Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

21 Fixes! Mijn aantal YouTube-volgers loopt niet op
Android en iPhone [2024] 💥

Mijn aantal YouTube-volgers loopt niet op


Fix #1: Controleer je kanaalinstellingen

De eerste stap is om te controleren of alle instellingen van je YouTube-kanaal correct zijn ingesteld. Zorg ervoor dat je kanaal niet op privé staat en dat mensen je video's kunnen vinden en volgen. Ga naar je kanaalinstellingen en controleer of alles naar wens is ingesteld.

Zorg dat de basis goed is!

Naast de zichtbaarheid van je kanaal, controleer ook andere instellingen zoals de taal, locatie en of je kanaal wel geschikt is voor alle leeftijdsgroepen.


Advertentie

Divi Ad 680px


Fix #2: Optimaliseer je videobeschrijvingen

De beschrijving van je video's speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe volgers. Gebruik relevante trefwoorden die je doelgroep waarschijnlijk zal gebruiken om naar video's te zoeken. Dit zal je video's helpen om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Inclusief een goede SEO-strategie kan het verschil maken in de zichtbaarheid van je video's.

Fix #3: Interactie met je publiek

Reageer op de reacties van je kijkers, moedig hen aan om vragen te stellen en betrek ze bij je kanaal. Door een gemeenschap om je kanaal te bouwen, zullen je volgers zich gewaardeerd voelen en eerder geneigd zijn om je video's te delen, wat kan leiden tot meer volgers.


Interactie is de sleutel tot succes op sociale media platformen. Een actieve gemeenschap bouwen kan je kanaalgroei aanzienlijk versnellen.

Fix #4: Promoot je kanaal buiten YouTube

Als je alleen op YouTube vertrouwt om je kanaal te promoten, beperk je jezelf enorm. Er zijn tal van andere platforms en methoden om je bereik te vergroten.

 1. Zoek naar relevante Facebook-groepen of forums waar je je video's kunt delen.
 2. Gebruik andere sociale media zoals Instagram, Twitter en TikTok om sneak peeks of hoogtepunten van je video's te delen.
 3. Overweeg samenwerkingen met bloggers of andere contentmakers in jouw niche.

Buiten je comfortzone treden kan lonen!

Fix #5: Creëer aantrekkelijke thumbnails

Thumbnails zijn het eerste wat mensen zien wanneer ze je video's in de zoekresultaten of op hun feed tegenkomen. Een aantrekkelijke thumbnail kan de kans vergroten dat iemand op je video klikt en je kanaal volgt.

Vergeet niet om relevante en aantrekkelijke titels voor je video's te kiezen, dit is ook een belangrijk aspect van het aantrekken van nieuwe volgers.

Fix #6: Werk samen met andere YouTubers

Samenwerkingen kunnen een geweldige manier zijn om je bereik op YouTube te vergroten. Door samen te werken met YouTubers die een vergelijkbaar publiek hebben, kun je je kanaal introduceren aan hun volgers en vice versa.

Fix #7: Maak gebruik van Playlists

Playlists kunnen helpen bij het organiseren van je content en het langer vasthouden van kijkers op je kanaal. Hier zijn enkele stappen om dit te doen:

 1. Groepeer gerelateerde video's in één afspeellijst.
 2. Geef je playlists beschrijvende namen met relevante zoekwoorden.
 3. Promoot je afspeellijsten op sociale media en in de beschrijvingen van je video's.

Playlists kunnen ook helpen om je video's beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten, dus vergeet niet om ze te optimaliseren voor zoekopdrachten.

Fix #8: Kwaliteit boven kwantiteit

Focus op het maken van hoogwaardige content in plaats van simpelweg zoveel mogelijk video's te produceren. Kwalitatief hoogwaardige video's hebben een grotere kans om gedeeld te worden, wat kan leiden tot meer volgers voor je kanaal.

Fix #9: Moedig kijkers aan om te abonneren

Herinner je kijkers er aan het einde van elke video aan om zich te abonneren op je kanaal. Dit kan gedaan worden met een simpele call-to-action of door een abonneer-knop toe te voegen aan je video's.


Geef je kijkers een reden om te abonneren. Of het nu gaat om exclusieve content, regelmatige uploads of geweldige inhoud, zorg ervoor dat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Fix #10: Update regelmatig

Consistentie is de sleutel tot succes op YouTube. Door regelmatig nieuwe video's te uploaden, kun je je publiek betrokken houden en je kans op nieuwe volgers vergroten.

Consistentie is koning op YouTube!

Fix #11: Gebruik YouTube Analytics

Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe je video's presteren en waar je publiek vandaan komt. YouTube Analytics is een krachtige tool die je hierbij kan helpen.

 1. Log in op je YouTube-account en ga naar het YouTube Studio-dashboard.
 2. Selecteer "Analytics" in het linkermenu.
 3. Bekijk de "Overzicht" tab om algemene statistieken te zien zoals weergaven, kijktijd, en abonneegroei.
 4. Duik dieper in de tabs "Betrokkenheid", "Doelgroep", en "Inkomsten" voor gedetailleerdere inzichten.
 5. Gebruik deze data om te bepalen welke soorten content het beste presteren en waar je je in de toekomst op zou moeten richten.

Fix #12: Besteed aandacht aan feedback

Luister naar feedback van je kijkers en pas je content aan op basis van hun suggesties en opmerkingen. Dit kan je helpen om een beter begrip van je publiek te krijgen en je content te verbeteren.


Feedback is een waardevol hulpmiddel voor groei. Sta open voor constructieve kritiek en gebruik het om je kanaal te verbeteren.

Fix #13: Optimaliseer voor mobiel

Met zoveel mensen die YouTube op hun mobiele apparaten bekijken, is het essentieel om je video's te optimaliseren voor mobiele weergave. Zorg ervoor dat je video's er goed uitzien en goed werken op zowel Android- als iPhone-apparaten. Dit kan betekenen dat je aandacht besteedt aan de videokwaliteit, de grootte en zelfs hoe je je video's kadreert.

Om je video's voor mobiel te optimaliseren, kun je overwegen om video's responsief te maken zodat ze zich aanpassen aan verschillende schermformaten.

Fix #14: Maak gebruik van ondertiteling

YouTube biedt een functie voor automatische ondertiteling, maar het is altijd beter om handmatige ondertiteling toe te voegen voor nauwkeurigheid. Ondertitels maken je video's toegankelijker voor een groter publiek, waaronder de dove en slechthorende gemeenschap, evenals niet-moedertaalsprekers.

Hier zijn stappen om ondertitels aan je video's toe te voegen:

 1. Ga naar je YouTube Studio en selecteer de video waaraan je ondertitels wilt toevoegen.
 2. Klik op 'Ondertiteling' in het linkermenu.
 3. Selecteer de gewenste taal voor je ondertitels.
 4. Upload je ondertitelbestand of voer de ondertitels handmatig in.
 5. Sla je wijzigingen op.

Fix #15: Integreer YouTube met je website

Als je een eigen website hebt, overweeg dan om je YouTube-video's daar te integreren. Je kunt bijvoorbeeld video's insluiten in WordPress om je content op beide platforms te delen. Dit kan helpen om je YouTube-kanaal te promoten bij je websitebezoekers en vice versa.

Fix #16: Houd rekening met de videolengte

Terwijl sommige kijkers de voorkeur geven aan langere, diepgaande video's, geven anderen de voorkeur aan kortere, beknoptere content. Experimenteer met verschillende videolengtes en houd je analytics in de gaten om te zien wat het beste werkt voor jouw publiek.

Fix #17: Controleer op technische problemen

Het kan voorkomen dat technische problemen, zoals problemen met het laden van YouTube, de groei van je volgers belemmeren. Zorg ervoor dat je video's goed laden en dat er geen problemen zijn met de afspeelkwaliteit. Als je problemen opmerkt, rapporteer deze dan via YouTube's rapporteer een probleem pagina.

Fix #18: Maak gebruik van End Screens en Cards

End Screens en Cards zijn tools die YouTube aanbiedt om kijkers aan te moedigen meer van je content te bekijken. Met End Screens kun je kijkers bijvoorbeeld naar een andere video leiden, terwijl Cards hen kunnen voorzien van aanvullende informatie of links tijdens het bekijken van je video.

Fix #19: Veiligheid eerst

Zorg ervoor dat je account veilig is. Als je vermoedt dat je account gehackt is of als je ooit bent buitengesloten van je account, zorg dan voor sterkere beveiligingsmaatregelen zoals tweestapsverificatie.

Fix #20: Wees geduldig en blijf consistent

Groei op YouTube kost tijd. Zelfs als je alles goed doet, kan het een tijdje duren voordat je een aanzienlijke toename in volgers ziet. Blijf consistent, blijf je content verbeteren en wees geduldig.

Fix #21: Blijf up-to-date met de YouTube-gebruikershandleiding

YouTube verandert voortdurend. Er worden nieuwe functies geïntroduceerd, algoritmen worden aangepast en beleidsregels worden bijgewerkt. Het is cruciaal om op de hoogte te blijven van deze veranderingen om ervoor te zorgen dat je kanaal blijft groeien en niet wordt beïnvloed door onverwachte veranderingen.

Maak er een gewoonte van om regelmatig de YouTube-gebruikershandleiding te raadplegen. Hier vind je uitgebreide informatie over hoe verschillende functies werken, best practices voor contentcreatie en updates over beleidsregels en richtlijnen.

Onthoud dat groei op YouTube niet alleen gaat over het aantal volgers. Kijk ook naar andere statistieken, zoals kijktijd, betrokkenheid en de kwaliteit van de feedback die je ontvangt. Dit geeft je een holistischer beeld van hoe je kanaal presteert.

Conclusie

Groei op YouTube vereist consistentie, inzet en de bereidheid om voortdurend te leren en je aan te passen. Met de bovengenoemde fixes kun je de problemen die je misschien tegenkomt, overwinnen en je kanaal naar nieuwe hoogten brengen. Als je ooit vastloopt of problemen ondervindt die je niet kunt oplossen, aarzel dan niet om hulp te zoeken, zoals het rapporteren van een probleem bij YouTube zelf.

Bouw, leer en groei - jouw YouTube-reis is er een van voortdurende ontdekking!

Elke YouTube-creator heeft een unieke reis. Blijf trouw aan jezelf, blijf authentiek en onthoud dat elke kleine verbetering een stap is richting groter succes.

Veel succes met het vergroten van je YouTube-aanwezigheid en het aantrekken van meer volgers!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven