Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

W3 Total Cache review - Beste WP cache plug-in? 💥

W3 Total Cache review


Advertentie


W3 TOTAL CACHE RECENSIE

In dit W3 Total Cache review bespreken we wat zowel de gratis als PRO-versie voor uw Wordpress-website kunnen betekenen. Met meer dan een miljoen actieve installatie is W3 Total Cache een van de populairste en bekendste cache plug-ins voor Wordpress. Ook de gemiddelde rating op Wordpress.org waar de plug-in gratis gedownload kan worden is behoorlijk goed te noemen.


W3 Total Cache review rating


W3 Total Cache installeren (gratis versie)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen nadat we de installatie activeren kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.


W3 Total Cache installeren


Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

W3 Total Cache settings

Okay, laten we eens kijken wat W3 Total Cache te bieden heeft.

Page Cache

De Page Cache moet uiteraard op "enabled" staan, en onder normale omstandigheden "Disk Enhanced" zoals hieronder afgebeeld.

W3 Total Cache page cache


Minifying

Minifying moet u zoveel mogelijk gebruik van maken, zo lang zich geen problemen op uw website voordoen (design). Dit geldt vooral bij het combineren van css of js bestanden. Hier kunnen problemen ontstaan en in dat geval moet u het terug zetten. Standaard goede settings ziet u hieronder.


W3 Total Cache Minifying


Andere cache types

Ik ga u in dit W3 Total Cache review niet vervelen met foto's van alle verschillende cache types, het spreekt min of meer voor zich. Alles kan practisch aangezet worden: Opcode cache, Database cache, Object cache, en Browser cache.

CDN Network

In dit W3 Total Cache review zjn we onder de indruk van de grote hoeveelheid aan CDN-netwerken waar W3 Total Cache perfect mee samenwerkt. De beste keuze is voor mij Stackpath CDN of Cloudflare wat gratis is. Zodra u gaat betalen (PRO) is Stackpath de goedkopere keuze. Beide services zijn practisch evengoed als het om de premium versie gaat.


W3 Total Cache CDN


Lazy Load

Lazy Load heeft een enorm positieve invloed op de laadtijd van uw pagina en moet dus zeker aan staan. Afbeeldingen worden wazig geladen waarna ze steeds scherper worden en afbeeldingen "beath the fold" worden pas later geladen.


W3 Total Cache Lazy Load


Import & Export

Alle versies bieden de import en export mogelijkheden waarmee u de settings van W3 Toal Cache kunt exporteren naar uw PC om ze vervolgens in andere site van u te uploaden. Zo heeft u veel minder werk als u meerdere sites heeft.


W3 Total Cache Import & Export


Wat biedt de Premium Versie extra?

Met de PRO-versie heeft u monitoring in uw dashboard, kunt u W3 Total Cache op Google Pagespeed aansluiten, Disk Optimizing (database). Verder beschikt u dan over Fragment caching, Lazy Load voor Google Maps, Full site caching voor CDN, Render Blocking CSS verwijderen (belangrijk), geschikt voor gebruik met WPML, geoptimaliseerd om samen te werken met Genesis Framework(60% sneller) en natuurlijk full ticket support.

W3 Total Cache review conclusie

Om te beginnen bedank ik u mijn W3 Total Cache review tot het einde gelezen te hebben. Mijn persoonlijke ervaring met deze plug-in zijn goed al vind ik de instellingen te omslachtig en lijken me voor beginners niet optimaal. Een makkelijker en tevens betere plug-in om snelle laadtijden te bereiken is WP-Rocket. Ook WP-Optimize is een goed alternatief. De Premium versie van W3 Total Cache kost maar liefst 99 dollar per jaar, het dubbele van WP-Rocket en heeft geen kortingen voor meerdere sites. Deze plug-in is dus schandalig duur.Scroll naar boven