Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP Fastest Cache vs W3 Total Cache plug-ins 💥

WP Fastest Cache vs W3 Total Cache


WP FASTEST CACHE vs W3 TOTAL CACHE


W3 Total Cache vs WP Fastest Cache, dit zijn 2 cache plug-ins uit de top-5 voor Wordpress cache-plug-ins. Beide hebben ze op Wordpress.org een geweldige rating en werden miljoenen keren gedownload. De premium versies zijn uiteraard nog veel beter en ontlopen elkaar ook weinig in kwaliteit. We zullen deze plug-ins één voor één bespreken op hun kwaliteiten. Hoe makkelijk ze in te stellen zijn, in welke mate ze uw laadtijden verbeteren en hun gebruikservaring.
WP FASTEST CACHE THEME (WP Fastest Cache vs W3 Total Cache)

WP Fastest Cache review


WP FASTEST CACHE REVIEW

We beginnen in deze WP Fastest Cache vs W3 Total Cache vergelijking met WP Fastest Cache wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Wat betreft WP Fastest Cache moeten we zeker beginnen met de fantastisch rating die het op Wordpress.org heeft en de 1.7 miljoen downloads van hun gratis plug-in. Het is ook niet voor niets dat de score zo hoog ligt, Ik heb sinds jaren ervaring met deze plug-in en is voor gratis cache plug-ins nog altijd mijn favoriet.

WP FASTEST CACHE RATINGS


WP Fastest Cache ratings


Zie hierboven de ratings en downloads voor WP Fastest Cache.


Advertisement

Divi Ad 680px


WP FASTEST CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de gerennomeerdste speedtest die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd gehalveerd en de totale score is van 78 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest

Met WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest


WP FASTEST CACHE STANDAARD INSTELLINGEN

WP Fastest Cache standaard instellingen


We moeten in dit WP Fastest Cache review zeker de aandacht vestigen op het feit dat na de plug-in geïnstalleerd te hebben, meteen alles werkzaam is en uw site veel sneller geworden is. Hierboven zag u al wat er zoal geactiveerd is zonder dat u hier iets aan hoefde te doen. Het installatie-gemak is hetzelfde als bij de professionele en hoogste gewaarde cache-plug-in WP-Rocket.


WP FASTEST CACHE PREMIUM VERSIE

Hieronder ziet u een lijstje met alles wat de premium versie biedt. In het kort gezegd, alles wat andere top plug-ins ook bieden. Er ontbreekt niks, de premium versie is een stuk beter nog dan de gratis versie die al erg goed is zoals we in de speedtest zagen.


WP Fastest Cache premium versie


De belangrijkste zaken zijn wel minifying voor al uw css en js en het combineren van de bestanden. Ook afbeeldingen moeten uiteraard geoptimaliseerd worden. Deze features zouden eigenlijk gewoon ook in de gratis versie moeten zitten vind ik. Ook erg belangrijk is Render-Blocking JS zodat niet al het javascript al geladen wordt als dat nog niet nodig is. En Lazy Load is ook een erg bruikbare feature waarvoor tig gratis plug-ins zijn dus waarom zit het niet gewoon in de gratis versie van WP Fastest cache.

WP FASTEST CACHE REVIEW: DE PRIJS

De prijs van de premium versie is 49 dollar per site, er zijn kortingen voor meerdere sites. WP Fastest Cache is compleet en een zeer goede plug-in en toch zou ik voor hetzelfde geld liever WP-Rocket aanschaffen, de nummer 1 in mijn collectie beste cache plug-ins. WP-Rocket is nog wat sneller en het dashboard ervan oogt veel beter. Al met al een professionelere plug-in voor hetzelfde geld.


Naar WP Fastest Cache

W3 TOTAL CACHE THEME (WP Fastest Cache vs W3 Total Cache)

W3 Total Cache review


W3 TOTAL CACHE RECENSIE

In deze WP Fastest Cache vs W3 Total Cache vergelijking bespreken we nu de gratis en premium versies van W3 Total Cache. Met meer dan een miljoen actieve installatie is W3 Total Cache een van de populairste en bekendste cache plug-ins voor Wordpress. Ook de gemiddelde rating op Wordpress.org waar de plug-in gratis gedownload kan worden is behoorlijk goed te noemen.


W3 Total Cache review rating


W3 Total Cache installeren (gratis versie)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen nadat we de installatie activeren kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.


W3 Total Cache installeren


Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

W3 Total Cache settings

Okay, laten we eens kijken wat W3 Total Cache te bieden heeft.

Page Cache

De Page Cache moet uiteraard op "enabled" staan, en onder normale omstandigheden "Disk Enhanced" zoals hieronder afgebeeld.

W3 Total Cache page cache


Minifying

Minifying moet u zoveel mogelijk gebruik van maken, zo lang zich geen problemen op uw website voordoen (design). Dit geldt vooral bij het combineren van css of js bestanden. Hier kunnen problemen ontstaan en in dat geval moet u het terug zetten. Standaard goede settings ziet u hieronder.


W3 Total Cache Minifying


Andere cache types

Ik ga u in dit W3 Total Cache review niet vervelen met foto's van alle verschillende cache types, het spreekt min of meer voor zich. Alles kan practisch aangezet worden: Opcode cache, Database cache, Object cache, en Browser cache.

CDN Network

In dit W3 Total Cache review zjn we onder de indruk van de grote hoeveelheid aan CDN-netwerken waar W3 Total Cache perfect mee samenwerkt. De beste keuze is voor mij Stackpath CDN of Cloudflare wat gratis is. Zodra u gaat betalen (PRO) is Stackpath de goedkopere keuze. Beide services zijn practisch evengoed als het om de premium versie gaat.


W3 Total Cache CDN


Lazy Load

Lazy Load heeft een enorm positieve invloed op de laadtijd van uw pagina en moet dus zeker aan staan. Afbeeldingen worden wazig geladen waarna ze steeds scherper worden en afbeeldingen "beath the fold" worden pas later geladen.


W3 Total Cache Lazy Load


Import & Export

Alle versies bieden de import en export mogelijkheden waarmee u de settings van W3 Toal Cache kunt exporteren naar uw PC om ze vervolgens in andere site van u te uploaden. Zo heeft u veel minder werk als u meerdere sites heeft.


W3 Total Cache Import & Export


Wat biedt de Premium Versie extra?

Met de PRO-versie heeft u monitoring in uw dashboard, kunt u W3 Total Cache op Google Pagespeed aansluiten, Disk Optimizing (database). Verder beschikt u dan over Fragment caching, Lazy Load voor Google Maps, Full site caching voor CDN, Render Blocking CSS verwijderen (belangrijk), geschikt voor gebruik met WPML, geoptimaliseerd om samen te werken met Genesis Framework(60% sneller) en natuurlijk full ticket support.

W3 Total Cache review conclusie

Mijn persoonlijke ervaring met deze plug-in zijn goed al vind ik de instellingen te omslachtig en lijken me voor beginners niet optimaal. Een makkelijker en tevens betere plug-in om snelle laadtijden te bereiken is WP-Rocket. Ook WP-Optimize is een goed alternatief. De Premium versie van W3 Total Cache kost maar liefst 99 dollar per jaar, het dubbele van WP-Rocket en heeft geen kortingen voor meerdere sites. Deze plug-in is dus schandalig duur.


W3 Total Cache (Premium)WP Fastest Cache vs W3 Total Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP Fastest Cache vs W3 Total Cache vergelijking tot het einde. Deze 2 plug-ins ontlopen elkaar weinig wat zowel voor de gratis als de premium versies geldt. Out-of-the-box dus zonder iets in te stellen en meteen na de installatie is WP Fastest Cache zeker sneller, u hoeft daar verder eingelijk niets te doen. Dat komt pas bij de premium versie. Maar ook daar geef ik iets de voorkeur aan WP Fastest Cache hoofdzakelijk om het gemak. W3 Total Cache Premium is razendsnel en biedt fantastische opties maar is gewoon wat omslachtiger.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven