Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Rocket vs W3 Total Cache plug-ins [2024] 💥

WP-Rocket vs W3 Total Cache


WP-ROCKET vs W3 TOTAL CACHE


We testen WP-Rocket vs W3 Total Cache op hun laadtijd en extra features. Dit zijn 2 van de beste en snelste Wordpress plug-ins voor caching. Beide plug-ins hebben een zeer goede rating en worden bijzonder veel gebruikt. Maar welke van de 2 is het meest zijn geld waard?

WP-ROCKET (WP-Rocket vs W3 Total Cache)

WP-Rocket Review


We beginnen in deze W3 Total Cache vs WP-Rocket vergelijking met WP-ROCKET wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Als eerste wil ik zeggen dat er erg veel fatsoenlijke cache plug-ins beschikbaar zijn die in principe allemaal hun werk goed doen. Een aantal zijn duidelijk wat langzamer en omslachtig in hun settings, men is daar dan een flinke tijd mee bezig om alles goed in te stellen. WP-Rocket laat zien dat het ook anders kan.

Deze plug-in is supersnel en heeft bovendien instellingen die een complete leek goed begrijpt. De meeste cache plug-ins hebben zowel een gratis als een premium versie. Wp-Rocket heeft alleen een premium versie, er moet dus in elk geval voor betaald worden. WP-Rocket werd ondertussen op 1.2 miljoen websites geïnstalleerd.


WP-Rocket review prijzen


Het hebben van een razendsnelle website zorgt voor meer bezoekers die ook nog eens beter tevreden zijn over uw site. Verder heeft het een zeer gunstige invloed op conversie en SERP, oftewel betere resultaten in Google-zoekopdrachten. Het lijkt me niet nodig te zeggen dat dit het zeker waard is om er 49 dollar voor te betalen.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP-ROCKET SPEEDTESTS

Hieronder toon ik u 2 speedtest waar duidelijk te zien is dat vooral de laadtijd enorm verbetert door het gebruik van de WP-Rocket cache plug-in. De verbetering betreft maar liefst bijna 70%. Dit is geen garantie van mij dat dit voor elke site zo gaat zijn, maar 40-50% zal altijd minstens het geval zijn.


WP-Rocket review speedtest 1


WP-Rocket review speedtest 2


EENVOUDIG TE GEBRUIKEN

De ontwikkelaars van WP-Rocket hebben hun best gedaan de plug-in zo simpel mogelijk te houden en dat is erg goed gelukt. Iedereen is in staat om deze plug-in zo goed mogelijk in te stellen. De meeste zaken werken out-of-the-box al na het installeren van WP-Rocket. De rest is prachtig verdeeld in hoofdstukken en hier en daar een vinkje zetten is genoeg om alles optimaal in te stellen.


WP-Rocket review overzichtelijk dashboard


Als er toch dingen zijn die u niet meteen begrijpt raadpleegt u gewoon de videos die alles in geuren en kleuren uitleggen. Deze video's zijn vanuit het dashboard in de plug-in te bereiken evenals tientallen artikelen.


WP-Rocket review helpdesk


Zoals hierboven te zien is: een prachtige feature is te kunnen chatten met de WP-Rocket helpdesk vanuit het dashboard van de plug-in. Naar hun site gaan is niet nodig.

DOET MEER DAN ANDERE PLUG-INS

WP-Rocket biedt een maximum aan functies, terwijl alles heel eenvoudig te bedienen blijft.


WP-Rocket review caching optiesLaten we beginnen met het bespreken van alle functies

WP-ROCKET REVIEW CACHE

WP-Rocket review cache


WP-Rocket heeft cache standaard al goed staan, maar hier heeft u extra instellingen voor caching op mobiele apparaten, de verlooptijd van de cache. Cache-bestanden die ouder zijn dan de ingesteld levensduur worden verwijderd en opnieuw ge-precached. De plug-in biedt zelfs User Cache waarmee men cache in kan stellen voor ingelogde bezoekers.


WP-ROCKET BESTANDEN OPTIMALISEREN

Het hoofdstuk "bestanden optimaliseren" is behoorlijk groot. U kunt hier alles instellen voor het combineren (concatenation) en minifying van css en javascript bestanden. Ik probeer dit WP-Rocket review beknopt te houden, als u niet weet wat minifying of concatenation is, klik dan op deze links.


WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren


De optie "load javascript deferred" is iets wat de meeste plug-ins van de concurrentie niet hebben en iets wat voor Google erg belangrijk is. JS-bestanden worden zo pas op het einde geladen nadat de rest van de pagina al zichtbaar is. Zie hier wat defer precies is.


WP-ROCKET LAZY-LOAD & WEBP

Lazy load betekent dat afbeelding wazig geladen worden en dan steeds scherper worden. Tevens worden afbeeldingen die niet in beeld zijn op de pagina pas later geladen. Op deze manier verschijnen afbeeldingen vrijwel meteen wat bezoekers tevreden stemt.


WP-Rocket review lazy load afbeeldingen


WebP is een type bestand voor afbeeldingen wat 30% kleiner is dan jpeg. Activeer dit zeker als u geen gebruik van Imagify maakt. Imagify optimaliseert afbeeldingen voor u, hier kom ik later op terug.


WP-Rocket review WebP afbeeldingen


WP-ROCKET DATABASE

WP-Rocket database clean up


WP-Rocket verschoont uw website indien gewenst meteen van overtollige ballast. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde database wat uw site weer iets sneller maakt. Afgezien van revisions, posts in de prullebak, en drafts zoals hieronder te zien is, verwijdert WP-Rocket ook de volgende zaken voor u: spam commentaren, door u verwijderde commentaren, en tijdelijke bestanden. Ook optimaliseert het de tabellen in uw database voor u. U kunt zelf een tijdstip aangeven waarop dit gaat gebeuren met de planner.


WP-ROCKET PLUG-IN REVIEW: CDN

Via WP-Rocket kunt u kiezen om tegen een vergoeding van 8 dollar per maand hun eigen CDN te gebruiken. In het hoofdstuk "Add-ons" kunt u gratis Cloudflare gebruiken. Aangezien WP-Rocket hierop voorbereid is, is de installatie van beide CDN's erg eenvoudig.


WP-Rocket CDN


WP-ROCKET ADD-ONS

WP-Rocket review add-ons


WP-Rocket werkt ook perfect samen met Facebook, Google Analytics (Statistieken voor bezoekers), Varnish (Server cache-programma), Sucuri (Website beveiliging), en dus Cloudflare (CDN). In dit WP-Rocket plug-in review moeten we hier de volle punten voor geven.


AFBEELDINGEN OPTIMALISEREN

WP-Rocket images optimaliseren


Hier vindt u een andere add-on: Imagify. Imagify is perfect voor het optimaliseren van uw afbeeldingen. Zefs als u dat zelf al deed, Imagify maakt alles nog een stuk kleiner. Onder andere door alle images te vervangen door WEBP-images. Imagify kan gratis gebruikt worden tot zoveel afbeeldingen maar al teveel kost het sowieso niet. Dit bespaart u veel werk en zorgt voor een betere klassering in SERP aangezien uw site er een stuk sneller door wordt.


TOOLS

WP-Rocket review tools


In het hoofdstuk "Tools" treft u de mogelijkheden aan om de complete settings van de plug-in te exporteren en importeren. Als u meerdere websites heeft kunt u de settings dus gewoon overnemen en zo hoeft u helemaal niets meer in te stellen. Ook is het mogelijk na de plug-in ge-upgrade te hebben dit weer ongedaan te maken.


WP-ROCKET REVIEW CONCLUSIE

Het zal u duidelijk geworden zijn dat WP-Rocket het neusje van de zalm is op het gebied van cache plug-ins. Het werkt perfect samen met alle andere bekende tools voor Wordpress. Het instellen van de plug-in is uiterst eenvoudig en bovendien is dit de snelste plug-in die er te vinden is. WP-Rocket is de 49 dollar die ervoor gevraagd worden meer dan waard.

Naar WP-Rocket
W3 TOTAL CACHE (WP-Rocket vs W3 Total Cache)

W3 Total cacheGoed, we hebben WP-Rocket gehad. We gaan in deze WP-Rocket vs W3 Total Cache vergelijking nu verder met W3 Total Cache. Voor W3 Total Cache bespreken we wat zowel de gratis als de PRO-versie voor uw Wordpress-website kunnen betekenen. Met meer dan een miljoen actieve installaties is W3 Total Cache een van de populairste en bekendste cache plug-ins voor Wordpress. Ook de gemiddelde rating op Wordpress.org waar de plug-in gratis gedownload kan worden is ronduit goed te noemen.


W3 Total Cache review rating


W3 Total Cache installeren (gratis versie)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen nadat we de installatie activeren kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.


W3 Total Cache installeren


Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

W3 Total Cache settings

Okay, laten we eens kijken wat W3 Total Cache te bieden heeft.

Page Cache

De Page Cache moet uiteraard op "enabled" staan, en onder normale omstandigheden "Disk Enhanced" zoals hieronder afgebeeld.

W3 Total Cache page cache


Minifying

Minifying moet u zoveel mogelijk gebruik van maken, zo lang zich geen problemen op uw website voordoen (design). Dit geldt vooral bij het combineren van css of js bestanden. Hier kunnen problemen ontstaan en in dat geval moet u het terug zetten. Standaard goede settings ziet u hieronder.


W3 Total Cache Minifying


Andere cache types

Ik ga u in dit W3 Total Cache review niet vervelen met foto's van alle verschillende cache types, het spreekt min of meer voor zich. Alles kan practisch aangezet worden: Opcode cache, Database cache, Object cache, en Browser cache.

CDN Network

In dit W3 Total Cache review zjn we onder de indruk van de grote hoeveelheid aan CDN-netwerken waar W3 Total Cache perfect mee samenwerkt. De beste keuze is voor mij Stackpath CDN of Cloudflare wat gratis is. Zodra u gaat betalen (PRO) is Stackpath de goedkopere keuze. Beide services zijn practisch evengoed als het om de premium versie gaat.


W3 Total Cache CDN


Lazy Load

Lazy Load heeft een enorm positieve invloed op de laadtijd van uw pagina en moet dus zeker aan staan. Afbeeldingen worden wazig geladen waarna ze steeds scherper worden en afbeeldingen "beath the fold" worden pas later geladen.


W3 Total Cache Lazy Load


Import & Export

Alle versies bieden de import en export mogelijkheden waarmee u de settings van W3 Toal Cache kunt exporteren naar uw PC om ze vervolgens in andere site van u te uploaden. Zo heeft u veel minder werk als u meerdere sites heeft.


W3 Total Cache Import & Export


Wat biedt de Premium Versie extra?

Met de PRO-versie heeft u monitoring in uw dashboard, kunt u W3 Total Cache op Google Pagespeed aansluiten, Disk Optimizing (database). Verder beschikt u dan over Fragment caching, Lazy Load voor Google Maps, Full site caching voor CDN, Render Blocking CSS verwijderen (belangrijk), geschikt voor gebruik met WPML, geoptimaliseerd om samen te werken met Genesis Framework(60% sneller) en natuurlijk full ticket support.

W3 Total Cache review conclusie

Mijn persoonlijke ervaring met deze plug-in zijn goed al vind ik de instellingen te omslachtig en lijken me voor beginners niet optimaal. Een makkelijker en tevens betere plug-in om snelle laadtijden te bereiken is WP-Rocket. Ook WP-Optimize is een goed alternatief. De Premium versie van W3 Total Cache kost maar liefst 99 dollar per jaar, het dubbele van WP-Rocket en heeft geen kortingen voor meerdere sites. Deze plug-in is dus schandalig duur.W3 Total Cache


WP-Rocket vs W3 Total Cache vergelijking eindconclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze WP-Rocket vs W3 Total Cache-vergelijking tot het einde. Laten we het eerst eens hebben over de prijzen. WP-Rocket heeft geen gratis versie en kost 49 dollar per jaar. W3 Total Cache Premium kost 99 dollar per jaar, het dubbele dus. We laten de gratis W3 versie even buiten beschouwing want gratis kan nooit met premium vergeleken worden.

Beide plug-ins hebben ongeveer hetzelfde te bieden en doen hun werk zeer goed. Feit is dat WP-Rocket gewoon een stukje sneller is, dus ook op dit vlak wint WP-Rocket. Als laatste punt moeten we zeker in acht nemen dat WP-Rocket alleen door het te installeren uw site al razendsnel maakt, erg overzichtelijk is en super eenvoudig om in te stellen. Niks slechts over W3 Total Cache maar het kan gewoon overall niet tippen aan de kwaliteit van WP-Rocket en is dus nog duurder ook. Winnaar = WP-Rocket.
Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven