Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hotmail mails komen niet binnen [2024] 💥

Hotmail

Dit geldt niet alleen voor Hotmail maar ook voor MSN, Outlook, en Live die tot hetzelfde netwerk behoren.

Uw Hotmail mail komt niet aan. Hoe belangrijk is het voor u om uw post te ontvangen van vrienden en/of klanten? Helaas als u vertrouwt op een van de volgende e-mailproviders: Hotmail, Live, MSN, Outlook zult u een hele hoop e-mails mislopen in de loop der tijd. Vreemd zult u zeggen want dit zijn toch zo’n beetje de bekendste namen die er zijn voor e-mailadressen. Dat is ook precies waar de dingen fout lopen, dit network is zo groot dat ze menen zich dingen te kunnen permitteren die andere bedrijven niet doen.

Hotmail mails komen niet binnen

De hierboven genoemde providers behoren allemaal tot het Microsoft network. Microsoft meent er goed aan te doen zichzelf tot de spampolitie uit te roepen, en ik neem aan dat er goede bedoeling zijn naast de duidelijke wens naar macht die ze hebben, maar naar mijn mening doen ze er meer kwaad dan goed mee.


Advertisement

Divi Ad 680px


UW MAIL KOMT NIET AAN

Bij het minste of geringste en soms geheel onterecht worden dagelijks duizenden IP-adressen geblokkeerd door vermeende spammails die gestuurd worden, het resultaat is: Hotmail mails komen niet binnen. Hun politiek is niet dat e-mails dan in uw spambox komen, maar komen gewoon helemaal niet aan. Dit zou geen probleem zijn als het echt alleen om spam gaat, maar dat is ver van de waarheid en als uw vriend of klant u een mail stuurt van een door het Microsoft network geblokkeerde server krijgt u deze mail dus gewoon niet. Het lijkt me sterk dat u hier bij gebaat bent.

Wel krijgt degene die de mail verstuurd een bounce-mail van Microsoft die aangeeft dat de mail geblokkeerd werd, maar veel mensen begrijpen dit niet en denken gewoon dat hun mail verstuurd werd. Op die manier wordt de mail dus niet opnieuw verstuurd, en vragen mensen zich wel af waarom u niet antwoordt.

IP WEER LATEN DEBLOKKEREN

Al met al erg irritant dus. Ik moet zeggen dat met Microsoft goed te praten valt om de dingen weer in orde te krijgen via correspondentie per mail en hun speciale formulier hiervoor. Het probleem is echter dat tegen de tijd dat men ontdekt dat er een dergelijk probleem is er meestal al enige dagen overheen gegaan zijn, en dan meestal nog 2 dagen voordat de server IP weer van de blacklists geschrapt is.

GEBRUIK KLEINE MAILPROVIDERS OF EIGEN MAIL

Om Hotmail problemen te vermijden kunt u dus het beste e-mailproviders gebruiken die een stuk kleiner zijn zoals Ziggo, maar ook bekende bedrijven als Yahoo en in zeker mate Google zijn okay. Verreweg het beste is echter de e-mailadressen van uw eigen domein te gebruiken in het geval u een website en dus ook een hosting heeft. Het is daarmee ook het eenvoudigste uw mail te koppelen aan een e-mailclient zoals Outlook of Thunderbird. Ik geef de voorkeur aan Thunderbird omdat het een beter programma is en vooral omdat het zelfstandig alle instellingen vindt voor uw mailadres.

Het is nooit goed om grote bedrijven teveel macht te geven, want vroeg of laat gaat dit altijd misbruikt worden zoals hier het geval is. Zoals u misschien weet zijn ook dit precies de bedrijven die al uw data doorspelen aan regeringen en de hoogste bieder maar dat is misschien een onderwerp voor een ander artikel.

HOTMAIL HULP

Als je probleem zich nog steeds voordoet en je nog steeds problemen hebt met MSN Hotmail vandaag [2024], log dan in op Windows Live Hotmail-forum. in de rechterbovenhoek. Selecteer "Stel een vraag" (linkerbovenhoek). Voer je naam in, selecteer een onderwerp, schrijf je vraag op, vul de captcha in en verzend.Advertisement

Divi Ad 680px