Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP Super Cache Review voor [2024] 💥

WP Super Cache review


WP SUPER CACHE REVIEW

In dit WP Super Cache review valt als eerst op dat deze plug-in maar liefst op meer dan 2 miljoen websites actief is. Bovendien is WP Super Cache bijzonder geliefd met erg veel gebruikers die er 5 sterren aan gaven. Wat wel opvalt is dat er ook redelijk wat met slechts 1 ster rating zijn.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP SUPER CACHE RATINGS


WP Super Cache ratings


Zie hierboven de ratings en actieve installaties voor WP Super Cache.


WP SUPER CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de beste speedtests die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd flink verbeterd en de totale score is van 76 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Super Cache

WP Super Cache speedtest

Met WP Super Cache

WP Super Cache speedtest


WP SUPER CACHE SET UP

Installeer de plug-in en ga vervolgens naar het scherm voor alle plug-ins en klik op "settings" bij WP Super Cache. De plug-in schijnt geen aparte tab in het back-end in de linker kolom te hebben hiervoor. Klik daarna op "caching on" en klik "update status".


WP Super Cache set up


Ook comprimeert de plug-in niet standaard uw bestanden. Dit moet u aanzetten bij de tab "advanced" zoals hieronder te zien is.

WP Super Cache compression


We moeten ons in dit WP Super Cache review zeker afvragen waarom deze plug-in niet meteen na de installatie ervan al werkt. Er zijn plug-ins zoals cache-plug-in WP-Rocket waar men practisch niets in hoeft te stellen en meteen werkt. WP Super Cache heeft onder de "advanced" tab heel veel dingen die men in kan stellen, waar beginners gewoon niets van gaan begrijpen.

Opties die duidelijk ontbreken zijn Lazy Load en image-optimalisatie, maar andere plug-ins bieden dit ook alleen in hun premium versie. WP Super Cache heeft geen premium versie en dus gaan we ze dit niet kwalijk nemen.

WP SUPER CACHE + CDN

WP Super Cache CDN


WP Super Cache werkt goed samen met CDN Netwerken als u dit wilt. Met een CDN wordt uw website op meerdere servers wereldwijd opgeslagen om uit cache door bezoekers gedownload te worden. Dit maakt uw webite veel sneller, zeker naarmate bezoekers verder van uw origin-server verwijderd zijn. Maar ook hier is het met WP-Rocket weer veel makkelijker een CDN in te stellen.

WP SUPER CACHE REVIEW: CONCLUSIE

Bedankt dat u mijn WP Super Cache review tot het einde gelezen heeft. Deze plug-in heeft geen premium versie. Hier en daar viel waarschijnlijk al te merken dat ik niet helemaal tevreden ben over deze plug-in. In mijn speedtest hierboven moest ik eerst alles goed instellen om een dergelijk goed resultaat te behalen. Dat is erg omslachtig als we het vergelijken met WP-Rocket of of andere betere cache plug-ins die meteen goed scoren.

Ik denk hier nu ook te snappen waarom de plug-in redelijk vaak 1 ster scoort. Mensen die niet meteen door hebben dat ze eerst alles in moeten stellen krijgen in een test een waardeloze score. Net als bij bounce rate voor websites zijn mensen ongeduldig en verwijderen de plug-in en raten hem met 1 ster. Maar eerlijk is eerlijk, WP Super Cache versnelt u website bijzonder goed als hij eenmaal fatsoenlijk ingesteld is.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven