Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP Fastest Cache vs WP Super Cache plug-ins 💥

WP Fastest Cache vs WP Super Cache


WP FASTEST CACHE vs WP SUPER CACHE


WP Super Cache vs WP Fastest Cache, twee cache plug-ins uit de top 10. We moeten meteen noteren dat WP Super Cache alleen een gratis versie heeft. WP Fastest Cache beschikt ook over een premium versie die 49 dollar per website kost. Uiteraard vergelijken we de gratis versies met elkaar ook al wordt hier ook de premium versie van WP Fastest Cache besproken.
WP FASTEST CACHE THEME (WP Fastest Cache vs W3 Total Cache)

WP Fastest Cache review


WP FASTEST CACHE REVIEW

We beginnen in deze WP Fastest Cache vs WP Super Cache vergelijking met WP Fastest Cache wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. De fantastisch rating die WP Fastest Cache op Wordpress.org heeft, springt meteen in het oog evenals de 1.7 miljoen downloads van hun gratis plug-in. Het is ook niet voor niets dat de score zo hoog ligt, Ik heb sinds jaren ervaring met deze plug-in en is voor gratis cache plug-ins nog altijd mijn favoriet.

WP FASTEST CACHE RATINGS


WP Fastest Cache ratings


Zie hierboven de ratings en downloads voor WP Fastest Cache.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP FASTEST CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de gerennomeerdste speedtest die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd gehalveerd en de totale score is van 78 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest

Met WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest


WP FASTEST CACHE STANDAARD INSTELLINGEN

WP Fastest Cache standaard instellingen


We moeten in dit WP Fastest Cache review zeker de aandacht vestigen op het feit dat na de plug-in geïnstalleerd te hebben, meteen alles werkzaam is en uw site veel sneller geworden is. Hierboven zag u al wat er zoal geactiveerd is zonder dat u hier iets aan hoefde te doen. Het installatie-gemak is hetzelfde als bij de professionele en hoogste gewaarde cache-plug-in WP-Rocket.


WP FASTEST CACHE PREMIUM VERSIE

Hieronder ziet u een lijstje met alles wat de premium versie biedt. In het kort gezegd, alles wat andere top plug-ins ook bieden. Er ontbreekt niks, de premium versie is een stuk beter nog dan de gratis versie die al erg goed is zoals we in de speedtest zagen.


WP Fastest Cache premium versie


De belangrijkste zaken zijn wel minifying voor al uw css en js en het combineren van de bestanden. Ook afbeeldingen moeten uiteraard geoptimaliseerd worden. Deze features zouden eigenlijk gewoon ook in de gratis versie moeten zitten vind ik. Ook erg belangrijk is Render-Blocking JS zodat niet al het javascript al geladen wordt als dat nog niet nodig is. En Lazy Load is ook een erg bruikbare feature waarvoor tig gratis plug-ins zijn dus waarom zit het niet gewoon in de gratis versie van WP Fastest cache.

WP FASTEST CACHE REVIEW: DE PRIJS

De prijs van de premium versie is 49 dollar per site, er zijn kortingen voor meerdere sites. WP Fastest Cache is compleet en een zeer goede plug-in en toch zou ik voor hetzelfde geld liever WP-Rocket aanschaffen, de nummer 1 in mijn collectie beste cache plug-ins. WP-Rocket is nog wat sneller en het dashboard ervan oogt veel beter. Al met al een professionelere plug-in voor hetzelfde geld.


Naar WP Fastest Cache

WP SUPER CACHE (WP Fastest Cache vs WP Super Cache)

WP Super Cache review


WP SUPER CACHE REVIEW

In deze WP Fastest Cache vs WP Super Cache vergelijking bespreken we nu de gratis versie van WP Super Cache. Het valt als eerst op dat deze plug-in maar liefst op meer dan 2 miljoen websites actief is. Bovendien is WP Super Cache bijzonder geliefd met erg veel gebruikers die er 5 sterren aan gaven. Wat wel opvalt is dat er ook redelijk wat met slechts 1 ster rating zijn.

WP SUPER CACHE RATINGS


WP Super Cache ratings


Zie hierboven de ratings en actieve installaties voor WP Super Cache.


WP SUPER CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de beste speedtests die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd flink verbeterd en de totale score is van 76 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Super Cache

WP Super Cache speedtest

Met WP Super Cache

WP Super Cache speedtest


WP SUPER CACHE SET UP

Installeer de plug-in en ga vervolgens naar het scherm voor alle plug-ins en klik op "settings" bij WP Super Cache. De plug-in schijnt geen aparte tab in het back-end in de linker kolom te hebben hiervoor. Klik daarna op "caching on" en klik "update status".


WP Super Cache set up


Ook comprimeert de plug-in niet standaard uw bestanden. Dit moet u aanzetten bij de tab "advanced" zoals hieronder te zien is.

WP Super Cache compression


We moeten ons in dit WP Super Cache review zeker afvragen waarom deze plug-in niet meteen na de installatie ervan al werkt. Er zijn plug-ins zoals cache-plug-in WP-Rocket waar men practisch niets in hoeft te stellen en meteen werkt. WP Super Cache heeft onder de "advanced" tab heel veel dingen die men in kan stellen, waar beginners gewoon niets van gaan begrijpen.

Opties die duidelijk ontbreken zijn Lazy Load en image-optimalisatie, maar andere plug-ins bieden dit ook alleen in hun premium versie. WP Super Cache heeft geen premium versie en dus gaan we ze dit niet kwalijk nemen.

WP SUPER CACHE + CDN

WP Super Cache CDN


WP Super Cache werkt goed samen met CDN Netwerken als u dit wilt. Met een CDN wordt uw website op meerdere servers wereldwijd opgeslagen om uit cache door bezoekers gedownload te worden. Dit maakt uw webite veel sneller, zeker naarmate bezoekers verder van uw origin-server verwijderd zijn. Maar ook hier is het met WP-Rocket weer veel makkelijker een CDN in te stellen.

WP SUPER CACHE REVIEW: CONCLUSIE

Deze plug-in heeft geen premium versie. Hier en daar viel waarschijnlijk al te merken dat ik niet helemaal tevreden ben over deze plug-in. In mijn speedtest hierboven moest ik eerst alles goed instellen om een dergelijk goed resultaat te behalen. Dat is erg omslachtig als we het vergelijken met WP-Rocket of of andere betere cache plug-ins die meteen goed scoren.

Ik denk hier nu ook te snappen waarom de plug-in redelijk vaak 1 ster scoort. Mensen die niet meteen door hebben dat ze eerst alles in moeten stellen krijgen in een test een waardeloze score. Net als bij bounce rate voor websites zijn mensen ongeduldig en verwijderen de plug-in en raten hem met 1 ster. Maar eerlijk is eerlijk, WP Super Cache versnelt u website bijzonder goed als hij eenmaal fatsoenlijk ingesteld is.
WP Fastest Cache vs WP Super Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP Fastest Cache vs WP Super Cache vergelijking tot het einde. Wat betreft de gratis versies, ze ontlopen elkaar niet veel in kwaliteit. Ook het design in het back-end van de plug-ins lijkt op elkaar.

Wat voor mij WP Fastest Cache de betere plug-in maakt, is dat hij meteen top resultaten geeft na geïnstalleerd te zijn. WP Super Cache moet eerst aangezet worden, en men moet minstens instellen dat hij bestanden moet comprimeren om een redelijk resultaat te geven.

Niet iedereen snapt dat meteen en als men voor klanten werkt, een professioneel bouwer is er bij gebaat dat alles het meteen doet om geen tijd te verliezen. De premium versie van WP Fastest Cache heeft een aantal extra opties die alle premium plug-ins hebben en zou alleen daarmee vergeleken moeten worden.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven