Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Elementor Pagebuilder Review voor [2021]

Elementor review


De Elementor pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, en zal altijd compatible zijn. Elementor heeft zijn eigen theme wat u gratis kunt downloaden, Het Hello theme. Elementor herbergt zelf meer dan 300 kant-en-klare demo's van waaruit u uw werk kunt starten, dat is zo goed als een theme. U heeft met Elementor geen ander theme nodig. Het eigen Hello theme is meer dan genoeg.

Dit geldt voor de PRO-versie want de gratis versie heeft dat allemaal niet. In dit Elementor review bespreken we de allerlaatste verbeteringen die het theme/pagebuilder in de top laten scoren. Elementor kwam in 2016 pas op de markt en is al op meer dan 4 miljoen sites geïnstalleerd wat natuurlijk opvalt. Dit is niet zo maar een pagebuilder maar een getunede drag & drop tool om zeer snel en makkelijk websites te bouwen.

Elementor Pagebuilder review

Bekijk de video hieronder, deze geeft u een goed idee hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan.


Elementor Navigator review

Deze splinternieuwe tool kan rechts in beeld als dock gebruikt worden of zwevend op een willekeurige plek in uw werkblad. Klik eenvoudig iets aan op uw werkblad met uw rechtermuisknop en kies "Navigator" om hem te openen. Of bekijk de video hieronder, dat is makkelijker te begrijpen. De Navigator is een verlengstuk van de pagebuilder waarmee u werkt.


Elementor werk opslaan

Wie wil steeds dezelfde taak opnieuw uitvoeren? Met Elementor kunt u werkblokken opslaan en deze hergebruiken op andere pagina's, posts en zelfs andere websites. Op die manier spaart u een zee van tijd uit als we dat vergelijken met hoe er vroeger gewerkt werd. De animatie hieronder geeft een redelijk beeld wat u kunt verwachten.


Kant-en-klaar te installeren Designs

Elementor demo-designs


In dit Elementor review voor [2021] bespreken we de top features van de Elementor pagebuilder. De schitterende demo-designs horen hier zeker bij. Eerder vertelde ik u al dat Elementor in principe gewoon een theme is vanwege de ruime keuze aan demo-materiaal wat u als de start voor uw website kunt gebruiken.

Net zoals bijvoorbeeld bij DIVI zijn er lay-outs beschikbaar voor alle mogelijke niches. Denk aan corporate, webshops, de hotelbranche, sportscholen, café, mode, hosting, fotografie, architectuur, levensstijl,reizen en mode. Er zijn veel derde partijen die prachtige themes bouwen voor Elementor. Een dergelijk theme kunt u eveneens als start voor uw werk gebruiken maar u heeft dan natuurlijk wel extra kosten.

Elementor & Woocommerce

Elementor Woocommerce


Elementor is net als de andere top themes perfect om webshops te bouwen. Productpagina's en categoriepagina's van Woocommerce kunnen prachtig gestyled worden. Vroeger was behoorlijk wat HTML kennis nodig voor het aanpassen van shoppagina's, dat is ondertussen verleden tijd geworden. We gaan ervan uit dat u Woocommerce kent, het is met afstand de meest gebruikte shop-plug-in voor Wordpress.

Elementor revisies editor

revisies editor


Elementor was net als andere elite pagebuilders minder te spreken over de revisie-editor die er in Wordpress zit en besloot zijn eigen verbeterde versie uit te brengen. Ik ben het volledig met ze eens dat de standaard Wordpress editor voor revisies waardeloos is, dat was altijd een doorn in het oog als je wat terug moest zetten. Ook Divi en Thrive Architect beschikken over deze tool.

Elementor review: Responsiveness

Elementor responsive


Alles is met Elementor apart in te stellen voor mobiel, tablet en desktop zoals u hierboven kunt zien. Uiteraard is Elementor "out-of-the-box" responsive maar het is altijd prettig om gerichte aanpassingen te kunnen maken voor een bepaald apparaat als dat nodig mocht zijn. Alle topthemes en pagebuilders hebben dit echter ook.

Elementor kleurenscala

Elementor kleurencombinaties


Perfecte score geven we in ons Elementor review hier aan de kleuren-editor voor teksten, die practisch net zo fraai is als in een PC-software als Photoshop. Volgens Elementor zelf zijn ze op dit moment de enige die "pixel perfect design" heeft. U kunt alle mogelijke kleuren gebruiken die er zijn en er ook nog eens gradients mee maken.

Elementor Header & Footer

Elementor header footer design


Totale controle over alle headers en footers binnen uw website. Alle elite pagebuilders kunnen dit maar het is een belangrijke tool om in een theme te hebben.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


De bouwstenen voor de opmaak van uw pagina's zijn de elementen en Elementor biedt er zeer veel van. Laten we zeggen aan practisch alles is gedacht. Elementor heeft zelfs pop-ups standaard erin zitten en ook nog eens hele fraaie dus vergeet vanaf nu uw pop-up plug-in. Die heeft u niet meer nodig.

Elementor Pop-Ups


Schitterende pop-ups, makkelijk op te zetten ook, een prachtige tool. De top pagebuilders kopiëren alles van elkaar. De pop-ups zijn perfect voor call-to-action en conversie-doeleinden.

Elementor review: Prijzen

Elementor prijzen


De prijzen voor Elementor vindt u hier hierboven in de afbeelding. Elementor is wat kwaliteit betreft zijn geld driedubbel waard, zeker als we dat met andere premium themes vergelijken die veel minder bieden en evengoed nog duurder zijn.Naar Elementor


Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven