Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Optimize vs W3 Total Cache [09-2023] 💥

WP-Optimize vs W3 Total Cache


WP-OPTIMIZE vs W3 TOTAL CACHE


WP-Optimize vs W3 Total Cache, twee cache plug-ins die erg veel gebruikt worden. Beide hebben ze een zeer goede rating en bieden zowel een gratis als premium versie aan. We gaan beginnen met Wp-Optimize maar dat geeft niet automatisch aan dat het beter zou zijn.WP-OPTIMIZE REVIEW

WP-Optimize review


We gaan vandaag in dit WP-Optimize review eens kijken wat de plug-in allemaal te bieden heeft. De specialisatie van de plug-in is om de Wordpress database te optimaliseren, daarnaast is het een van de beste cache plug-ins. In principe het omgekeerde van WP-Rocket wat in de eerste plaats een cache plug-in is die ook uw database optimaliseert.


Advertentie


WP-OPTIMIZE DATABASE OPSCHONEN

De overtollige content in de website die de plug-in verwijderd is precies dezelfde als bij WP-Rocket, namelijk revisions, transients, onnodige drafts en onnodige commentaren. Het feit dat trackbacks en pingbacks verwijderd worden is wel uniek.


WP-Optimize clean database


Het is uiteraard aan te raden altijd ergens een vrij recente back-up van uw database te hebben. Dit is alleennodig als uw server geen back-ups maakt van uw complete account.


AFBEELDINGEN COMPRIMEREN

U kunt instellen in welke mate uw afbeeldingen gecomprimeerd worden. Beter nog is een programma als Imagify te gebruiken wat daadwerkelijk de afbeeldingen aanpast en bezoekers WebP-images aanbiedt.


WP-Optimize afbeeldingen comprimeren


LAZY LOAD

Afgezien van het comprimeren is het zeker aan te raden Lazy Load aan te zetten (PRO-versie). De Premium-versie biedt meerdere extra's die het een top plug-in maken al is de gratis versie zeker okay te noemen.


WP-Optimize lazy load


PAGE CACHE

WP-Optimize Review page cache


Ook hier biedt WP-Optimize hetzelfde als WP-Rocket. Men kan aparte bestanden voor mobiel genereren, er is een aparte cache voor ingelogde bezoekers, de cache levensduur kan ingesteld worden. Ons WP-Rocket review vindt u hier.


WP-OPTIMIZE GRATIS VERSIE


WP-Optimize gratis versie


U kunt de gratis versie hier downloaden. Al is de premium versie natuurlijk nog een stuk beter en geeft u de mogelijkheid om alle acties van WP-Optimize op tijd en datum in te stellen en geeft full support, de gratis versie moet zeker niet onderschat worden. Zie in de afbeelding hierboven hoe 1.000.000+ mensen deze plug-in gedownload hebben en het een asociaal goede rating heeft.

WP-OPTIMIZE PREMIUM PRIJZEN


WP-Optimize Premium prijzen


Zeker voor mensen met 2 websites is deze top cache en database clean-up plug-in goedkoop te noemen. De prijzen zijn over het algemeen schappelijk te noemen.


WP-OPTIMIZE REVIEW CONCLUSIE

Deze plug-in is zijn geld meer dan waard en biedt op het gebied van cache en database opschonen alles waarvan men kan dromen. Alles is erg overzichtelijk en kan door onervaren websitebouwers zonder problemen gebruikt worden. Mocht iets niet duidelijk zijn dan lost u dit snel op via hun geweldige support medewerkers.WP-Optimize Premium
W3 TOTAL CACHE (WP-Optimize vs W3 Total Cache)

W3 Total Cache review


W3 TOTAL CACHE RECENSIE

In deze WP-Optimize vs W3 Total Cache vergelijking bespreken we nu de gratis en premium versies van W3 Total Cache. In dit W3 Total Cache review bespreken we wat zowel de gratis als PRO-versie voor uw Wordpress-website kunnen betekenen. Met meer dan een miljoen actieve installatie is W3 Total Cache een van de populairste en bekendste cache plug-ins voor Wordpress. Ook de gemiddelde rating op Wordpress.org waar de plug-in gratis gedownload kan worden is behoorlijk goed te noemen.


W3 Total Cache review rating


W3 Total Cache installeren (gratis versie)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen nadat we de installatie activeren kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.


W3 Total Cache installeren


Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

W3 Total Cache settings

Okay, laten we eens kijken wat W3 Total Cache te bieden heeft.

Page Cache

De Page Cache moet uiteraard op "enabled" staan, en onder normale omstandigheden "Disk Enhanced" zoals hieronder afgebeeld.

W3 Total Cache page cache


Minifying

Minifying moet u zoveel mogelijk gebruik van maken, zo lang zich geen problemen op uw website voordoen (design). Dit geldt vooral bij het combineren van css of js bestanden. Hier kunnen problemen ontstaan en in dat geval moet u het terug zetten. Standaard goede settings ziet u hieronder.


W3 Total Cache Minifying


Andere cache types

Ik ga u in dit W3 Total Cache review niet vervelen met foto's van alle verschillende cache types, het spreekt min of meer voor zich. Alles kan practisch aangezet worden: Opcode cache, Database cache, Object cache, en Browser cache.

CDN Network

In dit W3 Total Cache review zjn we onder de indruk van de grote hoeveelheid aan CDN-netwerken waar W3 Total Cache perfect mee samenwerkt. De beste keuze is voor mij Stackpath CDN of Cloudflare wat gratis is. Zodra u gaat betalen (PRO) is Stackpath de goedkopere keuze. Beide services zijn practisch evengoed als het om de premium versie gaat.


W3 Total Cache CDN


Lazy Load

Lazy Load heeft een enorm positieve invloed op de laadtijd van uw pagina en moet dus zeker aan staan. Afbeeldingen worden wazig geladen waarna ze steeds scherper worden en afbeeldingen "beath the fold" worden pas later geladen.


W3 Total Cache Lazy Load


Import & Export

Alle versies bieden de import en export mogelijkheden waarmee u de settings van W3 Toal Cache kunt exporteren naar uw PC om ze vervolgens in andere site van u te uploaden. Zo heeft u veel minder werk als u meerdere sites heeft.


W3 Total Cache Import & Export


Wat biedt de Premium Versie extra?

Met de PRO-versie heeft u monitoring in uw dashboard, kunt u W3 Total Cache op Google Pagespeed aansluiten, Disk Optimizing (database). Verder beschikt u dan over Fragment caching, Lazy Load voor Google Maps, Full site caching voor CDN, Render Blocking CSS verwijderen (belangrijk), geschikt voor gebruik met WPML, geoptimaliseerd om samen te werken met Genesis Framework(60% sneller) en natuurlijk full ticket support.

W3 Total Cache review conclusie

Om te beginnen bedank ik u mijn W3 Total Cache review tot het einde gelezen te hebben. Mijn persoonlijke ervaring met deze plug-in zijn goed al vind ik de instellingen te omslachtig en lijken me voor beginners niet optimaal. Een makkelijker en tevens betere plug-in om snelle laadtijden te bereiken is WP-Rocket. Ook WP-Optimize is een goed alternatief. De Premium versie van W3 Total Cache kost maar liefst 99 dollar per jaar, het dubbele van WP-Rocket en heeft geen kortingen voor meerdere sites. Deze plug-in is dus schandalig duur.

W3 Total Cache (Free)

WP-Optimize vs W3 Total Cache eindconclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP-Optimize vs W3 Total Cache vergelijking tot het einde. Als we de gratis versies vergelijken, komen ze voor mij ongeveer evengoed uit de bus. Wp-Optimze biedt wat extra als het gaat om het cleanen van de database en W3 Total Cache werkt met vele andere software goed samen. Beide gratis versies zijn zeer goede cache plug-ins. Hetzelfde geldt voor de Premium versie, maar hier valt duidelijk op dat W3 veel te duur is, en WP-Optimize dus duidelijk de beste keuze is.

Scroll naar boven