Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Engine vs Cloudways hosting-vergelijking [2024] 💥

WP-Engine vs Cloudways vergelijking


WP-ENGINE vs CLOUDWAYS


WP-Engine vs Cloudways, twee van de allerbeste Wordpress hosters. Deze twee hostingbedrijven staan in de top voor de beste Wordpress hosting voor [2024]. We onderzoeken of er belangrijke verschillen zijn tussen deze 2 hosting-giganten.

WP-ENGINE HOSTING (WP-Engine vs Cloudways)

WP-Engine hosting review


WP-ENGINE HOSTING REVIEW

Een van de beste en snelste Wordpress hosters die er te vinden zijn.

We hebben het niet over zo maar een hosting, maar een hosting die door bekende grote bedrijven en veeleisende ondernemers gebruikt wordt. U betaalt hier wat meer maar dat geld is snel terug verdient met een website die zich razendsnel aan uw publiek aanbiedt. In dit WP-Engine hosting review laat ik u zien waarom WP-Engine zo veel sneller is dan doorsnee hosters en tot een groep van elite Wordpress hosters behoort.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP-ENGINE CLOUD HOSTING

WP-Engine gebruikt standaard Google Cloud servers van het type N1. De volgende WP-Engine datacenter zijn hierbij beschikbaar voor u: Iowa, South Carolina, Oregon, Montreal, België, Londen, Frankfurt, Nederland, Taiwan, Tokyo, en Sydney. Advanced pakketten geven de mogelijkheid uw websites op het type C2 servers te hebben (veel sneller voor Wordpress). Advanced pakketten geven ook de mogelijkheid gebruik te maken van Amazon Web Servers (AWS) en wel met de volgende bschikbare datacenter: Iowa, Virginia, Oregon, Montreal, Ireland, Signapore, Frankfurt, Londen, en Sydney.

Geavanceerd Netwerk

Voor nieuwe klanten en klanten die over willen stappen is er er het nieuwe geavanceerde netwerk ter beschikking in samenwerking met Cloudflare. Het voordeel van dit netwerk is Layer 3 & 4 DDoS Protection en er wordt automatisch gebruik gemaakt van het Cloudflare CDN-netwerk. Wel is het zo dat Cloudflare een CDN met echte proxyservers, dus domeinen dienen bij de registrar de Cloudflare nameservers ingesteld te hebben.


WP Engine hosting review Cloudflare netwerk


Speedtest GCP-N1 & GCP-C2

Waar Kinsta al hun klanten op C2 VM's heeft zitten, is dat bij WP-Engine een mogelijkheid. Gezegd moet worden dat WP-Engine de eerste was die deze mogelijkheid bood. Het verschil tussen de oudere N1 en de nieuwe C2 servers is dat de laatstgenoemde op 3.8 GHz loopt in plaats van de gebruikelijke 2.2 of 2.8 GHz. Dit maakt dat alles maar vooral PHP en SQL minstens 40% sneller werken. Wordpress websites die voor het overgrote deel gebruik maken van PHP en SQL profiteren hier dus bijzonder veel van.


WP Engine hosting review GCP-N1 vs C2


WP-Engine Cache systemen

Page-Cache

Om pagina's veel sneller te kunnen tonen wordt de HTML van een pagina opgeslagen zodat deze later opgeroepen en meteen getoond kan worden. Dit komt de laadtijd van de pagina's van uw website ten goede. U kunt bij WP-Engine kiezen tussen Apache en Nginx. Het verschil tussen de 2 is practisch gezien dat Nginx beter geschikt is voor zware loads, dus meer dan 10.000 bezoekers tegelijkertijd. Apache wordt door bijna 40% van alle servers ter wereld gebruikt, Niginx ongeveer 10%. In feite is alles wat ingewikkelder uiteraard, lees hier meer over de verschillen tussen Nginx en Apache.

CDN-Cache

CDN-Cache houdt in dat website content zoals JS, CSS en Media-bestanden en evetueel ook HTML opgeslagen wordt op servers overal ter wereld zodat bezoekers van uw website van locale servers uw content op kunnen roepen. WP-Engine maakt gebruik van Stackpath en voor advanced pakketten ook van Cloudflare.

Object-Cache

Object-Cache kan naar wens aangezet worden, maar is niet standaard al ingeschakeld zoals Page-Caching. Object-Cache slaat database requests op zodat deze niet opgeroepen hoeven te worden op het moment iemand een pagina van uw website bezoekt. Database requests vertragen de laadtijd van uw site behoorlijk. Dit type cache wordt niet aangeraden in testomgevingen omdat men niet meteen de veranderingen zal zien die aan een wesite gemaakt werden. Lees hier meer over WP-Engine Object-Caching.

WP-Engine Dashboard review

Het WP-Engine dashboard gebruikt u voor alles wat met uw websites en instellingen te maken heeft. Het laat u alle sites die u heeft controleren, nieuwe sites installeren, of testomgevingen opzetten. U heeft er toegang tot de databases, krijgt er SFTP-access, en er zijn overzichten wat bandbreedte en bezoekersaantallen te zien. Ook kunt u hier alles regelen wat betreft facturen en betaalgegevens. Het WP-Enigne dashboard is zoals verwacht erg overzichtelijk en duidelijk en kan door iedere beginner eenvoudig bediend worden.


WP-Engine hosting review dashboard


WP-Engine hosting Uptime

Zowel de Google Cloud als de Amazon Cloud (AWS) zijn zo betrouwbaar te noemen dat men bij WP-Engine zeker is dat zijn websites nooit offline gaan. Als websites tegenwoordig ook maar even offline gaan kan dit al grote gevolgen hebben, dus is het goed om te weten dat de kans hierop bij WP-Engine nauwelijks aanwezig is. Het offline zijn van de website van een groot bedrijf levert reputatieverlies op, verlies aan inkomsten, en als het te lang duurt verdwijnen pagina's uit de zoekresultaten van Google wat meestal de grootste schade aanricht.

Door de mogelijkheid om eenvoudig op te schalen met een toename van het verkeer, is er bij WP-Engine nooit een gebrek aan bandbreedte ongeacht hoeveel gelijktijdige bezoekers uw website krijgt. Ook andere omstandigheden die ervoor zouden kunnen zorgen dat uw sites niet zichtbaar zijn zoals problemen met SSL-certifikaten of veiligheid komen bij WP-Engine niet voor.


WP-Engine hosting review Uptime


WP-Engine hosting Security

Uw websites worden 24/7 in de gaten gehouden of alles optimaal loopt. WP-Engine forceert inlog-hardening voor uw panelen en websites. Hackers worden met Layer 3 & 4 DDoS Detection en individuele fire-walls buiten gehouden. Alleen de laatste techniek wordt gebruikt voor zowel servers als websites. Gratis SSL-certifikaten zorgen voor de nodige Traffic Encryption.

WP-Engine heeft een aantal extra security-maatregelen en werkt bijvoorbeeld met Disk Write Protection. Dit zorgt ervoor dat processen die het recht hebben op de disk te schrijven gelimiteerd zijn. Tevens wordt er een log begehouden wat er op de disk geschreven wordt om malicous code op te sporen. WP-Engine staat niet alle willekeurige Wordpres plug-ins op hun servers toe. Ze hebben een system scanner die foute plug-ins vindt en de-activeert en Two-Factor Authentication voor uw Dashboard (My WP-Engine).

WP-Engine managed hosting review: Pricing


WP-Engine hosting review prijzen


Uiteraard is dit geen goedkope hoster maar u krijgt waar u voor betaalt. De prijzen beginnen bij 25 dollar voor 1 website. Als u wilt dat uw website sneller is en met een hogere uptime dan die van uw concurrenten dan is WP-Engine of een andere manage WP-hosting zeker de oplossing. Voor de meeste mensen betaalt het hebben van dit soort hosting zich snel terug. Bekijk hier hun prijzen.

WP-Engine hosting review: Conclusie

Duidelijk is geworden dat op het gebied van Wordpress-hosting er slecht een paar andere hosters zijn die zich kunnen meten met WP-Engine. Dit is het neusje van de zalm wat betreft veiligheid, snelle laadtijden, uptime en ook nemen ze u al het werk practisch uit handen zodat u zich op het succes van uw bedrijf kunt concentreren. Als u of uw bedrijf het geld ervoor kunt missen is WP-Engine een absolute aanrader.Naar WP-Engine
CLOUDWAYS HOSTING (WP-Engine vs Cloudways)

Cloudways hosting review


CLOUDWAYS HOSTING REVIEW

Om te beginnen is het goed om te weten dat Cloudways vele verschillende datacenter biedt. U kunt dus kiezen waar ter wereld u uw website onder wilt brengen. U heeft daarbij de keuze uit de UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, USA, Canada en nog wat landen waarin u zeker minder geinteresseerd zult zijn zoals India, Singapore, Taiwan, Korea et cetera. Afgezien daarvan is het inschakelen van CDN bij Cloudways erg eenvoudig zoals ik hieronder in het hoofdstuk daarvoor verder roe zal lichten.

CLOUDWAYS CLOUD HOSTING

Wat er voor mij in dit Cloudways hosting review meteen uitspringt als groot verschil met andere hosters is dat men kan kiezen tussen de Clouds van Google, Amazon, Digital Ocean, Linode en Vultr. De laatste 3 rekenen duidelijk minder en dat weerspiegelt zich ook in de prijs van Cloudways zelf. Ik geef zeker de voorkeur aan de Google C2 VM's aangeziene er niks snellers is dan dat. Maar men kan bij Cloudways dus kiezen wat men wil.

Netwerk

Een goede goedkope oplossing is uw websites over het Vultr netwerk te laten lopen. Het beste wat ze bij Cloudways hebben is uiteraard de Compute VM's in de Google Cloud. Een stuk duurder maar zeker de moeite waard. Een bedrijf als Kinsta bijvoorbeeld heeft al zijn klanten binnen dat netwerk en op die VM's.


Cloudways hosting review Google Cloud


Cloudways Cache systemen

Bij Cloudways vindt u alle mogelijke cache systemen zoals ook verwacht mag worden bij een dergelijke hoogwaardige service die ze aanbieden.

Page-Cache

Uiteraard de gebruikelijke Page-Caching die HTML en afbeeldingne opslaat om deze op elk gewenst moment te kunnen hergebruiken. Zodra iemand een pagina van uw website oproept hoeft dus niet alle data bij elkaar gezocht te worden, maar is al beschikbaar om deze direct aan te bieden. Dit type cache kunnen bezoekers zelf wissen via hun browser.

Varnish, Redis en Memcached

Varnish kan zowel statische als dynamische inhoud cachen wat website- en serverprestaties flink verbetert. Redis wordt gebruikt voor zowel object caching en database caching. Redis is open-source en bespaart tijd door het opslaan van database requests. Ook Memcached is beschikbaar bij Cloudways en heeft een soortgelijke functie als Redis. Lees meer over Redis hier en meer over Memcached hier. Met name Woocommerce website profiteren flink van Memcached doordat het overtollige verzoeken naar de database vermijdt waardor de database behoorlijk ontlast wordt.

CDN-Cache

Door Cloudways-CDN te activeren wordt uw website wereldwijd op servers opgeslagen met als gevolg dat uw websitebezoekers van lokale servers uw pagina's op kunnen roepen. Hieronder op de afbeelding is te zien hoe eenvoudig dit is.


Cloudways hosting review CDN


Opcode Caching

Reeds verwerkte PHP-requests kunnen opgeslagen worden als geconverteerde bytecode die bij latere verzoeken meteen opgeroepen kan worden. Hoe dit in zijn werk gaat, ziet u hieronder op de afbeelding.


Cloudways hosting review Opcode-cache


Cloudways Dashboard review

Het Cloudways dashboard wordt voor alle mogelijke functies gebruikt. U beheert hier uw websites, en kunt er nieuwe installeren. Zoals eerder besproken is er een erg ruime keuze aan verschillende netwerken en datacenter. U kunt hier ook al uw persoonlijke instellingen regelen. Ik moet eerlijk zeggen dat er hosters als Kinsta en WP-Engine zijn die zeker voor beginners een stuk makkelijker te begrijpen zijn. Echter als u veel speciale eisen heeft zit u bij Cloudways weer erg goed.


Cloudways hosting review Dashboard


Cloudways hosting Uptime

Aangezien Cloudways een hoogwaardige hosting is kunt u hier genieten van een feilloze uptime. Er is niks betrouwbaarders dan de Google en Amazon netwerken dus als uptime voor u erg belangrijk is kies er dan voor uw website binnen deze netwerken te laten plaatsen. Zoals hieronder op de afbeeldingen te zien is, was er in een maand tijd gewoon 0,00% downtime. Cloudways is hierin niet uniek natuurlijk, andere top managed Wordpress-hosters bieden dezelfde perfecte uptime.


Cloudways hosting review Uptime


Cloudways hosting Security

Cloudways Firewalls blokkeren tijdelijk IP's die te vaak fout probeerden in te loggen. Ook SSH en SFTP logins worden beperkt om brute-force attacks tegen te gaan. Hun partner Malcare die door vele hosters gebruikt wordt, controleert ophoping van verkeer door DoS en brute-force attacks, genaamd Bot-Protection. Remote database access is alleen mogelijk voor whitelisted IP-adressen. Uw oaacount is volledig geisoleerd van alle andere (Race Protection), alle website krijgen gratis SSL-certificaten toegediend voor versleuteling van uw verkeer. Cloudways heeft ng veel meer beveiliging, teveel om op te noemen, lees hier meer.

Cloudways managed hosting review: Pricing


Cloudwaysv hosting review Prijzen


De prijzen bij Cloudways liggen duidelijk lager dan bij een paar andere top managed Wordpress-hosters. Dat komt voornamelijk doordat ze andere netwerken aanbieden naast Google en Amazon want daarvoor liggen de prijzen hetzelfde als bij andere aanbieders. U heeft hierdoor met Cloudways wel de mogelijkheid van een top hosting gebruik te maken met wat lagere prijzen.

Cloudways hosting review: Conclusie

Cloudways is een van de top managed hosters die er zijn en zoals hierboven al gezegd biedt het de mogelijkheid dit soort hosting wat goedkoper te hebben doordat ze meerdere goedkopere netwerken aanbieden naast de gebruikelijke Google Cloud en AWS. Cloudways biedt erg veel opties die men bij andere hosters niet vindt wat Cloudways aantrekkelijk maakt voor gevorderden en wat minder voor beginners.

WP-Engine vs Cloudways hosting vergelijking: Conclusie

Bedankt dat u deze WP-Engine vs Cloudways vergelijking tot het einde aan toe gelezen heeft. Het is duidelijk dat WP-Engine wat duurder is dan Cloudways, dat ligt echter aan de complete service die ze bieden wat Wordpress betreft. Ze nemen u echt al het werk uit handen wat bij Cloudways een stuk minder het geval is. Beide hosters gebruiken deze best mogelijke clouds die er te vinden zijn, en wat betreft speed zit u bij beide bedrijven evengoed. Als u een beginner bent of gewoon graag wilt dat al het werk voor u gedaan wordt, kiest dan voor WP-Engine. Professionals die speciale eisen stellen aan serverprogramma's en dergelijke kunnen beter gebaat zijn met Cloudways, ook vanwege de prijs.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven