Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Cpanel verstuurt geen e-mails [2024] 💥

Cpanel verstuurt geen e-mails


De webmail van Cpanel zelf heeft bijna nooit een probleem. Als Cpanel geen e-mails verzendt, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw computer of aan een zwarte lijst. Hieronder geven we een opsomming van de beste en snelste oplossingen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. IP op de zwarte lijst

Het meest voorkomende probleem dat e-mails die u verzendt niet aankomen, is dat het IP-adres van de server waarop de webmail van Cpanel draait, op de zwarte lijst staat. U kunt hier controleren of het IP-adres daadwerkelijk op zwarte lijsten voorkomt. Als dit het geval is, kunt u contact opnemen met de zwarte lijst en verzoeken om verwijdering. Lukt dit niet, dan kun je het beste het bedrijf waarvan je een server of VPS huurt vragen of zij dit voor je kunnen regelen. Ze hebben veel meer macht dan jij.

2. SSL/TLS-instellingen

Als u een e-mailclient zoals Thunderbird of Outlook gebruikt, moet u controleren of uw SSL/TLS-instellingen die u gebruikt correct zijn. Het belangrijkste in dit geval is om poort 465 te gebruiken voor de uitgaande mailserver. U vindt alle juiste instellingen door in te loggen op uw Cpanel. Ga dan naar "Mailaccounts". Klik rechts van uw accounts op "Apparaten verbinden". Instellingen staan daar vermeld.

3. HERSTART PC/LAPTOP

Start uw apparaat opnieuw op. Om problemen met uw computer op te lossen, start u deze opnieuw op als uw computer een tijdje niet is ingeschakeld. Hierdoor worden de interne geheugens (RAM) van uw computer gewist en kunnen veel problemen worden opgelost.

4. GEBRUIK EEN ANDERE BROWSER

Een browser die niet compatibel of verouderd is, kan ervoor zorgen dat Cpanel stopt met het verzenden van e-mails. Als u een oudere of incompatibele browser gebruikt, is Cpanel Webmail nog steeds toegankelijk via een andere browser. U moet een ondersteunde browser installeren of bijwerken als u er geen hebt geïnstalleerd.

5. BROWSERCACHE WISSEN

Het wissen van uw browsercache is een cruciale stap bij het oplossen van webproblemen. Dit is een zachte reset. Het verwijdert tijdelijke bestanden uit uw browser en stelt u in staat ze indien nodig te vervangen. Het is te hopen dat de browser zichzelf uiteindelijk zal herstellen. In Chrome kan dit worden gedaan door te klikken op het menu Meer (drie verticale stippen bovenaan de browser) > Meer hulpmiddelen > Browsegeschiedenis wissen.

6. DE FIREWALL UITSCHAKELEN

Een firewall voorkomt dat hackers via internet toegang krijgen tot uw computer en deze infecteren met malware. Het moet altijd aan staan. Als u moet vaststellen dat Cpanel geen e-mails verzendt, is het mogelijk om de firewall tijdelijk uit te schakelen.

7. BEVEILIGDE MODUS UITSCHAKELEN IN IE

Het antivirusprogramma van Internet Explorer is de beveiligingsmodus van Internet Explorer. Het voorkomt dat schadelijke software wortel schiet op uw computer. Het kan ervoor zorgen dat webmail en andere browsertoepassingen niet meer werken, dus het is de moeite waard om het te deactiveren. Open het menu "Extra" van Internet Explorer en klik op het tabblad "Geavanceerd". Deactiveer "Geavanceerde beveiligde modus inschakelen".

Lees dit artikel als uw Cpanel geen e-mails ontvangt.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven