The-7 vs Salient vergelijking [2023] 💥
THE-7 vs SALIENT
U gaat een website maken en u twijfelt tussen The-7 vs Salient? Beide zeer goed verkopende themes. Deze twee themes hebben veel gemeen zoals prachtige designs, erg veel instellingen (hoge aanpasbaarheid) en goede pagebuilders. Wij onderzoeken welk theme beter is. Ook testen we de themes op laadsnelheid en webshop-mogelijkheden.
THE-7 THEME REVIEW (The-7 vs Salient)
The7 is een elite Wordpress theme wat op Themeforest verkocht wordt.
In dit The-7 Theme review bespreken we alle plus- en minpunten van The 7. The7 werd in september 2013 door Dream-Theme op de markt gebracht. Dit geweldige theme werd ondertussen 273.569+ keer verkocht en heeft op Themeforest een rating van 4.75 uit 5 (7476 waarderingen afgegeven), er zijn weinig themes met een betere gemiddelde rating.
Advertentie
Nieuw: Elementor integratie
Weer een top theme wat er voor gekozen heeft samen te werken met de Elementor pagebuilder. Geen slecht idee want Elementor is een van de beste pagebuilders die er zijn voor WP. Absoluut een verbetering voor het theme. Het beste is uiteraard te upgraden naar de PRO versie van Elementor.
The7 demo-websites
The7 heeft meer dan 40 kant-en-klare demo-websites die met 1 klik zijn te installeren. U vindt voor elke denkbare niche meerdere prachtige lay-ous van waaruit u uw nieuwe site kunt starten. Pas de afbeeldingen, teksten et cetera aan om snel uw eigen huisstijl te bereiken.
The7 review: 1000+ theme opties?
Het The-7 theme is een van de meest veelzijdige die je je voor kunt stellen. Ik heb ze niet nageteld maar naar eigen zeggen, heeft The7 meer dan 1000+ theme opties en 250+ pagina-opties zoals hieronder te zien is op de afbeelding. Een theme kan nooit genoeg opties hebben natuurlijk, soms wil men iets doen en het kan niet, dat is irritant, bij The7 zal dat niet snel voorkomen.
Shortcodes
Het theme maakt gebruik van een full version van de WP Bakery pagebuilder, deze plug-in verzorgt het gebruik van de shortcodes. Deze gewilde pagebuilder kost los maar liefst 64 dollar. In The7 zitten voor bijna 200 dollar aan extra plug-ins van een derde partij overigens. Men zou in principe theme en shortcodes altijd van elkaar gescheiden moeten houden. Op die manier werken de shortcodes nog na het installeren van een nieuw theme. Bij The7 gaat dit dus niet tenzij u de plug-in los aanschaft later voor 64 dollar. Het toevoegen van shortcodes via de WP Bakery pagebuilder is aan de andere kant wel erg eenvoudig.
Extra plug-ins
Als schrijver van dit The-7 review was ik ook onder de indruk van de vele gratis geleverde plug-ins in het theme. Dit betreft dus de WP Bakery pagebuilder, maar ook de beste add-on ervoor: Ultimate Add-ons. Verder krijgt u Convert Plus (Pop-ups), Go Pricing en Slider Revolution 6. De Slider plug-in is mijn favoriet wat sliders betreft en werkt uiterst nauwkeurig, men kan voor alle apparaten zoals laptop, mobiel apart de slides instellen.
Design Wizzard
Iets wat zelfs weinig premium themes bieden is een Wizzard die u allerlei dingen zoals header, footer, logo et cetara laat instellen. Dit is uiteraard perfect voor mensen die nog nooit een website gemaakt hebben, u kunt zo weinig vergeten.
Import functies
De importfunctie laat u complete demo-websites installeren compleet met afbeeldingen en slides. Maar de Importer is ook in staat via een door u opgegeven URL een enkele pagina van een demo te importeren. U kunt zo van verschillende demo's enkele pagina's gebruiken in uw eigen ontwerp. De meeste themes die ik ken, kunnen dit niet.
Klaar voor vertaling met WPML waarmee u meertalige websites kunt maken. Het theme zelf is overigens al in 10 verschillende talen beschikbaar en hoeft u dus niet zelf te vertalen, alleen uw eigen content.
Het theme is compatible met alle bekende plug-ins waaronder bijvoorbeeld: WooCommerce, WPML, Yoast SEO, All in One WP Migration, W3 Total Cache en meer.
Er valt over dit mooie theme wat practisch altijd ook afgeprijsd is en te verkrijgen voor slechts 39 dollar nog veel meer te vertellen uiteraard. Maar als uw interesse gewekt is, kunt u via de knop hieronder een kijkje nemen op de theme-pagina op Themeforest waar alles in geuren en kleuren uitgelegd wordt.
SALIENT THEME REVIEW (The-7 vs Salient)
Om te beginnen moet ik u voor aanvang van dit Salient Theme review vertellen dat het theme al sinds jaren in de top meedraait van de best verkochte themes op Themeforest.net. Okay, op dit moment op plaats 11, en hoogste notering ooit misschien plek 4. Er zijn veel beter verkochte themes maar Salient heeft absolute top eigenschappen die we zo meteen nader onder de loep nemen.
Zo zijn kopers over het theme beter te spreken dan ze over welk ander theme dan ook zijn. Het heeft een gemiddelde waardering van 4.8 uit 5 gebaseerd op 5700 ratings. Het is voor een premium theme met veel opties een razendsnel ladend theme. De bouwers van Salient beweren op dit moment een Google Pagespeed score van 97% te hebben, we komen hier zo op terug.
Salient Pagebuilder Editing
Met de laatste versie 11 van Salient heeft het nu de front-end pagebuilder van de WP Bakery Page Builder. Themes moeten met hun tijd mee uiteraard, alle toppers hebben frontend pagebuilders met Thrive Architect met de meest indrukwekkende denk ik, gevolgd door Divi en Elementor. In plaats van afbeeldingen laten we u hieronder in een video zien hoe de Salient pagebuilder te keer gaat. De WP Bakery Pagebuilder (vroeger: Visual Composer) is een van de oudste en beste die er zijn, laten we zeggen de nummer 4 op dit moment (mijn mening).
Salient Theme: PageSpeed en Y-Slow
Ik heb het niet zelf nagetrokken bij de betreffende snelheidsmeters maar dit tonen ze groot op hun website. Dat zijn echt asociaal goede scores voor Google Pagespeed en Y-Slow (GT-Metrix). Zonder meer indrukwekkend. Het is voor een website erg belangrijk dat hij snel laadt, want bezoekers zijn ongeduldig tegenwoordig en zijn snel weg bij sites die niet meteen iets te tonen hebben.
Importable demo websites
Zoals elk zichzelf respecterend theme beschikt Salient over prachtige eenvoudig te importeren lay-outs. Op het moment van schrijven staat er op hun site dat het om 285+ demo layouts gaat. Een mooi aantal maar geen koploper op dit gebied. De layouts geven wel een zeer goede indruk en uiteindelijk is 1 layout genoeg dus we gaan hier in dit review voor Salient geen minpunten voor geven.
Salient Theme: Lazy loading
Lazy loading houdt in dat afbeeldingen niet meteen in hun volle resolutie geladen worden. Ze verschijnen wel meteen maar troebel en trekken langzaam bij. Dit zorgt dat andere elementen op de pagina sneller laden en de complete website voor bezoekers veel eerder zichtbaar is. Normaal gesproken gebruikt men hiervoor een plugin of een CDN-service, maar met Salient is dat dus niet nodig al gaat er niets boven een professionele CDN-service als u een supersnelle website wilt hebben.
Salient Theme review conclusie
We gaan u hier niet vervelen met het opnoemen van allerlei zaken die practisch alle themes hebben in dit Salient review. We hebben de voornaamste pluspunten van het theme aangekaart en minpunten zijn er weinig. Dit is te zien aan de extreem hoge waardering die kopers van het theme eraan gaven. Het theme is zonder meer zijn 60 dollar waard die ervoor gevraagd wordt op Themeforest.net. Dat is een standaard prijs voor een goed theme. Klik hieronder op de knop om naar hun site te gaan voor meer informatie. Als webdesigner is Salient niet een van mijn favorieten maar ik heb hem evengoed in mijn collectie en maak er soms gebruik van voor klanten. Mijn persoonlijke favorieten vindt u in de beste Wordpress themes [2023].
The-7 vs Salient vergelijking conclusie
Bedankt dat u mijn Salient vs The7 theme vergelijking voor [2023] tot het einde aan toe gelezen heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar The-7, op alle vlakken schijnt het net iets beter te zijn. Net wat fraaiere designs en zeker de pagebuilder Elementor is meer naar mijn smaak dan de WP-Bakery pagebuilder. Een goede pagebuilder maar niet met Elementor te vergelijken en zeker niet met Elementor Pro. Beide themes zijn echter zeker aan te bevelen zo lang u maar 1 website heeft.
Ik zeg dit omdat deze themes alleen op de Themeforest-marktplaats verkocht worden waar men maar een half jaar support krijgt en voor elke website die u bezit een aparte licentie gekocht moet worden. Al vanaf 2 websites bent u dus 120 dollar kwijt met deze themes terwijl u voor 89 dollar het beste theme kunt kopen wat er voor Wordpress is voor zoveel sites als u wilt, namelijk het Divi theme met een vol jaar support.