Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De snelste Wordpress hosting (managed) [2024] 💥

snelste Wordpress hosting


Hier presenteer ik u een selectie van de allerbeste WordPress hostingproviders. Alleen topklasse managed hosting met functies zoals auto-CDN, geavanceerde caching en meer komen in aanmerking. Gezien de superieure prestaties liggen de prijzen wat hoger, maar de investering verdient zich snel terug door de snellere laadtijden van uw websites en webshops.


Advertentie

Divi Ad 680px


De gemiddelde kosten voor het hosten van één website liggen rond de 20 tot 25 dollar per maand. In het huidige digitale tijdperk is snelheid cruciaal; een website die zelfs maar één seconde sneller laadt, kan aanzienlijk meer omzet genereren. Afhankelijk van de omvang van uw onderneming kan dit neerkomen op honderden tot honderdduizenden dollars extra inkomsten. Vele van deze premium managed hostingproviders bieden de mogelijkheid om hun diensten te testen en hanteren een geld-terug-garantie. Ik heb de lijst beperkt tot de top 5 van snelste hostingproviders, waarbij nummer 1 aanzienlijk beter presteert dan nummer 5.1. WP-Engine

WP-Engine - snelste Wordpress hosting


Aan kop van de lijst staat WP-Engine, uniek aanbevolen door vooraanstaande organisaties zoals WordPress zelf en Google. Met steun van Matt Cutts van Google en Matt Mullenweg, de oprichter van WordPress, staat WP-Engine garant voor topkwaliteit. Hun hostingdiensten bieden niet alleen ongeëvenaarde snelheid maar zijn ook volledig gericht op gebruikersgemak. Een unieke toevoeging is dat klanten toegang krijgen tot het Genesis Framework zonder extra kosten, een voordeel dat andere hostingproviders niet bieden. Dus extra uitgaven aan themes of plug-ins zijn overbodig.

Snelheid

WP-Engine staat bekend als de snelste managed WordPress hosting beschikbaar, met geavanceerde caching technieken die traditionele cache plug-ins overbodig maken. Hun focus ligt op het ontzorgen van klanten, zodat u zich volledig kunt richten op uw bedrijf, terwijl WP-Engine zorgt dat uw websites optimaal presteren.

Veiligheid

Continue bewaking garandeert de veiligheid en optimale prestatie van uw websites. WP-Engine past inlogbeveiliging toe en beschermt uw sites tegen bots en andere hackpogingen met DDoS-detectie en firewalls. Enkel de nieuwste technologieën en serverprogramma's worden ingezet, terwijl SSL-certificaten zorgen voor versleutelde dataverbindingen.

Gemak

WP-Engine biedt een zorgeloze ervaring. In het zeldzame geval dat een website toch gecompromitteerd wordt, vindt onmiddellijke en kosteloze herstelling plaats. De automatische CDN zorgt ervoor dat uw website snel laadt voor bezoekers wereldwijd. SSL-certificaten worden kosteloos verstrekt, evenals automatische back-ups die eenvoudig door u kunnen worden hersteld. Bovendien heeft WP-Engine meerdere prijzen gewonnen voor hun uitstekende klantenservice.


Naar WP-Engine2. Kinsta

Kinsta - snelste Wordpress hosting


Dankzij recente prijsverlagingen heeft Kinsta een sterke positie verworven en verdient nu de tweede plek in deze ranglijst. Voorheen bekend om hun uitmuntende maar prijzige diensten, zijn ze nu toegankelijker met hun concurrerende tarieven. Kinsta zet hoog in op snelheid met hun geavanceerde technologie om websites razendsnel te laden, zonder in te leveren op veiligheid en klantgemak.

Snelheid

Gebruikmakend van het Google Cloud Platform, bekend om zijn ongeëvenaarde snelheid, biedt Kinsta hosting op de betrouwbare servers van Google. Dit garandeert top prestaties voor uw websites, versterkt door gratis CDN voor een wereldwijd snelle toegang. Kinsta implementeert alleen de nieuwste technologieën zoals PHP 7+, HTTP/2, en NGINX, waardoor cache plug-ins overbodig worden dankzij hun geavanceerde caching.

Veiligheid

Kinsta beschermt uw websites met DDoS-detectie, inlogbeveiliging en firewalls. Continue monitoring zorgt ervoor dat uw sites altijd beschikbaar zijn en directe actie wordt ondernomen indien nodig. Mocht een site toch gecompromitteerd raken, dan zorgt Kinsta voor een snelle en kosteloze herstelling.

Gemak

Kinsta biedt een Sandbox-omgeving voor het testen van plug-ins, thema's, en meer, met de mogelijkheid om deze direct live te zetten. Daarnaast faciliteert Kinsta de verhuizing van uw websites naar hun platform en maakt regelmatig back-ups, zodat u altijd naar een eerdere staat kunt terugkeren indien nodig.


Naar Kinsta3. Cloudways

Cloudways - snelste Wordpress hosting


Cloudways onderscheidt zich door een breed scala aan geavanceerde functies, waardoor het platform vooral aantrekkelijk is voor ervaren gebruikers en grote bedrijven met specifieke behoeften. Een unieke mogelijkheid van Cloudways is het hosten van WordPress-websites via diverse cloudplatformen, zoals Amazon Web Services of DigitalOcean, wat het een topkeuze maakt voor organisaties die op zoek zijn naar flexibiliteit en hoge prestaties.

Snelheid

Bij Cloudways heeft elke website toegang tot toegewijde resources, waaronder bandbreedte en RAM, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke laadsnelheden. De hostingprovider maakt gebruik van top caching-oplossingen zoals Varnish, Redis, Nginx en Memcached om de performance te optimaliseren. Dankzij de state-of-the-art Auto-Healing technologie worden problemen automatisch opgelost, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

Veiligheid

Cloudways biedt robuuste beveiligingsopties zoals Two-Factor Authentication voor een extra laag bescherming bij het inloggen. Alle websites profiteren van gratis SSL-certificaten en zijn beschermd met OS-level dedicated firewalls. Daarnaast zorgt de samenwerking met Malcare voor geavanceerde Bot Protection tegen Brute Force-aanvallen.

Gemak

Naast kernfuncties zoals Supervisord en WP-CLI, biedt Cloudways een reeks unieke tools en integraties die op hun website te ontdekken zijn. Websites worden continu gemonitord en dagelijks geback-upt, waardoor een betrouwbare en zorgeloze hostingervaring wordt gegarandeerd.


Naar Cloudways4. WPX-Hosting

WPX-Hosting - snelste Wordpress hosting


WPX-Hosting onderscheidt zich als een toonaangevende Wordpress hostingdienst, vooral voor webshops. Oorspronkelijk bekend als Traffic Planet Hosting, veranderde het zijn naam in 2016 naar WPX-Hosting. Hun betrokkenheid bij maatschappelijke projecten is opmerkelijk, met een jaarlijkse sponsoring van de redding en herplaatsing van straathonden, waardoor klanten indirect bijdragen aan een goed doel door hun hostingdiensten af te nemen.

Snelheid

WPX-Hosting claimt de snelste Wordpress hostingprovider te zijn, een bewering ondersteund door Pingdom-speedtestresultaten op hun website. Hoewel ik deze claim met enige scepsis bekijk, erkent plaats 4 op mijn lijst van snelste hostingproviders hun uitstekende prestaties. Hun snelle laadtijden zijn te danken aan geoptimaliseerde caching, de inzet van CDN en het gebruik van high-spec SSD-servers.

Veiligheid

Op het gebied van beveiliging biedt WPX-Hosting robuuste maatregelen die overeenkomen met die van andere top hostingproviders. DDoS-detectie en firewalls vormen een eerste verdedigingslinie, aangevuld met SSL-certificaten voor versleutelde verbindingen. Hoewel hun beveiliging sterk is, benadrukken ze het risico van inloggen via een gecompromitteerde PC, waarbij ze beloven alle gevolgen van dergelijke inbreuken kosteloos op te lossen.

Gemak

WPX-Hosting faciliteert de migratie van websites naar hun servers gratis, afhankelijk van het gekozen hostingpakket. Deze service, gecombineerd met hun 24/7 klantenservice, maakt hun aanbod bijzonder aantrekkelijk. Dagelijkse back-ups, extern opgeslagen en een maand bewaard, verzekeren klanten van een veilige herstelmogelijkheid in geval van problemen.


Naar WPX-Hosting5. Templ

Templ - snelste Wordpress hosting


Templ, ondanks hun positie als vijfde op deze lijst, blinkt uit in het leveren van ongeëvenaarde laadsnelheden en unieke functies die je zelden bij andere hostingproviders tegenkomt, behalve misschien op uitdrukkelijk verzoek. Voor meer details, zie het "Speed"-gedeelte hieronder. Templ, opgericht in 2017, is relatief nieuw in de branche maar heeft dankzij hun uitstekende service al snel een uitgebreide klantenkring opgebouwd.

Snelheid

Templ maakt standaard gebruik van Nginx in plaats van Apache, wat een eerste indicatie is van hun focus op snelheid. Ze integreren top caching-technologieën zoals Redis, Brotli, en Quic om de prestaties van uw website te optimaliseren. Websites gehost bij Templ profiteren automatisch van een CDN-netwerk, waardoor uw content wereldwijd vanaf lokale servers wordt geleverd voor snellere toegang. Templ biedt u ook de keuze tussen SQL of de snellere MariaDB databases. Voor een diepgaand overzicht van al hun aanbiedingen, bezoek hun website via de link onderaan.

Veiligheid

Met Templ zijn uw websites veilig, dankzij het gebruik van Google Cloud, wat betekent dat uw sites dezelfde hoogwaardige beveiliging genieten als grote namen zoals YouTube, Google Search en Gmail. U kunt op deze Google-pagina meer lezen over hoe Google zijn servers beveiligt.

Gemak

Templ bewaart maandelijks back-ups van uw websites die extern worden opgeslagen, wat een extra laag zekerheid biedt bovenop opslag op dezelfde server. Net als andere toonaangevende hostingproviders op deze lijst, biedt Templ een Sandbox-omgeving waar u nieuwe plug-ins en thema's kunt testen voordat u ze live zet. Templ ondersteunt bovendien WP-CLI, wat geavanceerd sitebeheer mogelijk maakt.


Naar TemplDit zijn de top 5 van snelste Wordpress hostingproviders van dit moment. Het toevoegen van meer namen aan deze lijst zou alleen maar afdoen aan de kwaliteit, aangezien deze vijf de marktleiders zijn op het gebied van snelheid en prestaties. Het onderzoeken van de beste Wordpress hostingbedrijven en top Woocommerce hostingopties kan ook waardevol zijn voor uw keuze. Kies wijselijk voor de beste ondersteuning van uw online projecten!Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven