Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WordPress redirect 404 naar homepage [2024] 💥

WordPress redirect 404 naar homepage


U kunt het bouncepercentage verlagen door 404-pagina's om te leiden naar uw startpagina. Het geeft gebruikers ook de kans om andere inhoud op uw site te verkennen. We zullen u door de stappen leiden om uw 404-pagina van WordPress om te leiden naar uw startpagina.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Leid alle 404-pagina's om naar de startpagina in Wordpress

Voor deze methode moet u code toevoegen aan uw WordPress-bestanden. We zullen het 404.php-bestand in uw thema moeten aanpassen. Dit stukje code leidt alle 404 pagina's om naar de startpagina. Om toegang te krijgen tot uw Wordpress-bestanden op de server/hosting gaan we verbinding maken met een bestandsbeheerder zoals Cpanel (aanbevolen) of FTP. Als je geen toegang hebt, kun je een bestandsbeheerder in je WordPress-backend installeren met deze plug-in.

Je vindt de 404.php op deze locatie home/public_html/wp-content/themes/your-theme. Niet alle thema's hebben dit bestand, als het er niet is, moet u uw eigen 404.php-pagina maken. De volgende code moet worden toegevoegd aan de eerste regel van het bestand 404.php:


<?php
    header('location:index.php');
?>

In plaats van een pagina als 404 weer te geven, wordt een pagina die niet wordt gevonden, omgeleid naar uw WordPress-startpagina.

2. Redirect 404 op een WordPress-website met een plug-in

De "Redirection plugin" zal worden gebruikt. Download het, installeer en activeer het. Om het zoekvak te gebruiken, kunt u ook naar "Plug-ins" gaan en op "Nieuwe toevoegen" klikken. Als u zoekt op "Redirection", wordt de plug-in op de eerste plaats gevonden. Het is eenvoudig om de plug-in te installeren en te activeren zonder bestanden te hoeven uploaden.


Leid 404-fouten om naar home met WordPress-plug-in


Redirecting controleert alle 404's op uw website. Deze zijn toegankelijk in het 404-logboek door op de 404s-link in het hoofdmenu te klikken. Van daaruit kunt u ze omleiden naar elke pagina/post van uw keuze, zoals bijvoorbeeld de startpagina.

3. Leid alle 404-pagina's om naar de startpagina met .htaccess

Als u niet weet waar u uw .htaccess kunt vinden, lees dan eerst deze korte tutorial ervoor. Vervolgens bij de volgende code onderaan de inhoud van het .htaccess-bestand.


RewriteEngine On
ErrorDocument 404 /index.php


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven