Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Verwijder "Powered by WordPress" [2024] 💥

Powered by WordPress verwijderen


Om te beginnen hebben alleen de standaard Wordpress-thema's zoals Twenty-Nineteen of Twenty-Twenty-Two dit probleem. Om wat credits te krijgen in de vorm van links naar Wordpress voor hun werk, hebben ze het je behoorlijk moeilijk gemaakt om deze tekst te verwijderen. Daarom wordt er veel gezocht naar dit vraagstuk, veel mensen lossen het zelf niet één-twee-drie op. Een ander aan Wordpress gekoppeld thema dat hetzelfde probleem heeft, is het Storefront-thema, het standaardthema voor Woocommerce. Lees hier hoe u "Built with Storefront & Woocommerce" verwijdert.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. "Powered by WordPress" verwijderen met een plugin

Verreweg de gemakkelijkste manier om de standaard Wordpress footer-tegoeden te verwijderen, is door de volgende plug-in ervoor te installeren: Voettekst credits verwijderen. Deze plug-in verwijdert de footer-credits van alle standaard Wordpress-thema's van Twenty-Ten tot en met de laatste huidige versie. Bekijk hieronder de eenvoudige instellingen van de plug-in. U kunt de tekst en de verbinding met uw vervangen.


Powered by WordPress verwijderen plugin


U kunt deze plug-ins het gemakkelijkst vinden via uw Wordpress-backend door naar "Plug-ins" > "Plug-in toevoegen" te gaan, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.


Powered by WordPress verwijderen plugins


2. Nog een plugin om "Powered by WordPress" te verwijderen

De tweede plug-in die ik je wil laten zien heet Remove Footer Credits & Powered By en het gebruik ervan is zelfs gemakkelijker. U kunt echter geen eigen tekst en link plaatsen. Installeer en activeer deze plug-in, wis uw browsercache en/of de cache van een cache-plug-in als u er een hebt geïnstalleerd en u bent klaar om te gaan. De voettekst en link van Wordpress zijn verdwenen.

U kunt deze plug-in vinden via uw Wordpress-back-end door naar "Plug-ins"> "Plug-in toevoegen" te gaan, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven.

3. "Powered by WordPress" verwijderen met CSS

Belangrijk: Doe dit nooit, want het verwijderen van links met CSS zal resulteren in een Google Penalty!! Daarom zal ik hier ook niet uitleggen hoe het kan. Laten we naar de volgende manier gaan.

4. Verwijder "Powered by WordPress" met de hand

Om eerlijk te zijn, moet u ten koste van alles de bovenstaande plug-in-methode gebruiken. Het handmatig verwijderen van de footer-credits betekent knoeien met de Wordpress-code en kan uw site kapot maken. Een ander probleem is dat wanneer je Wordpress upgradet, de bestanden overschreven worden en "Powered by WordPress" weer verschijnt. Daarom kan deze methode alleen worden gebruikt als u eerst een child-thema installeert. Het installeren van een child-thema is gemakkelijk voor ontwerpers, maar niet zozeer voor beginners. Ik ben zelf een webdesigner met 15+ jaar ervaring maar probeer altijd te voorkomen dat ik een child theme moet gebruiken.

Voor degenen die verder willen gaan met het handmatig verwijderen van de footer-credits, zal ik nu uitleggen hoe dit te doen. Het bestand dat moet worden bewerkt, heet: footer.php. Het footer.php-bestand bevat informatie die wordt gebruikt in de footer van uw site. Ga naar Uiterlijk > thema-editor, selecteer je thema en bewerk footer.php. De onderstaande schermafbeelding laat zien hoe u dit bestand kunt vinden.


Verwijder Powered by WordPress handmatig


Alle standaard Wordpress-thema's hebben verschillende codes in dit bestand. Laten we de moeilijkste nemen om dit uit te leggen, want het bestand bevat ook code voor 2 footer-widgets. Dit is het Twenty-Nineteen-thema. Het stukje code dat we zoeken wordt hieronder weergegeven.


<a href="<?php echo esc_url( __( 'https://wordpress.org/', 'twentynineteen' ) ); ?>" class="imprint">
 <?php
 /* translators: %s: WordPress. */
 printf( __( 'Proudly powered by %s.', 'twentynineteen' ), 'WordPress' );
 ?>
</a>

Ik neem aan dat je de widgets in de footer wilt houden, dus vervang deze code alleen door je eigen code, of verwijder hem. Er is veel meer code in het bestand, dus wees voorzichtig. Andere standaard Wordpress-thema's hebben verschillende codes, maar het is niet zo moeilijk om het stukje code te vinden. Vergeet niet dat ik zei dat deze methode alleen voor ervaren mensen is.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven