Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn YouTube-account is gehackt [2024] 💥

Mijn YouTube-account is gehackt


YouTube is gekoppeld aan je Google-account. Dit houdt in dat als YouTube gehackt wordt, het waarschijnlijk is dat de hacker toegang krijgt tot al je Google-diensten, zoals Gmail, Google+ en vele anderen.

Heb je een video ontdekt op je kanaal die je nog nooit eerder hebt gezien? Merkte je dat eerder gepubliceerde video's plotseling zijn verdwenen of dat gegevens zoals videotitels zijn aangepast? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je YouTube-kanaal gehackt is.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Wijzig je Google-wachtwoord

Direct naar deze pagina om je Google-wachtwoord te wijzigen. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens zoals uitroeptekens of hekjes om een sterk wachtwoord te creëren. Het wachtwoord mag niet langer zijn dan 8 tekens en vermijd het gebruik van eenvoudige woorden.

2. Controleer recente aanmeldingen

Belangrijk is om na te gaan of de hacker uit was op je YouTube of Gmail. Als je Gmail hebt, log dan in en scroll naar beneden. Klik op "Details" in de rechteronderhoek. Een venster met recente sessies opent. Dit kan duiden op ongeautoriseerde toegang tot je account.

3. Google-beveiligingscontrole

Google biedt een eenvoudige beveiligingscontrole voor je account. Ga naar je accountpagina en klik op "Aan de slag" bij "Beveiligingscontrole" om te zien of er verdachte wijzigingen zijn.

4. Bekijk recente activiteiten

Controleer alle activiteiten in je account als je vermoedt dat een hacker toegang heeft gehad. Ga na of er video's zijn geplaatst, likes zijn gegeven, etc. Meld verdachte activiteiten, zoals onbekende video's, aan YouTube. Check je activiteiten via deze link.

5. Antivirus op je pc

Veel hackers gebruiken Trojaanse paarden om wachtwoorden te stelen. Zorg voor een goed antivirusprogramma op je pc. Wees ook voorzichtig met het geven van toestemming aan onbekende programma's om zich te installeren.

6. Gebruik unieke wachtwoorden

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord op meerdere websites, zoals Facebook en iCloud. Wijzig deze wachtwoorden meteen en zorg dat je nog steeds toegang hebt tot deze diensten. Het hergebruiken van wachtwoorden is een risico.

7. Activeer tweestapsverificatie

Verhoog de beveiliging van je account door tweestapsverificatie te activeren op je Google-account. Je ontvangt een unieke code op je mobiel elke keer dat je inlogt, wat zorgt voor een extra beveiligingslaag.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven