Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hello vs Go Theme vergelijking voor [2024] 💥

Hello vs Go


HELLO vs GO THEME


Go vs HELLO, we vergelijken deze themes op laadsnelheid, aantal demo's, kwaliteit van de demo's, type pagebuilder dat ze gebruiken en hoe makkelijk ze aan te passen zijn. Hello en Go zijn beide vrij verkrijgbaar via Wordpress.org, geen van beide heeft een pro-versie.



HELLO THEME (Go vs Hello)

Hello Elementor Theme Review


HELLO ELEMENTOR THEME REVIEW

In April 2020 bracht Elementor zijn eigen theme uit, het Hello Elementor theme. Geen slecht idee want veel mensen vroegen zich af welk theme men het beste met Elementor kan gebruiken, dat is nu min of meer duidelijk.


Advertisement

Divi Ad 680px


Aangezien Elementor zoveel mogelijkheden heeft, ontstaat er soms een strijd tussen Elementor en een Wordpress-theme wat ook al diezelfde mogelijkheden biedt. Dat is dubbelop en nergens voor nodig. Men gebruikt dus het liefst een theme als Hello Elementor wat alles aan de pagebuilder overlaat maar op zich een stabiele basis biedt voor de website.

Natuurlijk zijn er ook themes als Astra Pro wat ook volledig op Elementor toegespitst is en het alleen extra uitbreidt. Een dergelijk theme is natuurlijk nog een stuk beter dan Hello, maar men moet een grote kennis van themes en pagebuilders hebben om dit überhaupt te weten.

HELLO RATINGS

Hello Elementor ratings


Hello heeft een 4.5 uit 5 waardering op Wordpress.org. Een aantal mensen verwacht kennelijk iets bijzonders en vind het te basic, althans dat is mijn conclusie. Wel ziet men dat het theme ondanks zijn korte bestaan al op 1.000.000+ websites geïnstalleerd is, wat ongekend is.

HELLO LAADTIJD

We doen 2 testen, de eerste zonder cache plug-in, de tweede test met de beste cache plugin geïnstalleerd die er is, WP-Rocket. Zoals verwacht laadt het theme zeer snel, het is immers een minimalistisch theme.

Zonder WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd zonder cache plugin


Met WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd met WP-Rocket plugin


HELLO CHILD-THEME

Het maken van een child-theme is niet zo moeilijk maar men moet toch weten hoe dat moet. Voor degenen die dat niet weten wordt op Github een kant-en-klaar child-theme voor Hello Elementor aangeboden. Uiteindelijk is een child-theme niet veel meer dan een functions.php bestand en een style.css stylesheet. Installeer zowel het theme zelf als het child-theme met dezelfde naam. Activeer het child-theme en u kunt daar deze bestanden aanpassen. Als u uw theme upgrade worden deze bestanden niet overschreven als u ze aangepast had.

ELEMENTOR FREE

Nadat u het theme geïnstalleerd heeft, ziet u dat er echt weinig van een theme is, wat ook de bedoeling is. Er zijn geen sidebars, geen footer en geen header. Er zijn geen theme settings zoals andere themes hebben en ook via de WP-customizer kunt u niets aanpassen. Alles wordt aan Elementor overgelaten met dit theme, maar wees niet bang want Elementor kan alles.

Elementor laat u via secties en kolommen de complete pagina's en posts construeren door middel van zijn templates zoals hieronder te zien is.


Hello Elementor templates


Hello Elementor editor

ELEMENTOR PAGINA DESIGNS

U hoeft niet zelf alles op te gaan bouwen natuurlijk. Elementor biedt demo lay-outs voor pagina's van waaruit u het design kunt starten. Dit is iets wat premium themes ook bieden, maar Elementor kan hetzelfde en meer als de meeste van deze themes.


Hello Elementor demo-bibliotheek

ELEMENTOR PRO

Ondanks dat Elementor Free een fijne pagebuilder is, is het verschil met Elementor Pro enorm. Pas hier krijgt u volledige controle over uw header, footer, krijgt u honderden demo-designs. In de Pro-versie zitten 50+ extra widgets vergeleken met de gratis versie, formulier-bouwers en een zee aan opties voor shops met Woocommerce. Het is een absolute aanrader te upgraden naar Elementor Pro. Via de knop hieronder kunt u mijn review voor Elementor Pro lezen.





GO THEME (Go vs Hello)

Go-Theme Theme review


Het Go Theme heeft alleen een gratis versie die via Wordpress.org verkrijgbaar is. Hierdoor is deze review wat kleiner dan die van themes die ook een pro-versie hebben. Dit neemt niet weg dat dit theme erg goed is. Het heeft niet voor niets 80.000+ actieve installaties op dit moment natuurlijk. Het Go Theme werd ontwikkeld door Godaddy, de wereldberoemde hostingbedrijf. Het theme komt samen met de CoBlocks plug-in, ook van Godaddy. Het theme heeft unieke eigenschappen die andere themes niet hebben.

Go theme review: Rating

Go theme review rating


Om te beginnen, vergeet niet dat Go pas sinds januari 2020 via Wordpress.org te downloaden is. Als we op Wordpress.org het Go-Theme's rating controleren, is deze 4.7 uit 5 wat gewoon een erg goede rating is. Het Go-Theme is op meer dan 80.000+ websites geïnstalleerd, wat ook weer een goede indruk geeft van hoeveel mensen graag met dit theme werken.

Go theme review: Demo's

Go-Theme Theme review Woocommerce


Net als de meeste goede Wordpress-themes tegenwoordig, heeft het Go-Theme kant-en-klare demo websites die met 1 klik geïnstalleerd kunnen worden, het Go-Theme biedt er op dit moment zo'n 15 aan. Voor Go + CoBlocks zijn dat de volgende demo's die hun eigen naam hebben: Alder, Ashby, Barista, Bento, Everett, Figure, Keynote en Salt. Het prettige van demo's is dat je daarmee een snelle start kunt maken. De website staat in principe al gereed maar nog met de verkeerde foto's en teksten. Plaats dus uw logo erin, pas de teksten en foto's aan en u bent al goed op weg een eigen site te hebben.

Go theme review: Webshops

Met het Go-Theme is de integratie van het populaire Woocommerce een fluitje van een cent en het theme is er compleet op voorbereid. Voor webshops zijn er ook een aantal stijvolle minimalistische demo's. Op hun site vind u deze onder Go + CoBlocks + WooCommerce genaamd Avenue, Chai, Jane, Philo en Wares. De webshops die met dit theme gebouwd worden hebben een professionele uitstraling.


Go-Theme Theme review webshops


Go theme review: Speed

het Go-Theme Theme review laadtijden Google GtMetrix


Aangezien Google snelladende websites tegenwoordig honoreert met een betere SERP (Search Engine Result Page), zorgen de themes dat ze hun laadsnelheid in orde hebben en dat geldt dus ook voor het Go-Theme. U ziet op de afbeeldingen hierboven dat het Go-Theme met een cache plug-in in alle tests het buitengewoon goed doet, dit zijn top-laadtijden.

Go theme review: Customizer

Go theme review: Customizer


Het Go-Theme theme komt standaard met de Gutenberg pagebuilder en voegt hier de CoBlocks plug-in aan toe wat alles een stuk beter laat werken. Ik vind het daarom ook niet nodig om met een 3rd party pagebuilder te werken. Als u met een top pagebuilder wilt werken, neem dan meteen het Divi Theme, wat natuurlijk niet gratis is. De complete uitgebreide settings zitten in de Customizer.

Go theme: CoBlocks installs

Go theme: CoBlocks installs


CoBlocks is een plug-in die op dit moment 31 blokken aanbiedt. Het biedt daarnaast ook rijen en kolommen zodat Gutenberg practisch als een vertrouwde pagebuilder functioneert. Op de afbeelding hierboven ziet u dat CoBlocks op veel meer websites (500k+) geïnstalleerd is dan het Go-Theme en dus ook in vele andere themes gebruikt wordt. Dit is een top plug-in.

Go theme review: Conclusie

Het Go-Theme is een erg goed gratis theme. Het biedt veel demo's zonder wat te betalen waar de meeste themes dat pas doen in de pro-versie. Ook het gebruik van de CoBlocks plugin is erg practisch al geef ik persoonlijk de voorkeur aan een goede pagebuilder. Het Go Theme is voor de meest emensen genoeg om een fatsoenlijke website mee te bouwen en is eenvoudig om mee te werken. Als u liever wat geld uitgeeft om met een van de beste themes te werken die er zijn, kan dat ook natuurlijk.

Hello vs Go conclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze Go vs Hello-vergelijking tot het einde. Beide themes zijn 100% compatibel met Elementor pagebuilder wat geweldig is, al heeft het Go Theme niet echt een pagebuilder nodig. Mocht u het geld ervoor hebben om Elementor Pro te installeren dan zou ik dat zeker doen, het verschil tussen gratis en pro is erg groot. Hello is speciaal gemaakt voor Elementor. Als u geen Elementor wilt gebruiken, vergeet Hello dan want op zichzelf staand is het niks waard. Beide themes laden razendsnel en ik kan ze beide aanbevelen.

Tip: Er zijn themes die veel hoger gerangschikt zijn in mijn top 10 themes voor [2024] dan Hello en Go. De themes in deze lijst zijn uiteraard erg goede alternatieven voor Go en Hello.



Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven