Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn YouTube-account is gehackt [2023] 💥

Mijn YouTube-account is gehackt


YouTube gebruikt het account van Google. Dit betekent dat als YouTube wordt gehackt, de kans groot is dat de hacker toegang heeft tot al je Google-services, zoals Gmail, Google+ en nog veel meer.

Heb je een video opgemerkt die op je kanaal is gepubliceerd, maar die je nog nooit eerder hebt gezien? Is het u opgevallen dat video's die u had gepubliceerd plotseling verdwenen of dat informatie, zoals videotitels, is gewijzigd? Hoogstwaarschijnlijk is je YouTube-kanaal gehackt.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Wijzig uw Google-wachtwoord

Ga meteen hierheen om uw Google-wachtwoord te wijzigen. Zorg ervoor dat u kleine letters, hoofdletters en cijfers gebruikt om complexe wachtwoorden te maken. U kunt ook speciale tekens toevoegen, zoals uitroeptekens of hash. Het mag niet langer zijn dan 8 tekens. Vermijd het gebruik van woordenboekwoorden.

2. Wat waren de laatste aanmeldingen?

Het is belangrijk om te bepalen of de hacker achter je YouTube of Gmail aan zat. Als u Gmail heeft, meldt u zich aan bij uw account en scrolt u naar beneden. Klik op de knop "Details" in de rechter benedenhoek. Er wordt een pop-upvenster geopend met een lijst met de laatste toegangssessies. Dit kan erop wijzen dat uw account is gehackt.

3. Beveiligingscontrole van Google

Google maakt het gemakkelijk om een beveiligingscontrole uit te voeren op uw account om te zien of er wijzigingen zijn aangebracht en om passende maatregelen te nemen als er iets verdachts wordt gevonden. Ga gewoon naar uw accountpagina en klik op "Aan de slag" in "Beveiligingscheck".

4. Recente activiteit

U dient alle activiteiten in uw account te controleren als u vermoedt dat een hacker er toegang toe heeft of heeft gehad. Bekijk geposte video's, vind-ik-leuks, enz. Om ervoor te zorgen dat er niets onder valse voorwendselen is gedaan, meldt u dit aan YouTube als u activiteit vindt, zoals een geposte video of andere inhoud. Volg deze link om je activiteit te controleren.

5. PC-antivirus

Trojaanse paarden, die op de computers van slachtoffers zijn geïnstalleerd, worden door veel aanvallers gebruikt om wachtwoorden te bemachtigen. Het is niet mogelijk om het wachtwoord te wijzigen als de malware uw computer heeft geïnfecteerd. In plaats daarvan zal de malware het wachtwoord stelen en naar hackers sturen. Daarom moet u een antivirusprogramma op uw computer hebben staan. Doe ook niet zo gek en geef directe toestemming aan onbetrouwbare programma's om op uw computer te installeren.

6. Hergebruik wachtwoorden niet

Hergebruik van uw wachtwoord op andere websites zoals Facebook en iCloud is een schending van uw privacy-instellingen. U moet deze wachtwoorden onmiddellijk wijzigen. U dient ervoor te zorgen dat u nog steeds kunt inloggen op deze diensten. Hergebruik van wachtwoorden is een veel voorkomende maar gevaarlijke techniek die door aanvallers wordt gebruikt om toegang te krijgen tot andere accounts.

7. Gebruik 2SV

Om uw account verder te beveiligen en ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot uw account, schakelt u de Twee- Stapsgewijze verificatie op uw Google. Telkens wanneer u zich aanmeldt, vraagt Google u om een unieke code in te voeren. Deze code wordt weergegeven op de "Google Authenticator"-app van uw mobiel. Dit biedt u een extra beveiligingslaag die zowel belangrijk als efficiënt is.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven