Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Avada 2020 🥇 - de populairste WordPress themes vergeleken (Review)

Divi vs Avada

DIVI vs AVADA

De populairste multipurpose WordPress themes vergeleken!

Als u op zoek bent naar een nieuw thema voor uw site, zijn er twee opties waar u waarschijnlijk al van hebt gehoord: de enorm populaire Divi, van Elegant Themes, en Avada, de nummer één bestseller op ThemeForest.

Beide WordPress-thema's zijn volledig multifunctioneel. Dit betekent dat, ongeacht het type website dat u aan het bouwen bent - of dit nu een basisblog, een volledig uitgeruste online winkel of iets daartussenin is - het gebruik van Avada of Divi u vele functies en opties biedt.

Hoewel dit beide uitstekende WordPress themes zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen - dus lees, om er zeker van te zijn dat u de juiste kiest voor uw project. In deze Divi vs Avada vergelijking beginnen met een overzicht van elk theme voordat we verder gaan met het vergelijken van hun uiterlijk, belangrijkste functies en de totale prijs-kwaliteitsverhouding. Laten we beginnen…

Divi Review

Divi is het vlaggenschip theme van Elegant Themes - een van de populairste WordPress-thema-aanbieders in de branche.

Divi


Uitgebracht in 2013, is Divi voortdurend verbeterd en bijgewerkt door de makers ervan, en is met elke nieuwe versie in kracht toegenomen.

Belangrijkste kenmerken van Divi

Dankzij een voortdurend groeiende set functies en constante verbeteringen, kan Divi nu worden gebruikt om vrijwel elk type website te maken. Ongeacht hoe groot of klein uw project ook is. Divi gebruiken zal niet overdreven zijn, en u zult er ook geen gebrek aan hebben.

Divi Drag-and-Drop Visual Page Builder

De kernfunctie van dit thema is de Divi Builder - een hulpmiddel voor het maken van pagina's met drag & drop, ontworpen om gebruikers te helpen om razendsnel hun eigen aangepaste pagina-indelingen te maken.

Divi visuele editor

Aanvankelijk was Divi Builder een back-end pagebuilder hulpmiddel. Echter, na een recente update heeft deze pagebuilder nu een front-end WYSIWYG visuele editor - wat betekent dat je een live preview krijgt van je pagina terwijl je eraan werkt. U kunt eenvoudig op een item klikken om eraan te werken, inclusief tekst inline bewerken.

Divi teksteditor

Om de lay-out van uw pagina's precies goed te krijgen, kunt u elementen op hun plaats slepen en neerzetten, en de secties snel herschalen met uw muis. Door over te schakelen naar de nieuwe wireframe weergave kunt u eenvoudig zien welke elementen op uw pagina staan en hoe de lay-out is opgebouwd.

De toevoeging van de onbeperkte functie voor het ongedaan maken en opnieuw uitvoeren van de geschiedenis, evenals de mogelijkheid om pagina-elementen te kopiëren en plakken, komt ook van pas. Over het geheel genomen heeft deze upgrade de Divi Builder enorm verbeterd en een intuïtieve ervaring voor het bewerken van inhoud opgeleverd.

Divi geschiedenis editor

Met Divi Builder kunt u aangepaste lay-outs maken voor zowel berichten als pagina's, met behulp van de originele back-end-interface of de nieuwere visuele editor aan de voorzijde. Uw lay-outs kunnen meerdere rijen bevatten en elke rij kan meerdere kolommen bevatten. Deze lay-outs kunnen vervolgens worden gevuld met een van de 46 inhoudsmodules.

Divi modules

Naast redelijk standaard inhoudsmodules, zoals tekst, afbeeldingen, knoppen en galerijen, vindt u een krachtige selectie van functies - waarvan u normaal gesproken extra plug-ins moet installeren om te gebruiken. Dergelijke modules omvatten prijstabellen, schuifregelaars, testimonials, portfolio's en nog veel meer.

Divi prijsmodule

Bovendien kunnen alle Divi Builder-modules worden gepersonaliseerd via de WordPress Customizer-interface, zodat u ervoor kunt zorgen dat elk element op uw website werkt met uw algehele ontwerp. U bent ook vrij om uw eigen aangepaste CSS toe te voegen om uw lay-outs en de elementen die ze bevatten te personaliseren.

Tevens kunt u dankzij de live preview-functie van de Customizer direct zien welk effect uw wijzigingen hebben op deze modules. Het is vermeldenswaard dat de Divi Builder nu ook beschikbaar is als zelfstandige WordPress-plug-in die met elk thema kan worden gebruikt.

Divi vs Avada: Vooraf gemaakte lay-outs en sjablonen

Op het moment van schrijven had de Divi Builder +800 lay-outs - inclusief +100 website-packs - hoewel regelmatig nieuwe lay-outs worden toegevoegd. Dankzij dit kunt u een van de vooraf gebouwde websitepakketten gebruiken of de individuele paginalay-outs mixen en matchen om uw eigen aangepaste website te maken. Natuurlijk is ook het creëren van uw eigen unieke website-ontwerp van de grond af aan mogelijk.

Divi designs

Elk van deze vooraf gemaakte lay-outs kan worden bewerkt via de hiervoor genoemde Divi Builder, waardoor u voldoende controle heeft over hoe uw website eruitziet. Nadat u uw aanpassingen hebt gedaan, kunt u uw eigen lay-outs opslaan voor herhaald/toekomstig gebruik.

Kant-en-klare homepage lay-outs

Divi Kant-en-klare homepage lay-outs

Naast de homepage lay-outs bevat Divi ook een aantal portfolio lay-outs voor het online publiceren van uw werk.

Divi portfolio lay-outs

U vindt ook een goede selectie van interne paginalay-outs die geschikt zijn voor het maken van zakelijke websites.

Divi interne paginalay-outs

Er worden regelmatig nieuwe Divi-lay-outpakketten uitgebracht door het team van Elegant Themes en worden aangekondigd op het blog met elegante thema's. Bovendien bevat deze uitbreidende bibliotheek met paginalay-outs en website-demo's, in plaats van generieke stockfoto's en afbeeldingen, originele foto's en illustraties gemaakt door de ontwerpers van Elegant Themes. U bent vrij om deze open source foto's, illustraties en andere inhoud te gebruiken op de websites die u maakt met behulp van Divi, inclusief commerciële projecten, zonder enige licentiebeperkingen.

Divi agentschap demo

Een geldige kritiek op Divi in het verleden was dat, in tegenstelling tot Avada en enkele andere populaire WordPress-thema's, Divi geen volledige websitedemo's bevatte, maar alleen individuele paginasjablonen. Het team van Elegant Themes heeft dit probleem volledig verholpen en Divi-gebruikers hebben nu toegang tot enkele van de beste websitedemo's die momenteel beschikbaar zijn - en er worden er steeds meer toegevoegd.

Divi leads split-test gereedschap

Een nieuwe functie die werd toegevoegd in versie 2.7 was de Divi Leads split-testtool. Deze krachtige optimalisatietool maakt het heel eenvoudig om meerdere variaties van uw pagina-elementen te maken - zoals knoppen, afbeeldingen of call-to-actions - en deze vervolgens weer te geven aan verschillende segmenten van uw publiek. Het doel hiervan is om erachter te komen welke versie de beste resultaten oplevert. Tijdens het schrijven van dit Divi vs Avada review was ik zeker onder de indruk van deze functie die geen een ander theme heeft.

Divi optimalisatietool

Splitsen testen is essentieel voor elke website die is gebouwd met een specifiek doel voor ogen. Dankzij Divi Leads is het hele proces van het optimaliseren van uw website voor hogere doelconversieratio's nu heel eenvoudig. De A / B-testfunctionaliteit van Divi Leads heeft tot doel het gissen van website-optimalisatie te verwijderen.

Divi optimalisatietool 2

Als u op een element in uw Divi Builder-indeling klikt, kunt u een of meer varianten van dat element maken. U kunt uw doel definiëren, vervolgens achterover leunen en wachten tot de resultaten binnenkomen.

Theme opties

Via het paneel Divi-themaopties kunt u een groot aantal wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit omvat de integratie van sociale media, het aantal posts dat tegelijkertijd moet worden weergegeven (en hoe deze te presenteren), navigatie- en menu-instellingen en advertentiebeheer.

Divi theme opties

Als het echter gaat om het persoonlijk personaliseren van uw website, vindt u de meeste relevante thema-opties via de intuïtieve WordPress Customizer-tool. Via deze interface kunt u de lay-outinstellingen, typografische keuzes, header-eigenschappen, footer-elementen, knopstijlen, kleurenschema's en nog veel meer aanpassen. Ondersteuning voor de WordPress Customizer geeft je nog meer controle over het uiterlijk van je website wanneer je Divi gebruikt.

Divi customizer

Nogmaals, omdat dit allemaal plaatsvindt via de Customizer, krijg je een live preview van je wijzigingen terwijl je ze maakt.

Overdraagbaarheid tussen websites

Een ander gebied waar Divi schittert, is de overdraagbaarheid, d.w.z. het gemak waarmee u uw werk, instellingen, lay-outs en andere activa kunt verplaatsen tussen door Divi aangedreven websites. Als u een webontwerper bent die sites voor klanten maakt, of als u meerdere eigen WordPress-websites heeft, is dit waarschijnlijk een enorme remise - waardoor u mogelijk behoorlijk wat tijd en moeite bespaart doordat u snel inhoud kunt importeren en exporteren tussen projecten.

Divi-prijsinformatie

Om toegang te krijgen tot Divi, moet je lid worden van de Elegant Themes-club en $ 89 uitgeven voor een jaar lang toegang tot al hun thema's (inclusief het indrukwekkende Extra-thema, dat de moeite waard is om uit te checken als je er nog niet bekend mee bent) en hun plug-ins.

Je hebt ook de mogelijkheid om een eenmalige vergoeding van $ 249 te betalen voor de volledige toegang tot alle plug-ins en thema's van Elegant Themes, inclusief huidige en toekomstige releases, evenals levenslange toegang tot productupdates en de ondersteuningsforums.

Er is 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, wat betekent dat je Divi en de andere plug-ins en thema's van Elegant Thema's zonder risico's kunt proberen.

Divi samenvatting

Kortom, Divi heeft veel te bieden. Als je geen codeur bent, maar toch volledige controle wilt over hoe jouw website eruit ziet en functioneert, dan is Divi een uitstekende keuze voor u.

Ga naar de Divi website!


Avada Review

Al 5 jaar het best verkopende WordPress-thema op de mega-populaire ThemeForest-marktplaats

Avada Wordpress theme

... met momenteel maar liefst 565.000 verkopen in 2020, twee keer zoveel als die van de naaste concurrent, neemt Avada gemakkelijk de toppositie in!

Avada Wordpress theme

Belangrijkste kenmerken van Avada

Net zoals Divi is Avada een echt multifunctioneel thema dat kan worden gebruikt om zowat elk type website te maken. Of u nu een online portfolio nodig heeft, een site voor uw offline bedrijf of een drukke contentrijke nieuwssite, Avada streeft ernaar u alles te bieden wat u nodig heeft.

Kant-en-klaar gebouwde demo-websites

Een van de belangrijkste redenen waarom Avada geschikt is voor bijna elk type WordPress-website, is dat u toegang krijgt tot een groot aantal vooraf gebouwde demowebsites die met een paar klikken op uw WordPress-site kunnen worden toegepast.

Avada demo's

Net zoals Divi en haar bibliotheek met demo lay-outs, kunt u ook met Avada snel een volledige demowebsite importeren en hoeft u daarna alleen nog maar uw eigen inhoud toe te voegen. Als een van de demoversies overeenkomt met uw project, zal de snelheid waarmee u uw website online kunt krijgen zwaar toenemen, wat het theme erg aantrekkelijk maakt.

Met de release van versie 5.9 van Avada, zijn er nu +45 demos om uit te kiezen. Dit zijn onder meer bureau, fotografie, sportschool, café, hotel, architectuur, reizen, levensstijl, mode en meerdere demo's van online webshops. U kunt de Avada-demo's bekijken vanuit uw WordPress-dashboard en vervolgens uw favoriete ontwerp importeren in slechts een paar klikken. Het importproces werkt erg goed en u kunt binnen een mum van tijd echt de basis leggen voor uw nieuwe website.

Avada demo import

Fusion Builder

Om u te helpen bij het bewerken van een van de opgenomen demo's en lay-outs - of zelf een geheel nieuw ontwerp te maken - heeft Avada de Fusion Builder: een aangepaste pagebuilder voor het slepen en neerzetten van elementen.

Avada Fusion builder

Hoewel Divi is bijgewerkt met een front-end WYSIWYG visuele editor, vindt het werk met behulp van de Fusion Builder plaats aan de achterkant van uw website, in het WordPress-dashboard. Hoewel deze aanpak werkt, is deze minder intuïtief en gebruiksvriendelijk dan de nieuwe Divi Builder-tool aan de voorzijde. Wanneer u uw aangepaste paginaontwerpen met de Fusion Builder maakt, kunt u lay-outs van rijen en kolommen ontwerpen en vervolgens een van de Builder-elementen invoegen.

Avada elementen

Zowel Avada als Divi hebben rond de 55 inhoudsmodules, waarmee u knoppen, prijstabellen, schuifregelaars, getuigenissen en producten uit uw online winkel kunt toevoegen aan uw aangepaste lay-outs.

Avada ad

Prebuilt Page Layouts

De Fusion Builder wordt geleverd met een goede selectie van vooraf gebouwde sjablonen en u kunt ze gebruiken zoals ze zijn of ze bewerken via de interface voor drag & drop. Nadat u hebt besloten tot welke demo u een lay-out wilt importeren, kunt u een sjabloon kiezen uit de beschikbare opties. Zoals vermeld, kunt u ook een hele websitedemo in één keer importeren.

Avada builder

Met Fusion Builder bent u ook vrij om uw eigen aangepaste lay-outs op te slaan om deze opnieuw te gebruiken binnen uw website.

Fusion Shortcodes

Veel van de elementen die in uw Fusion Builder-lay-outs kunnen worden ingevoegd, zijn ook beschikbaar wanneer u de standaard WordPress-bericht- en -pagina-editors gebruikt. Dit is te danken aan de handige Avada shortcode-bibliotheek.

Avada shortcodes

Met de Fusion Shortcodes-functie van Avada kunt u een element selecteren dat u aan uw inhoud wilt toevoegen en vervolgens aanpassen hoe het eruit zal zien en functioneren. Sommige van de shortcode-opties omvatten aanpasbare waarschuwingen, knoppen, countdown-timers, kaarten, recente lijsten met berichten, video's en nog veel meer.

Theme Options

Via het Avada theme options controlepaneel kunt u bijna elk aspect van uw website wijzigen. Dit omvat het wijzigen van de lay-out, het aanpassen van de menu-opmaak, het kiezen van een kleurenschema, het selecteren van een header lay-out - en nog veel meer.

Avada theme opties

Enkele van deze instellingen kunnen ook worden geconfigureerd via de interface van WordPress Customizer, die u een handig live voorbeeld geeft van uw wijzigingen terwijl u ze maakt (in plaats van vensters te moeten wisselen om te zien welke invloed uw keuzes hebben).

Divi vs Avada WP customizer

Er zijn echter maar een klein aantal site-instellingen te vinden in de Customizer, waardoor het back-end themakeuzepaneel de plaats is waar de meeste van uw wijzigingen worden aangebracht. Nogmaals, net als bij Divi, is het doel om niet-codeerders in staat te stellen de website te bouwen die ze altijd al wilden hebben - allemaal via een reeks visuele aanpassingshulpmiddelen en -instellingen. Als uw vereisten echter veeleisender zijn, heeft u nog steeds de mogelijkheid om uw eigen aangepaste CSS toe te voegen via het paneel met themaopties.

Avada prijsinformatie

Avada is beschikbaar vanaf de ThemeForest-marktplaats voor $ 60 - inclusief zes maanden ondersteuning van ThemeFusion, de thema-ontwikkelaars. Deze ondersteuningsperiode kan worden verlengd tot 12 maanden door een extra bedrag van $ 18 te betalen, en bovendien worden levenslange thema-updates bij elke aankoop inbegrepen!

Ga naar de Avada website!


Divi vs Avada: kernfuncties vergeleken

Zoals je kunt zien, delen Divi en Avada tenminste op papier dezelfde functies. Beide thema's bieden een indrukwekkend aantal vooraf gemaakte paginalay-outs, beide zijn uitgerust met op maat gemaakte drag-and-drop pagebuilders en beide bieden veel aanpassingsmogelijkheden voor niet-programmeurs. Zoals meestal het geval is, zit de duivel echter in de details. Om u te helpen beslissen of Avada of Divi de beste optie voor uw site is, laten we eens kijken naar hoe hun functies met elkaar overeenkomen.

Algemeen voorkomen

Beide thema's zien er geweldig uit: Divi's voorgedefinieerde lay-outs en websitepakketten zijn van een zeer hoge standaard, terwijl de vooraf gebouwde demo-websites van Avada er ook erg professioneel uitzien. Divi heeft nu meer prebuilt content dan Avada, Avada loopt echter niet ver achter. Met elk van beide thema's, dankzij de eenvoudig te gebruiken pagebuilders waarmee u kunt slepen en neerzetten, bent u niet beperkt tot alleen de vooraf gebouwde opties.

Als het gaat om het beslissen welk thema het beste ontwerp heeft, is het echt aan jou om de verschillende lay-outs en demo's te verkennen om erachter te komen welke het meest aantrekkelijk en geschikt zijn voor jouw project.

Pagebuilders

Met beide themes kunt u aangepaste lay-outs maken voor uw berichten en pagina's via een back-end drag & drop interface. Door secties, rijen en kolommen te gebruiken, kunt u aangepaste lay-outs maken en vervolgens de beschikbare elementen invoegen.

Na een recente update bevat Divi echter nu een paginabuilder met een visuele WYSIWYG-editor naast de originele back-endversie. Dit geeft de Divi Builder een flinke stap voor op de Fusion Builder-tool in Avada. Dankzij functies zoals een in-line teksteditor, een wireframe-modus en de Divi Leads A / B-testtool - evenals front-end bewerking waarmee u kunt werken, verhoogt de Divi Builder uw workflow versnellen en uw output verhogen.

Avada Front-end pagebuilder

Met Divi hebt u ook de mogelijkheid om de selectieve synchronisatiefunctie te gebruiken om bepaalde wijzigingen alleen toe te passen op alle exemplaren van een module. Dit kan betekenen dat alleen de aangepaste CSS en geavanceerde ontwerpinstellingen worden toegepast, terwijl de andere eigenschappen van de module intact blijven. Dankzij dit heeft u veel controle over hoe uw bibliotheek met aangepaste modules door uw hele site wordt gebruikt.

De Fusion Builder is prima voor het maken van aangepaste pagina-layouts in WordPress - de nieuwe en verbeterde Divi Builder bevat echter nog veel meer geavanceerde hulpmiddelen en functies die aantrekkelijk zijn voor degenen die echt aangepaste lay-outs voor hun website willen maken, evenals het de workflow en efficiëntie verhoogt.

Vooraf gemaakte lay-outs en demo's

Beide thema's geven u toegang tot een grote hoeveelheid vooraf gebouwde inhoud, inclusief volledige website-demo's en individuele paginasjablonen. De nieuwere Divi-websitepakketten, die nu regelmatig worden uitgebracht door het team van Elegant Themes, zijn ontworpen met een bijzonder hoge standaard. Dat wil echter niet zeggen dat de demo's van de Avada-website niet aantrekkelijk zijn voor het ontwerp.

Het feit dat beide thema's slepen-en-neerzetten-editors bevatten voor het aanpassen van de vooraf gebouwde inhoud, betekent dat u, ongeacht het type website dat u wilt maken, de klus kunt klaren met Divi of Avada.

Als het erom gaat te beslissen of Avada of Divi de beste vooraf gebouwde inhoud heeft, is dit echt afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de vereisten van uw website.

Aanpassingsopties

Met de mogelijkheid om de bibliotheek met pagina-elementen te wijzigen via de intuïtieve WordPress Customizer-tool (evenals vele andere aspecten van uw website), biedt Divi ongeëvenaarde personalisatieopties.

Dat betekent niet dat Avada te kort schiet, maar omdat de Avada-thema-opties iets beperkter zijn, geeft Divi je meer controle over het uiterlijk van je site - terwijl je ook een live preview krijgt van je wijzigingen terwijl je ze maakt.

Andere opmerkelijke verschillen

Een ander belangrijk verschil tussen Divi en Avada is de splitstesttool Divi Leads. Als u uw website wilt optimaliseren voor betere resultaten, of dat nu meer omzet, hogere paginaweergaven of een ander doel is, biedt de Divi Lead-tool u een snelle en eenvoudige manier om A / B-tests uit te voeren voor uw ontwerp- en inhoudskeuzes.

Avada bevat twee premium WordPress-plug-ins: Slider Revolution en LayerSlider. Divi bevat een aantal verschillende slider modules, maar ze kunnen niet concurreren met de kracht van deze twee slider plug-ins. Dus, als het idee van het publiceren van geavanceerde geanimeerde slides op je website belangrijk is, is Avada misschien meer iets voor u.

Beste koop

Divi is beschikbaar voor $ 89 en Avada voor $ 60, beide opties bieden veel waar voor uw geld. Voor $ 89 krijgt u echter niet alleen toegang tot Divi, maar ook tot de andere 86 WordPress-sjablonen van Elegant Themes, evenals hun zes plug-ins.

Ik hoop dat deze vergelijking tussen Avada vs Divi u de knoop door laat hakken welk theme het meest geschikt is voor uw project.Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven