Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Flatsome vs Hello Theme vergelijking voor [2023] 💥

Flatsome vs Hello vergelijking


FLATSOME vs HELLO


HELLO vs Flatsome, we vergelijken deze top-rated themes op hun kwaliteiten. Aangezien Flatsome met zijn eigen pagebuilder geleverd wordt, installeren we Elementor in Hello om een goede vergelijking te kunnen maken. Hello is van de bouwers van Elementor en is er speciaal voor gemaakt. We beginnen met Flatsome. Dit houdt niet automatisch in dat het beter zou zijn.



FLATSOME THEME (Hello vs Flatsome)

Flatsome Wordpress theme review [2023]


Er zijn veel Wordpress themes die zichzelf uitroepen als het perfecte shopping-theme. Flatsome is er daar een van. In dit Flatsome theme review voor [2023] onderzoeken we de kwaliteiten van Flatsome. Laten we om te beginnen eens kijken wat anderen ervan vonden aan de hand van recensies die ze kregen. Er waren 5576 klanten die ze een rating gaven, het gemiddelde daarvan is 4.80 uit 5. Dat is erg hoog en verklaart ook het grote aantal sales, het theme werd al 206.754+ keer verkocht ondertussen.


Advertentie

Divi


Flatsome kwam eind 2013 op de markt en we hebben het dus niet over een theme in de kinderschoenen, maar over een theme wat al 7 jaar verbeterd wordt en waar practisch geen bugs meer in zitten om die reden. Ook zal een dergelijk theme niet snel uit de handel genomen worden, ds u kunt er jaren plezier aan beleven.

Flatsome review: Woocommerce

Flatsome is dus gespecialiseerd op e-commerce en hoofdzakelijk op de samenwerking met Woocommerce, de populairste Wordpress plug-in voor shops. Mijn bevinding is dat het theme inderdaad veel te bieden heeft op dit vlak. Het is zelfs mogelijk om alle productpagina's anders te stylen zoals hieronder te zien is en ook check-out pages kunnen via het CMS aangepast worden (no coding).


Flatsome Woocommerce unlimited product page layouts


Andere coole shop-features die Flatsome biedt zijn wishlist, sticky header, live product-search, unlimited forms. Het doel van de bouwers van dit theme was zo veel mogelijk functionaliteit wat zo makkelijk mogelijk te bedienen is.


Flatsome Wordpress theme review Woo-features


Flatsome review: Headers

Een andere feature waarvan ik tijdens het schrijven van dit Flatsome Wordpress theme review onder de indruk was, is het gemak waarmee men van header wisselt. Nog indrukwekkende is de headerbuilder waarmee men zijn eigen header binnen een paar minuten opbouwt, precies hoe men het hebben wil. Zie de 2 foto's hieronder.


Flatsome Woocommerce Headers

Flatsome Woocommerce HeaderBuilder


Flatsome review: UX Builder

Net als Avada zijn eigen pagebuilder heeft, genaamd Fusion Builder en Kallyas de Zion Builder, heeft Flatsome zijn UX Builder. Dit zijn alle zeer goede pagebuilders die uitsluitend in hun eigen theme gebruikt worden. Vaak valt met dergelijke pagebuilders bijna net zo goed te werken als met de top pagebuilders in de markt al zijn er duidelijk minder mogelijkheden.

Bekijk hieronder snel een kleine video om te zien hoe de UX Builder te werk gaat. De video duurt slechts 9 minuten.



Flatsome review: SEO

We gaan het in dit Flatsome review eens over SEO hebben. Hieronder ziet u een afbeelding waar Flatsome beweert het snelste theme op Themeforest te zijn. Ik vraag me af of dat echt zo is want er zijn veel gegadigden daarvoor maar in elk geval heeft het theme een goede laadtijd. Als u op zoek bent naar de snelste themes die er zijn lees dan mijn artikel hierover.


Flatsome Wordpress theme review SEO


Flatsome review: Elementen

Net als alle premium themes zit Flatsome vol met elementen die u via hun pagebuilder kunt gebruiken op uw pagina's. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, door even de afbeelding hieronder te bekijken, weet u meteen alles.


Flatsome Wordpress theme review elementen

Flatsome Wordpress theme review elementen


Slotcommentaar

Uiteraard kan Flatsome nog een stuk meer dan ik hier opgenoemd heb in mijn Flatsome theme review. Neem een kijkje op hun eigen site als uw interesse gewekt werd. Flatsome is een van de top themes vandaag de dag, en al helemaal voor het bouwen van shops. Het is zijn geld dus dubbel en dwars waard, overigens heeft het ook een fantastische documentatie en support.



Bekijk Flatsome theme




HELLO THEME (Hello vs Flatsome)

Hello Elementor Theme Review


HELLO ELEMENTOR THEME REVIEW

In April 2020 bracht Elementor zijn eigen theme uit, het Hello Elementor theme. Geen slecht idee want veel mensen vroegen zich af welk theme men het beste met Elementor kan gebruiken, dat is nu min of meer duidelijk.

Aangezien Elementor zoveel mogelijkheden heeft, ontstaat er soms een strijd tussen Elementor en een Wordpress-theme wat ook al diezelfde mogelijkheden biedt. Dat is dubbelop en nergens voor nodig. Men gebruikt dus het liefst een theme als Hello Elementor wat alles aan de pagebuilder overlaat maar op zich een stabiele basis biedt voor de website.

Natuurlijk zijn er ook themes als Astra Pro wat ook volledig op Elementor toegespitst is en het alleen extra uitbreidt. Een dergelijk theme is natuurlijk nog een stuk beter dan Hello, maar men moet een grote kennis van themes en pagebuilders hebben om dit überhaupt te weten.

HELLO RATINGS

Hello Elementor ratings


Hello heeft een 4.5 uit 5 waardering op Wordpress.org. Een aantal mensen verwacht kennelijk iets bijzonders en vind het te basic, althans dat is mijn conclusie. Wel ziet men dat het theme ondanks zijn korte bestaan al op 1.000.000+ websites geïnstalleerd is, wat ongekend is.

HELLO LAADTIJD

We doen 2 testen, de eerste zonder cache plug-in, de tweede test met de beste cache plugin geïnstalleerd die er is, WP-Rocket. Zoals verwacht laadt het theme zeer snel, het is immers een minimalistisch theme.

Zonder WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd zonder cache plugin


Met WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd met WP-Rocket plugin


HELLO CHILD-THEME

Het maken van een child-theme is niet zo moeilijk maar men moet toch weten hoe dat moet. Voor degenen die dat niet weten wordt op Github een kant-en-klaar child-theme voor Hello Elementor aangeboden. Uiteindelijk is een child-theme niet veel meer dan een functions.php bestand en een style.css stylesheet. Installeer zowel het theme zelf als het child-theme met dezelfde naam. Activeer het child-theme en u kunt daar deze bestanden aanpassen. Als u uw theme upgrade worden deze bestanden niet overschreven als u ze aangepast had.

ELEMENTOR FREE

Nadat u het theme geïnstalleerd heeft, ziet u dat er echt weinig van een theme is, wat ook de bedoeling is. Er zijn geen sidebars, geen footer en geen header. Er zijn geen theme settings zoals andere themes hebben en ook via de WP-customizer kunt u niets aanpassen. Alles wordt aan Elementor overgelaten met dit theme, maar wees niet bang want Elementor kan alles.

Elementor laat u via secties en kolommen de complete pagina's en posts construeren door middel van zijn templates zoals hieronder te zien is.


Hello Elementor templates


Hello Elementor editor

ELEMENTOR PAGINA DESIGNS

U hoeft niet zelf alles op te gaan bouwen natuurlijk. Elementor biedt demo lay-outs voor pagina's van waaruit u het design kunt starten. Dit is iets wat premium themes ook bieden, maar Elementor kan hetzelfde en meer als de meeste van deze themes.


Hello Elementor demo-bibliotheek

ELEMENTOR PRO

Ondanks dat Elementor Free een fijne pagebuilder is, is het verschil met Elementor Pro enorm. Pas hier krijgt u volledige controle over uw header, footer, krijgt u honderden demo-designs. In de Pro-versie zitten 50+ extra widgets vergeleken met de gratis versie, formulier-bouwers en een zee aan opties voor shops met Woocommerce. Het is een absolute aanrader te upgraden naar Elementor Pro. Via de knop hieronder kunt u mijn review voor Elementor Pro lezen.

Flatsome vs Hello conclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze Hello vs Flatsome-vergelijking tot het einde. Uiteraard is de Elementor pagebuilder in de pro-versie een stuk beter dan de UX-Builder waarmee Flatsome geleverd wordt. Elementor Pro kost minder dan het Flatsome theme en aangezien Hello gratis is, lijkt dit me de beste vergelijking aangezien we op die manier hetzelfde geld uitgeven. Mijn voorkeur gaat uir naar Hello + Elementor als het gaat om het bouwen van blogs en normale sites. In het geval van een webshop vindt ik Flatsome ook geweldig en scoor ze ongeveer gelijk op dat gebied.

Er ontstaat opeens een groot verschil als u meerdere sites van een theme moet voorzien want dan zult u met Flatsome voor elke site een aparte dure licentie moeten kopen, terwijl Hello + Elementor Pro goede aanbiedingen heeft voor meerdere websites tegelijkertijd. Als u 2 of meer websites bezit, zou ik zeker voor Hello + Elementor kiezen.



Divi



Scroll naar boven