Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Avada - de top 2 WP-themes [2023] 💥

Divi vs Avada
DIVI THEME (Divi vs Avada)

Divi is het best verkochte Wordpress-Theme ooit...

Divi Theme review


Dit Divi-Theme review voor [2023] toont u de laatste verbeteringen en de in het oog springende features van Divi. We gaan geen saaie opsommingen en lijsten van opties geven die op de website van Elegant Themes zelf te vinden zijn al viel het me op dat ook zij proberen hun site zo spannend mogelijk te houden, en natuurlijk dat de Divi website een waar kunstwerk is...


Advertentie


DIVI ADVANCED GRADIENTS

Laten we beginnen met de 2 nieuwste features waarmee Divi laat zien dat ze met afstand het beste spul bieden. Iedereen die met Photoshop, Corel of dergelijke fotobewerkingsprogramma's gewerkt heeft, zal nog weten hoe men daarin gradients kan bouwen in alle kleuren van de regenboog. Hetzelfde zit nu in Divi genaamd Advanced Gradient Builder, de feature beidt onbegrenste mogelijkheden voor wat betreft gradients. Er is uiteraard geen enkel theme wat dit heeft op het moment al zullen ze het zeker gaan kopieren. Dat doen ze namelijk met alles wat Divi uitvindt.


Divi Theme Review Advanced Gradients


DIVI LAYOUT CLOUD

En we gaan meteen al weer door met de volgende feature die geen enkel ander theme heeft. De feature heet Divi Layout Cloud. Hiermee kunt u tijdens het werk op alle websites die u heeft secties, kolommen, complete pagina's, afbeeldingen, video's, audio's en alles wat u verder nog in de Cloud zet, direct gebruik maken. De tijdsbesparing die deze feature te weeg brengt is ongekend. Een absolute must voor elke professionele webdesigner en zeker designbureau's.


Divi Theme Review Layout Cloud


DIVI WEBSHOPS

Divi Theme Review Webshops


Divi 1-klik demo lay-outs

Divi Theme Review Online Stores


Bekijk hier meteen een video hoe Divi's Woocommerce-Builder te werk gaat. Een fatsoenlijk theme heeft fantastische opties om er een webshop mee te maken en dat is bij Divi meer dan het geval. Het theme geeft waanzinnig veel mogelijkheden om product- en categoriepagina's aan te passen door middel van de WooBuilder en de WooModules. Bekijk hier alle 229 verschillende Divi-demo's (1685 templates). Waanzinnige aantallen!

In de Divi demo-bibliotheek zijn vele schitterende shop lay-outs te vinden die u met 1 klik kunt installeren in uw project. Het compleet stylen van uw shop is met de WooBuilder echt een fluitje van een cent. Alles is front-end razendsnel aan te passen. Alle beschikbare demo's zijn uiteraard met de hieronder besproken Divibuilder gemaakt, samen met Elementor Pro beschouwd als de beste pagebuilders die er zijn.


DIVIBUILDER (Pagebuilder)

DiviBuilder


De DiviBuilder is de perfecte pagebuilder voor Wordpress en een absoluut genot om mee te werken. De pagebuilder werkt erg precies, wat betekent op de website zelf ziet het er net zo uit als waar u aan het werk bent. Alles wat u wilt gebruiken zoals elementen en effecten zijn eenvoudig te vinden en men kan er gewoon erg snel pagina's mee opbouwen.

Als u Divi aanschaft zit de DiviBuilder ook als losse plug-in in uw pakket en kan zo in andere themes gebruikt worden. Test nu meteen de DiviBuilder op de Divi website klikt u op de paarse knop "Try it for free" bovenaan.


DIVI THEME SPEED

Divi Theme Speed


Ondertussen wil geen theme achterblijven qua laadtijden oftewel speed, aangezien daar steeds meer waarde aan gehecht wordt door Google. Divi heeft onlangs een speed-upgrade gekregen en is daarmee een van de snelst ladende themes geworden die er voor Wordpress zijn. Onvoorstelbaar dat 1 theme het op alle fronten kan winnen van alle andere themes... Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Speed Upgrade.


DIVI EFFECTEN

Divi Theme Review Effects


Met Divi Effect kunnen afbeeldingen razendsnel getuned worden. Verander de belichting, de kleuren, invert de afbeelding, pas sepia kleuren toe of maak de afbeelding doorzichtig (procenten kunnen ingesteld worden). Het veranderen van afbeeldingen in Divi en niet in een PC-programma zorgt dat uw afbeelding ongeschonden blijft en op elk gewenst moment snel verder aangepast kan worden. We geven in dit Divi Theme review 10 punten voor deze tool.


DIVI TRANSFORMS

Divi Theme Review Transforms


Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Transforms. Met Divi Transforms is practisch alles mogelijk op teksten en afbeeldingen, draaien, spiegelen, skew object net als in Photoshop´s "CTRL+T". Een fantastische tool die voor zo ver ik weet geen ander theme heeft.


DIVI SHAPE DIVIDERS

Divi Theme Review Shape Dividers


Deze feature laat uw website echt stralen, de concurrentie zal jaloers zijn op uw site. Vroeger was het zelfs voor professionele webdesigners een flinke opgave om dergelijke shapes in blokken te krijgen. Dat is tegenwoordig met de DiviBuilder niet meer het geval want iedereen zonder technische kennis kan dit nu met het grootste gemak tot stand brengen, ook u! Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Shape Dividers.


DIVI BULK EDIT

Divi Theme Review Bulk Edit


Collega's die al jaren websites bouwen weten ook nog wel hoe we vroeger eindeloos handelingen herhaalden. Als je 6 blokken had waarvan je de stijl wilde aanpassen, dan moest je 6x aan het werk. Dat is met Divi's Bulk Edit allemaal niet meer nodig, men kan voor alle 6 blokken tegelijkertijd de aanpassingen doorvoeren. Deze feature bespaart u ongelooflijk veel tijd uit. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Bulk Editing.


DIVI DROP SHADOWS

Divi Theme Review Drop Shadows


U heeft geen Photoshop meer nodig om schaduwen voor afbeeldingen te maken. Photoshop is niet alleen een zeer kostbaar programma maar doet er ook veel langer over dan Divi's Drop Shadows. Een ander voordeel is dat de originele afbeelding gewoon intact blijft en hier later nog extra stijlen aan toegevoegd kunnen worden of de schaduw kan eventueel aangepast worden. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Drop Shadows.


DIVI SPLIT TESTING

Divi Theme review split testing


Elk bedrijf wil zo veel mogelijk leads en conversie, en dus probeert men regelmatig pagina's te verbeteren om er meer uit te halen. Divi Leads maakt het u echter een stuk makkelijker. U kunt zoveel verschillende versies van een layout of tekst maken als u wilt. Deze worden dan afwisselend aan uw bezoekers gepresenteerd. Divi houdt de statistieken voor u bij welke versies beter scoren. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Split-Testing.


Divi en de Divibuilder hebben zoveel snufjes en opties dat ik de pagina van dit Divi Theme Review nog 3x zo lang kan maken, maar het beste neemt u hier een kijkje op de Divi Website en bekijkt u daar de rest.

DIVI THEME REVIEW: DE PRIJS

Bij Divi koopt u geen theme, maar een lidmaatschap. Dit lidmaatschap geeft u toegang tot 86 premium themes waaronder Divi en een aantal top plug-ins en een bibliotheek met afbeeldingen. Dit maakt Divi qua prijs zeker interessanter dan andere themes aangezien het maar iets duurder is per jaar dan een gemiddeld ander theme. Deze "andere themes" geven maar een half jaar support meestal wat naar mijn mening erg weinig is. Daarna betaalt u meestal dik om extra support te krijgen.

Als u eenmalig 249 dollar uit kunt geven, heeft u het complete pakket levenslang met levenslang support. Zeker voor bedrijven met een paar websites is dit verreweg de interessantste oplossing aangezien u nooit meer iets anders nodig zult hebben om perfecte websites te bouwen. Als je deze link gebruikt, krijg je minstens 10% korting.


DIVI THEME REVIEW: SLOTCOMMENTAAR

Ik ga het kort maar krachtig houden hier in de afronding van dit Divi theme review voor [2023]. Met Divi krijgt u waar voor uw geld, het is een geoliede machine om websites uit de grond te stampen. Divi heeft geen zwakke punten of tekortkomingen. Ongeacht of u een webshop, een bedrijfswebsite of een prive-site gaat maken, u zult altijd verheugd zijn dat u Divi aangeschaft heeft. Sluit u aan bij de 881.346+ leden die ze al hebben, u zult daar geen spijt van krijgen.


Divi biedt een maand niet-goed-geld-terug garantie dus mocht u het niks vinden kunt u altijd uw geld terug vragen. Andere themes geven u dit niet, maar Divi weet dat u tevreden gaat zijn.Naar Divi theme
AVADA THEME (Divi vs Avada)

Avada Theme review


We vervolgen dit Divi vs Avada review met het punt voor punt bekijken wat er met de nieuwe Avada 7.3 versie allemaal mogelijk is. Zoals u misschien weet is dit theme net als Divi sinds 6 jaar een bestseller en werd volgens eigen zeggen meer dan 858.338+ keer verkocht. Dit theme heeft als nadeel dat het via de Themeforest marktplaats verkocht wordt waar geen kortingen gelden om themes op meerdere sites te gebruiken maar voor elke site een aparte licentie gekocht moet worden. Dit heeft niets met de kwaliteit van het theme te maken maar alleen met de prijs dus.

Afgezien van de vele verkopen geniet het Avada Theme uiterst goede ratings van gebruikers. Van 37.370 gebruikers gaven ze gemiddeld 4.78 uit 5, geen topscore maar zeker een erg goede score. Avada is een multipurpose theme en is dus geschikt voor het bouwen van elk type website of webshop. Denk aan blogs, bedrijfswebsites, online winkels, presentatiewebsites en gallerijen.

AVADA WEBSHOPS

Het snelstijgende aantal webshops die online staan, geven duidelijk aan hoe populair e-commerce aan het worden is. Dit werd de laatste tijd nog versterkt door de zogenaamde covid-pandemie natuurlijk. De meeste top-themes zijn 100% compatible met de populairste shop-plugin voor Wordpress, genaamd Wocommerce. Datzelfde geldt uiteraard voor Avada. Men heeft absoluut geen technische kennis nodig om met Avada prachtige professionele webshops te bouwen.


Avada Theme Review Webshops


Een opvallend detail aan Avada webshops is dat men tot 6 kolommen met producten weer kan geven in de categoriepagina's. Het theme biedt nog veel meer features die zorgt voor uiterst professionele webshops zoals quickview, wishlist, carousels voor producten, sliders voor producten, en speciale zoekopties. Avada is een geweldig theme voor E-commerce websites.

AVADA'S FUSION BUILDER

Avada's Fusion Builder is een erg goede pagebuilder maar kan in geen geval vergeleken worden met de beste pagebuilders die er zijn, waaronder Elementor maar ook zeker de Divibuilder valt. In de vergelijking Divi vs Avada is dit een opvallend verschil, Divi's pagebuilder is veel beter.

Hieronder vindt u een korte video die u toont hoe de Fusion Builder werkt. Zoals gezegd een goede pagebuilder met een 60-tal verschillende hoogwaardige elementen die makkelijk voor iedereen te gebruiken zijn. Sliders, knoppen, headers, afbeeldingen, counters, team (profiles), video, alles wat men kan bedenken is practisch voor handen.

AVADA'S HEADER/FOOTER BUILDER

Avada laat u 404 pagina's, zoekpagina's en complete footers en headers met volledige vrijheid ontwerpen en hergebruiken op willekeurige pagina's naar uw smaak. Avada heeft deze functies op een hoog niveau vergeleken met de meeste themes, maar uiteraard overtreft Divi dit toch weer.


Avada Theme review footers


AVADA'S DEMO IMPORTER

Avada's demo-importer laat u met een simpele klik complete demo-websites installeren van waaruit u uw nieuwe project kunt starten. U past het logo, de afbeeldingen en de teksten aan en u bent al goed op weg naar een eigen website zo eenvoudig werkt het. Echter, natuurlijk beschikken alle top-themes over deze functie. Het totale aantal demo-website is 66, niet te verwarren met demo-pagina's waarvan sommige themes er 600 aanbieden. Het gaat bij Avada om complete website-demo's, 66 is een hoog aantal maar Divi heeft er meer dan 120. De kwaliteit van de demo's is in beide themes hoog.


Avada Theme review demo import


AVADA: INSTELLINGEN

Instellingen voor pagina's en de website als een geheel zijn gescheiden van elkaar. Op die manier is alles er goverzichtelijk en ook duidelijk voor beginners. Avada's instellingen zijn erg compleet. Na zoveel jaren met een groot team het thema verbeterd te hebben, is het niet vreemd dat alles tot in de puntjes goed werkt. Instellingen zijn makkelijk te vinden en pro webdesigner of leek, het theme werkt erg prettig.


Avada Theme review instellingen


AVADA'S MEGAMENU

Met Avada hoeft u geen aparte plug-in aan te schaffen om een mega-menu te hebben. Avada heeft standaard een van de beste mega-menu's ingebouwd die er zijn voor Wordpress. Het mega-menu is erg flexibel en laat hoogte en breedte in pixels aanpassen, evenals het aantal rijen en kolommen en de breedte ervan, of kies volledige breedte. Bij de menu items kunnen pictogrammen of afbeeldingen geplaatst worden. Het maximum aantal kolommen is 6.


Avada Theme review megamenu


AVADA'S SUPPORT

Avada heeft maar liefst 20 man in dienst die geheel toegewijd zijn aan het bieden van support. Dit zijn uiterst professionele mensen met jarenlange ervaring op dit gebied. Als u hulp nodig heeft hoeft u nooit lang te wachten op een degelijk antwoord en ondersteuning.


Avada Theme review support


AVADA: MIJN MENING

Mijn conclusie is dat Avada een geweldig theme is. Men kan er echt elk type website mee maken, veel multifunctioneler kan niet. De themebuilder werkt prettig en snel. Alles is erg overzichtelijk en spreekt min of meer voor zich. Dit theme is zeer geschikt voor mensen zonder ervaring maar kan ook door professionals gebruikt worden. Ik ben weinig tegen gekomen wat als een tekortkoming gezien kan worden. Een A-B-testtool zou best toegevoegd kunnen worden en pop-ups zoals een paar andere top themes als Divi hebben. Dat zijn echter zeker geen noodzakelijke functies.Check Avada theme


AVADA VS DIVI: DE VERGELIJKING

U bent op het einde gekomen van deze Divi vs Avada vergelijking. Misschien heeft u zelf al een mening opgedaan als u het complete artikel las. Er is geen twijfel dat Avada geweldig is maar Divi nog 3x zo goed. In alles is Divi minstens een stapje voor, en het heeft een hoop wat in Avada mist. Verder is er de kwestie welk theme meer waar voor zijn geld biedt. Een eenvoudig antwoord is dat voor 30 dollar meer men bij Divi 86 themes krijgt waaronder dus Divi en Extra (ander top 10 WP-theme) en bij Avada slechts 1 theme. Divi is voor een onbeperkt aantal websites, Avada maar voor 1 website. U heeft dan meteen een jaar support in plaats van een half jaar en bij Divi krijgt u een aantal premium plug-ins en toegang tot een stockphoto bibliotheek.

Voor wie 249 dollar kan missen, heeft Divi nog een betere deal. U betaalt deze prijs voor levenslang Divi + support. Dat is een geweldige deal en met de niet-goed-geld-terug garantie van Divi kunt u alles een maand risicovrij proberen als u wilt.

Scroll naar boven