Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Cpanel Mail komt niet aan [2024] 💥

Cpanel ontvangt geen e-mails


Er kunnen een aantal redenen zijn waarom uw Cpanel-account geen e-mails ontvangt. Het kan zijn dat je de verkeerde Cpanel instellingen hebt of een trage internetverbinding. Cpanel-problemen zijn in ieder geval anders dan Yahoo-problemen of Hotmail-problemen. Laten we snel enkele Cpanel-specifieke punten doornemen die waarschijnlijk uw Cpanel-probleem zullen oplossen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. CONTROLEER DE SERVER(S)

Als je Cpanel (Webmail) gebruikt voor je e-mailadressen, heb je misschien je eigen dedicated server of VPS, maar de meesten van jullie zullen de server van een hostingprovider gebruiken. Als het tijdelijk niet beschikbaar is, kunt u geen e-mails ontvangen en/of verzenden. Controleer dus om te beginnen of je kunt inloggen op de server of controleer je domeinnaam via deze website.

2. UW OPSLAG HEEFT ZIJN GRENZEN BEREIKT

Er zijn twee dingen om te controleren als het gaat om opslagruimte. Als uw hostingaccount aan zijn limiet zit, krijgt u vroeg of laat problemen met uw e-mail. Log gewoon in op uw Cpanel en kijk aan de rechterkant waar "Statistieken" staat of uw opslagruimte binnen de limieten is. Zie afbeelding hieronder.


Cpanel-account heeft opslaglimieten bereikt


Ook heeft elk individueel e-mailadres zijn eigen limiet. Hetzelfde verhaal, als er niet meer mail kan worden toegevoegd, zal je mail niet meer feilloos functioneren. Log in op uw cpanel en ga naar het hoofdstuk "E-mail" en klik op "E-mailaccounts". U kunt zien of er achter uw e-mailaccounts nog opslagruimte beschikbaar is. Zie afbeelding hieronder.


Cpanel e-mailadres heeft opslaglimieten bereikt


3. CONTROLEER SPAM & PRULLEBAK

Het klinkt misschien te achterlijk voor woorden, maar er zijn zeker mensen die gewoon vergeten te controleren of de mail die ze missen niet gewoon in je spamfolder of zelfs in de prullenbak is beland. Als je alleen Cpanel gebruikt en daar inlogt om je mail te bekijken, is de kans hierop vrij klein, maar als je een e-mailclient gebruikt zoals Outlook of Thunderbird, de kans is vrij groot aangezien spamregels vaak al beschikbaar zijn. Om het goed te controleren gaan we de mail natuurlijk direct in Cpanel zoeken via bijvoorbeeld Horde.

4. CONTROLEER E-MAIL FORWARDERS

Je bent misschien vergeten dat je een e-mailforwarder hebt ingesteld voor je e-mailadres. In dat geval wordt je mail direct doorgestuurd naar een ander mailaccount. Opnieuw in het gedeelte "E-mail" van uw Cpanel-account, maar deze keer klikken we op "Forwarders". Verwijder eventuele doorstuurservers die u hier vindt om uw e-mailprobleem op te lossen. Zie afbeelding hieronder.


Cpanel e-mailadres check forwarders


5. CONTROLEER MX-RECORDS

MX-records fungeren als een brug tussen e-mailaccounts en domeinen. U moet controleren of de MX-records zijn verbonden met uw voorkeurshost nadat u uw domein heeft geactiveerd. Het is mogelijk om WhatsmyDNS te gebruiken. Het geeft u een beter begrip van uw DNS-server en andere gerelateerde problemen.

6. TIP: CONTROLEER EMAIL BOUNCE BACK

Als u geen e-mail ontvangt, is de kans groot dat bounceback-e-mails worden ontvangen door degenen die u e-mail hebben proberen te sturen. Een bounceback-e-mail legt uit waarom een e-mailadres geen e-mails ontvangt. Stuur een e-mail naar uw adres vanaf een ander adres om te zien of u een bounceback-bericht krijgt. Dit kan u helpen het probleem te identificeren.

7a. TIP: E-MAIL CLIENT NOT RECEIVING MAIL

Als u uw mailaccounts niet in Cpanel zelf controleert, maar alleen in uw e-mailclient (bijvoorbeeld Thunderbird), zijn er veel meer mogelijkheden dat er dingen mis gaan. Allereerst moet u rechtstreeks via Cpanel controleren. Maar om het probleem tussen uw Cpanel-webmail en uw e-mailclient op te lossen, moet u ervoor zorgen dat de juiste instellingen zijn gebruikt. Zie onderstaande afbeelding voor de juiste instellingen. Thunderbird vindt overigens automatisch de juiste instellingen bij het opzetten van de verbinding, het is dan ook de perfecte Mail Client.


Cpanel e-mailadres SSL-instellingen


7b. TIP: CONTROLEER CPANEL'S AUTO SSL

Wat ook enorm belangrijk is, is dat je SSL-certificaat werkt. Cpanel voorziet u waarschijnlijk automatisch van een SSL-certificaat. Deze certificaten moeten ongeveer elke maand vernieuwd worden. Als daar iets mis is gegaan en het certificaat voor uw domein niet meer geldig is, treden er mailproblemen op.

Als je een eigen server hebt, log dan in op je WHM-paneel en ga naar "Auto-SSL" (zie afbeelding hieronder). Voer een controle uit voor alle domeinen op de server en wacht ongeveer een uur. Het certificaat moet tegen die tijd vernieuwd zijn.


Cpanel mailaddress auto SSL


Lees dit artikel als uw Cpanel geen e-mails verstuurt.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven