Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

22 tips om verwijderde YouTube-video's op Android
en iPhone te herstellen [2024] 💥

Verwijderde YouTube-video's herstellen


Tip #1: Controleer de YouTube-app

Start de YouTube-app op je Android- of iPhone-apparaat opnieuw op om te controleren of de video daadwerkelijk is verwijderd. Het kan zijn dat er een tijdelijke fout is opgetreden, waardoor de video niet zichtbaar is.


Advertisement

Divi Ad 680px


Tip #2: Check de afspeellijst

Ga naar je afspeellijsten om te zien of de video daar nog staat. Soms is een video niet direct zichtbaar op je kanaal, maar kan nog steeds toegankelijk zijn via de afspeellijst waarin het is opgeslagen.

Tip #3: YouTube-gebruikershandleiding

Bekijk de YouTube-gebruikershandleiding voor informatie en tips over hoe je verwijderde video's kunt herstellen en problemen met je account kunt oplossen.

Tip #4: Cache en gegevens wissen

Ga naar de instellingen van je apparaat, zoek naar de YouTube-app en wis de cache en gegevens. Hierdoor wordt de app gereset, en mogelijk wordt de verwijderde video weer zichtbaar.

Tip #5: Gebruik een andere apparaat

Probeer toegang te krijgen tot je YouTube-account via een ander apparaat. Het kan zijn dat er een specifiek probleem is met je apparaat waardoor de video niet zichtbaar is.

Tip #6: Accountverificatie

Voor sommige functies van YouTube, waaronder het herstellen van verwijderde video’s, moet je account geverifieerd zijn. Ga naar YouTube-authenticatie in twee stappen voor meer informatie over het verifiëren van je account.

"Verificatie biedt een extra beschermingslaag voor je YouTube-account!"

Tip #7: Rapporteer het probleem aan YouTube

Als je denkt dat je video onterecht is verwijderd, kun je een probleem rapporteren aan YouTube. Zij kunnen de situatie onderzoeken en indien nodig de video herstellen.

Tip #8: Gebruik een back-up

Als je een back-up van je video’s hebt, kun je de verwijderde video eenvoudig opnieuw uploaden. Het is altijd aan te raden om een kopie van je video's op een veilige plek te bewaren.

Tip #9: Check je e-mails

Controleer je e-mails om te zien of YouTube je op de hoogte heeft gebracht van de reden van de verwijdering. Het kan zijn dat er een schending van de richtlijnen was, en in de e-mail staat hoe je dit kunt oplossen.

Tip #10: Gebruik gespecialiseerde software

Er zijn verschillende softwareoplossingen beschikbaar die kunnen helpen bij het herstellen van verwijderde video’s op zowel Android als iPhone.

Tip #11: Contacteer de uploader

Als de video door een andere gebruiker is geüpload, neem dan contact met hen op. Zij kunnen mogelijk de video opnieuw uploaden of delen.

Tip #12: Controleer op malware

Zorg ervoor dat je apparaat vrij is van malware. Soms kan malware de werking van apps, waaronder YouTube, verstoren en leiden tot het verdwijnen van video’s.

"Een veilig apparaat is de sleutel tot het ongestoord genieten van je favoriete YouTube-video's!"

Tip #13: Vraag hulp op fora

Zoek naar oplossingen op online fora en community’s. Andere gebruikers kunnen soortgelijke ervaringen hebben en oplossingen bieden om verwijderde YouTube-video’s te herstellen. Voor specifieke problemen met de toegang, raadpleeg dit artikel over het oplossen van YouTube-toegangsproblemen.

Tip #14: Controleer de privacyinstellingen

Controleer of de privacyinstellingen van de video niet zijn gewijzigd. Het kan zijn dat de video op ‘privé’ is gezet, waardoor deze niet zichtbaar is voor anderen.

Tip #15: Update de YouTube-app

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app gebruikt. Updates kunnen bugs en andere problemen oplossen die tot het verdwijnen van video’s kunnen leiden.

Tip #16: Controleer de internetverbinding

Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt. Een slechte verbinding kan problemen veroorzaken met het laden en weergeven van video’s op YouTube.

Tip #17: Raadpleeg de FAQ-sectie van YouTube

YouTube heeft een uitgebreide FAQ-sectie waar je antwoorden kunt vinden op veel voorkomende problemen, inclusief het herstellen van verwijderde video's. Lees hier meer over mogelijke blokkades van je YouTube-account en hoe deze op te heffen.

Tip #18: Check de richtlijnen van YouTube

Herlees de richtlijnen van YouTube. Het kan zijn dat je video is verwijderd wegens het schenden van deze richtlijnen. Zorg ervoor dat je video’s altijd voldoen aan de regels om verwijdering te voorkomen.

Tip #19: Gebruik de Wayback Machine

Je kunt de Wayback Machine gebruiken om een gearchiveerde versie van de verwijderde video te bekijken. Hoewel je de video hiermee niet terug kunt plaatsen op YouTube, kun je wel de inhoud bekijken en eventueel opnieuw uploaden als het niet in strijd is met de YouTube-richtlijnen.

Tip #20: Herstel verwijderde video’s via Google Foto's

Als je Google Foto's hebt ingeschakeld voor het opslaan van je video's, is er een kans dat je verwijderde YouTube-video’s hier terug te vinden zijn. Open de Google Foto's-app en zoek naar je verwijderde video’s. Als je ze vindt, kun je ze opnieuw uploaden naar YouTube.

"Een extra opslagplaats kan het verschil maken tussen verloren en herstelde video's!"

Tip #21: Raadpleeg YouTube Help

YouTube Help is een ander platform waar je terecht kunt voor ondersteuning. Je kunt zoeken naar specifieke problemen of algemene informatie over het herstellen van verwijderde video's. Bezoek dit artikel voor meer informatie over het beveiligen van je YouTube-account.

Tip #22: Wees geduldig en blijf proberen

Als geen van de bovenstaande tips werkt, wees dan geduldig. Blijf de YouTube-website en je e-mail in de gaten houden voor updates. Soms kan het even duren voordat een probleem is opgelost of voordat je respons krijgt van het ondersteuningsteam van YouTube.

Conclusie

Verwijderde YouTube-video's herstellen kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet voorbereid bent op dergelijke incidenten. Het is essentieel om altijd een back-up van je content te hebben en je bewust te zijn van de verschillende methoden en bronnen die beschikbaar zijn voor het herstellen van verloren gegane video’s. Het bovenstaande artikel biedt je een uitgebreide gids om je op weg te helpen met het herstellen van verwijderde YouTube-video’s op zowel Android als iPhone. We hopen dat je met deze tips je geliefde video’s snel en efficiënt kunt terugkrijgen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven