Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Optimize vs WP Super Cache [2024] 💥

WP-Optimize vs WP Super Cache


WP-OPTIMIZE vs WP SUPER CACHE


WP Super Cache vs WP-Optimize behoren beide tot de top der cache plug-ins voor Wordpress websites. WP Super Cache heeft alleen een gratis versie en WP-Optimize heeft zowel een gratis als een premium versie. Laten we eens kijken hoe de verhouding ligt tussen deze twee plug-ins voor wat betreft laadtijd verbetering, installatiegemak, en prestaties meteen na de installatie dus zonder iets in te stellen.
WP-OPTIMIZE (WP-Optimize vs WP Super Cache)

WP-Optimize review


WP-OPTIMIZE REVIEW

We beginnen in deze WP-OPtimize vs WP Super Cache vergelijking met WP-Optimize wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. We gaan eens kijken wat WP-Optimize allemaal te bieden heeft. De specialisatie van de plug-in is om de Wordpress database te optimaliseren, daarnaast is het een van de beste cache plug-ins. In principe het omgekeerde van WP-Rocket wat in de eerste plaats een cache plug-in is die ook uw database optimaliseert.


Advertisement

Divi Ad 680px


WP-OPTIMIZE DATABASE OPSCHONEN

De overtollige content in de website die de plug-in verwijderd is precies dezelfde als bij WP-Rocket, namelijk revisions, transients, onnodige drafts en onnodige commentaren. Het feit dat trackbacks en pingbacks verwijderd worden is wel uniek.


WP-Optimize clean database


Het is uiteraard aan te raden altijd ergens een vrij recente back-up van uw database te hebben. Dit is alleennodig als uw server geen back-ups maakt van uw complete account.


AFBEELDINGEN COMPRIMEREN

U kunt instellen in welke mate uw afbeeldingen gecomprimeerd worden. Beter nog is een programma als Imagify te gebruiken wat daadwerkelijk de afbeeldingen aanpast en bezoekers WebP-images aanbiedt.


WP-Optimize afbeeldingen comprimeren


LAZY LOAD

Afgezien van het comprimeren is het zeker aan te raden Lazy Load aan te zetten (PRO-versie). De Premium-versie biedt meerdere extra's die het een top plug-in maken al is de gratis versie zeker okay te noemen.


WP-Optimize lazy load


PAGE CACHE

WP-Optimize Review page cache


Ook hier biedt WP-Optimize hetzelfde als WP-Rocket. Men kan aparte bestanden voor mobiel genereren, er is een aparte cache voor ingelogde bezoekers, de cache levensduur kan ingesteld worden. Ons WP-Rocket review vindt u hier.


WP-OPTIMIZE GRATIS VERSIE


WP-Optimize gratis versie


U kunt de gratis versie hier downloaden. Al is de premium versie natuurlijk nog een stuk beter en geeft u de mogelijkheid om alle acties van WP-Optimize op tijd en datum in te stellen en geeft full support, de gratis versie moet zeker niet onderschat worden. Zie in de afbeelding hierboven hoe 1.000.000+ mensen deze plug-in gedownload hebben en het een asociaal goede rating heeft.

WP-OPTIMIZE PREMIUM PRIJZEN


WP-Optimize Premium prijzen


Zeker voor mensen met 2 websites is deze top cache en database clean-up plug-in goedkoop te noemen. De prijzen zijn over het algemeen schappelijk te noemen.


WP-OPTIMIZE REVIEW CONCLUSIE

Deze plug-in is zijn geld meer dan waard en biedt op het gebied van cache en database opschonen alles waarvan men kan dromen. Alles is erg overzichtelijk en kan door onervaren websitebouwers zonder problemen gebruikt worden. Mocht iets niet duidelijk zijn dan lost u dit snel op via hun geweldige support medewerkers.WP-Optimize Premium
WP SUPER CACHE (WP-Optimize vs WP Super Cache)

WP Super Cache review


WP SUPER CACHE REVIEW

In deze WP-Optimize vs WP Super Cache vergelijking bespreken we nu de gratis versie van WP Super Cache. Het valt als eerst op dat deze plug-in maar liefst op meer dan 2 miljoen websites actief is. Bovendien is WP Super Cache bijzonder geliefd met erg veel gebruikers die er 5 sterren aan gaven. Wat wel opvalt is dat er ook redelijk wat met slechts 1 ster rating zijn.

WP SUPER CACHE RATINGS


WP Super Cache ratings


Zie hierboven de ratings en actieve installaties voor WP Super Cache.


WP SUPER CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de beste speedtests die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd flink verbeterd en de totale score is van 76 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Super Cache

WP Super Cache speedtest

Met WP Super Cache

WP Super Cache speedtest


WP SUPER CACHE SET UP

Installeer de plug-in en ga vervolgens naar het scherm voor alle plug-ins en klik op "settings" bij WP Super Cache. De plug-in schijnt geen aparte tab in het back-end in de linker kolom te hebben hiervoor. Klik daarna op "caching on" en klik "update status".


WP Super Cache set up


Ook comprimeert de plug-in niet standaard uw bestanden. Dit moet u aanzetten bij de tab "advanced" zoals hieronder te zien is.

WP Super Cache compression


We moeten ons in dit WP Super Cache review zeker afvragen waarom deze plug-in niet meteen na de installatie ervan al werkt. Er zijn plug-ins zoals cache-plug-in WP-Rocket waar men practisch niets in hoeft te stellen en meteen werkt. WP Super Cache heeft onder de "advanced" tab heel veel dingen die men in kan stellen, waar beginners gewoon niets van gaan begrijpen.

Opties die duidelijk ontbreken zijn Lazy Load en image-optimalisatie, maar andere plug-ins bieden dit ook alleen in hun premium versie. WP Super Cache heeft geen premium versie en dus gaan we ze dit niet kwalijk nemen.

WP SUPER CACHE + CDN

WP Super Cache CDN


WP Super Cache werkt goed samen met CDN Netwerken als u dit wilt. Met een CDN wordt uw website op meerdere servers wereldwijd opgeslagen om uit cache door bezoekers gedownload te worden. Dit maakt uw webite veel sneller, zeker naarmate bezoekers verder van uw origin-server verwijderd zijn. Maar ook hier is het met WP-Rocket weer veel makkelijker een CDN in te stellen.

WP SUPER CACHE REVIEW: CONCLUSIE

Deze plug-in heeft geen premium versie. Hier en daar viel waarschijnlijk al te merken dat ik niet helemaal tevreden ben over deze plug-in. In mijn speedtest hierboven moest ik eerst alles goed instellen om een dergelijk goed resultaat te behalen. Dat is erg omslachtig als we het vergelijken met WP-Rocket of of andere betere cache plug-ins die meteen goed scoren.

Ik denk hier nu ook te snappen waarom de plug-in redelijk vaak 1 ster scoort. Mensen die niet meteen door hebben dat ze eerst alles in moeten stellen krijgen in een test een waardeloze score. Net als bij bounce rate voor websites zijn mensen ongeduldig en verwijderen de plug-in en raten hem met 1 ster. Maar eerlijk is eerlijk, WP Super Cache versnelt u website bijzonder goed als hij eenmaal fatsoenlijk ingesteld is.


Naar WP Super Cache


WP-Optimize vs WP Super Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP-Optimize vs WP Super Cache vergelijking tot het einde. Uiteraard is dit geen eerlijke vergelijking geweest aangezien WP Super Cache geen premium versie heeft. Ondanks dat optimaliseert WP Super Cache uw laadtijd erg goed, mits hij goed ingesteld is, wat niet voor iedereen zo makkelijk is. WP-Optimize heeft zoveel meer te bieden en werkt meteen goed na de installatie. WP-Optimize is de nummer 2 in de lijst voor mijn beste WP cache plug-ins vergelijking wat niet voor niets is. Bovendien is WP-Optimize Premium slechts 39 dollar wat geen geld is voor een dergelijke goede plug-in.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven