Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Eigen website maken - Beste betaalbare tools [2024] 💥

Eigen website maken


Een eigen website maken was ooit een hele opgave. Denk aan 20 jaar terug toen er nog geen CMS-systemen waren. Wel is het natuurlijk zo dat er veel kleinere eisen gesteld werden aan websites qua design en websites werden uitsluitend voor PC's gemaakt. Een enkel design dus, niet responsive.


Advertisement

Divi Ad 680px


Tijden zijn veranderd en na het mateloos populaire Joomla 1.5 ooit nam Wordpress de leiding over toen Joomla met nieuwe versies uitkwam en men niet van een oude naar een nieuwe versie kon upgraden maar dan een compleet nieuwe site moest maken. Bij Wordpress was dat niet het geval, tot vandaag de dag aan toen waren er altijd upgrades.

Anno [2024] werkt 90% van website bouwers alleen nog maar met Wordpress. Geen wonder dat we Wordpress aanbevelen om mee te werken voor u. U kent misschien sites als "Wix" waar u zeker ook snel een eigen website kunt maken, probleem bij zulke slimme sites is echter dat ze u altijd bij uw ballen zullen hebben en u blijft betalen zo lang u uw website daar heeft. De website ergens anders heen verhuizen is niet mogelijk. Blijf sowieso weg bij dat soort bedrijven, dat levert altijd onvrede op op den duur. Dit artikel heet "eigen website maken", u wilt uw eigen site hebben en niet slaaf zijn bij een of ander bedrijf.

Ik moet zeggen dat ik iets op de zaken vooruit loop want voor we een eigen website maken hebben we een hosting en domein nodig om de website op te kunnen zetten. De juiste volgorde waren we gaan werken is:

  1. Hosting en domein
  2. CMS-systeem
  3. Theme met page builder

1. Eigen website maken: Hosting en Domein

Er zijn veel goede hosters zoals Neostrada, Hostingbaas, JD-hosting. Belangrijk is het hebben van een top gebruikerspaneel. Het duurste en beste heet Cpanel, men zou het beste alleen hosting nemen met dit systeem. Een andere goede hosting waar ik al een artikel voor schreef is Hostinger. Lees het artikel hier als u graag een kant en klare handleiding heeft hoe u het beste te werk gaat.


Eigen website maken Cp


Ik beschik zelf ook over servers met Linux en Cpanel. Dit zijn prive servers met hoge capaciteit en weinig belast. De snelste hosting die u kunt vinden. Klik hier als u interesse zou hebben.

2. Eigen website maken: CMS-systeem

In de inleiding van dit artikel spraken we al over CMS-systemen. "Must have" CMS is Wordpress, u bent daarmee flexibel, het werkt altijd perfect en biedt de meeste opties. Als u een hosting gekocht heeft met Cpanel wat ik hierboven aangeraden heb, dan kunt u dit artikel van me lezen hoe u Wordpress erop installeert: Wordpress installeren. Een goede kans dat u in uw Cpanel een dergelijk quick install vindt voor Wordpress zoals hieronder afgebeeld. Dit is een stuk sneller en makkelijker. Op mijn server beschikt u over deze optie.


Eigen website maken Wordpress manager

3. Eigen website maken: Theme met page builder

Nadat u Wordpress op uw hosting heeft geïnstalleerd, ontbreekt practisch alleen nog een goed theme. Lees dit artikel voor ons review van de beste themes van [2024], elk van deze themes is geweldig en valt altijd zeer goed mee te werken. Aan te raden is echter de absolute nummer 1 uit te kiezen voor het maken van je eigen website. Het wereldwijd meest verkochte en beste gewaardeerde theme is het Divi Theme.

Eigen website maken Divi


Het Divi Theme beschikt tevens over de best mogelijke page builder waarmee iedereen in staat is om prachtige websites te maken zonder enige programmeerkennis. Leest u dit artikel van ons om dit theme te installeren. Scroll wat naar beneden, voorbij de sectie van Wordpress installeren want dat las u al in een van onze andere artikelen die ik hierboven vermelde.

Succes met het maken van uw eigen website!Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven