Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Avada Theme review | Het beste Wordpress theme?

Avada Theme review | Het beste Wordpress theme?


De meeste mensen die van plan zijn om een website te gaan maken stuiten vroeg of laat op het Avada Theme. Tijdens de zoektocht naar een geweldig theme is het lastig om niet opmerkzaam gemaakt te worden op Avada en Divi. Deze twee themes werden meer dan 565.000 keer verkocht. In dit Avada review leggen we u de voor- en nadelen uit van dit opvallende theme. U kunt dan zelf bepalen of het geschikt is voor uw project.

Avada review (Premium Wordpress Theme)

Avada Theme review


Met Avada kunt u elk soort website maken, het is uiterst multifunctioneel te noemen. Het zit boordevol met demo-websites voor alle mogelijke niches. Deze kunt u met 1 klik installeren en van daar uit alles aanpassen aan uw huisstijl met uw eigen teksten erin. Avada is bijzonder makkelijk in het gebruik door de zeer goede Fusion Builder, de pagebuilder die de bouwers van Avada zelf ontwikkeld hebben. Als u een efficiënte en stijlvolle website wilt maken zult u snel merken dat met alle premium functies die Avada herbergt dit geen al te moeilijke opgave is.

Het inhuren van experts op het gebied van webdesign wordt met Avada compleet overbodig, u kunt het eenvoudig zelf installeren en meteen aan de slag gaan met het maken van uw website. De eerder genoemde Fusion Builder zit vol met prachtige functies die u daarbij zullen helpen. Met Avada bouwt men snel zowel zakelijke- als privéwebsites, shops, en blogs.

Avada demo-websites

Avada beschikt over een demo-website voor practisch elke denkbare niche. Ongeacht in welke sector uw bedrijf zit, u vindt altijd een of meerdere demo's die uw website op het lijf geschreven zijn.


Avada demo websites


Op het moment van het schrijven van dit review beschikt Avada over 53 kant-en-klare demo-websites die met 1-klik geïnstalleerd kunen worden. Dit zijn complete demo-sites dus niet slechts een homepage, alles zit erop en eraan wat betreft pagina's die u nodig zou kunnen hebben. Tijdens het importeren van een demo kunt u overigens kiezen of u de gehele demo importeert of slecht een gedeelte ervan. Ook is een demo eventueel met 1-klik weer te verwijderen als u opeens een andere demo zou willen installeren.

De demo's zijn zo compleet dat in het geval van een shop ook producten geïmporteerd worden, hetzelfde geldt voor formulieren, forums, en evenementenkalenders. Het installeren van een demo maakt het creëren van een website zoveel makkelijker voor u. U hoeft zelf niets op te bouwen, maar alleen teverwijderen wat u niet kunt gebruiken, en van wat u wel gebruikt past u de teksten en foto's aan.


Aanpassingsopties in Avada-thema

Zoals men van een premium multifunctioneel theme kan verwachten is de aanpasbaarheid en flexibiliteit bij alle verschillende niches en designs bijzonder hoog. Avada beschikt over alle opties en snufjes die u voor wat voor site nodig zou kunnen hebben. Het is geenszins nodig om over programmeer- of webdesignkennis te beschikken.

Maak een keuze uit de vele demo-sites en bewerk deze

U kunt zowel gebruik maken van een demo als van afzonderlijke pagina's. Bouw precies die site die u graag wilt hebben. Via de persoonlijke pagina settings en theme opties kan echt alles aangepast en ingesteld worden. Tijdens het schrijven van dit Avada review was ik ook onder de indruk van de portfolio lay-outs die tot maar liefst 6 rijen breed te gebruiken zijn.

Aanpassingsopties via theme opties


Avada aanpassingsopties


Een kind kan de was doen met dit theme, het is perfect voor de volkomen leek die nog nooit een website in zijn leven gemaakt heeft. Practisch alle opties zijn eenvoudig te begrijpen en te gebruiken zonder enige technische kennis te hebben.

Fusion Builder

Avada Fusion Builder


De Fusion Builder is een van de beste pagebuilders die er voor Wordpress zijn met drag & drop functies. Deze pagebuilder genereert shortcodes voor u en biedt talloze opties om bijzonder snel en nauwkeurig uw website op te bouwen.

Support en tutorials

In de gedetailleerde handleiding of tutorial voor Avada vindt u alles op een eenvoudige manier uitgelegd. Perfect als u beginner bent en niet alles meteen snapt, maar ook voor de meer ervaren websitebouwer kan het af en toe handig zijn om een kijkje te nemen in de handleiding van het theme. Avada wordt steeds opnieuw geupgraded en zal in de toekomst meer functies krijgen.

Het kopen van het theme geeft u recht op een half jaar lang support. Een support team zal u met raad en daad bijstaan waar nodig als u tickets stuurt met problemen waarop u gestuit bent. Het support team van Avada bleek in dit Avada review een van de betere support-teams die we tot nu toe tegenkwamen.

Shops en Events

Online shops zijn op het moment erg populair en voor degenen die van plan zijn hun winkel ondersteuning te bieden via een online shop kan Avada goed de perfecte theme-keuze zijn. Het theme is compleet voorbereid op de installatie van Woocommerce, de populairste e-commerce plug-in voor Wordpress. Avada biedt fraaie lay-outs voor Woocommerce, uw shop zal er gelikt uitzien.

Avada is ook erg geschikt voor het maken van een evenementen-website als u de evenementenkalender isntalleert. U bouwt liever een forum? Geen probleem want Avada komt met bbPress, de populairste forum plug-in voor Wordpress. Wat betreft formulieren komt u met Avada ook niks te kort, het biedt meerdere plug-ins voor het bouwen van formulieren.


Avada extra premium plug-ins

Avada is klaar voor RTL en WPML

U wilt een meertalige website bouwen? Ook hiervoor krijgt Avada 10 punten in dit Avada Theme review want het is voledig voorbereid op de installatie van WPML, ook met de prefecte taalknopjes (taal wisselaar). WPML is met afstand de beste en populairste profesionele vertaalplug-in voor Wordpress.

U wilt een website in 4 talen op 4 verschillende domeinen, een voor elke taal? En dat allemaal bedienen vanuit slechts 1 CMS? Met WPML een eenvoudige opgave een dergelijke set-up te maken. Ook het maken van een site met RTL-oriëntatie is voor Avada niets vreemd, het is werkelijk overal op voorbereid.

Snelle laadtijd, goed SEO

Tijdens het ontwerpen van Avada is nauwkeurig over SEO nagedacht, wat ervoor gezorgt heeft dat onder de premium themes Avada in de pas kan blijven met de meest SEO-vriendelijke themes. Avada werkt perfect samen met de SEO-plugin Yoast, deze kunt u zeker installeren om keyword geoptimaliseerde pagina's te schrijven. Zowel de gratis versie als de betaalde versie van Yoast zijn geweldig.

Ik geloof dat Avada standaard met de W3 Total cache plugin komt, dat is helaas niet de beste op zijn gebied en kan beter vervangen worden door WP-Rocket of WP fastest Cache.

Review einde en CDN + Hosting

Als u een snel ladende website wilt hebben zodat uw bezoekers geboeid blijven is het van belang een goede hosting te gebruiken zoals die van Hostinger. Ook het gebruik van een CDN verhoogd aanzienlijk de laadtijd van uw website, zeker als de bezoeker niet in de buurt is van waar uw website gehost wordt. De beste CDN is Stackpath, uw website zal overal ter wereld razendsnel te laden zijn. Tevens zet Stackpath een beveilgingsnetwerk cq Firewall op tussen uw website en haar bezoekers, uw website kan zo practisch nooit gehackt worden. Ook heeft Stackpath hoogstaande optimalisatie-opties die u op uw eigen server niet op die standaard zult krijgen.

Avada review Conclusie

Avada kost 60 euro, hiervoor heeft u practisch het neusje van de zalm qua theme met een half jaar top support. Hie rkunt u niet de fout in gaan al moet ik eerlijk zeggen dat het Divi theme mijn voorkeur heeft boven Avada, maar ik gebruik beide.Bekijk Avada theme


Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven