Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De beste Wordpress themes voor 2020 ( ✅ Premium themes)

De beste Wordpress themes voor 2020 (Premium themes)


Ervaren webdesigner toont u hier zijn favoriete top Wordpress themes. We bespreken elk van deze beste themes voor 2020 apart en voor alle themes is er een aparte uitgebreide review pagina. U bent waarschijnlijk op zoek naar een geweldig theme om uw website mee te gaan bouwen. Dit is ons advies.

Al deze premium themes zijn op hun eigen manier een topper. Ze zitten vol kant-en-klare demo-websites en pagina-layouts zodat u razendsnel te werk kunt gaan. Ze herbergen allemaal een goede pagebuilder, soms zelf ontworpen, soms van een derde partij die uw werk een stuk makkelijker zullen maken.

Deze beste Wordpress themes zijn uiteraard stuk voor stuk te gebruiken voor het maken van een blog, webshop, bedrijfswebsite of persoonlijke website. Zeker wat betreft e-commercemogelijkheden zit u met practisch elk van deze themes goed. Al deze themes zitten boordevol opties, instellingen en functies zodat u niet veel plug-ins nodig zult hebben.

Deze themes zijn niet voor niets zo populair en sommigen werden meer dan 650.000 keer verkocht.

Mijn beste 10 Wordpress themes 2020

1. Divi

Divi Wordpress theme


Divi van Elegant Themes is het meeste populaire theme ter wereld. Dit is de topper in hun themes pakket (86 premium themes voor $ 89,00) en is geschikt voor het maken van elk type Wordpress website.

Divi is tevens zo populair door zijn front-end pagebuilder die ook in andere themes gebruikt kan worden, De Divibuilder. Alles werkt met drag & drop en u ziet "live" de veranderen, u werkt niet in het back-end maar in de site zelf zoals men hem online ziet. U bouwt een structuur op met een aantal kolommen en vult deze daarna supersnel met tekstblokken, afbeeldingen en plug-ins (o.a. knoppen, gallerijen, sliders, prijstabellen, klantwaarderingen, formulieren).

Met de vele kant-en-klare homepage-layouts en alle essentiële pagina's die eenwebsite nodig heeft, bouwt u met Divi uw website zeer snel op, zeker als u een klein beetje ervaring ermee opgedaan heeft. Hetzelfde geldt voor webshops, want Divi is compleet voorbereid op het gebruik van plug-ins voor shops als de Woocommerce plug-in.

Een van de nieuwste snufjes in Divi is de split-test tool. Hiermee kunt u elementen op uw website optimaliseren door verschillende versie van een pagina te maken en deze verdeeld over uw bezoekers aan te bieden. U ziet zo welke pagina het effectiefst is. De import & export functie is ook bijzonder handig zodat u in een nieuw project meteen uw favoriete instellingen kunt importeren.

Divi wordt met elke nieuwe versie steeds beter. Dit theme is de absolute favoriet van vele hobbyisten en professionele webbouwers.


Lees: Divi Theme review


2. Extra Theme

Extra beste Wordpress theme


Extra is een ander theme van Elegant Themes net als de nummer 1 in de lijst hier, Divi. Extra is een theme wat speciaal ontwikkelt is voor blogs en krantenwebsites eventueel in combinatie met een shop want het werkt erg goed samen met Woocommerce plug-in.

Dit theme heeft de populairste pagebuilder Divibuilder als hart van het CMS en werkt feilloos met drag & drop voor alle 40 modules voor dit theme. Alles kan snel en eenvoudig aangepast en gestyled worden. Ook heeft het aangepaste banner mogelijkheden erin zitten waarmee u uw site makkelijk van ads kunt voorzien. Het beschikt over een advanced dropdown mega menu wat er prachtig uitziet.

Verder heeft Extra verschillende widgets die speciaal voor bloggers ontwikkeld werden zoals een recent post widget, een social media widget, en een auteurswidget.

Het Extra theme kan eventueel van u verlangen dat u de memory limit voor de server verhoogt van 64 naar 128 minstens (256 of 512 mag ook). U doet dit door de onderstaande code aan uw wp-config.php toe te voegen.

define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');

Extra Theme Review


3. Monstroid-2

Monstroid-2 best Wordpress theme


Wat mij betreft is het beste Wordpress theme om webshops te bouwen, Monstroid-2. Dit beste Wordpress webshop theme heeft standaard de Elementor page builder in zich, deze pagebuilder is te vergelijken met de kwaliteit van de Divi Builder. Er zijn ook mensen die er de voorkeur aan geven boven de Divi Builder.

Uiteraard is het met dit geavanceerde theme mogelijk om via de demo importfunctie deze exacte lay-out met een paar klikken in uw website te hebben. Daarna past u gewoon alles aan om uw eigen huisstijl te bereiken wat met de geweldig werkende Elementor pagebuilder geen moeilijke opgave is. De webshop lay-out is bijzonder fraai en Monstroid werkt perfect samen met de meeste gebruikte Wordpress plug-in voor shops, Woocommerce.


Lees: Monstroid-2 review


4. TheGem

TheGem Wordpress theme


Met meer dan 200 kant-en-klare website-ontwerpen is TheGem ook een van mijn favoriete Wordpress themes voor 2020. Het heeft de Bakery Pagebuilder geïntegreerd, een zeer goede back-end pagebuilder die vele themes gebruiken. De kant-en-klare website-ontwerpen zijn bij dit theme zo fraai dat het mischien wel de mooiste lay-outs heeft van alle themes. Het is duidelijk te zien dat hier veel tijd en zorg aan besteed is.

Ook TheGem heeft een import/export functie ingebouwd waarmee u alle theme-instellingen kunt kopiëren van de ene naar de andere website. Het theme zit vol met instellingen die gemakkelijk ingesteld kunnen worden. Al met al een top theme dus.

Naast de prachtige 200 website layouts is TheGem bijzonder snel ladend, ziet er erg goed uit op mobiel en heeft meerdere premium plug-ins ingebouwd waarvoor u niets extra betaald. Denk aan Contactform7, Woocommerce, Revolution slider en meer.

Een schitterende website lanceren is met TheGem voor niemand een probleem.


Lees: TheGem review


5. Avada

Beste Wordpress themes


Avada is het paradepaardje van het Fusion Team en is net iets minder verkocht dan Divi, ongeveer 500.000 keer. Dit leverde de bouwer 7.5 miljoen dollar op, de helft voor de bouwers en de helft voor Themeforest waar het theme verkocht wordt. Het goede van dergelijke succesvolle themes is dat ze nooit uit de handel genomen zullen worden waardoor u in de toekomst altijd upgrades zult hebben voor uw website. Ook wat support betreft zit u hier net als bij Divi uiteraard geweldig.


Lees: Divi vs Avada


6. Jupiter

Snelst ladende Wordpress theme


In de afgelopen paar jaar is het aantal gebruikers van WordPress enorm gegroeid. Niet alleen vaste freelancers en bloggers, maar zelfs gevestigde bedrijven laten geen middel onbenut om van de voordelen van WordPress te profiteren. Met 116.000+ verkopen is het Jupiter theme van Artbees een van de best verkochte WordPress themes aller tijden op ThemeForest. Afgezien daarvan, heeft het ook een 4.75-sterrenclassificatie op meer dan 4.500 beoordelingen, wat betekent dat de meeste kopers zeer tevreden zijn met hun aankoop. Als u op zoek bent naar het snelst ladende Wordpress theme onder de absolute top themes, zoek dan niet verder. Jupiter theme heeft alles wat u nodig heeft en is razendsnel.


Lees: Jupiter review


7. Kallyas

Kallyas beste Wordpress theme


Kallyas is een van de beste Wordpress themes voor het maken van een webshop die ik voor 2020 uitgekozen heb. Ik heb er persoonlijk meer dan 20 shops mee gebouwd en weet dus waar ik het over heb. Dit theme heeft een eigen Page Builder die vlekkeloos werkt en als men hem eenmaal goed kent, van gaat houden. Hij werkt niet bijzonder snel, maar erg precies, men kan echt precies alles zo maken als men het in gedachten had.

Wat ook perfect is aan het Kallyas Theme is de eenvoudigheid waarmee men verschillende afbeeldingen in headers kan gebruiken, op elke pagina een andere header zonder veel gedoe.


Lees: Kallyas review


8. Brooklyn

Beste Wordpress Portfolio theme


Over smaak valt te twisten maar als ik een website moet bouwen waarin verschillende categorieën met producten getoond moeten worden zonder dat het een shop (directe verkoop) is, gebruik ik graag Brooklyn omdat het zo'n practisch portfolio systeem herbergt. Voor mij is Brooklyn het beste Wordpress theme voor portfolio's op de markt. Als het een shop zou zijn waar artikelen verkocht worden, zou ik waarschijnlijk liever met Kallyas werken.

Het Brooklyn theme is een zeer populair, veelzijdig WordPress theme, ontwikkeld door United Themes, een Duits bureau voor webontwikkeling. Oorspronkelijk gemaakt in november 2013, is het theme verschillende keren bijgewerkt en zijn er voortdurend nieuwe, geavanceerde functies toegevoegd. Brooklyn telt momenteel meer dan 33.000 verkopen en scoort 4.66 van de 5 sterren. Een van de hoogste open classificaties op de Themeforest-marktplaats. De onderscheidende kenmerken van het thema zijn de grote flexibiliteit en het brede scala aan aanpassingsmogelijkheden.


Lees: Brooklyn review


9. Soledad

Soledad Wordpress theme


Soledad en haar 5000 demo's hebben misschien het meeste te bieden als het gaat om kant-en-klare sjablonen en lay-outs.

De Soledad-demo's behandelen bijna elke categorie websites die u kunt bedenken. Ongeacht het type project dat u plant, er moet een demo zijn die u kunt gebruiken zoals deze is, of als basis voor uw eigen websiteontwerp.

Als u bijvoorbeeld wat inspiratie voor uw project wilt en een beter idee van wat dit theme kan, is er een selectie van voorbeelden uit de praktijk van websites die zijn gemaakt met het Soledad-theme op de verkooppagina.

Als het gaat om het aanpassen van de Soledad-demo's en paginasjablonen, zijn er een indrukwekkend aantal theme-instellingen en opties om gebruik van te maken. En dat niet alleen, maar er zijn ook meer dan 200 mogelijke slider- en bloglay-outcombinaties om uit te kiezen. Het wijzigen van uw website is heel eenvoudig dankzij het gebruik van de WordPress Customizer-interface. Hiermee krijgt u een live voorbeeld van uw wijzigingen terwijl u ze maakt, zodat u uw werk niet voortdurend hoeft op te slaan, van browsertabblad te wisselen en tabbladen te vernieuwen.

Als u van plan bent om een ​​online portfolio met WordPress te maken, zou de zes verschillende portfoliostijlen die Soledad bevat, u moeten aanspreken. Dit theme is ook een goede keuze voor het maken van een online winkel, dankzij de volledige ondersteuning voor de populaire WooCommerce Store Builder-plugin.

Soledad heeft voor elke gelegenheid een demoversie en het behoeft geen verdere uitleg waarom dit een van de populairste Premium WordPress themes van het moment is.


Lees: Soledad review


10. Refrakt

Refrakt Wordpress theme


Het theme Refrakt is gespecialiseerd in fotopresentaties. Als u dit theme koopt zou het dus met dat doel moeten zijn, anders kunt u beter een andere theme uitzoeken wat gespecialiseerd is in uw branche of een all-round theme. Voor fotopresentaties is dit echter het beste Wordpress theme wat ik ken.

Als u op de link hierboven klikt om naar de demo te gaan, klikt u verder op "Left logo menu" de basis versie van het theme. Daar aangekomen zult u zien hoe prachtig de foto's meteen daar al geplaatst zijn zonder scroll naar boven of beneden. Als u nu op de cirkel rechts onderin klikt verdwijnen alle teksten en het menu bovenaan uit beeld en blijven alleen de foto's over waar u doorheen kunt scrollen met de pijltjes rechtsonderin. Bekijkt u ook de extra mogelijkheden via de knop "Homepages" zoals Photorama, Photowall, Ken Burns, Swiper slides, Particles Show en meer.Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven