Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WordPress-links werken niet [2024] 💥

WordPress-links werken niet


Er zijn veel verschillende soorten links, dus er zijn nog meer soorten problemen die kunnen optreden waardoor WordPress-links niet werken. Laten we snel de meest voorkomende problemen en oplossingen doornemen om het probleem op te lossen dat uw WordPress-links niet werken.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. WordPress Permalinks werken niet

Opmerking: Voordat u iets probeert te repareren, deactiveert u elke cache-plug-in die u hebt geïnstalleerd. Ook als je Cloudflare of een ander CDN gebruikt, zet het dan tijdelijk op "Ontwikkelingsmodus", de cache van het CDN wordt tijdelijk omzeild en je kunt wijzigingen in je Origin-server in realtime zien.

Gebroken links op uw website, met name interne verbroken links, kunnen ervoor zorgen dat uw website instort en veel schade aanricht. Ze kunnen het potentieel van uw website ernstig beperken. Controleer uw statistiekenwidgets om te zien of er 404-fouten zijn.

Mogelijk hebt u zeer belangrijke inhoud op deze pagina's en kunt u zich niet herinneren dat u deze hebt verwijderd. Het probleem "WordPress Links werkt niet" kan vele oorzaken hebben. Het vinden van de oorzaak is de eerste stap om het te verwijderen. Lees dit korte artikel over het resetten van permalinks in WordPress. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken van permalinkfouten:

1a. Nieuwe plug-ins veroorzaken problemen voor de links

Met WordPress kun je functionaliteit toevoegen en verwijderen. WordPress-plug-ins zijn buitengewoon handig. Zelfs een beginnende WordPress-gebruiker moet ten minste vijf plug-ins hebben geïnstalleerd. WordPress-plug-ins kunnen problemen en incompatibiliteit veroorzaken. Sommige plug-ins kunnen conflicteren met thema's, plug-ins of de WordPress zelf. Nieuwe plug-ins kunnen bugs bevatten, vooral in de eerste versie. We raden aan om plug-ins alleen te downloaden van officiële WordPress-websites en geverifieerde websites. Nieuwe plug-ins kunnen ervoor zorgen dat permalinks worden verbroken doordat ze het.htaccess-bestand rechtstreeks bewerken.

De oplossing: deactiveer tijdelijk alle plug-ins in uw WordPress-backend. Controleer of het probleem is opgelost na het wissen van de cache in uw site en browser. Als het probleem er nog steeds is, werd het niet veroorzaakt door een plug-in. Als het probleem weg is, activeer je alle plugins één voor één en kijk je waar het probleem zich weer voordoet. Dat is de plug-in die het probleem veroorzaakt. Het moet worden vervangen.

1b. Gemigreerd naar een nieuwe server

Dit kan de oorzaak van uw probleem zijn als u onlangs uw gegevens van de ene naar de andere server hebt verplaatst of als u onlangs back-ups hebt hersteld. WordPress permalinks werken soms niet meer of gaan verloren tijdens dit proces. U kunt het probleem oplossen met bepaalde plug-ins of stukjes software. Dit artikel van ons vertelt u precies welke stappen u moet nemen nadat u uw website naar een nieuwe server heeft verplaatst. U gaat direct naar het anker onderaan het artikel waar die inhoud zich bevindt.

1c. Updates van Wordpress, plug-ins of thema's

Deze fout kan vaak worden veroorzaakt door nieuwe WordPress-updates of een van zijn thema's. Mogelijk merkt u dat een update incompatibiliteit heeft veroorzaakt tussen sommige elementen op uw website, zoals een plug-in of thema, en dit kan ertoe leiden dat uw permalinks worden verbroken. Om dit te testen, kunt u proberen de update ongedaan te maken, maar zorg ervoor dat u geen gegevens verliest.

De oplossing: het is erg moeilijk om updates ongedaan te maken. Ik los dit probleem op door het volledige account opnieuw in te stellen naar een dag voordat het probleem begon met het gebruik van een WHM-back-up van het account. Als je geen volledige servertoegang hebt, maar alleen een Cpanel-account, kun je ook een back-up terugzetten, maar dat is veel meer werk. Het kan wel nodig zijn. Werk na het herstellen van de back-up alle dingen bij die voorheen werkten, maar werk de probleemplug-in of het thema NIET bij. Wacht een paar maanden en gebruik een nieuwere versie ervan. De bouwers van de plug-in hebben de fout waarschijnlijk zelf ontdekt en opgelost in hun laatste update.

2. Bestandsrechten verkeerd van .htaccess-bestand

Soms kan het bovenstaande scenario problemen veroorzaken, vooral als het.htaccess-bestand onlangs is gewijzigd of bijgewerkt. U moet de machtigingen van uw.htaccess-bestanden controleren. Het is niet nodig om machtigingen voor "uitvoeren" te verlenen. 664 is een alternatief voor 644, waarmee u kunt lezen en schrijven door de "eigenaar" als 644 niet werkt. 666 is de laatste optie als dat niet lukt. Hier vindt u uw .htaccess-bestand.

Wordpress-links werken nog steeds niet?

Vervang .htaccess volledig

Als het probleem ernstiger is en de links nog steeds niet werken, is er waarschijnlijk intern iets mis. Het.htaccess-bestand moet handmatig worden gewijzigd zodat de koppelingen worden weergegeven.

Hiervoor is een bestandsbeheerder vereist. Er is een plug-in genaamd FILE MANGER beschikbaar. Dit zijn de stappen.

  • Zoek het.htaccess-bestand in de hoofdmap.
  • Klik er met de rechtermuisknop op en hernoem het (bijvoorbeeld naar .htaccess_fail).
  • Klik op het pictogram Nieuw bestand in de rechterbovenhoek en geef het de naam .htaccess.
  • Kopieer de volgende code en plak deze in uw nieuw.htaccess-bestand

BEGIN WordPress

<IfModulemod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

Sla het bestand op zodra je dat hebt gedaan. Sluit het. Probeer nu de links.

3. WordPress Inkomende links werken niet (404)

Als andere websites naar uw website linken, kan er een 404-bericht worden weergegeven met zoiets als: "404, kan die pagina niet vinden!". Dit betekent dat ze linken naar een pagina op uw website die niet bestaat. Het heeft waarschijnlijk ooit bestaan, anders zou niemand ernaar linken. Waarschijnlijk heb je die pagina verwijderd omdat deze niet meer belangrijk voor je was. De links ernaartoe zijn echter zeer waardevol en moeten worden omgeleid.

Natuurlijk moeten we eerst alle pagina's op uw website vinden die een 404-foutmelding opleveren. Lees dit artikel van ons om te leren hoe u snel alle 404-fouten op uw site kunt vinden. U moet voor elke 404-fout een enkele omleiding in uw .htacess-bestand toevoegen. Dit bestand vind je in de public_html van je hosting (zet verborgen links weergeven aan). Een omleiding zou er als volgt uitzien.


Redirect 301 /page-with-404-error http://webstick.blog/page-to-redirect-to


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven