TheGem vs Salient Theme vergelijking [2025] 💥
THE-GEM vs SALIENT
Salient vs TheGem, we vergelijken deze populaire Wordpress-themes op laadsnelheid, het aantal demowebsite en -pagina's, de kwaliteit van de demo's, het type pagebuilder dat ze gebruiken en hoe goed ze aan te passen zijn. TheGem en Salient verkopen beide zwaar bovengemiddeld en krijgen zeer goede ratingcijfers.
THE-GEM THEME (Salient vs TheGem)
The Gem Wordpress Theme is het zeker waard om het theme eens nader onder de loep te nemen en er en review over te schrijven. Het eerste wat opvalt zijn de schitterende demo's die het theme aanbiedt, deze zijn apart en goed gestyled. In totaal heeft het theme op dit moment een slordige 70 met-1-klik te installeren demoversies beschikbaar (creative concepts noemen ze die zelf).
Advertisement
Nieuw: Elementor integratie
Er zijn themes als Be Theme met 600+ demo's maar die zitten redelijk eenvoudig in elkaar, The Gem biedt een veel hogere kwaliteit. Het Be Theme heeft wel meer verkopen en staat zelfs op nummer 3 hiervoor op de Themeforest marktplaats. Kennelijk zijn er veel mensen die voor de vele demo's kiezen terwijl ze er maar 1 kunnen installeren. Maar goed, laten we het over The Gem hebben en om te beginnen eens een aantal van de demo's bekijken.
Met een goed multifunctioneel theme moet u letterlijk elk type website kunnen maken om in onze reviews maximaal te kunnen scoren. En na het spelen met TheGem, kan ik absoluut zeggen dat het die belofte waarmaakt. TheGem is de nieuwste intrede van CodexThemes in de veelzijdige thema-wereld en boy is het veelzijdig. CodexThemes heeft demo's samengesteld voor niches, variërend van creatieve bureaus tot sportscholen, tot restaurants en meer. Het is absoluut een mooi en functioneel thema.
TheGem Hoofdfuncties
- Meer dan 70 eigengemaakte ontwerpconcepten voor verschillende niches
- Templates voor meer dan 400 pagina's
- Nadruk op prestaties
- Handige aangepaste berichttypen
- Schitterende ontwerpen
- Inclusief Bakery Pagebuilder en Revolution Slider
- Juiste code-opmaak voor paginasnelheid
- Multi-page en one-page ready
- 2,500 + font icons
Als een van de meer dan 70 homepage-concepten uw aandacht trekken, kunt u eenvoudig alle of een specifieke selectie importeren via de interface van TheGem. Het enige dat u hoeft te doen, is naar TheGem Import in uw admin-paneel gaan en de wizard zal u overal doorheen leiden. Wat het importproces betreft, kan het niet eenvoudiger zijn.
Installeren van TheGem WordPress Theme
Nadat u TheGem hebt geïnstalleerd, moet u eerst alle vereiste en aanbevolen plug-ins installeren. Zodra je dat hebt gedaan, zal je admin panel er veel voller uitzien. Naast alle nieuwe plug-ins, geeft TheGem je ook veel aangepaste berichttypen.
Zoals ik hierboven al zei in dit TheGem review voor [2025], kunt u altijd een of meer van de 70+ vooraf ontworpen ontwerpconcepten importeren door naar TheGem Import te gaan. Maar als u een van die ontwerpconcepten niet wilt gebruiken, moet u naar het aanpassingsmenu van het thema gaan.
TheGem WordPress Theme aanpassen
TheGem maakt gebruik van zijn eigen beheerder voor themaaanpassingen, niet van de WordPress Customizer. Ik begrijp waarom thema's dit doen, maar ik vind het altijd een beetje frustrerend dat ik een voorbeeld van wijzigingen moet blijven bekijken in plaats van ze in realtime te zien. Ik wou dat er een eenvoudige manier was om alle relevante opties rechtstreeks naar de WordPress Customizer te verplaatsen. Het beheerderspaneel is onderverdeeld in tien categorieën.
In het algemeen stelt u basisinformatie in zoals de lay-out en identiteit van uw blog. Er is niet veel te veranderen buiten je logo en wat informatie over de functionaliteit:
Onder "Header" kunt u elk detail van de kop van uw site instellen. Dit omvat lay-out, uitlijning en vormgeving:
Je hebt een groot aantal header-opties dankzij de drop-outs met meerdere opmaakprofielen. In "Fonts" kunt u instellen welke lettertypen uw site gebruikt en hoe groot deze is. U kunt elke class doornemen om elk aspect van uw lettertypen aan te passen. TheGem bevat Google Fonts, dus je hebt tal van stijlvolle opties. En als u meer selectie wilt, kunt u altijd nieuwe lettertypen importeren via de meegeleverde Fonts Manager:
In de sectie "Colors" kunt u kleuren instellen voor letterlijk elk afzonderlijk element op uw site. Om alles door te nemen en aan te passen zou het een serieuze tijd duren, maar alle opties zijn er als je ze wilt:
Precies zoals de naam al zegt, laat "Backgrounds" je de achtergronden aanpassen voor verschillende delen van je site. U kunt effen kleuren kiezen of afbeeldingen uploaden.
Onder "Footer" kunt u uw voettekst in- en uitschakelen en aangepaste tekst instellen. Nogmaals, niet veel aan deze sectie. Ik heb het gevoel dat hier nog andere waardevolle opties kunnen zijn - zoals het activeren / deactiveren van sociale pictogrammen of links:
Met "Contacts & Socials" kunt u adres- en contactgegevens toevoegen, evenals koppelingen naar sociale pictogrammen. Deze sociale pictogrammen kunnen zowel in de kop- als voettekst worden weergegeven. Ik heb het gevoel dat dit gedeelte in de categorieën Header en Footer zou kunnen worden geplaatst, maar een kniesoor die daarop let.
In deze TheGem review moet vermeld worden dat "Back-up" een prachtige tool is om erin te hebben. Hiermee kun je een back-up van al je thema-instellingen exporteren. Op die manier kunt u, als u ooit enige thema-instellingen zou verliezen, deze eenvoudig herstellen met de back-up functie. In wezen maakt het experimenteren met thema-instellingen een actie met een laag risico, omdat je altijd op de back-up kunt terugvallen als dat nodig is:
TheGem Custom Post Types
TheGem bevat standaard zeven aangepaste berichttypen. Dit zijn:
- Nieuws
- Portfolio's
- Quickfinders
- Klanten
- Gallerijen
- Teams
- Recensies
Aangepaste velden voor berichten en pagina's
TheGem bevat een enorme hoeveelheid aangepaste velden voor het maken van berichten of pagina's. Wanneer u een nieuwe post of pagina toevoegt, ziet u onder aan het scherm tal van opties:
U kunt alles instellen, van videobeelden tot aangepaste fragmenten tot aangepaste lay-outs. Als u bijvoorbeeld de zijbalk voor één bericht wilt verplaatsen, kunt u dat doen met aangepaste velden. Als u aangepaste widgets aan één bericht wilt toevoegen, is dat ook mogelijk. Deze aangepaste velden hebben veel veelzijdigheid. Je hebt tal van nieuwe manieren om je individuele berichten en pagina's aan te passen met TheGem.
Inbegrepen is de Bakery Pagebuilder
Zoals ik in de lijst met functies heb vermeld, krijgt u ook toegang tot Bakery Pagebuilder voor het maken van pagina's. Bakery Pagebuilder is niet mijn favoriete paginabuilder, maar het is absoluut een solide optie en bevat zowel front-end als back-end bewerking. Telkens wanneer u een nieuwe pagina of bericht maakt, heeft u de mogelijkheid om de door u gekozen Bakery Pagebuilder-editorweergave in te voeren om ontwerpen met slepen en neerzetten te maken:
TheGem review Elementor
Het TheGem theme komt nu in 2 verschillende versies voor een prijs. Dat houdt in dat u kunt kiezen tussen de pagebuilder die gebruikt wordt, WP Bakery pagebuilder of Elementor.
TheGem laadtijd – Goede Google PageSpeed Insights Score
Ik heb mijn testen gedaan op een localhost, dus ik kon mijn testsite natuurlijk niet uitvoeren via Google PageSpeed Insights. Ik heb hun demosite wel aan een speedtest onderworpen. Het kreeg een score van 85 desktop zonder caching of geoptimaliseerde afbeeldingen, wat een goede score is.
SALIENT THEME (Salient vs TheGem)
Om te beginnen moet ik u voor aanvang van dit Salient Theme review vertellen dat het theme al sinds jaren in de top meedraait van de best verkochte themes op Themeforest.net. Okay, op dit moment op plaats 11, en hoogste notering ooit misschien plek 4. Er zijn veel beter verkochte themes maar Salient heeft absolute top eigenschappen die we zo meteen nader onder de loep nemen.
Zo zijn kopers over het theme beter te spreken dan ze over welk ander theme dan ook zijn. Het heeft een gemiddelde waardering van 4.8 uit 5 gebaseerd op 5700 ratings. Het is voor een premium theme met veel opties een razendsnel ladend theme. De bouwers van Salient beweren op dit moment een Google Pagespeed score van 97% te hebben, we komen hier zo op terug.
Salient Pagebuilder Editing
Met de laatste versie 11 van Salient heeft het nu de front-end pagebuilder van de WP Bakery Page Builder. Themes moeten met hun tijd mee uiteraard, alle toppers hebben frontend pagebuilders met Thrive Architect met de meest indrukwekkende denk ik, gevolgd door Divi en Elementor. In plaats van afbeeldingen laten we u hieronder in een video zien hoe de Salient pagebuilder te keer gaat. De WP Bakery Pagebuilder (vroeger: Visual Composer) is een van de oudste en beste die er zijn, laten we zeggen de nummer 4 op dit moment (mijn mening).
Salient Theme: PageSpeed en Y-Slow
Ik heb het niet zelf nagetrokken bij de betreffende snelheidsmeters maar dit tonen ze groot op hun website. Dat zijn echt asociaal goede scores voor Google Pagespeed en Y-Slow (GT-Metrix). Zonder meer indrukwekkend. Het is voor een website erg belangrijk dat hij snel laadt, want bezoekers zijn ongeduldig tegenwoordig en zijn snel weg bij sites die niet meteen iets te tonen hebben.
Importable demo websites
Zoals elk zichzelf respecterend theme beschikt Salient over prachtige eenvoudig te importeren lay-outs. Op het moment van schrijven staat er op hun site dat het om 285+ demo layouts gaat. Een mooi aantal maar geen koploper op dit gebied. De layouts geven wel een zeer goede indruk en uiteindelijk is 1 layout genoeg dus we gaan hier in dit review voor Salient geen minpunten voor geven.
Salient Theme: Lazy loading
Lazy loading houdt in dat afbeeldingen niet meteen in hun volle resolutie geladen worden. Ze verschijnen wel meteen maar troebel en trekken langzaam bij. Dit zorgt dat andere elementen op de pagina sneller laden en de complete website voor bezoekers veel eerder zichtbaar is. Normaal gesproken gebruikt men hiervoor een plugin of een CDN-service, maar met Salient is dat dus niet nodig al gaat er niets boven een professionele CDN-service als u een supersnelle website wilt hebben.
Salient Theme review conclusie
We gaan u hier niet vervelen met het opnoemen van allerlei zaken die practisch alle themes hebben in dit Salient review. We hebben de voornaamste pluspunten van het theme aangekaart en minpunten zijn er weinig. Dit is te zien aan de extreem hoge waardering die kopers van het theme eraan gaven. Het theme is zonder meer zijn 60 dollar waard die ervoor gevraagd wordt op Themeforest.net. Dat is een standaard prijs voor een goed theme. Klik hieronder op de knop om naar hun site te gaan voor meer informatie. Als webdesigner is Salient niet een van mijn favorieten maar ik heb hem evengoed in mijn collectie en maak er soms gebruik van voor klanten. Mijn persoonlijke favorieten vindt u in de beste Wordpress themes [2025].
TheGem vs Salient conclusie
Allereerst bedankt voor het lezen van deze Salient vs TheGem-vergelijking tot het einde. Beide themes zijn 100% compatibel met Elementor pagebuilder wat geweldig is. Mocht u het geld ervoor hebben om Elementor Pro te installeren dan zou ik dat zeker doen, het verschil tussen gratis en pro is erg groot. TheGem is een multipurpose theme met ontzettend veel instellingen, men moet hiervan houden, sommigen haten het want soms zijn dingen zo moeilijk te vinden. Salient en TheGem laden ongeveer even snel. Beide themes zijn hun geld zeker waard mits het slecht voor 1 enkele website is.
In het geval u 2 of meer websites van een theme wilt voorzien, raad ik deze beide themes af want dan wordt het veel te duur aangezien voor elke website een aparte dure licentie nodig zal zijn. In dat geval kunt u veel beter Astra of Divi gebruiken aangezien u daarmee voor meerdere sites veel goedkoper uit bent. Daar komt nog bij dat deze laatstgenoemde themes hoger gerangschikt zijn in mijn top 10 themes voor [2025] dan TheGem en Salient.
Advertisement