Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Rocket vs WP Fastest Cache [2023] 💥

WP-Rocket vs WP Fastest Cache


WP-ROCKET vs WP FASTEST CACHE


WP-Rocket vs WP Fastest Cache, deze beide cache plug-ins zijn bekend om meteen goed resultaat te bieden na de installatie ervan. Dus zonder de plug-ins echt in te moeten stellen. Ook zijn beide deze plug-ins op miljoenen Wordpress websites geïnstalleerd en krijgen een bijzonder goede rating van mensen die de plug-ins kochten.
WP-ROCKET (WP-Rocket vs WP Fastest Cache)

WP-Rocket review


WP-ROCKET REVIEW

We beginnen in deze WP-Rocket vs WP Fastest Cache vergelijking met WP-Rocket wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Ik wil beginnen te zeggen dat er erg veel fatsoenlijke cache plug-ins beschikbaar zijn die in principe allemaal hun werk goed doen. Een aantal zoals WP Fastest Cache zijn erg omslachtig in hun settings, men is daar dan een flinke tijd mee bezig. WP-Rocket laat zien dat om de snelste plug-in aan te bieden helemaal geen omslachtige settings nodig zijn.

Deze plug-in is sneller dan alle andere en heeft bovendien instellingen die een complete leek goed begrijpt. De meeste cache plug-ins hebben zowel een gratis als een premium versie. Wp-Rocket heeft alleen een premium versie, er moet dus in elk geval voor betaald worden. WP-Rocket werd ondertussen op 1.2 miljoen websites geïnstalleerd.


WP-Rocket review prijzen


Het hebben van een razendsnelle website zorgt voor meer bezoekers die ook nog eens beter tevreden zijn over uw site. Verder heeft het een zeer gunstige invloed op conversie en SERP, oftewel betere resultaten in Google-zoekopdrachten. Het lijkt me niet nodig te zeggen dat dit het zeker waard is om er 49 dollar voor te betalen.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP-ROCKET SPEEDTESTS

Hieronder toon ik u 2 speedtest waar duidelijk te zien is dat vooral de laadtijd enorm verbetert door het gebruik van de WP-Rocket cache plug-in. De verbetering betreft maar liefst bijna 70%. Dit is geen garantie van mij dat dit voor elke site zo gaat zijn, maar 40-50% zal altijd minstens het geval zijn.


WP-Rocket review speedtest 1


WP-Rocket review speedtest 2


EENVOUDIG TE GEBRUIKEN

De ontwikkelaars van WP-Rocket hebben hun best gedaan de plug-in zo simpel mogelijk te houden en dat is erg goed gelukt. Iedereen is in staat om deze plug-in zo goed mogelijk in te stellen. De meeste zaken werken out-of-the-box al na het installeren van WP-Rocket. De rest is prachtig verdeeld in hoofdstukken en hier en daar een vinkje zetten is genoeg om alles optimaal in te stellen.


WP-Rocket review overzichtelijk dashboard


Als er toch dingen zijn die u niet meteen begrijpt raadpleegt u gewoon de videos die alles in geuren en kleuren uitleggen. Deze video's zijn vanuit het dashboard in de plug-in te bereiken evenals tientallen artikelen.


WP-Rocket review helpdesk


Zoals hierboven te zien is: een prachtige feature is te kunnen chatten met de WP-Rocket helpdesk vanuit het dashboard van de plug-in. Naar hun site gaan is niet nodig.

DOET MEER DAN ANDERE PLUG-INS

WP-Rocket biedt een maximum aan functies, terwijl alles heel eenvoudig te bedienen blijft.


WP-Rocket review caching optiesLaten we beginnen met het bespreken van alle functies

WP-ROCKET REVIEW CACHE

WP-Rocket review cache


WP-Rocket heeft cache standaard al goed staan, maar hier heeft u extra instellingen voor caching op mobiele apparaten, de verlooptijd van de cache. Cache-bestanden die ouder zijn dan de ingesteld levensduur worden verwijderd en opnieuw ge-precached. De plug-in biedt zelfs User Cache waarmee men cache in kan stellen voor ingelogde bezoekers.


WP-ROCKET BESTANDEN OPTIMALISEREN

Het hoofdstuk "bestanden optimaliseren" is behoorlijk groot. U kunt hier alles instellen voor het combineren (concatenation) en minifying van css en javascript bestanden. Ik probeer dit WP-Rocket review beknopt te houden, als u niet weet wat minifying of concatenation is, klik dan op deze links.


WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren


De optie "load javascript deferred" is iets wat de meeste plug-ins van de concurrentie niet hebben en iets wat voor Google erg belangrijk is. JS-bestanden worden zo pas op het einde geladen nadat de rest van de pagina al zichtbaar is. Zie hier wat defer precies is.


WP-ROCKET LAZY-LOAD & WEBP

Lazy load betekent dat afbeelding wazig geladen worden en dan steeds scherper worden. Tevens worden afbeeldingen die niet in beeld zijn op de pagina pas later geladen. Op deze manier verschijnen afbeeldingen vrijwel meteen wat bezoekers tevreden stemt.


WP-Rocket review lazy load afbeeldingen


WebP is een type bestand voor afbeeldingen wat 30% kleiner is dan jpeg. Activeer dit zeker als u geen gebruik van Imagify maakt. Imagify optimaliseert afbeeldingen voor u, hier kom ik later op terug.


WP-Rocket review WebP afbeeldingen


WP-ROCKET DATABASE

WP-Rocket database clean up


WP-Rocket verschoont uw website indien gewenst meteen van overtollige ballast. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde database wat uw site weer iets sneller maakt. Afgezien van revisions, posts in de prullebak, en drafts zoals hieronder te zien is, verwijdert WP-Rocket ook de volgende zaken voor u: spam commentaren, door u verwijderde commentaren, en tijdelijke bestanden. Ook optimaliseert het de tabellen in uw database voor u. U kunt zelf een tijdstip aangeven waarop dit gaat gebeuren met de planner.


WP-ROCKET PLUG-IN REVIEW: CDN

Via WP-Rocket kunt u kiezen om tegen een vergoeding van 8 dollar per maand hun eigen CDN te gebruiken. In het hoofdstuk "Add-ons" kunt u gratis Cloudflare gebruiken. Aangezien WP-Rocket hierop voorbereid is, is de installatie van beide CDN's erg eenvoudig.


WP-Rocket CDN


WP-ROCKET ADD-ONS

WP-Rocket review add-ons


WP-Rocket werkt ook perfect samen met Facebook, Google Analytics (Statistieken voor bezoekers), Varnish (Server cache-programma), Sucuri (Website beveiliging), en dus Cloudflare (CDN). In dit WP-Rocket plug-in review moeten we hier de volle punten voor geven.


AFBEELDINGEN OPTIMALISEREN

WP-Rocket images optimaliseren


Hier vindt u een andere add-on: Imagify. Imagify is perfect voor het optimaliseren van uw afbeeldingen. Zefs als u dat zelf al deed, Imagify maakt alles nog een stuk kleiner. Onder andere door alle images te vervangen door WEBP-images. Imagify kan gratis gebruikt worden tot zoveel afbeeldingen maar al teveel kost het sowieso niet. Dit bespaart u veel werk en zorgt voor een betere klassering in SERP aangezien uw site er een stuk sneller door wordt.


TOOLS

WP-Rocket review tools


In het hoofdstuk "Tools" treft u de mogelijkheden aan om de complete settings van de plug-in te exporteren en importeren. Als u meerdere websites heeft kunt u de settings dus gewoon overnemen en zo hoeft u helemaal niets meer in te stellen. Ook is het mogelijk na de plug-in ge-upgrade te hebben dit weer ongedaan te maken.


WP-ROCKET REVIEW CONCLUSIE

Het zal u duidelijk geworden zijn dat WP-Rocket het neusje van de zalm is op het gebied van cache plug-ins. Het werkt perfect samen met alle andere bekende tools voor Wordpress. Het instellen van de plug-in is uiterst eenvoudig en bovendien is dit de snelste plug-in die er te vinden is. WP-Rocket is de 49 dollar die ervoor gevraagd worden meer dan waard.

Naar WP-Rocket
WP FASTEST CACHE (WP-Rocket vs WP Fastest Cache)

WP Fastest Cache review


WP FASTEST CACHE REVIEW

In deze WP-Rocket vs WP Fastest Cache vergelijking bespreken we nu de gratis en premium versies van WP Fastest Cache. Wat betreft WP Fastest Cache moeten we zeker beginnen met de fantastisch rating die het op Wordpress.org heeft en de 1.7 miljoen downloads van hun gratis plug-in. Het is ook niet voor niets dat de score zo hoog ligt, Ik heb sinds jaren ervaring met deze plug-in en is voor gratis cache plug-ins nog altijd mijn favoriet.

WP FASTEST CACHE RATINGS


WP Fastest Cache ratings


Zie hierboven de ratings en downloads voor WP Fastest Cache.


WP FASTEST CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de gerennomeerdste speedtest die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd gehalveerd en de totale score is van 78 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest

Met WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest


WP FASTEST CACHE STANDAARD INSTELLINGEN

WP Fastest Cache standaard instellingen


We moeten in dit WP Fastest Cache review zeker de aandacht vestigen op het feit dat na de plug-in geïnstalleerd te hebben, meteen alles werkzaam is en uw site veel sneller geworden is. Hierboven zag u al wat er zoal geactiveerd is zonder dat u hier iets aan hoefde te doen. Het installatie-gemak is hetzelfde als bij de professionele en hoogste gewaarde cache-plug-in WP-Rocket.


WP FASTEST CACHE PREMIUM VERSIE

Hieronder ziet u een lijstje met alles wat de premium versie biedt. In het kort gezegd, alles wat andere top plug-ins ook bieden. Er ontbreekt niks, de premium versie is een stuk beter nog dan de gratis versie die al erg goed is zoals we in de speedtest zagen.


WP Fastest Cache premium versie


De belangrijkste zaken zijn wel minifying voor al uw css en js en het combineren van de bestanden. Ook afbeeldingen moeten uiteraard geoptimaliseerd worden. Deze features zouden eigenlijk gewoon ook in de gratis versie moeten zitten vind ik. Ook erg belangrijk is Render-Blocking JS zodat niet al het javascript al geladen wordt als dat nog niet nodig is. En Lazy Load is ook een erg bruikbare feature waarvoor tig gratis plug-ins zijn dus waarom zit het niet gewoon in de gratis versie van WP Fastest cache.

WP FASTEST CACHE REVIEW: DE PRIJS

De prijs van de premium versie is 49 dollar per site, er zijn kortingen voor meerdere sites. WP Fastest Cache is compleet en een zeer goede plug-in en toch zou ik voor hetzelfde geld liever WP-Rocket aanschaffen, de nummer 1 in mijn collectie beste cache plug-ins. WP-Rocket is nog wat sneller en het dashboard ervan oogt veel beter. Al met al een professionelere plug-in voor hetzelfde geld.


Naar WP Fastest CacheWP-Rocket vs WP Fastest Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP-Rocket vs WP Fastest Cache vergelijking tot het einde. Ik heb al meerdere keren in mijn enthousiasme voor WP-Rocket door laten schemeren dat het de betere keuze is. Vreemd genoeg was WP Fastest Cache jarenlang mijn favoriete cache plug-in. Ik heb het dan over de gratis versie want WP-Rocket theme was de eerste premium versie die ik aanschafte. Hoe goed WP Fastest Cache ook is en het is zelfs nog verbeterd de laatste tijd, het is een genot om met WP-Rocket te werken en dat mag best wat kosten. Waarschijnlijk haal ik die kosten er ook weer uit via meer omzet via mijn sites door snellere laadtijden.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven