Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De beste Wordpress Pagebuilders voor [2021]

Beste Wordpress Pagebuilder

DIVI vs ELEMENTOR vs THRIVE

3 bijzonder populaire multipurpose WordPress pagebuilders onderzocht!

Het meest verkochte Wordpress theme allertijden Divi, een product van Elegant Themes, als de eveneens mega populaire Wordpress theme- en pagebuilder Elementor en de nieuwkomer met stip Thrive Architect gaan in dit beste Wordpress pagebuilder review voor [2021] nek aan nek.

Ondanks het feit dat men met deze drie elite multipurpose pagebuilders alle mogelijke types websites en shops kan maken, zijn er een aantal elementaire verschillen die we zo meteen verder uit gaan pluizen. We gaan beginnen met alle voor- en nadelen van het Divi Theme waarna we ons zullen focussen op respectievelijk Elementor en Thrive.

DIVIBUILDER: Beste Wordpress pagebuilder?

Divi is een theme en een pagebuilder, genaamd Divi-Theme en Divi-Builder. Men krijgt deze software in handen door lid te worden bij Elegant Themes tegen een zeer schappelijke prijs. De beide andere kandidaten voor beste pagebuilder zijn los te koop, geen lidmaatschap dus. Divi verkocht 767.154+ lidmaatschappen. De reden hiervoor is een hele goede marketingstrategy en een feilloos product. Dit houdt echter niet in dat Divi zonder meer deze competitie hier wint, de beide andere deelnemers zijn ook hele grote jongens.
Divi stond altijd al bekend om zijn zeer precieze en fraai werkende front-end Page builder. Echter met Divi 4 zijn er een aantal grote updates die letterlijk elk deel van uw website laat bewerken, ex- en importeren om in andere websites te gebruiken. We hebben het over posts, pagina's, zoekpagina's, 404-pagina's, footers, headers, archiefpagina's, categoriepagina's van uw blog. Echt alles is nu aan te passen.

Divi shape dividersMaak de beste achtergronden achter uw blokken en teksten met Divi's prachtige shape dividers. Heel erg makkelijk in te stellen en een geweldig effect, uw bezoekers zullen onder de indruk zijn. De volle punten krijgt Divi in dit beste Wordpress pagebuilder review voor haar shape dividers.


Woo Builder

Divi Woobuilder


Wat is de Woo Builder? Divi werkt nu sinds haar versie-4 perfect samen met de populairste Webshop-plug-in Woocommerce. De Woo Builder laat u alle check-out-pagina's,categoriepagina's, productpagina's en alle andere shoppagina's van uw webshop perfect bewerken en stylen. Tot op heden was HTML en CSS kennis nodig om dit soort pagina's te stylen. Nu is dat verleden tijd geworden met de Divi-4 Theme builder voor Woocommerce.

Divi Drag-and-Drop Visual Page-Builder

Met Divi's drag & drop Page Builder zet men in een mum van tijd nieuwe pagina's compleet gestyled op papier. Deze perfecte machine voor het uit de grond stampen van webpagina's is sinds versie-4 weer van de nodige verbeteringen voorzien.


Divi visuele editor


Divi's front-end WYSIWYG visuele editor bestaat al vanaf versie 2.7. Hij geeft u continu een live preview van hoe het er op uw website uit gaat zien en u heeft een inline tekst-editor ter beschikking met 600 verschillende Google-fonts.

Via drag & drop kunt u nieuwe kolommen en secties plaatsen, ze verslepen of herschalen. Ditzelfde geldt voor alle elementen die u in deze secties gebruikt. Conclusie voor dit beste Wordpress pagebuilder onderzoek is dat de Divi Pagebuilder een waar genot is om mee te werken. Hij is razendsnel, foutloos, overzichtelijk en biedt een zee van opties.

Divi revisie-manager

Divi geschiedenis editor


Grijp zonder grenzen terug op alle eerdere momenten waar u uw werk opsloeg. Soms beseft men opeens een hele serie fouten gemaakt te hebben en wil graag "terug in de tijd", Divi's revisie-manager is precies dat wat u op zo'n moment nodig heeft. Ik moet wel zeggen dat alle 3 de pagebuilders in deze review een revisie-manager hebben dus Divi is hier niet uniek.


Divi Elementen

Divi elementen


Onder de Divi paginaelementen vindt u alle standaard elementen die alle editors hebben. Denk hierbij aan gallerijen, knoppen, tekst, afbeeldingen, et cetera. Maar Divi biedt veel meer. U heeft ook de keuze uit modules waar u met een andere editor extra plug'ins voor zou moeten installeren zoals prijstabellen, sliders, schuifregelaars, portfolio's, testimonials en meer. Ook heeft u de beschikking over alle Woocommerce modules natuurlijk.


Beste pagebuilder: Vooraf gemaakte lay-outs en sjablonen

De Divi Builder heeft op het moment 800+ lay-outs, dat is zonder de +100 website-packs mee te rekenen. Tijdens elke upgrade worden nieuwe lay-outs en packs aan de bibliotheek toegevoegd. Zowel de site-packs als de single pagina lay-outs kunnen overal op uw site gebruikt worden. Dit werkt veel sneller dan het zelf "from scratch" maken van uw pagina's wat uiteraard ook een optie is.


Divi designs


Elk van deze vooraf gemaakte lay-outs kan worden bewerkt via de hiervoor genoemde Divi Pagebuilder. Nadat u uw aanpassingen hebt gedaan, kunt u uw eigen lay-outs opslaan voor herhaald/toekomstig gebruik.

Demo design installeren


Divi Pagebuilder responsive editing


Open-source foto's

Divi interne paginalay-outs


In deze uitgebreide bibliotheek met demo's vind u een grote verzameling met afbeeldingen die u gewoon mag gebruiken. Dit zijn open source foto's waar u mee kunt doen wat u wilt, deze zitten ook in de demo's. Andere themes gebruiken stockphotos in hun demo op hun site maar als je een demo installeert zitten deze foto's er niet in. In plaats daarvan worden dan images gebruikt waar demo opstaat, niet prettig. Deze moeten dan allemaal door jou vervangen worden, veel werk dus.

Divi leads split-test gereedschap

Deze perfecte SEO-tool geeft u de mogelijkheid om verschillende lay-outs te maken en deze worden half-half getoond aan uw bezoekers. Op deze manier ziet u welke versie het meeste effect heeft, conversie dus. Ditzelfde geldt voor teksten, knoppen, en andere call-2-action items. Op deze manier leert u wat wel en wat niet werkt op uw site. Geen ander theme heeft een dergelijke tool erin zitten. Toen ik deze Divi vs Elementor review schreef, viel meteen mijn oog hierop, een geweldige tool is het. Deze tool is al vanaf Divi 2.7 beschikbaar en ondertussen verbeterd, maar nog even indrukwekkend.


Divi optimalisatietool


De A-B testtool van Divi Leads maakt giswerk overbodig, men kan nu daadwerkelijk zien wat beter werkt op een website. Uiteraard is het arbeidsintensief om op deze manier websites te maken maar voor affiliate marketers en bedrijven die erg goed gevonden moeten worden is de tool natuurlijk perfect.


Divi AB-testtool 2


De tool werkt erg eenvoudig. U klikt een willekeurig element in uw design aan en de optie wordt geboden meerdere varianten te maken. Als u dit werk erop heeft zitten, hoeft u slechts te wachten wat de resultaten gaan zijn. Afhankelijk van hoe goed bezocht een pagina is, gaat dit een paar weken duren om zeker te zijn wat beter werkt en dat er geen toeval in het spel is.

Theme opties

De Divi theme-opties hebben hun eigen panel, een ongekend aantal wijzingen kunnen hier aan uw website doorgevoerd worden. Alles wat ingesteld moet worden aan het theme kunt u hier vinden. Elk premium theme komt met een dergelijk panel maar Divi biedt wel erg veel instellingen, sommigen zeggen te veel.


Divi theme opties


Overdraagbaarheid tussen websites

Voor mensen met meerdere sites of professionele webdesigners is het belangrijk snel en met gemakte kunnen werken. Hier komt Divi erg goed uit de bus. Met Divi is het uiterst eenvoudig om complete designs, instellingen, pagina's, footers, en practisch alles wat u verder nog wenst te exporteren uit een site en te importeren in een andere. Het is nooit nodig een taak meerdere keren uit te voeren, u kopieert uw werk gewoon naar de volgende website. Moeite en tijd worden hierbij uitgespaard.

Divi lidmaatschapsprijzen

Divi prijzen


Lid worden bij Elegant Themes kan voor $ 89 per jaar, soms zijn er aanbiedingen en heeft u het goedkoper. U heeft hiermee toegang tot Divi, maar ook het Extra Theme en 86 andere premium themes. Ik zou haast nog de vele plug-ins en andere extra's vergeten. Kortom voor een klein beetje meer dan een ander premium theme kost, krijgt u dit complete pakket. Waar voor uw geld dus.

Een andere en naar mijn mening interresantere opties is een lidmaatschap voor het leven voor de prijs van $ 249. U krijgt precies hetzelfde en heeft recht op alle upgrades en toegang tot all forums. Het enige verschil is dat u na 3 jaar al geld uitgespaard heeft.

Wilt u Divi proberen zonder risico? Dat kan want u kunt 30 dagen lang uw geld terug vragen als u niet tevreden zou zijn. Deze 30 dagen heeft u gewoon ongelimiteerd toegang tot alles wat andere leden ook hebben.


Naar de Divi website!


ELEMENTOR: Beste Wordpress pagebuilder?

Elementor bestaat vanaf 2016 maar werd ondertussen al op meer dan 5 miljoen websites geïnstalleerd. We hebben het over een elite front-end drag & drop pagebuilder waarvan een gratis en een PRO-versie beschikbaar zijn. We bespreken hier de PRO-versie, de gratis versie doet uiteraard zwaar onder voor de beide concurrenten in dit vergelijk. De PRO-versie biedt 300+ demo designs van waaruit men zijn website kan starten. Met Elementor PRO heeft u geen andere theme nodig, het werkt als een volwaardig Wordpress theme.


Beste Wordpress Pagebuilder Elementor


Elementor Pagebuilder review

Bekijk de video hieronder, deze geeft u een goed idee hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan.Elementor Navigator review

Geheel nieuw in de laatste versie van de Elementor pagebuilder is de Navigator. Een verlengstuk voor de instellingen van elementen die als dock rechts in beeld kan blijven of kan zweven op een willekeurige plek op uw werkblad. Beijk de video om een idee te krijgen hoe het werkt.


Elementor widgets opslaan

Elementor, net als beide andere kandidaten voor de beste Wordpress pagebuilder van [2021] is in staat footers, headers, blokken, secties en alles wat u verder nog wenst op te slaan. Opgeslagen items kunnen elders in uw website hergebruikt worden om u werk uit te sparen. Via import/export kunt u zelfs uw items op andere websites hergebruiken.


Kant-en-klaar te installeren designs

Elementor templates


In dit Divi vs Elementor review zullen we nu dieper in gaan op de prachtige features van Elementor, om te beginnen zijn demo-designs. Als u niet vanaf het nulpunt wilt beginnen bouwen aan uw design, kunt u deze kant-en-klare page lay-outs gebruiken als start.

Net zoals bij Divi zijn er themes en lay-outs voor alle niches zoals corporate, gym, café, hotel, fotografie, architectuur, reizen, levensstijl, mode en webshops. Er zijn voor Elementor (en ook voor Divi) ook heel veel complete themes beschikbaar die door derden worden verkocht.

Elementor E-commerce

Elementor Woocommerce


Elementor werkt perfect samen met Woocommerce, het meest populaire E-commerce voor Wordpress. De pagebuilder laat op een soepele manier zowel productpagina's als categoriepagina's stylen. Presenteer uw shop precies zoals u dat in gedachten had betekent dat. In ons beste wordpress pagebuilder review scoren Elementor, Thrive en Divi alle practisch gelijk.

Elementor revisie-manager

Elementor pagebuilder revisie-manager


Ook revisie-managers is iets wat alle elite pagebuilders in zich hebben. Het is overduidelijk dat Wordpress met haar eigen revisie-manager te wensen overliet. De tools die de pagebuilders bieden zijn ook veel prettiger om mee te werken moet gezegd worden.

Elementor responsiveness

Elementor responsive


Alle 3 de pagebuilders die we hier onder de loep nemen, geven u de mogelijkheid om pagina's, secties, en elementen apart in te stellen voor mobiel, tablet en desktop. Dit is iets wat erg veel goede themes hebben, we kunnen het nauwelijks nog iets bijzonders noemenvandaag de dag maar we zijn blij dat het erin zit.

Elementor Pixel Perfect Design

Elementor Pixel Perfect Design


Naar eigen zeggen is Elementor de enige pagebuilder (op dit moment) die "pixel perfect design" biedt, ondersteunt door een 100% schone codering. Kort gezegd heeft men met Elementor de beschikking over het complete kleurenscala plus gradients. Dat is iets wat bijvoorbeeld in Divi ook aanwezig isen ze zijn dus niet de enige.

Elementor elements

Elementor elementen


Elementor heeft een heel uitgebreide verzameling aan elementen die u op pagina's in kunt voegen. In principe is overal aan gedacht, precies wat men kan verwachten van een van de beste editors wereldwijd. Gezegd moet worden dat Divi nog uitgebreider is.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


De bouwstenen voor de opmaak van uw pagina's zijn de elementen en Elementor biedt er zeer veel van. Laten we zeggen aan practisch alles is gedacht. Elementor heeft zelfs pop-ups standaard erin zitten en ook nog eens hele fraaie dus vergeet vanaf nu uw pop-up plug-in. Die heeft u niet meer nodig.

Elementor Pop-Ups


Pop ups bieden Divi en Thrive zo ver ik weet niet, maar hier zal ooit bij een upgrade verandering in komen neem ik aan aangezien het hier een wedloop betreft tussen de verschillende pagebuilders die elkaar kopiëren met alles. In elk geval hoeft u met Elementor geen pop-up plug-in te installeren, deze tool geeft u prachtige pop-ups.

Elementor Pagebuilder prijzen

Elementor Pagebuilder prijzen


De prijzen die Elementor hanteert zijn erg redelijk. Er zijn hele series met themes die veel minder goed zijn en 60 of meer dollar vragen.


Naar Elementor website


THRIVE ARCHITECT: Beste Wordpress pagebuilder?

Thrive architect beste Wordpress pagebuilder


Laten we verder gaan met de nieuwkomer op de markt, de Thrive Architect Pagebuilder. De Thrive Content Builder plugin waaruit de pagebuilder ontstaan is, bestond al een aantal jaren en dus is Thrive nou ook weer niet uit de lucht komen vallen. Thrive Architect is een front- en back-end WYSIWYG drag-and-drop pagebuilder van grote klasse. Nog maar net op de markt en al vergeleken worden met the-best-of-the-best is niet slecht natuurlijk.

De Thrive Architect pagebuilder kan als plug-in in elk Wordpress theme ingebouwd worden en is 100% compatible met deze themes. Ook kan Thrive Architect op zichzelf gebruikt worden door een of meerdere van de demo-lay-outs te installeren van waaruit u uw project (website of shop) start. 200+ demo-pagina's is heel wat, maar Thrive zou er goed aan doen om complete theme-demo's aan te bieden en nog veel meer demo-pagina's. Wat ze nu bieden is op zich wel genoeg maar om de beste Wordpress pagebuilder van [2021] of straks [2021] te zijn, mogen ze nog even verder aan het werk.

De Thrive Architect gebruikersinterface

Thrive Architect gebruikersinterface


Het aantal demo's wat ze aanbieden heeft op zich weinig met de kwaliteit van hun pagebuilder te maken. En eerlijk is eerlijk, als men eenmaal met deze editor aan de slag gaat is men snel verkocht. Ik kan u meteen vertellen dat dit zalig werkt, de gebruikersinterface erg overzichtelijk is, en de editor heel precies te werk gaat. Deze pagebuilder stampt content uit de grond in no-time en voor u het weet heeft u een website staan. De pagebuilder beslaat uw gehele beeldscherm en u kunt zelf bepalen of er docks gebruikt worden voor elementen en andere zaken.


Thrive Architect volledige breedte


Plaats elementen van de sidebar naar de secties en kolommen op uw werkblad. U beschikt over bijzonder veel prachtige elementen waarmee u uw website vorm geeft. Deze kunt u vervolgens verslepen, verschalen en verplaatsen. Een van de beste dingen van deze pagebuilder is de meer dan geweldige inline teksteditor.

Geweldige inline teksteditor

Thrive Architect inline tekst-editor


Met Thrive Architect schrijft u de tekst regelrecht op de plek waar hij gaat komen. U hoeft dus niet zoals dat vroeger was in een schermpje de tekst te zetten waarna deze bij opslaan naar het werkblad verplaatst wordt. Er zijn trouwens nog steeds veel andere pagebuilders die dergelijke teksteditors hebben. Met Thrive zit u op de eerste rang wat teksteditors betreft. We geven in dit beste pagebuilder review wat dit onderdeel betreft de volle punten aan Thrive voor de beste text-editor.

Thrive Architect laatste upgrades


Bekijkt u de video hierboven om snel een indruk van de allerlaatste Thrive Architect snufjes te hebben. Ze doen uitermate hun best bij Thrive, deze pagebuilder is geweldig.

Revisie manager

Thrive Architect Review Revisie manager


Thrive Architect heeft net als Divi and Elementor een revisiemanager waarmee u uw werk ongedaan kunt maken. Uniek is dat u met Thrive de undo en redo buttons op uw toetsenbord kunt gebruiken om kleine aanpassingen een stap terug te zetten. Conclusie in dit review, de Thrive gebruikersinterface kan met de beste pagebuilders stand houden en heeft zelfs een paar unieke top eigenschappen.


De Thrive Architect opties en settings

Opties menu overzichtelijk

Thrive Architect Review Opties menu


Op de foto hierboven ziet u meteen hoeveel controle u heeft over het door u geselecteerde module. Net als met de Divi Pagebuilder komt men met Thrive aan opties niks te kort, aan alles is gedacht. Aan de bovenkant ziet u een menu wat gericht bepaalde optie laat verschijnen. Veel zoeken naar de optie die u nodig heeft is niet meer nodig op die manier, alles is snel gevonden.


Zijmenu advanced opties

Thrive Architect Review sidebar instellingen


Door in het zijmenu onderaan op "advanced" te klikken verschijnen nog eens meerdere extra opties. Afhankelijk van het element wat u aangeklikt heeft zijn deze opties anders. Maar denk onder andere aan responsive-instellingen voor mobiel, tablet, marge- en opvullingseigenschappen, animatie effecten en nog veel meer.

Tekstanimaties review

Thrive Architect Tekstanimaties


Thrive Architect Tekstanimaties 2


Op de allereenvoudigste manier voegt u prachtige tekstanimaties toe. De bediening ervoor is makkelijker dan bij alle andere pagebuilders die ik ken inclusief Divi, Avada, Elementor en BeaverBuilder.

De Thrive Architect pagina-elementen

Thrive Architect pagina-elementen


Thrive Architect biedt een grote verzamelingen elementen die u aan uw pagina's toe kunt voegen. Al deze elementen kunnen op hun beurt weer fijngetuned worden. In alle elementen vindt u een groot accent op conversie, erg veel call-to-action opties. Thrive helpt u bewust meer omzet te behalen, een prachtig hulpmiddel en steekt wat dit betreft boven andere top pagebuilders uit. Ook de widgets van andere plug-ins in uw website kunnen via de Thrive pagebuilder weergegeven worden.

Kant-en-klare demo pagina's

Thrive Architect Kant-en-klare demo pagina's


De Thrive demo-bibliotheek beschikt over 200+ kant-en-klare pagina's met prachtige designs. Vele daarvan hebben net als de content modules een sterke focus op conversie en call-to-action waarvan we u hieronder in de afbeeldingen een paar voorbeelden geven.


Thrive Architect demo pagina conversie


Thrive Architect demo pagina conversie 2


Thrive Architect demo pagina conversie 3


Ondanks het feit dat er zeker ook standaard bedrijfspagina's en normale landingspagina's in de bibliotheek zitten, is het zeker dat Thrive Architect zijn bibliotheek flink moet uitbreiden. Het zou minstens 50 complete site-demo's moeten hebben en 300 demo-pagina's om een flinke keuze te bieden aan 1-click te installeren designs zoals andere top pagebuilder/themes hebben.

Thrive Architect prijzen

Thrive Architect prijzen


De Thrive membership (25 sites) kost u 228 dollar per jaar. Voor 5 sites betaalt u per jaar 97 dollar en voor een enkele website 67 dollar. We kunnen meteen al zeggen dat de prijzen aan de hoge kant liggen vergeleken met andere top pagebuilders en zeker met het Divi Theme wat erg schappelijk is met zijn prijzen vergeleken met het materiaal wat u voor uw geld krijgt.


Naar Thrive Architect


Beste Wordpress pagebuilder Conclusie

Kwaliteit van de pagebuilders: Thrive en Divi zijn net iets beter dan Elementor.

Prijs van de pagebuilders: Alle 3 de pagebuilders zijn hun prijs meer dan waard.

Materiaal bij de pagebuilders: Divi biedt 86 andere themes en plugins als extra. Elementor en zeker Thrive bieden beperkt demo-materiaal aan al is het genoeg om fatsoenlijk mee te kunnen werken.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven