Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

18 tips! YouTube-videoresolutie Verbeteren op
iPhone en Android [2024] 💥

YouTube-videoresolutie Verbeteren op iPhone en Android


Tip #1: Verifieer de originele videoresolutie

Voordat je enige wijziging aanbrengt, is het essentieel om de originele resolutie van je geüploade video op YouTube te verifiëren. Als je video oorspronkelijk in lage resolutie is opgenomen, kan geen enkele aanpassing op YouTube de kwaliteit ervan aanzienlijk verbeteren. Gebruik een videobewerkingssoftware om dit te controleren voordat je de video uploadt.


Advertentie

Divi Ad 680px


Tip #2: Kies de juiste codec

Bij het renderen of opslaan van je video is het essentieel om de juiste codec te gebruiken. H.264 is de aanbevolen codec voor YouTube. Deze codec behoudt de kwaliteit van de video en zorgt voor een kleiner bestandsformaat, wat resulteert in snellere uploads en betere afspeelkwaliteit.

Het kiezen van de juiste codec kan een enorm verschil maken in de videokwaliteit. Besteed hier extra aandacht aan voor het beste resultaat!

Tip #3: Gebruik een hoge bitrate

Bitrate is de hoeveelheid data die per seconde wordt verwerkt. Een hogere bitrate kan leiden tot betere videokwaliteit. Het is cruciaal om de juiste bitrate te kiezen voor de resolutie van je video. YouTube heeft aanbevolen bitrates voor verschillende resoluties.

Als algemene regel geldt: hoe hoger de resolutie van je video, hoe hoger de bitrate zou moeten zijn.

Tip #4: Upload in de hoogst mogelijke resolutie

Zelfs als je verwacht dat je video voornamelijk op smartphones wordt bekeken, is het toch aan te raden om je video in de hoogst mogelijke resolutie te uploaden. Dit komt omdat YouTube de kwaliteit van de video kan verminderen tijdens het verwerken. Door in hoge resolutie te uploaden, minimaliseer je kwaliteitsverlies.

Tip #5: Controleer de internetsnelheid

Als je video's bekijkt op YouTube en ze worden niet in de hoogste kwaliteit weergegeven, kan dit te maken hebben met je internetsnelheid. Een snelle verbinding is nodig om video's in hoge resolutie zonder buffering af te spelen. Je kunt je internetsnelheid testen met online tools zoals Speedtest.

Tip #6: Handmatig de resolutie aanpassen

Wanneer je een video op YouTube bekijkt, past de site automatisch de kwaliteit van de video aan op basis van je internetsnelheid en het scherm waarop je kijkt. Echter, je kunt de kwaliteit handmatig verhogen door op het tandwielpictogram te klikken en 'Kwaliteit' te selecteren. Kies vervolgens de gewenste resolutie uit de beschikbare opties.

Het handmatig selecteren van een hoge resolutie op een trage internetverbinding kan leiden tot buffering. Zorg ervoor dat je een stabiele en snelle verbinding hebt.

Tip #7: Wis de cache van je browser

Soms kan oude cache-data in je browser problemen veroorzaken met de weergave van YouTube-video's. Regelmatig de cache van je browser wissen kan helpen om dit soort problemen te voorkomen.

Cache wissen op iPhone:

  1. Open 'Instellingen'.
  2. Scroll naar beneden en tik op 'Safari'.
  3. Tik op 'Wis geschiedenis en websitedata'.
  4. Bevestig de actie.

Cache wissen op Android:

  1. Open de browser-app die je gebruikt (bijv. Chrome).
  2. Tik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer 'Instellingen'.
  4. Tik onder 'Privacy' op 'Browsegegevens wissen'.
  5. Selecteer 'Cookies en sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Tik op 'Gegevens wissen'.

Door de cache te wissen, worden mogelijk ook inloggegevens en andere browsergegevens verwijderd. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens opslaat voordat je deze actie uitvoert.

Tip #8: Update je app

Verouderde apps kunnen problemen veroorzaken bij het streamen van video's. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van de YouTube-app hebt geïnstalleerd. Dit kun je doen via de App Store op iPhone of de Google Play Store op Android.

Tip #9: Probeer een andere app of browser

Soms kan een specifieke app of browser problemen veroorzaken met de videoweergave. Als je problemen ondervindt in de YouTube-app, probeer dan de video in een browser te bekijken, of vice versa. Dit kan helpen om vast te stellen of het probleem bij de app of bij YouTube zelf ligt.

Tip #10: Stel videoresolutie in vóór het uploaden

Wanneer je een video bewerkt op je smartphone, stel dan de gewenste resolutie in voordat je de video exporteert en uploadt naar YouTube. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de video de gewenste kwaliteit behoudt wanneer deze wordt bekeken op verschillende apparaten.

Tip #11: Zorg voor een stabiele internetverbinding bij het uploaden

Een stabiele en snelle internetverbinding is essentieel bij het uploaden van video's naar YouTube. Als je verbinding tijdens het uploaden wordt verbroken of traag is, kan dit resulteren in verminderde videokwaliteit of zelfs in een mislukte upload.

Tip #12: Maak gebruik van externe videobewerkingssoftware

Hoewel er veel ingebouwde videobewerkingsapps zijn op smartphones, bieden externe softwareprogramma's vaak geavanceerdere functies en meer controle over de videoresolutie. Programma's zoals Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro bieden uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken en verbeteren van je video's voordat je ze uploadt naar YouTube.

Investeer in goede software voor de beste videokwaliteit!

Tip #13: Zorg voor goede belichting tijdens het opnemen

Goede belichting is essentieel voor een hoge videokwaliteit. Slecht verlichte video's kunnen korrelig of onscherp lijken, zelfs als ze zijn opgenomen in hoge resolutie. Investeer in goede belichtingsapparatuur of zorg ervoor dat je opneemt in goed verlichte omstandigheden.

Tip #14: Gebruik een statief of gimbal

Trillingen of bewegingen tijdens het opnemen kunnen de videokwaliteit aanzienlijk verminderen. Het gebruik van een statief of gimbal kan helpen om stabiele en vloeiende opnames te garanderen, wat resulteert in een betere videokwaliteit bij het afspelen.

Tip #15: Vermeid overmatige digitale zoom

Digitale zoom kan de videokwaliteit verminderen omdat het in feite een uitsnede van het beeld vergroot, wat leidt tot een verlies van detail. Gebruik waar mogelijk optische zoom of probeer fysiek dichter bij je onderwerp te komen.

Tip #16: Schakel automatische kwaliteitsaanpassing uit

Sommige smartphones en apps passen automatisch de videoresolutie aan op basis van de beschikbare opslagruimte en netwerksnelheid. Schakel deze functie uit om te zorgen dat je video's altijd in de hoogst mogelijke resolutie worden opgenomen en geüpload.

Tip #17: Verifieer je YouTube-account

Ongeverifieerde YouTube-accounts hebben bepaalde beperkingen, waaronder de lengte en kwaliteit van de video's die ze kunnen uploaden. Verifieer je YouTube-account om toegang te krijgen tot geavanceerdere uploadfuncties en om video's in hogere resoluties te kunnen uploaden.

Tip #18: Rapporteer afspeelproblemen aan YouTube

Als je na al deze tips nog steeds problemen ondervindt met de videokwaliteit op YouTube, is het mogelijk dat er een probleem is met YouTube zelf. Rapporteer het probleem aan YouTube zodat zij het kunnen onderzoeken en eventueel kunnen oplossen.

Voor meer diepgaande oplossingen en gedetailleerde handleidingen over YouTube-functies kun je de YouTube-gebruikershandleiding raadplegen. Als je verder nog problemen ondervindt met je YouTube-account, zoals niet kunnen afspelen van video's of accountproblemen, bekijk dan ons artikel over waarom mijn YouTube niet werkt of raadpleeg de handleiding over wat te doen als je YouTube-account is gehackt.

Verbeter je YouTube-ervaring door altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste tips en trucs!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven