Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

W3 Total Cache vs WP Super Cache vergelijking 💥

W3 Total Cache vs WP Super Cache


Advertentie

Divi Ad 680px


W3 TOTAL CACHE vs WP SUPER CACHE


W3 Total Cache vs WP Super Cache krijgen beide een zeer goede rating op Wordpress.org en zijn op miljoenen sites geïnstalleerd. Beide plug-ins bestaan ook al erg lang. Van WP Super Cache moet gezegd worden dat het geen premium versie heeft war apart is voor zo'n goede cache plug-in. We checken hoe veel sneller deze plug-ins uw website laten laden en het overall comfort en aantal functies die ze bieden.
W3 TOTAL CACHE (W3 Total Cache vs WP Super Cache)

W3 Total Cache review


W3 TOTAL CACHE RECENSIE

We beginnen in deze W3 Total Cache vs WP Super Cache vergelijking met W3 Total Cache wat niet automatisch inhoudt dat het beter is. In dit W3 Total Cache review bespreken we wat zowel de gratis als PRO-versie voor uw Wordpress-website kunnen betekenen. Met meer dan een miljoen actieve installatie is W3 Total Cache een van de populairste en bekendste cache plug-ins voor Wordpress. Ook de gemiddelde rating op Wordpress.org waar de plug-in gratis gedownload kan worden is behoorlijk goed te noemen.


W3 Total Cache review rating


W3 Total Cache installeren (gratis versie)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen nadat we de installatie activeren kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.


W3 Total Cache installeren


Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

W3 Total Cache settings

Okay, laten we eens kijken wat W3 Total Cache te bieden heeft.

Page Cache

De Page Cache moet uiteraard op "enabled" staan, en onder normale omstandigheden "Disk Enhanced" zoals hieronder afgebeeld.

W3 Total Cache page cache


Minifying

Minifying moet u zoveel mogelijk gebruik van maken, zo lang zich geen problemen op uw website voordoen (design). Dit geldt vooral bij het combineren van css of js bestanden. Hier kunnen problemen ontstaan en in dat geval moet u het terug zetten. Standaard goede settings ziet u hieronder.


W3 Total Cache Minifying


Andere cache types

Ik ga u in dit W3 Total Cache review niet vervelen met foto's van alle verschillende cache types, het spreekt min of meer voor zich. Alles kan practisch aangezet worden: Opcode cache, Database cache, Object cache, en Browser cache.

CDN Network

In dit W3 Total Cache review zjn we onder de indruk van de grote hoeveelheid aan CDN-netwerken waar W3 Total Cache perfect mee samenwerkt. De beste keuze is voor mij Stackpath CDN of Cloudflare wat gratis is. Zodra u gaat betalen (PRO) is Stackpath de goedkopere keuze. Beide services zijn practisch evengoed als het om de premium versie gaat.


W3 Total Cache CDN


Lazy Load

Lazy Load heeft een enorm positieve invloed op de laadtijd van uw pagina en moet dus zeker aan staan. Afbeeldingen worden wazig geladen waarna ze steeds scherper worden en afbeeldingen "beath the fold" worden pas later geladen.


W3 Total Cache Lazy Load


Import & Export

Alle versies bieden de import en export mogelijkheden waarmee u de settings van W3 Toal Cache kunt exporteren naar uw PC om ze vervolgens in andere site van u te uploaden. Zo heeft u veel minder werk als u meerdere sites heeft.


W3 Total Cache Import & Export


Wat biedt de Premium Versie extra?

Met de PRO-versie heeft u monitoring in uw dashboard, kunt u W3 Total Cache op Google Pagespeed aansluiten, Disk Optimizing (database). Verder beschikt u dan over Fragment caching, Lazy Load voor Google Maps, Full site caching voor CDN, Render Blocking CSS verwijderen (belangrijk), geschikt voor gebruik met WPML, geoptimaliseerd om samen te werken met Genesis Framework(60% sneller) en natuurlijk full ticket support.

W3 Total Cache review conclusie

Mijn persoonlijke ervaring met deze plug-in zijn goed al vind ik de instellingen te omslachtig en lijken me voor beginners niet optimaal. Een makkelijker en tevens betere plug-in om snelle laadtijden te bereiken is WP-Rocket. Ook WP-Optimize is een goed alternatief. De Premium versie van W3 Total Cache kost maar liefst 99 dollar per jaar, het dubbele van WP-Rocket en heeft geen kortingen voor meerdere sites. Deze plug-in is dus schandalig duur.

WP SUPER CACHE (W3 Total Cache vs WP Super Cache)

WP Super Cache review


WP SUPER CACHE REVIEW

In deze W3 Total Cache vs WP Super Cache vergelijking bespreken we nu de gratis versie van WP Super Cache. Het valt als eerst op dat deze plug-in maar liefst op meer dan 2 miljoen websites actief is. Bovendien is WP Super Cache bijzonder geliefd met erg veel gebruikers die er 5 sterren aan gaven. Wat ook opvalt is dat er ook redelijk wat met slechts 1 ster rating zijn.

WP SUPER CACHE RATINGS


WP Super Cache ratings


Zie hierboven de ratings en actieve installaties voor WP Super Cache.


WP SUPER CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de beste speedtests die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd flink verbeterd en de totale score is van 76 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Super Cache

WP Super Cache speedtest

Met WP Super Cache

WP Super Cache speedtest


WP SUPER CACHE SET UP

Installeer de plug-in en ga vervolgens naar het scherm voor alle plug-ins en klik op "settings" bij WP Super Cache. De plug-in schijnt geen aparte tab in het back-end in de linker kolom te hebben hiervoor. Klik daarna op "caching on" en klik "update status".


WP Super Cache set up


Ook comprimeert de plug-in niet standaard uw bestanden. Dit moet u aanzetten bij de tab "advanced" zoals hieronder te zien is.

WP Super Cache compression


We moeten ons in dit WP Super Cache review zeker afvragen waarom deze plug-in niet meteen na de installatie ervan al werkt. Er zijn plug-ins zoals cache-plug-in WP-Rocket waar men practisch niets in hoeft te stellen en meteen werkt. WP Super Cache heeft onder de "advanced" tab heel veel dingen die men in kan stellen, waar beginners gewoon niets van gaan begrijpen.

Opties die duidelijk ontbreken zijn Lazy Load en image-optimalisatie, maar andere plug-ins bieden dit ook alleen in hun premium versie. WP Super Cache heeft geen premium versie en dus gaan we ze dit niet kwalijk nemen.

WP SUPER CACHE + CDN

WP Super Cache CDN


WP Super Cache werkt goed samen met CDN Netwerken als u dit wilt. Met een CDN wordt uw website op meerdere servers wereldwijd opgeslagen om uit cache door bezoekers gedownload te worden. Dit maakt uw webite veel sneller, zeker naarmate bezoekers verder van uw origin-server verwijderd zijn. Maar ook hier is het met WP-Rocket weer veel makkelijker een CDN in te stellen.

WP SUPER CACHE REVIEW: CONCLUSIE

Deze plug-in heeft geen premium versie. Hier en daar viel waarschijnlijk al te merken dat ik niet helemaal tevreden ben over deze plug-in. In mijn speedtest hierboven moest ik eerst alles goed instellen om een dergelijk goed resultaat te behalen. Dat is erg omslachtig als we het vergelijken met WP-Rocket of of andere betere cache plug-ins die meteen goed scoren.

Ik denk hier nu ook te snappen waarom de plug-in redelijk vaak 1 ster scoort. Mensen die niet meteen door hebben dat ze eerst alles in moeten stellen krijgen in een test een waardeloze score. Net als bij bounce rate voor websites zijn mensen ongeduldig en verwijderen de plug-in en raten hem met 1 ster. Maar eerlijk is eerlijk, WP Super Cache versnelt u website bijzonder goed als hij eenmaal fatsoenlijk ingesteld is.


Naar WP Super Cache

W3 Total Cache vs WP Super Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze W3 Total Cache vs WP Super Cache vergelijking tot het einde. De gratis versies van deze twee plug-ins zijn erg goed en gelijkwaardig mits goed ingesteld. En daar hebben beide hetzelfde probleem. Ze moeten eerst fatsoenlijk ingesteld worden om uw site sneller te maken. Andere cache plug-ins zijn hier veel makkelijk en daarmee beter geschikt voor beginners en mensen die geen tijd te verliezen hebben. De premium versie van W3 Total Cache is uiteraard erg goed maar kost 99 dollar per site en dat is het niet waard als we bedenken dat WP-Rocket maar 49 dollar kost en duidelijk nog een stukje beter is.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven