Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Theme pakketten voor webdesignburo's [2023] 💥

Theme pakketten webdesignburo's


Als men een webdesignbureau wil beginnen, zijn een aantal dingen erg belangrijk. Zo moet iedere designer een goede internetconnectie hebben en is het van belang dat de verschillende computers in het netwerk met elkaar kunnen communiceren om op die manier bestaande programma's en meer te kunnen delen. Klanten van een webdesignbureau hebben altijd hosting nodig. Het werken met hosting van een derde partij is omslachtig en vaak zelfs storend dus zorg altijd dat het bureau over een goede Dedicated Server beschikt. De bedrijfswebsite zou ik op een extreem goede hosting zetten zoals WP-Engine zodat deze overal ter wereld razendsnel beschikbaar en veilig is. Dit zijn tevens extra inkomsten, aangezien dezelfde klachten ook SSL-certificaten en onderhoud voor hun website(s) nodig hebben.


Advertentie


Dit artikel gaat echter over wat een professioneel webdesignbureau nodig heeft aan theme-pakketten en een paar programma's om het SEO van klanten-websites te beoordelen is ook erg prettig. Ik zeg klantenwebsites maar de eigen website is misschien haar nog belangrijke om via Google nieuwe klanten aan te trekken. Ik schrijf dit artikel met 15 jaar ervaring als directeur en van een professioneel webdesignburo achter de rug. Laten we beginnen met het eerste en belangrijkste pakket wat me te binnen schiet.

Divi Theme by Elegant Themes

Divi Theme-pakket


Als er een pakket is wat er met kop en schouders boven uitsteekt dan moet dat het Elegant Themes lidmaatschap zijn. Dit pakket koopt u voor het leven voor de spotprijs van $ 249. Als u de link van mijn Divi-advertentie in de rechterkolom volgt, krijgt u daar nog 20% vanaf. Het mag op zoveel website gebruikt worden als u wilt, perfect voor bedrijven met vele klanten.

In het Elegant Themes lidmaatschap zitten onder andere het Divi-Theme, de Divibuilder als losse plug-in die in alle 3e partij themes gebruikt kan worden en nog 86 andere niche themes. Waarschijnlijk bent u altijd met het Divi-Theme aan het werk tenzij u een blog-website of nieuwswebsite voor een klant gaat maken, want dan gebruikt u natuurlijk het Extra Theme. Het Extra Theme heeft net als Divi de Divibuilder als editor wat een geoliede machine is op om razendsnel prachtige websites uit de grond te stampen. Het Extra Theme is net als Divi het beste in zijn soort.


WP-Astra Pro

Astra Pro theme-pakket


Er zijn veel klanten die graag met een bepaalde pagebuilder willen werken, twee goede voorbeelden hiervan zijn Elementor en Beaverbuilder. In zulke gevallen is het niet verstandig met Divi te werken maar zou ik overschakelen op WP-Astra wat 100% voorbereid is op de samenwerking met deze twee pagebuilders en zelfs nog een paar andere pagebuilders. Deze perfecte samenwerking komt in de vorm van starter templates, zogenaamde demowebsites die met deze verschillende pagebuilders gemaakt zijn. Dat houdt in dat u zo'n demo kunt installeren, en er meteen aan verder kunt werken met uw favoriete pagebuilder.

Theme-pakketten als Astra of Divi hebben regelmatig mooie aanbiedingen. Het Astra-Theme is misschien wat kostbaarder in de aanschaf maar mag in geen geval ontbreken in het arsenaal van een professioneel webdesignbureau. U zult leren dat de combinatie van Elementor Pro + Astra Pro net zo prettig werkt als het Divi-systeem. Zowel Divi als Astra hebben alle denkbare functies die u in een Woocommerce website zou willen gebruiken. Beide teams zijn in principe multipurposeteams maar houden in een één op één wedstrijd tegen een gespecialiseerd Woocommerce-theme meer dan stand. Astra herbergt ook een set perfecte Plug-ins en nog veel meer, check hun eigen site even. Ik ga niet alles opsommen hier.


Elementor Pro

Elementor Pro pagebuilder-pakket


Aangezien men geen behoorlijk geld kan verlangen van klanten als men met een gratis Elementor versie laat werken, is de Pro-versie gewoon een goede investering. Let op dat als u een beperkt budget heeft u voorlopig alleen het Elegant Themes lidmaatschap voor levenslang neemt en de rest pas als er geld binnenkomt van gemaakt websites. De Elementor Pro versie is naast de Divibuilder het neusje van de zalm om mee te werken.

Alles loopt zo soepel is overduidelijk en men werkt razendsnel. Er zit zoveel in deze pagebuilder dat practisch elk theme jaloers is op het aantal demo-websites die erin zitten als u begrijpt wat ik bedoel. Het is dan ook niet nodig als men met Elementor werkt om een duur theme te gebruiken. Wel moet gezegd worden dat Astra een uitzondering is omdat Elementor en Astra Pro practisch als een geheel werken en elkaar perfect aanvullen.


Semrush SEO

Semrush SEO solution


Met Divi, Astra en Elementor in uw koffer heeft u verder nooit meer wat ander nodig tenzij een klant om specifiek spul vraagt. In zulke gevallen sla ik opdrachten meestal af want met materiaal werken wat niet goed ge-upgrade wordt of twijfelachtig van kwaliteit is, is slecht voor je portfolio en reputatie als Elite Webdesignbureau. Het enige wat ik verder nog aanraad wat geld kost is Semrush, het perfecte SEO-programma.

Dit programma toont u precies hoe uw SEO zich verhoudt tot uw directe concurrenten (of die van uw klanten). Overigens even tussendoor, als webdesigner moet je zeker ook met SEO werken, daar valt vaak veel meer geld mee te verdienen dan met het webdesign zelf. Het toont alle mogelijke statistieken en wat er fout is aan uw SEO, het doet keyword onderzoek voor u, volgt uw linkbuilding op de voet. Kortom teveel om op te noemen, kijk zelf even op de Semrush Website.

Uiteraard dient u ook over Google Analytics en Google Webmaster Tools te beschikken voor alle websites waaraan u werkt. Veel succes met uw business!

Scroll naar boven