Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Rocket vs WP Super Cache Test [2024] 💥

WP-Rocket vs WP Super Cache


WP-ROCKET vs WP SUPER CACHE


WP-Rocket vs WP Super Cache zijn 2 cache plug-ins die op miljoenen sites geïnstalleerd zijn. Beide krijgen ze een zeer goede waardering van mensen die de plug-ins gebruiken. Vast staat dus al dat beide plug-ins erg goed zijn, de vraag is welke de beste van de twee is.
WP-ROCKET (WP-Rocket vs WP Super Cache)

WP-Rocket review


WP-ROCKET REVIEW

We beginnen in deze WP-Rocket vs WP Super Cache vergelijking met WP-Rocket wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Ik wil beginnen te zeggen dat er erg veel fatsoenlijke cache plug-ins beschikbaar zijn die in principe allemaal hun werk goed doen. Een aantal zoals WP Fastest Cache zijn erg omslachtig in hun settings, men is daar dan een flinke tijd mee bezig. WP-Rocket laat zien dat om de snelste plug-in aan te bieden helemaal geen omslachtige settings nodig zijn.

Deze plug-in is sneller dan alle andere en heeft bovendien instellingen die een complete leek goed begrijpt. De meeste cache plug-ins hebben zowel een gratis als een premium versie. Wp-Rocket heeft alleen een premium versie, er moet dus in elk geval voor betaald worden. WP-Rocket werd ondertussen op 1.2 miljoen websites geïnstalleerd.


WP-Rocket review prijzen


Het hebben van een razendsnelle website zorgt voor meer bezoekers die ook nog eens beter tevreden zijn over uw site. Verder heeft het een zeer gunstige invloed op conversie en SERP, oftewel betere resultaten in Google-zoekopdrachten. Het lijkt me niet nodig te zeggen dat dit het zeker waard is om er 49 dollar voor te betalen.


Advertisement

Divi Ad 680px


WP-ROCKET SPEEDTESTS

Hieronder toon ik u 2 speedtest waar duidelijk te zien is dat vooral de laadtijd enorm verbetert door het gebruik van de WP-Rocket cache plug-in. De verbetering betreft maar liefst bijna 70%. Dit is geen garantie van mij dat dit voor elke site zo gaat zijn, maar 40-50% zal altijd minstens het geval zijn.


WP-Rocket review speedtest 1


WP-Rocket review speedtest 2


EENVOUDIG TE GEBRUIKEN

De ontwikkelaars van WP-Rocket hebben hun best gedaan de plug-in zo simpel mogelijk te houden en dat is erg goed gelukt. Iedereen is in staat om deze plug-in zo goed mogelijk in te stellen. De meeste zaken werken out-of-the-box al na het installeren van WP-Rocket. De rest is prachtig verdeeld in hoofdstukken en hier en daar een vinkje zetten is genoeg om alles optimaal in te stellen.


WP-Rocket review overzichtelijk dashboard


Als er toch dingen zijn die u niet meteen begrijpt raadpleegt u gewoon de videos die alles in geuren en kleuren uitleggen. Deze video's zijn vanuit het dashboard in de plug-in te bereiken evenals tientallen artikelen.


WP-Rocket review helpdesk


Zoals hierboven te zien is: een prachtige feature is te kunnen chatten met de WP-Rocket helpdesk vanuit het dashboard van de plug-in. Naar hun site gaan is niet nodig.

DOET MEER DAN ANDERE PLUG-INS

WP-Rocket biedt een maximum aan functies, terwijl alles heel eenvoudig te bedienen blijft.


WP-Rocket review caching optiesLaten we beginnen met het bespreken van alle functies

WP-ROCKET REVIEW CACHE

WP-Rocket review cache


WP-Rocket heeft cache standaard al goed staan, maar hier heeft u extra instellingen voor caching op mobiele apparaten, de verlooptijd van de cache. Cache-bestanden die ouder zijn dan de ingesteld levensduur worden verwijderd en opnieuw ge-precached. De plug-in biedt zelfs User Cache waarmee men cache in kan stellen voor ingelogde bezoekers.


WP-ROCKET BESTANDEN OPTIMALISEREN

Het hoofdstuk "bestanden optimaliseren" is behoorlijk groot. U kunt hier alles instellen voor het combineren (concatenation) en minifying van css en javascript bestanden. Ik probeer dit WP-Rocket review beknopt te houden, als u niet weet wat minifying of concatenation is, klik dan op deze links.


WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren


De optie "load javascript deferred" is iets wat de meeste plug-ins van de concurrentie niet hebben en iets wat voor Google erg belangrijk is. JS-bestanden worden zo pas op het einde geladen nadat de rest van de pagina al zichtbaar is. Zie hier wat defer precies is.


WP-ROCKET LAZY-LOAD & WEBP

Lazy load betekent dat afbeelding wazig geladen worden en dan steeds scherper worden. Tevens worden afbeeldingen die niet in beeld zijn op de pagina pas later geladen. Op deze manier verschijnen afbeeldingen vrijwel meteen wat bezoekers tevreden stemt.


WP-Rocket review lazy load afbeeldingen


WebP is een type bestand voor afbeeldingen wat 30% kleiner is dan jpeg. Activeer dit zeker als u geen gebruik van Imagify maakt. Imagify optimaliseert afbeeldingen voor u, hier kom ik later op terug.


WP-Rocket review WebP afbeeldingen


WP-ROCKET DATABASE

WP-Rocket database clean up


WP-Rocket verschoont uw website indien gewenst meteen van overtollige ballast. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde database wat uw site weer iets sneller maakt. Afgezien van revisions, posts in de prullebak, en drafts zoals hieronder te zien is, verwijdert WP-Rocket ook de volgende zaken voor u: spam commentaren, door u verwijderde commentaren, en tijdelijke bestanden. Ook optimaliseert het de tabellen in uw database voor u. U kunt zelf een tijdstip aangeven waarop dit gaat gebeuren met de planner.


WP-ROCKET PLUG-IN REVIEW: CDN

Via WP-Rocket kunt u kiezen om tegen een vergoeding van 8 dollar per maand hun eigen CDN te gebruiken. In het hoofdstuk "Add-ons" kunt u gratis Cloudflare gebruiken. Aangezien WP-Rocket hierop voorbereid is, is de installatie van beide CDN's erg eenvoudig.


WP-Rocket CDN


WP-ROCKET ADD-ONS

WP-Rocket review add-ons


WP-Rocket werkt ook perfect samen met Facebook, Google Analytics (Statistieken voor bezoekers), Varnish (Server cache-programma), Sucuri (Website beveiliging), en dus Cloudflare (CDN). In dit WP-Rocket plug-in review moeten we hier de volle punten voor geven.


AFBEELDINGEN OPTIMALISEREN

WP-Rocket images optimaliseren


Hier vindt u een andere add-on: Imagify. Imagify is perfect voor het optimaliseren van uw afbeeldingen. Zefs als u dat zelf al deed, Imagify maakt alles nog een stuk kleiner. Onder andere door alle images te vervangen door WEBP-images. Imagify kan gratis gebruikt worden tot zoveel afbeeldingen maar al teveel kost het sowieso niet. Dit bespaart u veel werk en zorgt voor een betere klassering in SERP aangezien uw site er een stuk sneller door wordt.


TOOLS

WP-Rocket review tools


In het hoofdstuk "Tools" treft u de mogelijkheden aan om de complete settings van de plug-in te exporteren en importeren. Als u meerdere websites heeft kunt u de settings dus gewoon overnemen en zo hoeft u helemaal niets meer in te stellen. Ook is het mogelijk na de plug-in ge-upgrade te hebben dit weer ongedaan te maken.


WP-ROCKET REVIEW CONCLUSIE

Het zal u duidelijk geworden zijn dat WP-Rocket het neusje van de zalm is op het gebied van cache plug-ins. Het werkt perfect samen met alle andere bekende tools voor Wordpress. Het instellen van de plug-in is uiterst eenvoudig en bovendien is dit de snelste plug-in die er te vinden is. WP-Rocket is de 49 dollar die ervoor gevraagd worden meer dan waard.

Naar WP-Rocket
WP SUPER CACHE (WP-Rocket vs WP Super Cache)

WP Super Cache review


WP SUPER CACHE REVIEW

In deze WP-Rocket vs WP Super Cache vergelijking bespreken we nu de gratis versie van WP Super Cache. Het valt als eerst op dat deze plug-in maar liefst op meer dan 2 miljoen websites actief is. Bovendien is WP Super Cache bijzonder geliefd met erg veel gebruikers die er 5 sterren aan gaven. Wat ook opvalt is dat er ook redelijk wat met slechts 1 ster rating zijn.

WP SUPER CACHE RATINGS


WP Super Cache ratings


Zie hierboven de ratings en actieve installaties voor WP Super Cache.


WP SUPER CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de beste speedtests die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd flink verbeterd en de totale score is van 76 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Super Cache

WP Super Cache speedtest

Met WP Super Cache

WP Super Cache speedtest


WP SUPER CACHE SET UP

Installeer de plug-in en ga vervolgens naar het scherm voor alle plug-ins en klik op "settings" bij WP Super Cache. De plug-in schijnt geen aparte tab in het back-end in de linker kolom te hebben hiervoor. Klik daarna op "caching on" en klik "update status".


WP Super Cache set up


Ook comprimeert de plug-in niet standaard uw bestanden. Dit moet u aanzetten bij de tab "advanced" zoals hieronder te zien is.

WP Super Cache compression


We moeten ons in dit WP Super Cache review zeker afvragen waarom deze plug-in niet meteen na de installatie ervan al werkt. Er zijn plug-ins zoals cache-plug-in WP-Rocket waar men practisch niets in hoeft te stellen en meteen werkt. WP Super Cache heeft onder de "advanced" tab heel veel dingen die men in kan stellen, waar beginners gewoon niets van gaan begrijpen.

Opties die duidelijk ontbreken zijn Lazy Load en image-optimalisatie, maar andere plug-ins bieden dit ook alleen in hun premium versie. WP Super Cache heeft geen premium versie en dus gaan we ze dit niet kwalijk nemen.

WP SUPER CACHE + CDN

WP Super Cache CDN


WP Super Cache werkt goed samen met CDN Netwerken als u dit wilt. Met een CDN wordt uw website op meerdere servers wereldwijd opgeslagen om uit cache door bezoekers gedownload te worden. Dit maakt uw webite veel sneller, zeker naarmate bezoekers verder van uw origin-server verwijderd zijn. Maar ook hier is het met WP-Rocket weer veel makkelijker een CDN in te stellen.

WP SUPER CACHE REVIEW: CONCLUSIE

Deze plug-in heeft geen premium versie. Hier en daar viel waarschijnlijk al te merken dat ik niet helemaal tevreden ben over deze plug-in. In mijn speedtest hierboven moest ik eerst alles goed instellen om een dergelijk goed resultaat te behalen. Dat is erg omslachtig als we het vergelijken met WP-Rocket of of andere betere cache plug-ins die meteen goed scoren.

Ik denk hier nu ook te snappen waarom de plug-in redelijk vaak 1 ster scoort. Mensen die niet meteen door hebben dat ze eerst alles in moeten stellen krijgen in een test een waardeloze score. Net als bij bounce rate voor websites zijn mensen ongeduldig en verwijderen de plug-in en raten hem met 1 ster. Maar eerlijk is eerlijk, WP Super Cache versnelt u website bijzonder goed als hij eenmaal fatsoenlijk ingesteld is.


Naar WP Super Cache

WP-Rocket vs WP Super Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP-Rocket vs WP Super Cache vergelijking tot het einde. Meteen valt op dat WP-Rocket geen gratis versie heeft en WP Super Cache geen premium versie. Dat maakt het misschien een oneerlijke vergelijking. Duidelijk is dat we het hier over 2 tegenovergestelden hebben als het gaat om out-of-the-box prestaties. WP-Rocket hoeft u practisch niets aan te doen en WP Super Cache moet eerst goed ingesteld worden om fatsoenlijk te presteren.

Voor de rest ziet WP-Rocket er veel fraaier en professioneler uit. De prestaties zijn beter, het biedt veel meer extra functies als Lazy Load, afbeeldingen optimaliseren en feilloze samenwerking met CDN en andere programma's. Er is hier geen twijfel wat de betere keuze is.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven