te gaan van de bouwer waar u als u een weinig naar beneden scrollt 8 piepkleine video's aantreft die snel duidelijk maken hoe men met Divibuilder werkt. Mijn 8 rode pijltjes geven aan waar de 8 video's zich bevinden.

Divi visuele editor


U werkt nu dus niet meer in het back-end en kijkt steeds op de site zelf wat u gebouwd heeft, maar u ziet "live" in uw aanpassingen hoe het nieuwe resultaat is. Deze manier van werken is een hele openbaring.


De pagebuilder maakt gebruik van een drag & drop systeem waarmee u alle items kunt plaatsen en verslepen. Als u iets opgeslagen heeft waar u niet tevreden over bent, heeft Divi een 1-klik systeem waarmee u weer terug gaat naar hoe het tevoren was. Ik ken persoonlijk geen enkel ander theme wat dit heeft, men moet normaal hiervoor de standaard Wordpress geschiedenis gebruiken.


Divi geschiedenis editor


Aangepaste lay-outs maken voor posts en pagina's maken is met Divibuilder in een handomdraai gebeurt zowel via front- als back-end. U kunt zoveel rijen en kolommen maken als u wilt en deze vullen met inhoud van de 46 standaard modules of shortcodes van geïnstalleerde plug-ins van een derde partij.


Divi modules


De genoemde 46 standaard modules zijn echter zeer uitgebreid. Het zijn niet alleen eenvoudige functies maar u vind er practisch alles van uw gading zoals testimonials, portfolio's, tabellen, enzovoorts. Een groot aantal van deze modules vindt men niet in andere themes en zou men voor dergelijke functionaliteit daarvoor plug-ins moeten installeren.


Divi prijsmodule


Net als bij de meeste premium themes is de optie al ingebouwd om eigen CSS en Javascript aan uw design toe te voegen.

Kant-en-klare demo's en pagina lay-outs

Dankzij deze optie kunt u een van de vooraf gebouwde websitepakketten gebruiken of de individuele pagina-lay-outs mixen en matchen om uw eigen aangepaste website te maken. Natuurlijk is ook het creëren van uw eigen unieke website-ontwerp van de grond af aan mogelijk. Gebruik de demo's en pagina lay-outs om vliegensvlug uw websitestructuur neer te zetten. Van daaruit gaat u alles fine-tunen. Op deze manier bouwt u uw compleet eigen ontwerp met het Divi Theme.


Divi designs


De Divibuilder bewerkt voor u de demo lay-outs die u gekozen heeft voor uw pagina's, u heeft in principe onbeperkte controle om alles aan te kunnen passen. U kunt secties of complete pagina's opslaan voor het gebruik op andere pagina's of als vorm van back-up.


Kant-en-klare homepage lay-outs

Divi Kant-en-klare homepage lay-outs


Ook beschikt het Divi theme over veel verschillende portfolio lay-outs waarmee u eenvoudig en op een prachtige manier uw werk online kunt presenteren.


Divi portfolio lay-outs


De grote keuze aan interne lay-outs voor pagina's is bijzonder gemakkelijk voor het maken van zowel een zakelijke of privéwebsite.


Divi interne paginalay-outs


Het blog van Elegant Themes kondigt altijd aan als er weer nieuwe lay-outpakketten zijn uitgebracht. Goed om u er meteen bij te vertellen is dat de foto's en andere illustraties door Elegant Themes zelf gemaakt zijn en u deze gewoon op uw website mag gebruiken zonder een licentie nodig te hebben. Dat geldt ook voor websites voor commerciële projecten.


Beste Wordpress theme agentschap


Jaren terug werd er vaak van Divi gezegd dat het geen kant-en-klare website-ontwerpen had, wat ook het geval was in tegenstelling tot een aantal topthemes die dit wel al hadden. Maar Divi heeft dat meer dan goed gemaakt en biedt tegenwoordig een fraaie selectie hiervan aan die ook nog eens van hoogstande kwaliteit zijn. Elegant themes kennende zullen er ook steeds meer bij komen.

Divi leads split-test gereedschap

In deze Divi Theme review moeten we het ook zeker hebben over het in de versie 2.7 geïntroduceerde Divi Leads. Een splittest gereedschap waarmee men verschillende versie van een pagina kan maken. Alle bezoekers zien een andere versie en Divi vertelt u welke pagina het meeste succes had.


Divi splittest gereedschap


Dankzij Divi Leads bereikt u een steeds hoger conversieratio en is het optimaliseren van uw pagina's zoveel eenvoudiger geworden. Ik ken geen ander theme die een splittest tool ingebouwd heeft. De tijden van het gissen wat de beste lay-out is, zijn voorbij. U krijgt nu keiharde bewijzen voorgeschoteld.


Divi Splittest Resultaten


In uw Divi-builder kunt u van elk element meerdere versies maken. Daarna stelt u uw doel in en wacht rustig een tijdje totdat u genoeg resultaten binnen heeft om te besluiten welke de beste versie is. Deze toont u dan voortaan aan alle bezoekers.

Theme opties

Via het optiespaneel in het Divi Theme kunt u practisch alles in uw website aanpassen wat het design betreft. Advertenties beheren, social media instellen, navigatie, menu's en nog veel meer. Goed, dit heeft elk top theme maar we moeten het toch noemen en gezegd moet worden bij Divi is alles erg overzichtelijk.


Divi theme opties


Extra opties vindt u via de standaard Wordpress Customizer waar nog veelmeer instellingen te vinden zijn zoals o.a. font opties, lay-out instellen, footer & header instellingen, stijlen voor knoppen, en de kleuren van alles. Dit alles helpt u mee om uw eigen huisstijl te ontwerpen.


Divi customizer


Tijdens het maken van aanpassingen via de Customizer krijgt u aan de rechterkant een live preview te zien van uw website.

Overdraagbaarheid tussen websites

Een enorm pluspunt wat Divi biedt is het gemak waarmee u instellingen en lay-outs tussen de verschillende met het Divi Theme gemaakte website kunt integreren of kopiëren. Dit is bijzonder handig voor webdesigners die voor meerdere klanten sites bouwen en voorkeursinstellingen hebben. Deze functie levert een echte headstart op en is erg tijdsbesparend derhalve.

Divi Theme prijzen

Voor $ 89 wordt u lid van Elegant Themes en dit houdt in dat u al hun producten onbeperkt kunt gebruiken met onbeperkte support voor de duur van een jaar. Dat is dus het Divi Theme en het geweldige Extra Theme wat in het bijzonder gespecialiseerd werd voor blogs en shops. Ook heeft u toegang tot alle premium plug-ins van Elegant Themes.

Voor $ 249 heeft u hetzelfde maar niet voor een jaar maar voor het leven, een prachtige deal! Ongeveer 200 euro voor het beste theme waarmee men eigenlijk nooit meer een ander theme nodig heeft, spaart op den duur veel geld uit.

Met de 30 dagen geld terug garantie kan u ook niet veel gebeuren. Mocht Divi u niet bevallen, kunt u uw geld terug krijgen. Ik denk niet dat hier veel mensen gebruik van zullen maken want op het theme valt werkelijk niks aan te merken.

Klaar voor vertaling met WPML waarmee u meertalige websites kunt maken.


Ga naar de Divi website!


Lees: Vergelijking tussen Divi en Beaverbuilder

Lees: Vergelijking tussen Divi Theme en AvadaBestel meteen het Divi Theme

Divi