Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

BeaverBuilder vs UX-Builder Test [2024] 💥

BeaverBuilder vs UX-Builder



BEAVERBUILDER (BeaverBuilder vs UX-Builder)

Beaverbuilder is een van de oudste populaire pagebuilders...

Beaverbuilder review


In dit Beaverbuilder review nemen we een kijkje waarom deze pagebuilder zo populair is dat hij door meer dan een miljoen mensen gebruikt wordt. Uit eigen ervaring weet ik al dat Beaverbuilder een van de prettigste en beste support-afdelingen heeft onder pagebuilders. U krijgt razendsnel voor elk probleem wat u tegen zou kunnen komen live, per ticket of mail een oplossing aangeboden.


Advertentie

Divi Ad 680px


De Beaverbuilder pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, maar biedt ook zijn eigen theme als het perfecte theme om als start te gebruiken. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe u zelf een goede theme-keuze kunt maken. Het beste theme voor Beaverbuilder is voor mij Astra Pro met vele ready made designs voor de pagebuilder er al in.


BeaverBuilder Video

Building Blocks

Precies zoals de meeste pagebuilders dat hebben, zijn bij Beaverbuilder rijen en kolommen de hoofdbouwstenen voor de opbouw van uw pagina's. Voor elke rij die u maakt, geeft u meteen op hoeveel kolommen deze moet bevatten. Hetzelfde geldt ook weer voor de modules, net als bij alle goede pagebuilders plaats u de modules in de kolommen.

U heeft call-to-action knoppen, timers, countdowns, foto's, video's en al het standaard materiaal wat u gewend bent ter beschikking voor de styling van uw pagina. Alles gaat via het front-end en het is gewoon prettig werken met Beaverbuilder al gaat het wat trager dan met de Divibuilder bijvoorbeeld.

Prachtig eigenschappen zijn bijvoorbeeld het hebben van globale rijen die site-wide gelden. Als u deze aanpast verandert hij op alle pagina's waar u zo'n rij in gebruik heeft. U kunt uw building blocks dus opslaan en later op andere pagina's hergebruiken.


Beaverbuilder Building Blocks

Premade templates

Afgezien van de vele modules geeft Beaverbuilder de mogelijkheid om 2 verschillende soorten kant-en-klare sjablonen te gebruiken, inhoudspagina's en bestemmingspagina's. Onder de bestemmingspagina's vindt u sjablonen voor shoppagina's, landingpagina's, homepages, nieuwsbriefabonnementspagina's en binnenkort te verschijnen pagina's.

Wat betreft de inhoudspagina's, hier krijgt u de beschikking over "About us" pagina's, Contactpagina's en Servicepagina's. U kunt ook zelf een eigen sjabloon maken en deze opslaan uiteraard. Deze kunt u verder zelf stylen met het Beaverbuilder Front-End Drag and Drop systeem.


Beaverbuilder review

Beaverbuilder SEO

Websites gemaakt met de Beaverbuilder hebben standaard een goed SEO en hebben geen CLS en LCP problemen naar de normen van Google Core Web Vitals. De pagina's hebben tevens zeer snelle laadtijden. Dit zijn allemaal Google ranking factoren die een hogere omzet brengen door een betere vindbaarheid.


Beaverbuilder Google Core Web Vitals

Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet

Uiteraard is Beaverbuilder 100% responsive, maar dat is niet alles. U kunt in de editor de exacte settings live aanpassen voor de weergave op al deze verschillende apparaten.


Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet

Beaverbuilder met WooCommerce

Met Beaverbuilder kan men zonder enige technische kennis vrij coole webshops bouwen. Dat gezegd hebbende bedoel ik dat het zich niet kan meten tegen speciaal hiervoor gemaakte themes als Astra of Ocean-WP. Wat natuurlijk een top oplossing is, is Beaverbuilder met een van deze beide themes te combineren. Het werkt met deze beide themes perfect samen.


Beaverbuilder met WooCommerce

Beaverbuilder prijzen

Beaverbuilder koopt men altijd voor een onbeperkt aantal sites. De prijzen worden bepaald door een aantal extra functies zoals access tot hun theme en whitelabeling.


Beaverbuilder prijzen

Beaverbuilder Whitelabeling

Webdesignbedrijven vinden het vaak cool of nuttig om in plaats van het Beaverbuilder logo hun eigen logo in het backend te presenteren. Zodoende ziet men niet dat men met Beaverbuilder te maken heeft maar lijkt het software gebouwd door het bedrijf zelf. Verdere fraaie features van de pagebuilder zijn Google-lettertypes, SEO geoptimaliseerd, kop- en voetteksten builders, geweldig forum en support.



Naar Beaverbuilder





UX-BUILDER (BeaverBuilder vs UX-Builder)


UX-Builder review


De UX-Builder is een verbijsterend goede pagebuilder die u misschien nog niet kent. De pagebuilder wordt niet los als plugin verkocht, althans nog niet en heeft daarom alleen bekendheid bij degenen die het Flatsome Theme kennen. Dit goed scorende theme wordt verkocht via de beruchte Themeforest-marktplaats. U kunt hier mijn review voor het Flatsome Theme lezen.

UX-BUILDER PAGEBUILDER REVIEW

De UX-builder is een responsive front-end pagebuilder wat inhoudt dat u meteen op de pagina kunt werken, en dat voor alle apparaten dus mobile, tablet en desktop. Vergelijkbare pagebuilders zijn de beste die er zijn zoals Divi, Elementor, Brizy en Beaverbuilder. Om met dit soort pagebuilders te werken zijn absolute geen echte webdesigner vaardigheden nodig, ze zijn voor iedereen geschikt. Er zijn uiteraard kleine verschillen tussen deze pagebuilders dus wennen aan een nieuwe pagebuilder is wel degelijk een proces waar u even door moet.

UX-BUILDER VIDEO

De bouwers van het theme hebben een stuk of 15 verschillende video's beschikbaar om snel kennis te maken met dit product en als ondersteuning voor de gebruikers ervan. U kunt hier op de pagina op de blauwe knop met "Preview Item" klikken om al deze video's snel te vinden. De belangrijkste ervan geef ik hieronder direct weer.


Flatsome Theme Youtube Video


UX-BUILDER REVIEW: ELEMENTS

Themes adverteren vaak over de vele elementen die erin zitten, in werkelijkheid behoren deze elementen (ook wel widgets genaamd) toe aan de pagebuilder. De UX-Builder beschikt over een stuk of 45 elementen in totaal een fraai aantal. Hiertoe behoren call-to-action buttons, headings, video, image, sliders, team, counters, enzovoorts. Er zijn pagebuilders met een nog groter aantal elementen maar 45 is al flink hoor. De UX-Builder heeft niet wat bij een pagebuilder als Elementor het geval is dat er vele third parties zijn die extra elementen ervoor te koop aanbieden.


UX-builder Review: Elements


UX-BUILDER: GRIDS (DRAG & DROP)

De UX-Builder biedt vele speciale features zoals de drag and drop grid-builder. Uw foto-grids kunnen op deze manier razendsnel opgebouwd worden, veel sneller dan vroeger. Tevens zijn er erg veel mogelijkheden zoals zoom zoals hieronder te zien is.


UX-builder: Grids (drag & drop)


UX-BUILDER: BANNERS/SLIDERS

Hetzelfde geldt voor het in de UX-Builder ingebouwde systeem voor het bouwen van sliders en banners. Het werkt allemaal prachtig, in een mum van tijd heeft u schitterende sliders in elkaar gezet. Ook deze feature werkt weer met drag & drop overigens.


UX-builder: Banners/Sliders


UX-BUILDER SHORTCODES

Al merkt men hier niet al teveel van, de UX-Builder is gebouwd op shortcodes. Dit maakt de editor zeer snel om mee te werken. Een voorbeeld van hoe de code er uitziet is hieronder te zien. Uiteraard kan men moeilijk op een ander editor overstappen aangezien die niets van de door Flatsome geproduceerde shortcodes snapt. Dit geldt echter voor de meeste pagebuilders.


UX-builder Shortcodes


UX-BUILDER EN FLATSOME

Uiteraard is het zoals eerder aangegeven zo dat u de UX-Builder erbij krijgt in het Flatsome Theme. Dit theme neemt week na week de 2e plek in op Themeforest voor bestverkochte themes. We hebben het hier dus te doen met de combinatie van een goed pagebuilder met een erg goed theme te doen. Aan dit theme zitten uiteraard nog veel meer voordelen zoals een enorme bibliotheek met demo secties en websites, mega menu's en natuurlijk niet te vergeten dat het theme goed snel laadt en perfect is om webshops mee te bouwen met Woocommerce. U kunt hier meer lezen over het Flatsome Theme.


UX-builder Speed


UX-BUILDER REVIEW PRIJZEN

Een beetje een nadeel aan het theme is dat het niet via de eigen website verkocht wordt, waar ze in principe dikke kortingen zouden kunnen geven zoals veel andere themes dit doen. Het wordt via de Themeforest marktplaats verkocht. De nemen veel geld voor de bemiddeling wat niet echt eerlijk is en verplichten de themes een aparte dure licentie te vereisen voor elke website van u waarop u het theme zou wilengebruiken. Dit wordt snel behoorlijk duur.

UX-BUILDER REVIEW CONCLUSIE

De UX-Builder is een erg goede pagebuilder die met wat extra werk nog misschien best als plugin verkocht zou kunnen worden zoals bijvoorbeeld Brizy, niet de beste maar zeker goed te noemen. Het aantal elementen wat erin zit in behoorlijk hoog en de code waarin het geschreven is is goed en snel. Wilt u met de UX-Builder werken dan moet u dus het Flatsome Theme aanschaffen.

BEAVERBUILDER VS UX-BUILDER CONCLUSIE

Bedankt dat u mijn BeaverBuilder vs UX-Builder vergelijking tot het einde gelezen heeft. De Beaverbuilder is ik denk de eenvoudigste pagebuilder voor beginners. Alles werkt zo makkelijk, perfect. De UX-Builder is veel moderner, heeft meer mogelijkheden (widgets) en werkt eerlijk gezegd ook erg prettig. De Beaverbuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, om met de UX-Builder te werken zult u het Flatsome Theme aan moeten schaffen.



Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven