Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

19 tips! om beeldstoringen tijdens afspelen van YouTube-video's verhelpen op PC [2024] 💥

Beeldstoringen YouTube-video's verhelpen op PC


Tip #1: Controleer je internetverbinding

Voordat je andere oplossingen probeert, is het essentieel om je internetverbinding te controleren. Een zwakke of instabiele verbinding kan problemen veroorzaken bij het streamen van YouTube-video's. Probeer een andere website te openen om te zien of deze soepel laadt. Als dat niet het geval is, kan het probleem liggen bij je internetprovider of lokale netwerk.


Advertisement

Divi Ad 680px


Tip #2: Vernieuw de webpagina

Soms kan een tijdelijke glitch ervoor zorgen dat een YouTube-video niet correct wordt geladen. Het simpelweg vernieuwen van de pagina kan vaak helpen. Druk op "F5" op je toetsenbord of klik op het vernieuwingsicoon in je webbrowser.

Zorg er altijd voor dat je de nieuwste versie van je browser hebt geïnstalleerd. Oudere versies kunnen problemen veroorzaken bij het afspelen van video's.

Tip #3: Sluit andere applicaties en tabbladen

Het hebben van te veel geopende applicaties of browser tabbladen kan je computer vertragen, wat kan leiden tot buffering en lag in YouTube-video's. Sluit alle niet-noodzakelijke applicaties en tabbladen en probeer de video opnieuw te spelen.

Periodieke opschoning van je computer, zoals het verwijderen van ongewenste bestanden en programma's, kan de algehele prestaties verbeteren.

Tip #4: Schakel hardwareversnelling uit

Soms kan hardwareversnelling, een functie die bedoeld is om het bekijken van video's te versnellen, problemen veroorzaken. Probeer het uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost. Ga hiervoor naar de instellingen van je browser en zoek naar de optie "hardwareversnelling". Schakel het uit en start je browser opnieuw.

Tip #5: Wis de browsercache

Oude en corrupte cachebestanden kunnen storingen veroorzaken bij het bekijken van YouTube-video's. Door deze bestanden te wissen, kan het probleem worden opgelost:

  1. Open je browserinstellingen.
  2. Zoek naar de optie "Browsegegevens wissen" of "Cache leegmaken".
  3. Selecteer "gecachede afbeeldingen en bestanden" en klik op "gegevens wissen".

Door je cache te wissen, kan je ook inloggegevens en websitevoorkeuren verliezen. Zorg ervoor dat je belangrijke gegevens opslaat voordat je deze stap uitvoert.

Tip #6: Update je browser

Oudere browserversies zijn mogelijk niet compatibel met de nieuwste YouTube-updates. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je browser en installeer deze indien nodig.

Tip #7: Probeer een andere browser

Als je na al deze stappen nog steeds problemen ondervindt, kan het een browser-specifiek probleem zijn. Overweeg om een andere webbrowser te proberen, zoals Firefox, Chrome, Safari of Edge, en kijk of het probleem daar nog steeds optreedt.

Wees voorzichtig bij het downloaden van nieuwe software. Zorg ervoor dat je alleen vertrouwde bronnen gebruikt om malware en virussen te voorkomen.

Tip #8: Controleer op externe storingen

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten in de buurt zijn die kunnen interfereren met je Wi-Fi-signaal. Denk bijvoorbeeld aan magnetrons, draadloze telefoons of andere elektronische apparaten.

Tip #9: Verminder de videokwaliteit

Als je video steeds blijft bufferen, kan het helpen om de videokwaliteit te verlagen. Klik hiervoor op het tandwielicoon in de YouTube-speler en selecteer een lagere resolutie.

Tip #10: Schakel VPN en proxy uit

Sommige VPN's en proxy's kunnen je internetverbinding vertragen. Probeer ze uit te schakelen en kijk of het probleem wordt opgelost.

Tip #11: Controleer op malware

Malware kan je internetverbinding verstoren. Voer een volledige systeemscan uit met een betrouwbaar antivirusprogramma om ervoor te zorgen dat je computer vrij is van schadelijke software.

Tip #12: Schakel onnodige extensies en plug-ins uit

Sommige browserextensies kunnen conflicten veroorzaken met YouTube. Ga naar de extensie-instellingen van je browser en schakel verdachte extensies uit.

Tip #13: Reset je modem en router

Door je modem en router te resetten, kan je eventuele netwerkproblemen oplossen. Haal ze uit het stopcontact, wacht een paar minuten en sluit ze vervolgens weer aan.

Tip #14: Schakel over naar een bedrade verbinding

Wi-Fi-verbindingen kunnen soms onstabiel zijn. Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan een Ethernet-kabel te gebruiken voor een stabielere verbinding.

Tip #15: Pas de DNS-instellingen aan

Soms kan het wijzigen van de DNS-instellingen helpen bij het oplossen van verbindingsproblemen. Overweeg om over te schakelen naar een openbare DNS zoals die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4).

Tip #16: Meld het probleem aan YouTube

Als je nog steeds problemen ondervindt na het volgen van deze stappen, kan het nuttig zijn om het probleem rechtstreeks aan YouTube te melden. Ze hebben een specifieke pagina voor het melden van problemen. Dit helpt hen niet alleen om het probleem te identificeren en op te lossen, maar informeert hen ook over mogelijke bugs of storingen die ze mogelijk over het hoofd hebben gezien.

YouTube rapporteer een probleem om hen te informeren over het probleem dat je ondervindt.

Tip #17: Controleer de YouTube-statusdashboard

Soms kunnen storingen bij YouTube zelf liggen. YouTube heeft een statusdashboard waar je kunt controleren of er bekende problemen zijn met hun service. Als er een grote storing is, zul je waarschijnlijk merken dat je niet de enige bent die problemen ondervindt.

Tip #18: Beveilig je account

Hoewel dit niet direct verband houdt met beeldstoringen, is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je account veilig is. Door je account te beveiligen met YouTube-authenticatie in twee stappen, voorkom je ongewenste toegang en bescherm je je persoonlijke gegevens.

Tip #19: Blijf jezelf informeren

Technologie evolueert voortdurend en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en updates. Raadpleeg regelmatig de YouTube-gebruikershandleiding voor meer tips en trucs. En voor meer diepgaande problemen en oplossingen kun je ook onze artikelen zoals mijn YouTube speelt geen video's af of YouTube-video's in WordPress insluiten raadplegen.

Voorkomen is beter dan genezen! Blijf altijd proactief in het onderhouden en beveiligen van je technologie.

Conclusie

Beeldstoringen tijdens het afspelen van YouTube-video's kunnen frustrerend zijn, maar met deze 19 tips ben je goed uitgerust om de meeste problemen op te lossen. Of je nu te maken hebt met een trage internetverbinding, browserproblemen of iets anders, er is een oplossing. En vergeet niet, als alles faalt, is het altijd een goed idee om YouTube rechtstreeks te informeren over het probleem dat je ondervindt. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook anderen die mogelijk met hetzelfde probleem kampen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven