Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe maak ik mijn eigen 404.php-pagina [2024] 💥

Hoe maak ik mijn eigen 404.php-pagina


Niet alle thema's hebben een 404.php-bestand. Wat veel mensen doen is het 404.php bestand kopiëren van een ander thema, maar dan is de layout niet altijd perfect, je thema zal een andere CSS hebben. Het is het beste om uw eigen bestand aan te maken.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Een 404.php-bestand maken

Kopieer het bestand index.php van uw huidige thema naar een bestand met de naam 404.php is voldoende. Je vindt de index.php op deze locatie home/public_html/wp-content/themes/your-theme. Gebruik een filemanager of FTP om toegang te krijgen tot uw hosting. U moet alle onderdelen verwijderen die gerelateerd zijn aan de WordPress-loop. Dit is over het algemeen het gedeelte dat zoiets begint.


<?php if ( have_posts() ) : ?>

Eindigend met.


<?php endif; ?>

De syntaxis kan enigszins afwijken. U zoekt echter naar have_posts of endif. Plaats vervolgens de onderstaande aangepaste code in de ruimte die u hebt gemaakt.


<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: ".get_bloginfo('url'));
exit();
?>

Hierdoor worden alle 404 pagina's teruggeleid naar de startpagina. Of gebruik natuurlijk een andere correcte codering.

2. Een plug-in gebruiken om een 404.php-bestand te maken

We gaan de plug-in "Smart Custom 404-foutpagina" gebruiken . Ga in je WordPress-backend naar "Plugins" >> "Nieuwe toevoegen" en zoek naar de naam van de plug-in. Installeer en activeer.

Net als elke andere pagina kunt u uw eigen 404-foutpagina maken met de WordPress Page Editor. Ga vervolgens naar "Appearance" >> "404-foutpagina's" en kies de pagina die u hebt gemaakt als uw aangepaste pagina. Dat is alles!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven