Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De beste Wordpress themes voor 2020 💥

Beste Wordpress themes 2020


Als ervaren webdesigner toon ik u hier mijn favoriete top Wordpress themes voor 2020. Ik bespreek alle themes apart in een losse review te bereiken via de knop onder de tekst van de themes. De tweede knop leidt naar de website van het bewuste theme. Als u een nieuwe website gaat maken en daarom zoek bent naar een fantastisch theme kunt u mijn selectie zeker als leidraad gebruiken.


Advertentie

Divi Ad 680px


Al deze premium themes zijn op hun eigen manier een topper. Ze zitten vol kant-en-klare demo-websites en pagina-layouts zodat u razendsnel te werk kunt gaan. Ze beschikken allemaal over een goede pagebuilder, soms zelf ontworpen, soms van een derde partij die uw werk een stuk makkelijker zal maken.

Deze beste Wordpress themes zijn uiteraard stuk voor stuk inzetbaar voor het maken van blogs, webshops, bedrijfswebsites en persoonlijke websites. Al deze themes zijn voorbereid op de installatie van Woocommerce, de welbekende shop plug-in. Alle themes zitten boordevol opties, instellingen en functies zodat het gebruik van plug-ins van derden practisch overbodig gemaakt wordt.

Deze themes zijn met reden zo populair en vele werden honderdduizenden keren verkocht.

Mijn beste 10 Wordpress themes 2020

1. Divi

Divi beste Wordpress theme 2020


Divi van Elegant Themes is het populairste theme ter wereld. Dit is de absolute topper in het pakket wat ze aanbieden (86 premium themes voor $ 89,00). Divi is geschikt voor alle types websites en shops.

Divi is tevens zo populair door zijn front-end pagebuilder met inline teksteditor die ook los in andere themes gebruikt kan worden, genaamd Divi-Builder. Alles werkt met drag & drop en u ziet "live" de veranderingen. U werkt niet in het back-end maar op de site zelf zoals men hem online ziet. U bouwt een structuur op met een aantal kolommen en vult deze daarna supersnel met tekstblokken, afbeeldingen en extensions (o.a. knoppen, gallerijen, sliders, prijstabellen, klantwaarderingen, formulieren).

Met de vele kant-en-klare homepage-layouts en alle essentiële pagina's die een website nodig heeft, bouwt u met Divi uw website zeer snel op, zeker als u er een klein beetje ervaring mee heeft opgedaan. Hetzelfde geldt voor webshops, want Divi is compleet voorbereid op het gebruik van plug-ins voor shops en met name de Woocommerce plug-in.

Een van de nieuwste snufjes in Divi is de split-test tool. Hiermee kunt u elementen op uw website optimaliseren door verschillende versie van een pagina te maken en deze verdeeld over uw bezoekers aan te bieden. U ziet zo welke pagina het effectiefst is. De import & export functie is ook bijzonder handig zodat u in een nieuw project meteen uw favoriete instellingen kunt importeren.

Divi wordt met elke nieuwe versie steeds beter. Dit theme is de absolute favoriet van vele hobbyisten en professionele webbouwers.


Divi Theme review 20202. Astra PRO

Astra PRO beste Wordpress theme 2020


Astra PRO is de PRO versie van een razend populair free theme wat meer dan 2.369.964+ keer geïnstalleerd werd. Het Astra theme is een van de snelst ladende Wordpress themes die er zijn. Het theme is slechts 50kb en is specifiek op snelheid gebouwd. De enige concurrent die het heeft qua speed die ik ken is GeneratePress wat eveneens met dat doel gebouwd werd. De PRO-versie vult het gratis theme op een dusdanige manier aan dat het alles heeft wat een top theme moet hebben. Honderden demo installs waaruit u kunt kiezen en het werkt perfect samen met Woocommerce.

Het Astra theme komt echt als absolute topper uit de bus in combinatie met een van de elite pagebuilders. Divi heeft een erg goede pagebuilder, de DiviBuilder. Toch zou ik liever Elementor gebruiken of Thrive Architect met het Astra theme. Het Astra theme is al speciaal voorbereid om te funcioneren met Elementor, vandaar. U kunt hier meer lezen over deze 3 top pagebuilders in dit artikel van ons.


Astra PRO Review 20203. Extra Theme

Extra beste Wordpress theme 2020


Extra is een ander theme van Elegant Themes net als de nummer 1 in de lijst hier, Divi. Extra is een theme wat speciaal ontwikkelt is voor blogs en krantenwebsites eventueel in combinatie met een shop want het werkt erg goed samen met de Woocommerce plug-in.

Dit theme heeft de populairste pagebuilder Divi-Builder als hart van het CMS en werkt feilloos met drag & drop voor alle 40 modules voor dit theme. Alles kan snel en eenvoudig aangepast en gestyled worden. Ook heeft het aangepaste banner mogelijkheden erin zitten waarmee u uw site makkelijk van ads kunt voorzien. Het beschikt over een advanced dropdown mega menu wat er prachtig uitziet.

Verder heeft Extra verschillende widgets die speciaal voor bloggers ontwikkeld werden zoals een recent post widget, een social media widget, en een auteurswidget.


Extra Theme Review 20204. Monstroid-2

Monstroid-2 beste Wordpress theme 2020


Monstroid-2 is een van de beste Wordpress themes om webshops mee te bouwen. Dit theme heeft standaard de Elementor page builder in zich. Deze pagebuilder is te vergelijken met de kwaliteit van de Divi Builder. Er zijn ook mensen die er de voorkeur aan geven boven de Divi Builder.

Uiteraard is het met dit geavanceerde theme mogelijk om via de demo importfunctie een door u gewenste lay-out met een paar klikken in uw website te hebben. Daarna past u gewoon alles aan om uw eigen huisstijl te bereiken wat met de geweldig werkende Elementor pagebuilder geen moeilijke opgave is. De webshop lay-out is bijzonder fraai en Monstroid werkt perfect samen met de meeste gebruikte Wordpress plug-in voor shops, Woocommerce.


Monstroid-2 review 20205. Generatepress Premium

Generatepress beste Wordpress theme 2020


Generatepress is een theme wat speciaal gebouwd werd om razendsnel te laden in een browser en dat doet het. Generatepress heeft practisch gezien dezelfde eigenschappen als een theme als Astra, de twee lijken als twee druppels water op elkaar. De Generatepress code is gecomprimeerd slechts 15kb, erg klein dus.

In de eerste plaats is dit een Generatepress Premium review, de gratis versie kan hier gedownload worden maar is natuurlijk onvolledig. We hebben het dus over de premium versie ook als we dit er niet steeds bij zeggen. Deze komt in de vorm van premium plug-ins en een bibliotheek vol met 1-click demo websites.

Het Generatepress design is eenvoudig maar zeer fraai tegelijkertijd. Eenvoud is de nieuwe mode, men houdt niet meer van te veel poespas tegenwoordig. Websites moeten snel laden, er degelijk uitzien op alle apparaten en alles moet goed werken. Als u op zoek was naar een theme met dergelijke eigenschappen is Generatepress absoluut iets voor u.


Generatepress review 20206. Avada

Avada beste Wordpress themes 2020


Avada is het in het oog springende topproduct van Fusion Team en is net iets minder verkocht dan Divi, ongeveer 881.346+ keer. Dit leverde de bouwer miljoenen dollars op waarvan de helft voor de bouwers en de helft voor Themeforest waar het theme verkocht wordt. Het goede van dergelijke succesvolle themes is dat ze nooit uit de handel genomen zullen worden waardoor u in de toekomst altijd upgrades zult hebben voor uw website. Ook wat support betreft zit u hier net als bij Divi uiteraard geweldig.

Het inhuren van experts op het gebied van webdesign wordt met Avada compleet overbodig, u kunt het eenvoudig zelf installeren en meteen aan de slag gaan met het maken van uw website. De Fusion Builder is een pagebuilder die vol zit met prachtige functies die u daarbij zullen helpen. Met Avada bouwt men snel zowel zakelijke- als privéwebsites, shops, en blogs.7. OceanWP

OceanWP beste Wordpress theme 2020


Het OceanWP Theme behoort zeker ook tot de beste Wordpress themes voor 2020. We bespreken de gratis en premium versie van dit prachtige theme. Het OceanWP Theme werd al 1.000.000+ keer geïnstalleerd op Wordpress websites en maar liefst 2.5 miljoen keer gedownload. Dat zijn aantallen waar men moeilijk overheen kijkt. Dit moet een geweldig theme zijn zou je zeggen. Als we de rating van OceanWP bekijkt valt meteen op dat deze ook enorm hoog is. De rating die practisch gezien op 5/5 afgerond kan worden zoals op de afbeelding hieronder te zien is, ligt in de cijfers van die van Astra en Generatepress wat ook meteen de naaste concurrenten van OceanWP zijn.

Het OceanWP theme is geperfectioneerd op het Woocommerce webshop-systeem, de meest geliefde webshop plug-in ter wereld voor Wordpress. Niet alleen voor aanpassingsmogelijkheden van het design ervan, maar het biedt een groot aantal conversieverhogende snufjes. Bijvoorbeeld de zogenaamde native cart pop-up. Nadat men een item in zijn mandje stopte verschijnt een pop-up die aanmoedigt af te rekenen. Dit alleen zou al 8% meer conversie te weeg brengen. Zo zijn er nog een aantal Woocommerce modules die u op hun eigen site kunt bekijken.


OceanWP theme review 20208. Kallyas

Kallyas beste Wordpress theme 2020


Kallyas is een van de beste Wordpress themes voor het maken van een webshop die ik voor 2020 uitgekozen heb. Ik heb er persoonlijk meer dan 20 shops mee gebouwd en weet dus waar ik het over heb. Dit theme heeft een eigen Page Builder die vlekkeloos werkt en als men hem eenmaal goed kent, van gaat houden (Zion Builder). Hij werkt middelmatig snel en erg precies, men kan echt precies alles zo maken als men het in gedachten had.

Wat ook perfect is aan het Kallyas Theme is de eenvoudigheid waarmee men verschillende afbeeldingen in headers kan gebruiken, op elke pagina een andere header zonder veel gedoe. De demo designs die met 1 klik te installeren zijn die Kallyas biedt zijn meer dan fraai. En dat geldt al helemaal voor de demo's voor shops.


Kallyas theme review 20209. Brooklyn

Beste Wordpress Portfolio theme 2020


Over smaak valt te twisten maar als ik een website moet bouwen waarin verschillende categorieën met producten getoond moeten worden zonder dat het een shop (directe verkoop) is, gebruik ik graag Brooklyn omdat het zo'n practisch portfolio systeem herbergt. Voor mij is Brooklyn het beste Wordpress theme voor portfolio's op de markt. Als het een shop zou zijn waar artikelen verkocht worden, zou ik waarschijnlijk liever met Kallyas werken.

Het Brooklyn theme is een zeer populair, veelzijdig WordPress theme, ontwikkeld door United Themes, een Duits bureau voor webontwikkeling. Oorspronkelijk gemaakt in november 2013, is het theme verschillende keren bijgewerkt en zijn er voortdurend nieuwe, geavanceerde functies toegevoegd. Brooklyn telt momenteel meer dan 36.000 verkopen en scoort 4.68 van de 5 sterren. Een hoge ratings dus op de Themeforest-marktplaats waar het theme verkocht wordt. De onderscheidende kenmerken van het thema zijn de grote flexibiliteit en het brede scala aan aanpassingsmogelijkheden.


Brooklyn theme review 202010. Soledad

Soledad beste Wordpress theme 2020


Soledad en haar 6886+ demo's hebben misschien het meeste te bieden als het gaat om kant-en-klare sjablonen en lay-outs. De Soledad-demo's behandelen bijna elke categorie websites die u kunt bedenken. Ongeacht het type project dat u plant, er moet een demo zijn die u kunt gebruiken zoals deze is, of als basis voor uw eigen websiteontwerp.

Als het gaat om het aanpassen van de Soledad-demo's en paginasjablonen, zijn er een indrukwekkend aantal theme-instellingen en opties om gebruik van te maken. En dat niet alleen, maar er zijn ook meer dan 200 mogelijke slider- en bloglay-outcombinaties om uit te kiezen. Het wijzigen van uw website kan nu nog veel eenvoudiger door de gratis of pro-versie van de Elementor pagebuilder te integreren. Hiermee krijgt u een live voorbeeld van uw wijzigingen terwijl u ze maakt, zodat u uw werk niet voortdurend hoeft op te slaan, van browsertabblad te wisselen en tabbladen te vernieuwen.

Als u van plan bent om een ​​online portfolio met WordPress te maken, zou de zes verschillende portfoliostijlen die Soledad bevat, u moeten aanspreken. Dit theme is ook een goede keuze voor het maken van een online winkel, dankzij de volledige ondersteuning voor de populaire WooCommerce Store Builder-plugin.

Soledad heeft voor elke gelegenheid een demoversie en het behoeft geen verdere uitleg waarom dit een van de populairste Premium WordPress themes van het moment is.


Soledad theme review 2020Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven