WP-Engine vs Kinsta hosting-vergelijking [2024] 💥
WP-ENGINE vs KINSTA
WP-Engine vs Kinsta, twee van mijn favoriete Wordpress hosters. Deze twee hostingbedrijven staan in de top voor de beste Wordpress hosting voor [2024]. We gaan op zoek naar de sterke punten van deze beide hostings.
WP-ENGINE HOSTING (WP-Engine vs Kinsta)
WP-ENGINE HOSTING REVIEW
Een van de beste en snelste Wordpress hosters die er te vinden zijn.
We hebben het niet over zo maar een hosting, maar een hosting die door bekende grote bedrijven en veeleisende ondernemers gebruikt wordt. U betaalt hier wat meer maar dat geld is snel terug verdient met een website die zich razendsnel aan uw publiek aanbiedt. In dit WP-Engine hosting review laat ik u zien waarom WP-Engine zo veel sneller is dan doorsnee hosters en tot een groep van elite Wordpress hosters behoort.
Advertisement
WP-ENGINE CLOUD HOSTING
WP-Engine gebruikt standaard Google Cloud servers van het type N1. De volgende WP-Engine datacenter zijn hierbij beschikbaar voor u: Iowa, South Carolina, Oregon, Montreal, België, Londen, Frankfurt, Nederland, Taiwan, Tokyo, en Sydney. Advanced pakketten geven de mogelijkheid uw websites op het type C2 servers te hebben (veel sneller voor Wordpress). Advanced pakketten geven ook de mogelijkheid gebruik te maken van Amazon Web Servers (AWS) en wel met de volgende bschikbare datacenter: Iowa, Virginia, Oregon, Montreal, Ireland, Signapore, Frankfurt, Londen, en Sydney.
Geavanceerd Netwerk
Voor nieuwe klanten en klanten die over willen stappen is er er het nieuwe geavanceerde netwerk ter beschikking in samenwerking met Cloudflare. Het voordeel van dit netwerk is Layer 3 & 4 DDoS Protection en er wordt automatisch gebruik gemaakt van het Cloudflare CDN-netwerk. Wel is het zo dat Cloudflare een CDN met echte proxyservers, dus domeinen dienen bij de registrar de Cloudflare nameservers ingesteld te hebben.
Speedtest GCP-N1 & GCP-C2
Waar Kinsta al hun klanten op C2 VM's heeft zitten, is dat bij WP-Engine een mogelijkheid. Gezegd moet worden dat WP-Engine de eerste was die deze mogelijkheid bood. Het verschil tussen de oudere N1 en de nieuwe C2 servers is dat de laatstgenoemde op 3.8 GHz loopt in plaats van de gebruikelijke 2.2 of 2.8 GHz. Dit maakt dat alles maar vooral PHP en SQL minstens 40% sneller werken. Wordpress websites die voor het overgrote deel gebruik maken van PHP en SQL profiteren hier dus bijzonder veel van.
WP-Engine Cache systemen
Page-Cache
Om pagina's veel sneller te kunnen tonen wordt de HTML van een pagina opgeslagen zodat deze later opgeroepen en meteen getoond kan worden. Dit komt de laadtijd van de pagina's van uw website ten goede. U kunt bij WP-Engine kiezen tussen Apache en Nginx. Het verschil tussen de 2 is practisch gezien dat Nginx beter geschikt is voor zware loads, dus meer dan 10.000 bezoekers tegelijkertijd. Apache wordt door bijna 40% van alle servers ter wereld gebruikt, Niginx ongeveer 10%. In feite is alles wat ingewikkelder uiteraard, lees hier meer over de verschillen tussen Nginx en Apache.
CDN-Cache
CDN-Cache houdt in dat website content zoals JS, CSS en Media-bestanden en evetueel ook HTML opgeslagen wordt op servers overal ter wereld zodat bezoekers van uw website van locale servers uw content op kunnen roepen. WP-Engine maakt gebruik van Stackpath en voor advanced pakketten ook van Cloudflare.
Object-Cache
Object-Cache kan naar wens aangezet worden, maar is niet standaard al ingeschakeld zoals Page-Caching. Object-Cache slaat database requests op zodat deze niet opgeroepen hoeven te worden op het moment iemand een pagina van uw website bezoekt. Database requests vertragen de laadtijd van uw site behoorlijk. Dit type cache wordt niet aangeraden in testomgevingen omdat men niet meteen de veranderingen zal zien die aan een wesite gemaakt werden. Lees hier meer over WP-Engine Object-Caching.
WP-Engine Dashboard review
Het WP-Engine dashboard gebruikt u voor alles wat met uw websites en instellingen te maken heeft. Het laat u alle sites die u heeft controleren, nieuwe sites installeren, of testomgevingen opzetten. U heeft er toegang tot de databases, krijgt er SFTP-access, en er zijn overzichten wat bandbreedte en bezoekersaantallen te zien. Ook kunt u hier alles regelen wat betreft facturen en betaalgegevens. Het WP-Enigne dashboard is zoals verwacht erg overzichtelijk en duidelijk en kan door iedere beginner eenvoudig bediend worden.
WP-Engine hosting Uptime
Zowel de Google Cloud als de Amazon Cloud (AWS) zijn zo betrouwbaar te noemen dat men bij WP-Engine zeker is dat zijn websites nooit offline gaan. Als websites tegenwoordig ook maar even offline gaan kan dit al grote gevolgen hebben, dus is het goed om te weten dat de kans hierop bij WP-Engine nauwelijks aanwezig is. Het offline zijn van de website van een groot bedrijf levert reputatieverlies op, verlies aan inkomsten, en als het te lang duurt verdwijnen pagina's uit de zoekresultaten van Google wat meestal de grootste schade aanricht.
Door de mogelijkheid om eenvoudig op te schalen met een toename van het verkeer, is er bij WP-Engine nooit een gebrek aan bandbreedte ongeacht hoeveel gelijktijdige bezoekers uw website krijgt. Ook andere omstandigheden die ervoor zouden kunnen zorgen dat uw sites niet zichtbaar zijn zoals problemen met SSL-certifikaten of veiligheid komen bij WP-Engine niet voor.
WP-Engine hosting Security
Uw websites worden 24/7 in de gaten gehouden of alles optimaal loopt. WP-Engine forceert inlog-hardening voor uw panelen en websites. Hackers worden met Layer 3 & 4 DDoS Detection en individuele fire-walls buiten gehouden. Alleen de laatste techniek wordt gebruikt voor zowel servers als websites. Gratis SSL-certifikaten zorgen voor de nodige Traffic Encryption.
WP-Engine heeft een aantal extra security-maatregelen en werkt bijvoorbeeld met Disk Write Protection. Dit zorgt ervoor dat processen die het recht hebben op de disk te schrijven gelimiteerd zijn. Tevens wordt er een log begehouden wat er op de disk geschreven wordt om malicous code op te sporen. WP-Engine staat niet alle willekeurige Wordpres plug-ins op hun servers toe. Ze hebben een system scanner die foute plug-ins vindt en de-activeert en Two-Factor Authentication voor uw Dashboard (My WP-Engine).
WP-Engine managed hosting review: Pricing
Uiteraard is dit geen goedkope hoster maar u krijgt waar u voor betaalt. De prijzen beginnen bij 25 dollar voor 1 website. Als u wilt dat uw website sneller is en met een hogere uptime dan die van uw concurrenten dan is WP-Engine of een andere manage WP-hosting zeker de oplossing. Voor de meeste mensen betaalt het hebben van dit soort hosting zich snel terug. Bekijk hier hun prijzen.
WP-Engine hosting review: Conclusie
Duidelijk is geworden dat op het gebied van Wordpress-hosting er slecht een paar andere hosters zijn die zich kunnen meten met WP-Engine. Dit is het neusje van de zalm wat betreft veiligheid, snelle laadtijden, uptime en ook nemen ze u al het werk practisch uit handen zodat u zich op het succes van uw bedrijf kunt concentreren. Als u of uw bedrijf het geld ervoor kunt missen is WP-Engine een absolute aanrader.
KINSTA HOSTING (WP-Engine vs Kinsta)
KINSTA HOSTING REVIEW
Kinsta is geen normale hosting maar een die u al het werk uit handen neemt behalve uw websites maken dat moet u zelf doen. Dit heet een managed hosting, en deze hebben als specialiteit dat uw websites razendsnel laden op hun servers. In dit Kinsta hosting review bekijken we waarom het het waard is 30 dollar per maand (1 website) hiervoor te betalen. Dit soort hosters zijn de mode dus veel mensen snappen al waarom.
Websitebezoekers hebben weinig geduld vandaag de dag, zodra ze ongeduldig worden en uw webite verlaten verdient u zeker niets meer aan ze. Testen hebben aangetoond dat een website die 1 seconde sneller laadt meteen 10% meer omzet kan geven. Dus als u per maand 3000 dollar verdient, komt daar met die seconde 300 dollar bij. Tien keer zoveel als de prijs van deze hosting. Voor grote bedrijven zijn de extra winsten natuurlijk nog veel en veel groter. Kinsta zal uw huidige website gemiddeld niet meteen 1 seconde maar waarschijnlijk wel met 2 of 3 seconden versnellen. Reken zelf maar uit wat dat opbrengt.
KINSTA CLOUD HOSTING
Kinsta is op het Google Cloud Platform gebouwd wat het snelste netwerk is wat er is. Als u dat gaat vergelijken met een standaard normale hosting waar verschijnlijk verouderde servers gebruikt is het verschil 10x sneller. Kinsta beschikt over vele datacenter en u kunt zelf de locatie voor uw servers uitzoeken, uiteraard zo dicht mogelijk bij uw bezoekers. Kinsta bestaat al meer dan 10 jaar waarin ze zich als managed hoster geperfeccioneerd hebben natuurlijk. Tegenwoordig zijn er meer van dit soort hosters die het GCP gebruiken, maar Kinsta was de eerste.
Netwerk
Wat maakt dat deze hosting zoveel sneller zou zijn dan een gewone hosting bij een ander bedrijf? Om te beginnen dus dat het op de Google Cloud is aangesloten die uitsluitend hoogwaardige servers en internetverbindingen gebruikt. Dit platform gebruikt zogenaamde VM's die beschikken over massa's RAM, SSD, en een hele snelle internetverbinding. Kinsta gebruikt de C2 Compute-Optimized VM's, het neusje van de zalm op CPU-gebied.
Speedtest GCP-N1 & GCP-C2
In dit Kinsta hosting review gaan we niet te ver in op de verschillen tussen de diverse netwerken die Google biedt. Wat ik u wel wil zeggen is dat Kinsta een test liet uitvoeren door Alexander Fauske (SEO-specialist) die tot de conclusie kwam dat het GCP-C2 netwerk voor Wordpress & Woocommerce website minstens 2x sneller is dan het standaard Google-netwerk GCP-N1. Het gaat hier om zeer uitgebreide testen die met en zonder Kinsta-cache uitgevoerd werden. Bekijk hier alle resultaten uit de GCP-N1 & GCP-C2 speedtest. In de test werd op de websites van verschillende vooraanstaande klanten van Kinsta uitgevoerd. Misschien goed om te weten is dat bij Kinsta alle klanten hun sites op C2-servers hebben en bijvoorbeeld bij een van de grootste concurrenten genaamd WP-Engine dit alleen voor elite-gebruikers is met dure pakketten.
Kinsta Cache systemen
Was u al op zoek naar de beste cache plug-in voor Wordpress? Die heeft u niet meer nodig als uw websites bij Kinsta ondergebracht zijn vanwege hun al aanwezige geavanceerde cache systemen. Kinsta regelt de volgende caches: Object-Cache, Bytecode-Cache, CDN-Cache, en Page-Cache.
Page-Cache
Bij pagina caching wordt de complete HTML van pagina's opgeslagen zodat andere pagina's sneller opgebouwd kunnen worden en al ge-cachte pagina's vrijwel meteen getoond kunnen worden. In het geval van Wordpress worden ook php-bestanden opgeslagen en database-queries overgeslagen. Dit zorgt allemaal voor veel snellere laadtijden. Kinsta gebruikt het Nginx Fast-CGI cache-module. De tijd waarin de cache verloopt kunnen Kinsta-klanten zelf instellen. De Kinsta Page-Caching is zo ingesteld dat hij automatisch werkt voor Wordpress, Woocommerce en nog veel meer.
Bytecode-Cache
Bytecode-Caching houdt in dat php-code opgeslagen wordt om bij verdere verzoeken het compileren ervan over te kunnen slaan. Kinsta heeft OP-Cache actief voor alle op dit moment gebruikte php-versies. Php 7.2, Php 7.3 en Php 7.4. Zodra nieuwe versies uitkomen worden deze automatisch opgenomen. OP-Cache optimaliseert het gebruik van Php-bestanden omdat deze niet steeds opnieuw gecompleer hoeven te worden. In Kinsta-testomgevingen is de OP-Cache uitgeschakeld omdat anders aangepaste Php-bestanden pas later zichtbaar zouden worden. OP-Cache mag in geen enkel netwerk ontbreken voor optimale laadtijden.
CDN-Cache
CDN-Caching houdt in dat JS, CSS en Media-bestanden op servers overal ter wereld opgeslagen worden zodat website-bezoekers deze kunnen downloaden van een bron dicht bij hun locatie. Een bijkomend voordeel is dat de originele server door de CDN behoorlijk wordt ontlast. Er zijn 2 soorten CDN. Het eerste type werkt met vervangende URL's en het tweede type is een echte proxyserver waarbij domeinen andere naamservers ingesteld moeten hebben bij hun registrars. Kinsta gebruikt KeyCDN wat van het eerste type is. Aangezien de Google Cloud al beschermd wordt is het niet nodig om DDos en Dos-becherming te bieden via de CDN.
Object-Cache
Object-Caching reduceert de belasting op databases door database-queries op te slaan. Zodoende hoeft de database niet opgevraagd te worden bij pagina-verzoeken. Wordpress heeft al een ingebouwde Object-Cache voor enkele pagina's, beter is echter een Object-Cache die voor meerdere pagina's werkt. Dit kan bereikt worden door een script in de wp-content-folder te plaatsen of via een Wordpress cache-plug-in met de mogelijkheid hiervoor. Makkelijker is echter de bij Kinsta aangeboden Redis te gebruiken voor blijvende Object-Caching.
MyKinsta Dashboard review
MyKinsta is uw dashboard bij Kinsta van waaruit u alles kunt instellen. The "Feel" van alles is erg overzichtelijk, schoon, en duidelijk. Verwacht geen Cpanel want de meeste zaken worden al door Kinsta geregeld. Zoals u weet nemen ze u al het werk zo veel mogelijk uit handen wat erg prettig is. U heeft dus ook geen Cpanel nodig, het MyKinsta-panel is voor persoonlijke instellingen van alles. We kunnen gerust zeggen dat dit voor elke leek eenvoudig te bedienen en te begrijpen is. Dit panel werd door UX/UI-experts ontwikkeld en dat merkt men meteen.
Kinsta hosting Uptime
In dit Kinsta Hosting Review moeten we het zeker ook over uptime hebben. De meeste normale goedkope hosters adverteren vaak met 99.9% uptime oftewel uw websites zijn practisch altijd online op een kleine uitzondering na. Dit is bij de meeste hosters zwaar gelogen en zitten ze dichter bij 99% en in sommige gevallen nog een stuk lager. Bij Kinsta en andere tophosters is het omgekeerde het geval. Uw websites zijn gewoon 100% online het hele jaar door zoals hieronder op de afbeelding te zien is.
Kinsta hosting Security
Om te beginnen worden alle sites beschermd door GCP's enterprise-level firewall. Kinsta hosting heeft wat we kennen als Symlink Race Condition Protection (Cpanel), ofwel alles is geïsoleerd zodat hackers niet van de ene in de andere website kunnen komen. Kinsta gebruikt hiervoor LXC en LXD Linux-containers. Vanwege de hoge security bij Kinsta is het erg moeilijk voor hackers om door de beveiliging te breken maar als iemand vanaf een computer waarop een hacker een keylogger heeft geïnstalleerd op zijn account inlogt is het snel gebeurd natuurlijk. Mocht een site gehackt worden kommert Kinsta zich hierom, u hoeft niets te doen.
Andere veiligheidsmaatregelen zijn onder andere dat moeilijke paswoorden vereist zijn, IP's die meer dan 6x fout inloggen worden tijdelijk geblokkeerd, en er is GeoIP blocking. FTP is verboden, alleen volledig versleutelde SFTP en SSH-verbindingen zijn toegestaan en er worden gratis SSL-certifikaten verstrekt. Verder worden er automatisch back-up's gemaakt van al uw websites. Lees hier meer over security bij Kinsta.
Kinsta managed hosting review: Pricing
Kinsta is een dure hosting service vergeleken met de normale hosting die de meeste mensen kennen. Dit is een service voor mensen die er rendement uithalen. Als u webshops heeft dan gaan die op Kinsta service een stuk grotere omzet draaien. De prijs van de hosting bestaalt zich zo snel dubbel en dwars terug. Dat geldt uiteraard helemaal voor midden- en grote bedrijven die min of meer verplicht zijn dat hun pagina's snel laden om serieus genomen te worden en de extra omzet die hier bereikt kan worden is erg hoog. Bekijk hier hun prijzen.
Kinsta hosting review: Conclusie
Kinsta is mijn favoriete managed hostingservice en wat mij betreft zijn geld dubbel en dwars waard. Ik wil geen extra hoofdstuk besteden aan hun service maar u kunt zich al voorstellen dat die eerste klasse is neem ik aan. Als u meer wilt weten over Kinsta raad ik u aan via de knop hieronder eens op hun site te kijken.
WP-Engine vs Kinsta hosting vergelijking: Conclusie
Bedankt dat u deze WP-Engine vs Kinsta vergelijking tot het einde aan toe gelezen heeft. In principe bent u met beide zeer goed af, er valt over beide niets slechts te melden. Kinsta is een tikje goedkoper, heeft meer datacenter om uit te kiezen en ook met goedkopere pakketten staan uw websites op de supersnelle Google C2 Virtual machines. WP-Engine bestaat al veel langer en heeft een erg goede reputatie, de keuze is aan u.
Advertisement