Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn YouTube speelt geen video's af [2024] 💥

Mijn YouTube speelt geen video's af


YouTube-video's die niet afspelen op je apparaat of computer kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Soms laden YouTube-video's niet, zelfs als de YouTube-website perfect werkt. Dit kan komen doordat ze te groot zijn om te streamen via je internetverbinding. In andere gevallen laadt de pagina misschien niet goed. Het vernieuwen van de pagina lost het probleem meestal op. YouTube-video's spelen ook niet af vanwege problemen met je browser of computer.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. HTML5 wordt niet ondersteund

Als je YouTube gebruikt op een laptop of desktop, controleer dan eerst of je webbrowser HTML5 ondersteunt. YouTube-video's worden niet afgespeeld als je browser of apparaat HTML5 niet ondersteunt. Om dit te controleren, kun je hierheen gaan en je krijgt direct te zien of je browser compatibel is.

2. Vernieuw de pagina

Soms stoppen YouTube-video's plotseling met afspelen. Dit kan door een tijdelijke fout worden veroorzaakt. Probeer in dat geval de pagina te vernieuwen of je webbrowser te sluiten en opnieuw te openen.

3. Controleer internetverbinding

Test of je internetverbinding werkt door een andere website te laden. Controleer ook of YouTube werkt op een ander apparaat of computer, om uit te sluiten dat het probleem bij je verbinding ligt. Probeer dichter bij je wifi-router te komen of wissel van netwerk. Als je internetverbinding niet werkt, haal dan de stekker van je router en modem ongeveer 20 seconden uit het stopcontact, sluit ze weer aan en controleer dan YouTube opnieuw.

4. Pas de videokwaliteit aan

Je kunt de videokwaliteit aanpassen door op het tandwielpictogram onder aan de video te klikken. Kies de laagste beschikbare kwaliteit, bijvoorbeeld 480p, en controleer of de video nu wel afspeelt. Als de video nu afspeelt, is je internetverbinding waarschijnlijk te traag voor hogere kwaliteit.

5. Privévenster

Probeer de YouTube-video af te spelen in een privé browservenster. Als YouTube werkt in privé browsen, kan het probleem liggen bij een extensie, plug-in of je Google-account. Privé browsen heet in Chrome 'Incognito', in Microsoft Edge 'InPrivate' en in Opera en Firefox 'Privénavigatie'. Als YouTube werkt in privé browsen, probeer dan extensies en/of plug-ins uit te schakelen.

6. Wis browsercache

Wis de cookies en cache van je browser en laad YouTube opnieuw. Deze handleiding helpt je bij het wissen van de cache en cookies van alle grote browsers. Als je YouTube helemaal niet werkt, lees dan deze handleiding.


Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven