Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Snel 404-fouten vinden en oplossen [2024] 💥

404-fouten vinden en oplossen


Een 404-foutcode geeft aan dat de pagina niet is gevonden. Het kan zijn dat de inhoud van de URL is verwijderd of dat er geen was. De webbrowser weet alleen dat de gevraagde inhoud niet op dit adres kan worden gevonden. Oké, laten we het hebben over het vinden en oplossen van deze 404-problemen op uw website.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. 404-fouten vinden met behulp van een gratis website

De eenvoudigste manier om uw 404-fouten te vinden op een site die er geen kosten voor in rekening brengt, is door een sitemap te maken van alle pagina's van uw website op check-domains.com. Er wordt een compleet overzicht gemaakt van al je pagina's en je krijgt ook te horen welke pagina's en afbeeldingslinks een 404 error geven. Wat betreft de afbeeldingen: als de link niet correct is, wordt er geen afbeelding weergegeven, wat zeer nadelig is voor de vormgeving van uw website.


404-fouten vinden errors


De bovenstaande schermafbeelding toont 2 verbroken links aan de linkerkant, niet bestaande pagina's (404). Aan de rechterkant waar "URL" staat, ga met de muis over de "URL" en u ziet op welke pagina's deze verbroken links zijn gevonden.

2. 404-fouten vinden met behulp van een WordPress-plug-in

Velen van u zullen de WordPress-website gebruiken en in dat geval zijn er kant-en-klare plug-ins die de 404-fouten voor u kunnen detecteren. Log gewoon in op uw WordPress-backend en ga naar "Plugins" >> "Nieuwe toevoegen". Gebruik daar het zoekvak en zoek naar "Verbroken links". Installeer en activeer de plug-in "Broken link checker". De plug-in kan rechtstreeks van deze url worden gedownload. Zie screenshot hieronder.


Vind 404-fouten met de WordPress-plug-in


3. 404-fouten vinden met Google Search Console

Ook Google Search Console kan worden gebruikt om uw 404-fouten te vinden, maar alleen als u deze al geruime tijd actief heeft voor uw website. Anders staat er niet veel informatie in. Open Google Search Console, beter bekend als Google Webmaster Tools. Klik in het menu aan de linkerkant op "Pagina's". Rechts zie je "Niet gevonden (404)" in de lijst staan. Klik op "Niet gevonden (404)" en je krijgt alle 404-fouten te zien. Zie screenshot hieronder.


Vind 404-fouten met Google Search Console


A. Fixing 404 errors adding 301 redirects to .htaccess

Voeg voor elke 404-fout een enkele 301-redirect toe aan uw .htaccess-bestand. Dit bestand vind je in de public_html van je hosting (zet verborgen links weergeven aan). Lees dit korte artikel als je hulp nodig hebt bij het vinden van .htaccess. Een omleiding zou eruit zien als de coderegel hieronder. Bekijk ook de screenshot onder de code.


Redirect 301 /page-with-404-error https://webstick.blog/page-to-redirect-to


404 errors vinden 301 htaccess


Elke regel begint met "Redirect 301", dan een spatie, dan een schuine streep gevolgd door de slug van de pagina die niet kan worden gevonden (zonder uw domein), dan een spatie, dan de URL waarnaar moet worden omgeleid (met https:// en het domein). Het gebruik van "www" hangt af van het soort URL's dat uw website gebruikt. Lees dit artikel van ons als u meer informatie nodig heeft over het instellen van een 301-redirect.

B. 404 op een WordPress-website repareren met een plug-in

We gebruiken de plug-in "Redirection". Download deze, installeer deze en activeer het. Je kunt ook naar "Plugins" gaan, klik op "Nieuwe toevoegen" om de zoekbox te gebruiken. Je vindt de plug-in op de eerste plek als je zoekt op "Redirection". Je kunt het dan installeren en direct activeren zonder dat u bestanden hoeft te uploaden.


404 errors oplossen met Wordpress plugin


Nadat de activering is voltooid, gaat u naar Tools in het linkermenu in uw WP-backend en klikt u op "Redirection". Hier kunt u zowel de oude URL als de bestemmings-URL invoeren. Klik vervolgens op "Omleiding toevoegen". Hiermee is de installatie voor 301-omleidingen voltooid.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven