Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

De beste Wordpress webshop themes 2020 (Premium themes)

Beste Wordpress Webshop themes


Als ervaren webdesigner toon ik u hier mijn favoriete top Wordpress webshop themes voor 2020 (upgraded 06-2020). Ik zal elk theme kort bespreken en eronder vindt u een link naar het complete review wat ik ervoor schreef. Deze lijst is geschikt voor mensen die een shop willen bouwen en er een goed theme voor zoeken.

Al deze premium-shop themes zijn volledig aangepast op het samenwerken met Woocommerce, de razendpopulaire WP-plug-in voor webshops. Ze zitten boordevol extra settings en geven mogelijkheden om zonder technische kennis uw productpagina's precies zo te stylen als u dat wilt. Ook bieden ze veel extra's zoals wishlist, quickview die er een compleet professionele shop van maken. Elk van deze themes ziet er ook op mobiele apparaten perfect uit. Wat ook nodig is want 2021 gaan de verkopen via mobiele apparaten al boven de 50%.

Deze beste Wordpress webshops themes zijn premium en kosten gemiddeld 60 dollar of maken deel uit van een lidmaatschap wat men koopt. Denk niet dat u met een gratis theme een professionele shop gaat hebben, dat is eenvoudig niet het geval als u met de besten wilt concurreren.

Deze themes zijn zo populair dat vele ervan honderdduizenden keren verkocht werden.

Mijn beste 10 Wordpress webshop themes 20201. Astra PRO

Beste Wordpress webshop theme Astra


Het Astra Theme is gespecialiseerd in 2 dingen. De eerste is speed, dit theme laadt razendsnel in elke browser vanwege zijn zeer kleine geoptimaliseerde code. Samen met Generatepress staan ze op eenzame hoogte op dit gebied, een ander theme in deze lijst. De tweede is webshops en daarom heb ik Astra op 1 staan in deze selectie met beste Wordpress webshop themes voor 2020. Aan alles is gedacht om met dit theme een succesvolle prachtige webshop te kunnen maken. De Astra webshop pagina's kunnen zonder enige technische kennis volledig door u gestyled worden. Daarbij heeft het theme prachtige features zoals wishlist, quickview en nog veel meer die het een speciaal theme maken voor Wordpress webshops. Astra kunt u op een ongelimiteerd aantal websites gebruiken.


Astra PRO Review 20202. Divi

Beste Wordpress webshop theme Divi


Het Divi Theme is een alles-kunner en dat geldt zeker voor de geschiktheid voor webshops. De makers van Divi verkochten 683.000 lidmaatschappen hoofdzakelijk door de kracht van Divi en zijn Divibuilder. U werkt met de DivBuilder aan uw webshop en net als bij Astra kunt u de complete shop style zoals u dat wilt zonder HTML-kennis. Divi biedt prachtige kant-en-klare webshop lay-outs die met 1 klik zijn te installeren. Zoals gezegd heeft dit theme alles in zich wat men kan bedenken en kunt u er ook prachtige andere soorten sites mee maken wat geen shops zijn als u eenmaal lid bent. Divi voert in principe elk jaar de lijst aan van de beste WP themes. Divi kunt u op een ongelimiteerd aantal websites gebruiken.


Divi Theme review 20203. Flatsome Theme

Beste Wordpress webshop theme Flatsome


Flatsome heeft coole shop-features zoals wishlist, sticky header, live product-search, en unlimited forms. Het doel van de bouwers van dit theme was zo veel mogelijk functionaliteit voor de shop en tegelijkertijd zo makkelijk mogelijk in de bediening. Dat is ze volkomen gelukt, dit theme is een topper voor elke vorm van e-commerce. U heeft de UX-Builder (pagebuilder) om snel en gemakkelijk aan uw shop te werken. Een bijkomend voordeel van dit theme is dat de bouwers ook geprobeerd hebben om het een snel ladend theme te maken. Het is weliswaar niet zo snel als Astra maar een meer dan bovengemiddeld snel theme. Een goed SEO en speed is belangrijk voor elke site en shop aangezien bezoekers tegenwoordig erg ongeduldig zijn. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Flatsome Theme Review 20204. OceanWP

Beste Wordpress webshop theme OceanWP


Ik heb OceanWP Theme gekozen als de nummer 4 in deze lijst van beste Wordpress webshop themes. Het is namelijk hoofdzakelijk gespecialiseerd op e-commerce. De demo-shop die met 1 klik te installeren zijn, zijn bijzonder fraai en er is ruime keuze. OceanWP is op meer dan 600.000 websites geïnstalleerd en heeft een bijzonder hoge rating. De hoge rating is trouwens voor alle themes in deze lijst het geval, wat natuurlijk logisch is voor themes in een top-10 selectie-lijst. Ook dit theme onderscheidt zich door supersnelle laadtijden van het gros. Het wordt hierin vaak met Generatepress en Astra vergeleken die echter nog sneller laden. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1, 3, of 25 websites geldig is, afhankelijk van het pakket wat u koopt.


OceanWP theme review 20205. Monstroid-2

Beste Wordpress webshop theme Monstroid-2


Monstroid-2 is het top product op de Templatemonster marktplaats. Ook Monstroid-2 is gebouwd om met Woocommerce samen te werken. Het heeft ongelooflijk mooie lay-outs te bieden voor shops (en websites) en deze zijn zoals gebruikelijk met 1 klik te installeren. Alle themes in mijn top-10 selectie hebben schitterende demo-lay-outs maar laten we zeggen ieder in zijn eigen stijl. Check dus de themes zelf zodat u een goede indruk krijgt, aangezien smaken verschillen. Monstroid-2 komt standaard met de Elementor pagebuilder, een van de beste pagebuilders die er zijn, dit is een groot pluspunt. Ook dit theme laadt goed snel in browsers enheeft overall gewoon topkwaliteiten, zeker een aanrader. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Monstroid-2 review 20206. Kallyas

Beste Wordpress webshop theme Kallyas


Kallyas is het theme waarmee ik de meeste shops gebouwd heb, ik ken het dus als mijn broekzak. De Zion Pagebuilder die erin zit, werkt als een zonnetje en is drag & drop. In de pagebuilder kunt u delen van uw werk opslaan en deze op andere pagina's weer gebruiken, dit spaart erg veel werk uit. Ook Kallyas heeft weer prachtige demo's die eenvoudig te installeren zijn. Het theme laat u op elke pagina een andere header met achtergrond gebruiken als u dit zou willen. Hier is geen kunst aan, iedereen kan dat doen zo eenvoudig werkt alles. Standaard in dit theme zit de Revolution Slider plug-in, de beste in zijn soort voor het maken van prachtige slides. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Kallyas theme review 20207. Generatepress Premium

Beste Wordpress webshop theme Generatepress


Generatepress is net zo snel als de nummer 1 in de lijst hier, Astra. Beide themes zijn sneller dan alle andere themes die er voor Wordpress zijn en ze ontlopen elkaar weinig. Ook weer net als Astra komt dit theme pas echt goed uit de verf met de Elementor pagebuilder geïnstalleerd. Dit theme kost slechts 49 dollar en geeft 40% korting op het vernieuwen van het jaarlijkse lidmaatschap, het is vergeleken met andere themes goedkoop. Ondanks de prijs zit dit theme perfect in elkaar, ook op mobiele apparaten. De pro versie geeft voor alle mogelijke niches demo designs die met 1 klik voor u te installeren zijn. Net als Divi geven ze een maand niet-goed-geld-terug garantie dus u kunt heeft risicoloos proberen. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Generatepress review 20208. Avada

Beste Wordpress webshop theme Avada


Avada is het nummer 1 best verkochte theme op Themeforest met 598.000 verkopen in 7 jaar tijd. Vanaf het begin was het theme een bestseller. Net als bij Divi kunnen we zeggen dat Avada echt 100% multipurpose is en van de hoogste klasse. Daarom is het theme erg geschikt voor het bouwen van webshops. Hieronder kunt u klikken op de link waar Avada uitgebreid met Divi vergeleken wordt. Divi is op alle fronten net wat sterker vind ik, maar smaken verschillen, oordeelt u zelf. Avada biedt erg veel waanzinnig mooie demo's voor alle niches en webshops, zit boordevol settings die searchable zijn. Veel settings dus, zonder er steeds naar te moeten zoeken. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.9. Enfold

Beste Wordpress webshop theme Enfold


Enfold is een van de best verkochte themes dit jaar en is voorbereid op de installatie van Woocommerce. Het werkt daar dus perfect mee samen wat Enfold. Het heeft schitterende 1-klik installatie demo's. Goed om te weten voor degenen die een restaurant site willen beginnen, is dat Enfold perfect werkt met WooCommerce bookings. WooCommerce bookings is een van de beste plug-ins die er zijn om uw booking optimaal te verwerken. Enfold heeft grote zorg besteed aan het neerzetten van een schone code om optimale laadtijden te bereiken. Snel ladende websites worden gewoon beter bezocht en mensen blijven er langer op rondhangen. Enfold hoort zeker thuis in de top-10 voor beste Wordpress webshop themes in 2020. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Enfold theme review 202010. Bridge

Beste Wordpress webshop theme Bridge


Zoals alle themes in de top 10, is ook Bridge gebouwd op een perfecte samenwerking met Woocommerce. Dat is de Wordpress webshop plug-in die sinds jaren het populairst is en het is ook de enige die ik zelf nog gebruik voor shops. Er is niks beters. Bridge biedt voor webshops verschillende prettige extra's zoals quickview en wishlist. Het theme is echter multipurpose en men kan er ook prachtige corporate websites mee maken. Het theme is 100% compatible met de Elementor pagebuilder en het is zeker een goed idee deze te integreren als u het geld ervoor kunt missen. Dit theme werkt met een licentie die slechts op 1 website geldig is.


Bridge theme review 2020DiviScroll naar boven