Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

15 Fixes! Mijn YouTube Video is Fout Gedraaid
Android & iPhone [2024] 💥

Mijn YouTube Video is Fout Gedraaid


Fix #1: Cache en gegevens wissen

De meest voorkomende reden waarom video's verkeerd worden weergegeven op mobiele apparaten, is vanwege een corrupte cache of opgeslagen gegevens. Laten we beginnen met het wissen van de cache en gegevens van je YouTube-app.

Voor Android:

 1. Ga naar 'Instellingen'.
 2. Zoek naar 'Apps' of 'Applicatiebeheer'.
 3. Scroll naar beneden en tik op 'YouTube'.
 4. Tik op 'Opslag'.
 5. Tik op 'Cache wissen' en daarna op 'Gegevens wissen'.

Voor iPhone:

 1. Open 'Instellingen'.
 2. Tik op 'Algemeen'.
 3. Scroll naar beneden en tik op 'iPhone-opslag'.
 4. Zoek naar 'YouTube' en tik erop.
 5. Tik op 'Documenten & Gegevens' en vervolgens op 'Verwijder app'. Let op: hiermee wordt de app van je iPhone verwijderd. Je moet deze later opnieuw installeren vanuit de App Store.

"Een frisse start kan wonderen doen!"

Voordat je doorgaat met de volgende oplossingen, start je je apparaat opnieuw op en controleer je of het probleem is opgelost.


Advertisement

Divi Ad 680px


Fix #2: Update je YouTube-app

Verouderde apps kunnen soms problemen veroorzaken. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je YouTube-app en installeer deze indien nodig.

Voor Android:

 • Open de 'Google Play Store'.
 • Tik op het drie horizontale lijnen icoontje linksboven.
 • Selecteer 'Mijn apps en games'.
 • Zoek naar 'YouTube' en update indien nodig.

Voor iPhone:

 • Open de 'App Store'.
 • Tik op je profielicoon in de rechterbovenhoek.
 • Scroll naar beneden naar 'Updates' en zoek naar 'YouTube'.
 • Tik op 'Update' naast de YouTube-app als er een update beschikbaar is.

Fix #3: Controleer de videokwaliteitsinstellingen

Misschien heb je per ongeluk de kwaliteitsinstellingen van de video gewijzigd. Controleer dit om er zeker van te zijn dat de video in de juiste oriëntatie wordt weergegeven.

 1. Open de YouTube-app en start de video die verkeerd wordt weergegeven.
 2. Tik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek van de video.
 3. Selecteer 'Kwaliteit'.
 4. Kies de gewenste kwaliteit en controleer of dit het probleem oplost.

Als je deze stappen hebt gevolgd en de video nog steeds verkeerd wordt weergegeven, lees dan verder voor meer oplossingen!

Fix #4: Herstart je telefoon

Soms kunnen kleine softwarefouten worden opgelost door simpelweg je apparaat te herstarten.

 • Voor Android: Houd de aan/uit-knop ingedrukt en selecteer 'Opnieuw opstarten'.
 • Voor iPhone: Houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifregelaar verschijnt. Sleep deze om je iPhone uit te schakelen. Druk vervolgens opnieuw op de zijknop om hem weer in te schakelen.

Fix #5: Controleer de oriëntatievergrendeling

Soms kan de oriëntatievergrendeling van je apparaat de weergave van video's beïnvloeden. Zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld.

 • Voor Android: Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om het meldingenpaneel te openen en zoek naar het icoontje van de oriëntatievergrendeling. Tik erop om het in of uit te schakelen.
 • Voor iPhone: Open het Control Center door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (of vanaf de rechterbovenhoek bij nieuwere modellen) en tik op het oriëntatievergrendelingsicoontje.

Fix #6: Herstel netwerkinstellingen

Als de video's nog steeds niet correct worden weergegeven, kan er een probleem zijn met je netwerkverbinding. Het herstellen van de netwerkinstellingen kan helpen.

 1. Voor Android: Ga naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Opties resetten' en kies 'Netwerkinstellingen resetten'.
 2. Voor iPhone: Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' en tik op 'Herstel netwerkinstellingen'.

Zorg ervoor dat je de wifi-wachtwoorden bij de hand hebt, want na het resetten van de netwerkinstellingen moet je opnieuw verbinding maken met wifi-netwerken.

Fix #7: Schakel over naar een ander netwerk

Probeer over te schakelen naar een ander wifi-netwerk of gebruik mobiele data om te controleren of het probleem aan je huidige netwerk ligt.

Fix #8: Reageer op de feedback van YouTube

Soms kunnen problemen met de YouTube-app ontstaan door bugs die nog niet zijn geïdentificeerd door de ontwikkelaars. Het melden van deze problemen kan helpen bij het sneller oplossen ervan.

 1. Open de YouTube-app.
 2. Tik op je profielicoon in de rechterbovenhoek.
 3. Selecteer 'Feedback' of 'Stuur feedback'.
 4. Leg het probleem in detail uit, voeg eventueel een schermafbeelding toe en verzend het rapport.

Feedback geven is een belangrijke manier om bij te dragen aan een betere YouTube-ervaring voor iedereen!

Fix #9: Verwijder en herinstalleer de YouTube-app

Soms kan het volledig verwijderen en opnieuw installeren van de YouTube-app eventuele corrupte bestanden of instellingen oplossen.

 • Voor Android: Houd het YouTube-app-icoon ingedrukt, selecteer 'Verwijderen' en bevestig. Ga vervolgens naar de Google Play Store en installeer het opnieuw.
 • Voor iPhone: Houd het YouTube-app-icoon ingedrukt, tik op 'Verwijder app' en bevestig. Open de App Store en download de app opnieuw.

Fix #10: Check je telefoon op software-updates

Verouderde software kan soms incompatibiliteitsproblemen veroorzaken. Controleer of je apparaat up-to-date is.

 • Voor Android: Ga naar 'Instellingen' > 'Systeem' > 'Software-update'.
 • Voor iPhone: Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update'.

"Bijgewerkt blijven is de sleutel tot een soepele ervaring!"

Fix #11: Probeer een andere videospeler

Soms kan het gebruik van een andere videospeler dan de standaard YouTube-speler problemen oplossen. Je kunt apps zoals VLC for Mobile proberen, die beschikbaar zijn voor zowel Android als iPhone.

Fix #12: Probeer de video op een ander apparaat

Om te controleren of het probleem specifiek is voor je apparaat of voor de video zelf, probeer je de video op een ander apparaat af te spelen. Als het probleem zich ook op het andere apparaat voordoet, ligt het waarschijnlijk aan de video en niet aan je apparaat.

Fix #13: Pas de weergave-instellingen van je telefoon aan

Soms kunnen beeldscherminstellingen zoals de resolutie invloed hebben op de weergave van video's. Controleer deze instellingen en experimenteer ermee om te zien of het een verschil maakt.

Fix #14: Bezoek de officiële ondersteuningsforums van YouTube

Zoek naar vergelijkbare problemen die anderen hebben gemeld op de officiële ondersteuningsforums van YouTube. Hier kun je oplossingen vinden die andere gebruikers hebben gevonden, of nieuwe oplossingen delen die je zelf hebt ontdekt.

Fix #15: Overweeg een fabrieksreset

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, overweeg dan om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is een laatste redmiddel en kan alle gegevens op je apparaat wissen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt voordat je doorgaat.

Met deze fixes zou je YouTube-video weer correct moeten worden afgespeeld op je Android- of iPhone-apparaat. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de ondersteuning van YouTube of raadpleeg de YouTube-gebruikershandleiding voor meer gedetailleerde instructies en tips.

Hoewel deze fixes specifiek zijn ontworpen om je te helpen bij het oplossen van video-oriëntatieproblemen op YouTube, kunnen ze ook nuttig zijn voor andere gerelateerde problemen met de YouTube-app. Probeer ze uit en ontdek welke het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Conclusie

Video's die verkeerd zijn gedraaid of anderszins niet correct worden weergegeven op YouTube, kunnen frustrerend zijn, zeker als je ze wilt delen met een publiek of gewoon wilt genieten van je favoriete inhoud. Gelukkig zijn er veel oplossingen beschikbaar om deze problemen aan te pakken. Of het nu een snelle cache-clearing is, het melden van een probleem aan YouTube, of zelfs het uitvoeren van een volledige fabrieksreset van je apparaat, er zijn talloze manieren om de zaken weer op de rails te krijgen.

Geen enkele technologie is perfect en zelfs platforms zo populair als YouTube hebben hun momenten van hapering. Maar met een beetje geduld en het juiste gereedschap in je arsenaal, kun je de meeste van deze problemen snel en efficiënt aanpakken.

Mocht je ooit problemen ondervinden met andere aspecten van YouTube, zoals het beheren van je kanaal, het optimaliseren van de SEO van je video's, of zelfs het oplossen van accountproblemen, overweeg dan om onze andere artikelen te raadplegen. We hebben eerder geschreven over waarom je YouTube mogelijk niet werkt, hoe je kunt omgaan met een gehackt account, en hoe je YouTube-video's in WordPress kunt insluiten, om er maar een paar te noemen.

Onthoud altijd dat voor de meeste technische problemen, er een oplossing is. Het vergt soms wat onderzoek en doorzettingsvermogen, maar met de juiste aanpak kun je vrijwel elk probleem oplossen!

Als je problemen blijft ondervinden na het proberen van al deze oplossingen, overweeg dan om rechtstreeks contact op te nemen met YouTube via hun rapporteer een probleem link. Ze hebben een toegewijd team dat klaar staat om gebruikers te helpen en eventuele problemen met hun platform aan te pakken.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond en dat je nu beter uitgerust bent om eventuele problemen met je YouTube-video's op Android en iPhone aan te pakken. Veel succes!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven