Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Astra Theme vs Genesis Framework vergelijking

Astra vs Genesis Framework


ASTRA vs GENESIS


Astra vs Genesis Framework, beide zijn gemaakt om enorm snelle laadtijden te bereiken voor uw website(s). Astra is een theme en Genesis is een framework waarin men een van de 40 themes die er toe behoren uit kan zoeken. Zowel Astra als Genesis Framework zijn erg populair en zijn op honderduizenden sites geïnstalleerd.

ASTRA REVIEW (Astra vs Genesis)

Astra Pro is een elite Wordpress theme wat slechts op hun eigen site verkocht wordt.


Astra Theme Review


In mijn Astra Theme review voor [2021] leg ik u uit waarvoor Astra het meest geschikt is. Feit is dat 1.253.898+ mensen een site hebben met Astra dus er moet iets bijzonders aan zijn. De kracht van Astra is speed, er is qua speed slechts een vergelijkbaar theme en dat is Generatepress. Hoe sneller uw website, hoe hoger in Google, hoe langer bezoekers op uw site blijven en meer. Speed is vandaag de dag erg waardevol. Met Astra bent u in professionele handen wat dat betreft. Ook webshops moeten snel zijn, dat geeft meer omzet. Laten we daarmee beginnen want Astra is gebouwd om er prachtige supersnel ladende shops mee te bouwen.

ASTRA WEBSHOPS

Astra is geoptimaliseerd om meer conversie voor uw shop te bereiken en meer verkopen te genereren. Een shop gemaakt met Astra is gewoon veel sneller dan met welk andere theme. Op de Astra website kunt u zien hoe dit getest werd tegen 50 andere top themes. Een snel ladende webshop wordt niet alleen door uw bezoekers gewaardeerd maar ook door Google. Hierdoor komt uw shop hoger in de SERP van Google en dit trekt weer extra bezoekers. Uw bezoekersaantallen hun waardering stijgen dus exponentieel.


Astra Theme review Woo webshops


Astra biedt grote mogelijkheden uw shop precies te stylen zoals u wilt zonder dat daar enige technische kennis aan te pas komt. Een paar jaar terug was dit nog ondenkbaar. Ok kunt u alle bestaande Woocommerce plug-ins installeren zonder bang te hoeven zijn dat er compatibiliteits problemen zullen ontstaan.

Verder biedt Astra een reeks van moderne opties voor shops die u webshop tot een waar succes zullen maken zoals: Infinite Scroll, Adaptable grid settings, Off-canvas sidebar, Quickview, Dropdown cart en meer. Meer hierover vindt u hier.


Astra Theme review Woo features


Ik wil ook nog even zeggen in dit Astra review dat het theme niet alleen goed responsive is, maar er is speciale aandacht besteed om een perfect design en gebruikersgemak neer te zetten voor mobiele webshops. Dit met het oog op de stijgende verkopen via mobiele apparaten wat volgend jaar waarschijnlijk de 50% zal overschrijden.


Astra Theme responsive shops


Ook noemenswaard is dat u de complete check-out pagina kunt aanpassen aan uw wensen. Een slecht opgebouwde check-out pagina kan u snel een percentage van uw verkopen kosten. U ziet, op het gebied van e-commerce heeft het team van Astra overal aan gedacht.

ASTRA PAGEBUILDERS

U kunt Astra bedienen via zijn eigen paneel en de Wordpress customizer maar het theme is geprepareerd op het gebruik van een elite pagebuilder. Bij voorkeur Elementor, al zijn DiviBuilder, Thrive Architect, BeaverBuilder, WP-Bakery pagebuilder zeker ook goeie alternatieven.

Mijn eerste keuze, Elementor, heeft een gratis en een pro versie. Perfect is natuurlijk AstraPro + ElementorPro, het ligt aan uw budget wat u voor u het beste is. Het hoeft dus niks te kosten aangezien ook Astra een gratis versie heeft met minder mogelijkheden dan we hier in dit Astra Theme review presenteren.ASTRA THEME REVIEW: LAADTIJD

Het Astra theme beschikt zoals hieronder te zien is over ongekend snelle laadtijden. Ongeacht waar men testen uitvoert, bij Google, GtMetrix, Y-Slow of Pingdom, het scoort altijd fenomenaal. Dit zijn gerenomeerde speedtests en zoals ik eerder al zei is alleen het theme Generatepress in staat zulke resultaten te evenaren.


Astra Theme review laadtijd

ASTRA DEMO-WEBSITES

Astra geeft u toegang tot een bibliotheek met demo sites ofwel starter websites van waaruit u uw project kunt beginnen. Deze zijn via de importer met 1 klik te installeren. Er zijn 3 types, die u kunt gebruiken zonder pagebuilder, en demo's die gemaakt zijn met Elementor en BeaverBuilder. Eenmaal zo'n demo geïnstalleerd, kunt u beginnen uw eigen logo erin te zetten en het design, foto's en teksten aan te passen aan uw wensen. Technische kennis is hiervoor niet vereist.


Astra Theme review starter websites

ASTRA SCHEMA MARK-UP

Schema zijn korte snippets met informatie waarvan de zoekmachines graag willen dat we die toevoegen aan onze pagina's zodat ze een beter idee hebben wat er precies op die pagina te vinden is. Als u dit doet, wordt dit beloond met een betere weergave van uw website in zoekresultaten. Astra voegt automatisch Schema mark-up voor u aan uw pagina's toe zoals ze dat hier aangeven.


Astra Theme review Schema


ASTRA HEADERS, FOOTERS, 404

Astra Transparent Headers, Astra Custom Header en Astra Custom Footers zijn PRO features die het u mogelijk maken uw complete header en footer te stylen hoe u wilt zonder technische kennis. Hetzelfde geldt voor uw 404-pagina's trouwens. U kunt verschillende headers aanbieden aan verschillende gebruikersgroepen in uw systeem.


Astra Theme review Headers Footers


Astra heeft nog zoveel meer te bieden, maar ik ga dat zoals in het begin al aangekondigd niet allemaal opsommen, hier vind u een prachtig overzicht met alle features die er er in Astra zitten.

ASTRA THEME REVIEW: MIJN MENING

U zult het er met me over eens zijn dat Astra een heel speciaal theme is dat met kop en schouders boven de meeste andere themes uitsteekt. Ik heb het uitsluitend over de PRO-versie natuurlijk want de free-version van geen enkel theme kan zich meten met de top themes vandaag de dag natuurlijk. Ik werk persoonlijk met Astra in combinatie met Elementor en het is als professional designer een van mijn favoriete themes samen met het Divi Theme wat altijd en overal voor gebruikt kan worden. Astra heeft eigenlijk geen zwakke punten en ik kan het u zeker aanraden.

ASTRA THEME REVIEW: DE PRIJS

Astra heeft u al vanaf 41 dollar voor een jaar, men mag zoveel sites ermee bouwen als men wil, dat is geen geld vergeleken met andere themes. Als u wat meer te besteden heeft supercharged u uw Astra met de Mini Agency Bundle voor 169 dollar per jaar, waarschijnlijk de beste optie voor bedrijven, hier zit bijvoorbeeld de Elementor pagebuilder dan bij. Dat is zeker ook een goede prijs aangezien de meeste andere theme met licensies werken die slechts voor 1 website gelden, met Astra is het aantal websites onbeperkt. Als u er nog een klein beetje bij doet heeft u meteen het toppakket voor 249 dollar per jaar met alle geweldige plugins die ze hebben erbij. Astra is al met al zeker een aanrader en heeft hele interessante deals als u een levenslang pakket afneemt met enorme kortingen.


Naar Astra theme
GENESIS FRAMEWORK (Astra vs Genesis)

Genesis Framework Review


In deze Astra vs Genesis-vergelijking gaan we nu verder met het Genesis Framework. We nemen we een kijkje wat dit framework voor Wordpress websites te bieden heeft. Het werd door zowel Joost de Valk van de overbekende Yoast SEO plug-in, door Matt Cutts van Google, en zelfs door Matt Mullenweg (founder van Wordpress) aangeprezen. Betere referenties zijn er natuurlijk niet. Het systeem is bijzonder veilig, razendsnel door een geweldige codering en erg betrouwbaar.

GENESIS PRO

Men kan een single theme uitzoeken in combinatie met het Genesis Framework of Genesis Pro aanschaffen wat toegang geeft tot de complete collectie van 40+ themes die Studiopress (ontwerper van het Genesis Framework) te bieden heeft. U kunt er dan zoveel sites mee bouwen als u wilt. U krijgt voor al uw sites tevens een jaar lang hosting op WP Engine. WP engine is de beste hosting die men zich voor Wordpress voor kan stellen. U krijgt er full service, ze doen dus alles voor u. De server is compleet geoptimaliseerd om Wordpress razendsnel te laten lopen en is bijzonder veilig.

GENESIS FRAMEWORK THEMES

Zoals gezegd kunt u ook gewoon een van de themes uitzoeken en met het standaard theme "Open Source" betaalt u slechts 59 dollar. Het Genesis Framework kan op elke willekeurige server gebruikt worden. De meeste andere themes kosten u 99 of 129 dollar. Hieronder toon ik een aantal van deze themes. Klik op de afbeeldingen voor een live preview.


Open Source Genesis Theme

Genesis Framework Open Source theme


Corporate Pro Theme

Genesis Framework Open Source theme


Authority Pro Theme

Genesis Framework Authority Pro Theme


Metro Pro Theme

Genesis Framework Metro Pro Theme


Zo zijn er themes voor elke denkbare niche. Al deze themes hebben een perfecte code en zijn razendsnel. Het gemak waarmee men van theme wisselt en het installeren ervan zijn zeker een van de sterke punten van het Genesis Framework.

SEO OPTIMIZED

Zoals eerder vermeld heeft het Genesis Framework de best mogelijke referenties (Google, Yoast en Wordpress itself). Het framework werd ontwikkeld door Greg Boser (SEO expert) en is geschreven in de schoonste code die er is, zonder fouten. Laten we zeggen de zoekmachines zijn er verzot van.

Afgezien van de perfecte code levert Genesis rich snippets aan de zoekmachines via Schema microdata. Ook hier zijn de zoekmachines gek op en zorgt ervoor nog beter gevonden te worden. Tevens wordt extra informatie toegevoegd aan uw titel en beschrijving in de zoekresultaten van Google. Hieronder ziet u hoe goed Genesis (=WP Engine) scoort vergeleken met andere bekende frameworks zoals Wix.


Genesis Framework best SEO

SEO SETTINGS

Het Genesis Framework biedt een zee aan opties voor SEO setings, het gebruik van een SEO-plugin wordt hiermee compleet overbodig gemaakt.


Genesis Framework SEO settings


Genesis merkt het meteen op als u een Open Graph plug-in installeert en zal de data daarvan gaan gebruiken zodat alles compatibel blijft.

GENESIS FEATURES

Voor het eerst ga ik u hier in dit Genesis Framwork review iets melden wat betreft het Genesis Framework en zijn themes wat voor sommigen minder positief is. Wat betreft features kan het zich absoluut niet meten met een fenomeen als Divi van Elegant Themes. Ik bedoel te zeggen dat er met Divi oneindige mogelijkheden zijn om alles aan te passen en een zeer futuristische site te bouwen. Ook met Genesis heeft u veel mogelijkheden en het werkt prettig en soepel maar de twee kunnen niet vergeleken worden wat dat betreft.

Op zich is het niets negatiefs voor anderen zoals voor mij. Ik geloof niet dat een opzienbarend design meer resultaat biedt dan een strak en goed desgin wat veel sneller laadt. Integendeel, ik besteed weinig tijd aan fraaie backgrounds en draaiende en bewegende delen van de site. Alles moet perfect werken en vooral zeer snel getoond worden in browsers, dat levert meer geld op. Ik probeer hier Divi zeker niet af te kraken want ook over Divi ben ik bijzonder goed te spreken. Ook een geweldig platform.


Genesis Framework features

GENESIS THEME UPDATES

Aangezien themes in het Genesis Framework automatisch als child theme gebruikt worden, worden eventuele wijzigingen die u aan uw design maakte nooit verwijderd in het geval van automatisch Wordpress updates.


Genesis Framework WP updates

GENESIS THEME SECURITY

Gezien het hoog professionele niveau van de ontwikkelaars is de code goed bestand tegen hackers. Zodra er nieuwe versie zijn zal uw theme zich ook automatisch upgraden mits u dat zo ingesteld heeft. Door de schone code die gebruikt wordt ontstaan er geen fouten in het design na een upgrade wat bij veel andere themes vaak wel het geval is. Ook hebben veel theme een code die gevoelig is gehackt te worden en hier heeft u de garantie dat dat niet gebeurt en al helemaal als u gebruik maakt van hun perfecte WP Engine.


Genesis Framework upgrades

GENESIS PRIJZEN

Er zijn 4 opties voor beginners tot en met full time pros. De goedkoopste optie is Genesis Framework gebruiken met hun Open Source theme. Dit kost 59 dollar en u kunt dit vergelijken met Astra of Generatepress wat razendsnelle vrij sobere zeer populaire themes zijn. Optie 2 is een van de 40 themes uit te zoeken wat gespecialiseerd is op uw niche. De kosten zijn 99 tot 129 dollar. Optie 3 is Genesis Pro, hiermee krijgt u toegang tot alle 40 themes en kunt u zoveel sites bouwen als u wilt. Genesis Pro kost 360 dollar per jaar. Optie 4 is WP Engine, hiermee zit u op hun op Wordpress gespecialiseerde server met uw websites wat ze echt bloedsnel maakt en u heeft nergens omkijken naar en managed CDN en nog veel meer. Klik de link om meer te weten. Een aanrader maar uiteraard duurder dan de vorige opties. Met WP Engine krijgt u automatisch de beschikking over Genesis Pro.

GENESIS THEME REVIEW CONCLUSIE

Het Genesis Framework behoort echt tot de top frameworks die er zijn. Het enige wat men erop aan kan merken is dat de Themes vergeleken met die van sommige concurrenten als Divi minder aanpasbaar zijn. Uiteraard is dit niet voor iedereen het belangrijkste. Ik zou zeggen voor een serieus bedrijf is dit beter dan Divi. Zeker als u WP Engine neemt waarmee u alles uit handen genomen wordt en zij uw sites echt razendsnel maken is geweldig.Naar Genesis Framework

Genesis vs Astra vergelijking conclusie

Om te beginnen bedankt voor het lezen van deze Astra Theme vs Genesis Framework vergelijking tot het einde. Astra is een geweldig theme wat tot de top 3 snelste themes voor Wordpress behoort. Afgezien daarvan zit het theme erg goed in elkaar en ziet er ook erg goed uit. Astra werkt erg goed samen met de beste pagebuilder voor Wordpress genaamd Elementor. Astra is meer geschikt voor beginners en mensen die niet teveel uit willen geven, Genesis is geschikt voor middel- tot grote bedrijven met meerdere sites die geen probleem hebben wat mer te betalen om WP Engine aan te schaffen, de top versie van Genesis waarmee men de websites op hun asociaal snelle hosting onderbrengt. Voor beide systemen geldt dat het voor mensen is die speed prefereren boven design anders kan men beter voor Divi kiezen.

Het Genesis Framework laat geweldige snelle websites bouwen die er evengoed fraai uitzien. Teveel toeters en bellen is niet nodig om een goeie omzet te draaien, men wil bezoekers binden door ze snel de pagina's voor te schotelen zonder wachttijden. Daarom is voor grote bedrijven en bijvoorbeeld affiliate marketers die geld met hun site willen verdienen en meerdere websites hebben WP Engine het beste. Dit is een volledig gecontroleerd managed hosting systeem wat op Wordpress en speed geoptimaliseerd is. U hoeft geen CDN of cache plug-ins te installeren, de laadtijden van uw websites zijn razendsnel zonder er iets aan te hoeven doen. Dit in combinatie met het snelle Genesis Pro wat in WP Engine inbegrepen zit, gaat het practisch niet sneller. WP Engine + Genesis Pro laten u zoveel site bouwen als u wilt en u krijgt er 100% ondersteuning bij. Goed het kost een centje maar u zit dan ook op de eerste rij.

Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven