Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Outlook ontvangt geen emails [2024] 💥

Outlook ontvangt geen emails [2024]


Outlook dat geen e-mails ontvangt, kan te wijten zijn aan verschillende problemen. Hieronder zetten wij de meest voorkomende problemen op een rij. Probeer uw e-mailproblemen altijd zo snel mogelijk op te lossen. Outlook-mailproblemen vandaag [2024].


Advertisement

Divi Ad 680px


1. OUTLOOK BLACKLISTING SERVER IP'S

Uw Outlook-e-mail komt niet aan. Hoe belangrijk is het voor u om uw post van vrienden en/of klanten te ontvangen? Als u afhankelijk bent van een van de volgende e-mailproviders: Outlook, Live, MSN, zult u na verloop van tijd helaas veel e-mails mislopen. Vreemd zul je zeggen, want dit zijn vrijwel de bekendste namen voor e-mailadressen. Dat is precies waar het misgaat, dit netwerk is zo groot dat ze denken dingen te kunnen betalen die andere bedrijven niet kunnen betalen.

De hierboven genoemde providers behoren allemaal tot het Microsoft-netwerk. Microsoft denkt dat het er goed aan doet om zichzelf uit te roepen tot spampolitie, en ik neem aan dat er goede bedoelingen zijn die verder gaan dan het duidelijke verlangen naar macht dat ze hebben, maar naar mijn mening doen ze er meer kwaad dan goed mee.

Bij het minste geringste en soms geheel onterecht worden dagelijks duizenden IP-adressen geblokkeerd door vermeende spammails die worden verzonden, het resultaat is: Outlook ontvangt geen e-mails. Hun beleid is niet dat e-mails in uw spambox terechtkomen, ze komen gewoon helemaal niet aan. Dit zou geen probleem zijn als het eigenlijk alleen maar spam is, maar dat is verre van de waarheid en als uw vriend of klant u een e-mail stuurt vanaf een server die is geblokkeerd door het Microsoft-netwerk, ontvangt u deze eenvoudigweg niet.

Degene die de mail verstuurt krijgt wel een bouncemail van Microsoft waarin staat dat de mail is geblokkeerd, maar veel mensen begrijpen dit niet en denken alleen maar dat hun mail is verzonden. Op die manier wordt de mail niet opnieuw verzonden en zullen mensen zich afvragen waarom je niet antwoordt.

1.1. Ontgrendel IP opnieuw

Dus al met al erg vervelend. Ik moet zeggen dat Microsoft goed is om mee te praten over het weer op orde krijgen van zaken via correspondentie per e-mail en hun speciale formulier hiervoor. Het probleem is echter dat tegen de tijd dat iemand een dergelijk probleem ontdekt, het meestal enkele dagen duurt, en daarna meestal nog eens 2 dagen voordat het server-IP weer van de zwarte lijsten wordt verwijderd.

Gebruik andere mailproviders of mail op uw eigen server

Om Outlook-problemen te voorkomen, kunt u daarom het beste andere bekende bedrijven gebruiken, zoals Yahoo en tot op zekere hoogte Google is ook oké. Volg de links als u geen e-mails ontvangt van die e-mailproviders. Het is echter veruit het beste om de e-mailadressen van je eigen domein te gebruiken als je een website en dus ook een hosting hebt.

Het is nooit goed om grote bedrijven te veel macht te geven, want vroeg of laat wordt hier altijd misbruik van gemaakt, zoals hier het geval is. Zoals u wellicht weet zijn dit precies de bedrijven die al uw gegevens doorgeven aan overheden en de hoogste bieder, maar dat is misschien een onderwerp voor een ander artikel.

2. HERSTART OUTLOOK

Afgezien van de bovengenoemde corruptie kan Outlook gewoon normale problemen hebben, wat zeker het geval is als u helemaal geen e-mail ontvangt. Laten we beginnen met de meest eenvoudige oplossing. Outlook opnieuw opstarten. Outlook (of welke applicatie dan ook) kan soms vastlopen of helemaal niet meer werken. Outlook kan worden gesloten en opnieuw geopend om eventuele problemen op te lossen waardoor u mogelijk geen e-mails ontvangt.

3. INTERNETPROBLEMEN

Controleer uw internetverbinding. Mogelijk ziet u in de Outlook-statusbalk de volgende berichten: Verbinding verbroken, Offline werken en Verbinding proberen te maken. Dit geeft aan dat Outlook offline is of verbindingsproblemen heeft.

4. VOORUITZICHTEN INGESTELD OP OFFLINE

Zorg ervoor dat je de offline instellingen controleert. Als u problemen ondervindt met een Mac en u Offline werken hebt uitgeschakeld, moet u mogelijk inloggen op uw e-mailaccount en uw instellingen wijzigen.

5. CONTROLEER ANDERE APPARATEN

Kijk eens naar je andere apparaten. Mogelijk hebt u het bericht op een ander apparaat opgeslagen, zoals een telefoon, tablet of computer op het werk. De POP-e-mailinstellingen van Outlook staan mogelijk niet toe dat u een kopie van de e-mail op de server opslaat. Dit kan betekenen dat uw ontbrekende e-mail zich op hetzelfde apparaat bevindt als waarop deze voor het eerst werd ontvangen.

6. CONTROLEER ANDERE MAPPEN

Misschien wilt u ook andere Outlook-mappen controleren op berichten. Mogelijk ziet u geen nieuwe berichten in uw Postvak IN. Deze berichten kunnen in de map Ongewenste e-mail terechtkomen. Outlook.com-gebruikers kunnen deze berichten in de sectie 'Overig' zien.

7. NIEUW OUTLOOK-PROFIEL

Een nieuw Outlook-profiel. Outlook gebruikt een zogenaamd profiel voor informatie over de e-mailaccounts die u hebt ingesteld. Het slaat ook de configuratie-instellingen op die u kiest om te bepalen waar uw berichten worden afgeleverd. Outlook-profielen die beschadigd zijn, kunnen ervoor zorgen dat het ontvangen van e-mails niet meer voor u werkt.

8. E-MAILREGELS

Zorg ervoor dat u uw Outlook-e-mailregels controleert. Mogelijk hebt u regels gemaakt die ervoor kunnen zorgen dat uw e-mails vanuit uw Postvak IN worden doorgestuurd naar een ander account of worden verwijderd.

9. VERWIJDER OUTLOOK-CACHE

Wis de cache van Outlook. Soms kunnen e-mails vastlopen in de inkomende verwerking van Outlook. Outlook slaat deze e-mails soms op in een verborgen ItemProcSearch-map. De ontbrekende e-mail kan worden gevonden door de cache leegmaken.

10. OUTLOOK-HULP

Als uw Outlook-problemen aanhouden, neem dan contact op met hun e-mail ondersteuningsteam. Wees voorzichtig met googlen naar "Outlook-hulp", aangezien Indiase fraudebedrijven ondersteuningswebsites van bekende merken als Microsoft kopiëren om mensen op te lichten. Hierboven vindt u de juiste URL voor hun ondersteuning.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven